bangy 06.02.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 U nas murarze na razie skończyli pracę. Teraz kolej na cieślę. Mam dość pilne pytanie do osób, które mają okna 150x150 (takie jak w projekcie) plastikowe, jednostronnie oklejane, jednoskrzydłowe z zamontowanymi roletami. Czy nie mówili Wam przy zakupie, że takie jednoskrzydłowe są za duże? Czy musieli je jakoś specjalnie wzmacniać? Jakiej produkcji okna macie (jakie profile). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 08.02.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 kochani zaglądnijcie na forum muratora Dom Toli, dziewczyna ma super pomysły, a jaki ogród- jestem zachwycona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaWaldek 09.02.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 cześćdawno tu nie zaglądałam:)również mam pytanie o tzw. "zetkę" w kotłowni, czy ją robiliście? przecież tam jest kanal wentylacyjny, więc czy jeszcze ona jest potrzebna?dzięki za info Co do okien to nam w piątek wstawiali:)Mamy oknoplast kraków, ale te okna 150/150 mamy podzielone, cała szyba (nie przedzielona) jest tylko w oknie 120/150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaWaldek 09.02.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Mam jeszcze pytanie do osób, które już mieszkają czy ta wnęka za kominem w salonie nie jest za mała na TV? czy nie jest tam za gorąco od kominka, gdy się w nim rozpali? dzięki i pozdr. wszystkich groszkowców:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 09.02.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Mjakob na te tematy wypowie się za kilka dni mój mąż. AlaWaldek wnęka za kominkiem jest wystarczająca nawet na duży telewizor. Nie jest tam też za gorąco. A tak w ogóle to POLECAMY KOMINEK Z PŁASZCZEM WODNYM! To rewelacja! Myślę, że wystarczyłby nawet za jedyne ogrzewanie domu, łącznie z ciepłą wodą. Rozpala się w kominku, zamyka go i ma się ciepłe kaloryfery czy podłogówkę. Warto zapłacić trochę więcej za wkład i mieć czysto oraz ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 09.02.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Anulawasz jeśli możesz podaj link do Domu Toli. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 09.02.2009 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Niżej podaje link do Domu Tolihttp://forum.muratordom.pl/dom-toli,t27312-2760.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luni 11.02.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 U nas murarze na razie skończyli pracę. Teraz kolej na cieślę. Mam dość pilne pytanie do osób, które mają okna 150x150 (takie jak w projekcie) plastikowe, jednostronnie oklejane, jednoskrzydłowe z zamontowanymi roletami. Czy nie mówili Wam przy zakupie, że takie jednoskrzydłowe są za duże? Czy musieli je jakoś specjalnie wzmacniać? Jakiej produkcji okna macie (jakie profile). My mamy właśnie takie okna i nikt nie mówił, że są zbyt duże. Co prawda firma proponowała taką wklejoną w środek belkę, która dawałaby wrażenie, że jest to okno dwuskrzydłowe, ale mi się to nie podoba. Okna nie są specjalnie wzmacniane. A producent był lokalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 19.02.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 http://www.paczekdlaciebie.pl/176599 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasz 21.02.2009 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Witam ! Obiecałem sobie, że będę aktywnie pisał w tym temacie lecz ... z tym czasem !Właśnie walczę z przeciwnościami losu!Ekipa która miała nam budować SSO już w marcu/kwietniu 2009 niedawno się wycofała i poszukuje usilnie nowej.(Mieli postawić SSO za 45 tys. (pierwotnie 50 tys.) razem z dachówką, zaznaczam iż Nasz Groszek 4 ma piwnicę oraz dodatkowo duży garaż jak na rys.). Mam już nowe wyceny:1) 55 tys. bez materiałów 2) 300 tys. z materiałami jak poniżej:I Stan zerowy + piwnica:Usunięcie humusuWykonanie wykopu pod piwnicęWymiana gruntu oraz zagęszczenie Rozprowadzenie instalacji wod-kan pod płytą fundamentowąUłożenie izolacji poziomej z folii PEWylanie płyty żelbetowej z betonu B25 gr.20cmWykonanie ścian piwnicy z bloczków schalungsteinWykonanie stropu typu FiligranWykonanie schodów betonowych – 2 szt.Obsypanie piwnicy gruntem rodzimymII Parter + poddasze + dachŚciany zewnętrzne i konstrukcyjne z cegły ceramicznej gr.24cm Ściany działowe (na parterze) z cegły ceramicznej gr.12 cmKonstrukcje żelbetowe (słupy, podciągi, nadciągi, wieńce i nadproża)Strop typu Filigran Schody żelbetowe Dach kompletny z obróbką blacharską (dachówka ceramiczna zakładkowa) Orynnowanie Tytan-cynk Komin C.O. – prefabrykat z wkładem stalowym i wentylacją + obróbka blacharska. Na zewnątrz obłożone łupkiem Komin do kominka z wkładem ceramicznym + ciąg wentylacyjny + obróbka blacharska. Na zewnątrz obłożone łupkiem Wyłaz kominowy + półka kominiarska Okna Fakro- 4 szt. 3) 200 -220 tys. z materiałami - coś podobnego jak wyżej ale dodatkowo z izolacją pionową piwnicy (stropy Teriva). Czekam jeszcze na jedną wycenę bez materiałów. Co o tym sądzicie (wyceny są ważne do końca lutego 2009) ??? Poniżej załączam poglądowo naszą adaptację.W garażu są dodatkowe schody do piwnicy (dla wygody), zaś nad garażem docelowo taras (reszta bez zmian). http://images42.fotosik.pl/65/2d2c2c3ae2e52ca8med.jpg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/2d2c2c3ae2e52ca8.html http://images42.fotosik.pl/65/8009a69c4a4d3722med.jpg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8009a69c4a4d3722.html P.S. Co sądzicie o wymiarach garażu długość 5,63 m na 5,58 szerokość wejdą dwa autka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_w 22.02.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Jak dla mnie super projekt, taras rownież Dwa autka wejdą na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onuszek 23.02.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam!!!!!Jestem nowym użytkownikiem forum "groszkowców" zaczynamy właśnie budowę domku GROSZEK II i mam pytanie czy budował ktos go pustakiem pianowym - suporeks - 24/24/59????? bo myślimy nad kupnem i nie wiemy ile będzie nam trzeba sztuk!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniakoz 23.02.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam ! Już od jakiegoś czasu śledzę Wasze forum i zastanawiam się nad zakupem GroszkaJarosia3 , Robertkicki - Byłabym niezmiernie wdzięczna gdyby mozna było obejrzeć Wasze Groszki . Jestem z okolic Legnicy. Doczytałam sie również, że jest jeszcze jeden Groszek w okolicy Lubina - czy masz moze namiary ?Zdaję sobie sprawę , że budujący chętniej pokazują domy w trakcie budowy, niż po wykończeniu , więc byłabym bardzo wdzięczna komuś z Dolnego Śląska za możliwość obejrzenia Groszka w realu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_w 24.02.2009 03:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam Państa serdecznie,ja też zamierzam postawić Groszka w wersji 4. Czy ktoś juz ma Groszka z piwnicą? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaWaldek 24.02.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam Wszystkich:) My zbudowaliśmy Groszka 2 z białego suporexu, mogę sprawdzić na fakturach ile kupiliśmy i napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaWaldek 24.02.2009 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Mam jeszcze pytanko do osób, które mają już instalacje elektryczne w Groszkach...Zastanawiam się nad oświetleniem schodów i korytarzyka na górze... ile macie tam punktów świetlnych?Myslałam, że jedna lampa na górze na środku wystarczy, ale elektryk twierdzi, że trzeba zrobić 2 (jeden nad schodami i drugi nad samym korytarzykiem).Jak jest u was?Będę wdzięczna za podpowiedzi:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 24.02.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam ! Już od jakiegoś czasu śledzę Wasze forum i zastanawiam się nad zakupem Groszka Jarosia3 , Robertkicki - Byłabym niezmiernie wdzięczna gdyby mozna było obejrzeć Wasze Groszki . Jestem z okolic Legnicy. Doczytałam sie również, że jest jeszcze jeden Groszek w okolicy Lubina - czy masz moze namiary ? Zdaję sobie sprawę , że budujący chętniej pokazują domy w trakcie budowy, niż po wykończeniu , więc byłabym bardzo wdzięczna komuś z Dolnego Śląska za możliwość obejrzenia Groszka w realu . To pewnie o nasz dom chodzi ale mieszkamy 100 km od Lublina Międzyrzec Podlaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 24.02.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 AlaWaldek my mamy halogenki, ale z żarówkami ledowymi:- przy stopniach schodów 3 przy dolnym biegu i 2 przy górnym,- na skosie nad spocznikiem 2,- u góry w holu 3.Witamy nowych "Groszkowców" i pozdrawiamy wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onuszek 24.02.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Ala i Waldek byla bym bardzo wdzieczna za sprawdzenie ile kupiliscie tych pustakow bo jedno auto juz stoi na dzialce i teraz nie wiemy ile jescze dokupic:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onuszek 24.02.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Aha i mam jeszcze jedno pytanko wie ktoś możne jak dodać sie na mapce z "groszkami" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts