AlaWaldek 25.02.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Basia i Sławek dzięki za odp:) Mam jeszcze pytanko jeśli chodzi o te ledy przy schodach... robiliście na nie dziury w pustakach, czy jak? Nam elektrycy tłumaczyli, że ledy robi się, gdy jest ściana kartonowo-gipsowa, a że my mamy pustak to nie chcą nam zrobić;( a bardzo chciałam.... zapomniałam sprawdzić ilość tych pustaków (skleroza..) sprawdzę dzisiaj, obiecuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 25.02.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 u mnie elektryk nic nie marudził. Mówi że już nie jeden klient tak chciał. Coś masz elektryków leniwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 25.02.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 AlaWaldek to nieprawda! Mamy ścianę z Porotermu i mamy założone do lampek przyschodowych puszki. Najlepiej najpierw wybrać lampki, ponieważ do różnych modeli potrzebne są różne rozmiary puszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniakoz 25.02.2009 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Kochani,Czy ktoś już wybudował Groszka 4 chociażby w stanie surowym ? Pochwalcie sie swoimi zdjęciami na forum lub ewentualnie prosze o przesłanie na priv: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 26.02.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Groszek 4 1. wejść na stronę http://www.plaskorzezba.pl2. Kliknąć w lewym dolnym rogu strony link bud Pozdrawiam ps. zdjęcia są niezaktualizowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniakoz 26.02.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 adammonika -Serdeczne dzięki - super zdjęcia. Szkoda tylko, ze tak daleko . Czy garaż macie taki jak w groszku 2 , czy jest to projekt indywidualny ?Ile was kosztowało doprojektowanie garażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaWaldek 27.02.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 cześć,onuszek, sprawdziłam pustaki (mam nadzieję, że nie za późno) 24' mieliśmy kupione 1280szt, a 12' 647 szt.. Zostało nam ok 120 szt 12' i 60szt całych.Dodam, że poszerzaliśmy garaż o 2 m., mam nadzieję, że coś pomogłam:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 27.02.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Mam prośbę może ktoś wkleić zdjęcia z ocieplania poddasza. Chodzi mi głównie o w miarę dokładne zdjęcia obróbki okien dachowych - ocieplania okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 27.02.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Adammonika podaj mi swój mail to przyślę Ci przyślę kilka zdjęć. Nie potrafię zamieścić na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdax 28.02.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witam Wszystkich po dłuższej przerwie. Wkrótce wiosna i mam nadzieje, że w końcu ruszymy z budową. Przez cały czas byliśmy zdecydowani budować naszego groszka z Porothermu 25 P+W i dać ocieplenie ze styropianu 15cm. W ostatnim jednak czasie zastanawiamy się czy jednak nie wybudować z materiałów zalecanych w projekcie czyli Porotherm 44 P+W? Czy ktoś budował z Porothermu 44? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaWaldek 02.03.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam wiosennie:)Mam kolejne pytanko do "zaawansowanych Groszkowców" Wiem, że większość z Was robiła głębiej spiżarkę pod schodami, ale czy robiliście tam dodatkową wentylację? jak izolowaliście to pomieszczenie? będę wdzięczna za podpowiedzi:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 04.03.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Kochani mieszkańcy Krakowa i okolic Jako ze jade w ten weekend do Krakowa prosze o mozliwosc zwiedzania. Prośbę swą kieruje głównie do: Anulawasz, MagdaM, Pektor- jeśli jeszcze ktos mi sie zapodzial to przepraszam i tez prosze o zwiedzanie gg 2974072 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 04.03.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam wiosennie:) Mam kolejne pytanko do "zaawansowanych Groszkowców" Wiem, że większość z Was robiła głębiej spiżarkę pod schodami, ale czy robiliście tam dodatkową wentylację? jak izolowaliście to pomieszczenie? będę wdzięczna za podpowiedzi:) pozdrawiam U mnie spizarka była zagłębiona o 2 stopnie na etapie wylewania chudziaka. Potem dostała normalną warstwę styropianu i wylewkę. Nie mam wentylacji mechanicznej w spiżarce, jak w reszcie domu, ale mam wolny jeden kanał w kominie od kominka - na ścianie pomiędzy spiżarką a salonem. I tak zamierzam realizować wentylację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankar 05.03.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Jutro przyjezdzaja montowac drzwi wewnetrzne, zostaly jakies drobne poprawki i za tydzien góra dwa zaczynamy przeprowadzke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 05.03.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Jutro przyjezdzaja montowac drzwi wewnetrzne, zostaly jakies drobne poprawki i za tydzien góra dwa zaczynamy przeprowadzke ankar ale macie tempo Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankar 05.03.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaWaldek 05.03.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Agakz, dzięki za odp:), też myśleliśmy o wentylacji z tego komina. i chyba zrobimy w nim dziurę od strony spiżarki.Wczoraj zakończyli u nas rozkładać instalację elektryczną, ale nie ma jeszcze proądu w domu, bo nie zrobiony jest przekop od płotu (skrzynki) do domu, czekamy na odmrożenie ziemii i już niedługo, niedługo.. będzie "elektryfikacja";)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onuszek 05.03.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam;) Ale Wam zazdroszczę domków u mnie dopiero fundamenty w planie ale pewnie na koniec marca dopiero albo początek kwietnia bo na razie jedziemy na zaległą podróż poślubna:):) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onuszek 05.03.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Aha Ankar prosze o jakies zdjęcka Waszego domku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniakoz 09.03.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Jestem szczęśliwą posiadaczka projektu Groszka 4 i zastanawiam sie nad zmianami w ramach adaptacji . Chciałabym zapytać Was o opinię na temat drzwi na taras. Czy zostawiać tak jak jest w projekcie, czy zmniejszyć jedne drzwi do wielkości okna . Szczegolnie proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami osoby juz mieszkajace .Druga kwestia to balkon nad tarasem - czy się przydaje, czy jest to tylko ozdoba i ..koszt oczywiście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts