Aga i Bartek 29.09.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 A ja dalej nie rozumiem PO CO rezygnować z okien dachowych, oszczędność nie duża a im wiecej światła w pokoju tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 29.09.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Ja rowniez nie zrezygnowalabym z okien dachowych. Obecny stan surowy mamy bez okien dachowych, zeby przypadkiem nie dostaly "nóg", nim zabierzemy się za resztę prac. I chodząc po pokojach na poddaszu stwierdzam, że jest zbyt ciemno bez nich. Zbyt ciemno na czytanie książek, odrabianie lekcji przy biurku i na wszystkie czynnosci zwiazane z potrzebą dobrego oświetlenia. Jeśli pokoje miałyby służyć wyłącznie do spania, to może bym nie nalegała na dachowe okna. Ale w nich będą mieszkać dzieci, a one potrzebują światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 29.09.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Witam wszystkich, mam pytanie o ocieplenie balkonu (groszek2). Jak macie u siebie to zrobione? Jaka grubość ocieplenia, czy i z góry i z dołu? Chodzi mi o techniczne wykonanie.Z góry dziękuję. I pozdrawiam budujących.S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasz 29.09.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 sasz skasowaliście okna w salonie na tylnej elewacji? Tak zrezygnowaliśmy ponieważ jak pisałem mamy wielkie drzwi balkonowe na taras (szerokość 4,5m a wysokość 2,4m) A do tego w salonie jeszcze jest jedno okno (nie małe 1,8 na 1,7) koło wejścia do kuchni. I jeszcze mamy dwa przejścia - jedno do kuchni 1,3m oraz na korytarz 1,5m. Więc stwierdziliśmy że okno na tylnej elewacji nie jest potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onuszek 02.10.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witam:)Mam pytanie właśnie rozglądamy się za oknami i pytanie do tych którzy juz maja okna w domku jakiej firmy wybraliście i na jakich profilach aha i czy białe czy kolor????pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 04.10.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 My mamy okna z Oknoplast Kraków, profilu nie pamiętam, kolor złoty dąb obustronnie. Wersja z szprosami jest nieco droższa ale ładnie się prezentuje. A u nas tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 06.10.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 A ja mam takie pytanko: czy ktoś z Was rezygnował z okien dachowych w pokojach z balkonowymi oknami na górze, w wersji groszek 2. Jeśli tak to czy jest tam wystarczająco jasno. Ja zamierzam z nich zrezygnować ale nie jestem do końca pewna, jakie są Wasze opinie? Ja zrezygnowałam ze wszystkich dachowych i to była bardzo dobra decyzja... Jest dostatecznie jasno nawet w sypialni bez balkonu. Ja zrezygnowałem w pokojach, gdzie mam okna balkonowe 180x210 i jest ok. W sypialni (północna strona) jest okno 150x120 i jest trochę ciemno. Ale to sypialnia więc ok. pytanie do "mjakob" : piekna dachówka, czy to kasztan koramic??? A jaki masz kolor widocznych elementów krokwi, wygląda jak mahoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAWID S 06.10.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 hej.zapewne juz dawno rozwiazany macie ten problem - z odpowietrzeniem kanalizacji.ja dalem dodadkowe dwa kominki wentylacyjne.nie wychodza poza kalenice i chyba beda sie sprawdzac.jest to koszt 500zl. - dwa kominki went.ja tez nic nie znalazlem odnosnie tego w projekcie. Mam pytanie zwłaszcza do budujących groszka 2 lub podstawowego groszka bez garażu. Chodzi o wyprowadzenie odpowietrzenia kanalizacji na dach. Mam wrażenie, że w projekcie jest to pominięte w rzucie dachu. Od strony kotłowni wychodzi dwa kominki wentylacyjne - jeden od wentylacji garażu, drugi od garderoby na górze. Wentylacja pionu kanalizacyjnego wychodziła by bardzo blisko tego miejsca i zastanawiam się gdzie ją wyprowadzić. Wiele osób twierdzi, że nie powinno to być blisko pionów wentylacyjnych i że powinno być wyprowadzone powyżej kalenicy. Jak macie to u siebie? Podobnie wygląda sytuacja z drugim pionem "nad kuchnią". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAWID S 06.10.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 my mamy okna z firmy Oknoplast - profil platinium. orzech z dwoch stron. okna prezentuja sie bardzo dobrze,ale montarz byl staszny - musialem reklamowac kilka okien 2 razy,bo montarzysci +transport uszkadzali - robili widoczne rysy.z reklamacja nie bylo problemu.jak zbito szybe tez b.szybko ja wymienili. maja dobre promocje. dobra rada: byc przy montarzu dobrze obejhdzec okna po montarzu i w razie'w'robic zdjecia. Witam:) Mam pytanie właśnie rozglądamy się za oknami i pytanie do tych którzy juz maja okna w domku jakiej firmy wybraliście i na jakich profilach aha i czy białe czy kolor???? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaJacek 07.10.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Witam:) Mam pytanie właśnie rozglądamy się za oknami i pytanie do tych którzy juz maja okna w domku jakiej firmy wybraliście i na jakich profilach aha i czy białe czy kolor???? pozdrawiam My w Groszku 3 mamy okna Avante z szerokimi profilami z zestawem 3 szybowym. Trochę ciężkie ale nie czuje się tego przy otwieraniu i zamykaniu. Zawiasy są schowane w profilach i obustronnie złoty dąb. Parapety wewnętrzne daliśmy też dębowe - na złoto a zewnętrzne - tu zdecydowaliśmy się na blaszane i też złoty dąb. Trochę dużo tego złotego dębu więc podłogi i schody będą z jesionu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onuszek 07.10.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 dziękuje wszystkim za odpowiedzi bo już sami nic z tego nie wiemy kazda firma chwali swoje i tyle się osłuchaliśmy o tych profilach ze glowa boli a ktore tak naprawdę dobre ciężko powiedzieć no ale ostatecznie okna juz zamówione i za 2-3 tygodnie maja byc!!! zamówiliśmy orzech jednostronne i maja takie zaokrąglone kształty u nich mi sie podobały a jakie przyjdą się okaże! aha na profilach KBE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlu 08.10.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Mam pytanie w szczególności chyba do Agi i Bartka o powierzchnię tynków (ściany i sufity). W przyszłym tygodniu wchodzą do nas tynkarze i mają mierzyć. Ciekawi jesteśmy ile Wam wyliczyli takiej powierzchni do tynkowania? My jesteśmy bardzo daleko od naszej budowy i nie możemy sobie sami teraz pomierzyć, żeby sobie sprawdzić Z góry dziękujemy za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlu 08.10.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 http://picasaweb.google.pl/PawelKotwicki/Budowa18042009# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 09.10.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 U nas tynkarze skończyli, tynki zrobione są rewelacyjnie. U nas tynkowali zarówno dom i garaż. W sumie wyliczyli nam 492m tynkowania ale łącznie z garażem 6m na 6m, więc jednoznacznie nie jestem w stanie powiedzieć ile wyszło za sam dom. U nas cena za metr z materiałem wyniosła 22,5 PLN/ metr. Z tynków jesteśmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 09.10.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Teraz trwają prace związane z instalacją CO. Jednocześnie robimy wylewkę w garażu. W przyszłym tygodniu zamawiamy styropian, który będzie można schować do garażu właśnie. Pod koniec przyszłego tygodnia pewnie zaczniemy ocieplenie zewnętrzne, jeszcze wylewki w domu i chyba na ten rok skończymy. Niech to wszystko schnie. Ewentualnie zrobimy w zimie kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlu 10.10.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 My w tym roku oprócz tynków to jeszcze ogrzewanie/hydraulika/piec i chyba koniec kasy. Będziemy ciułać dalej Ale aż tak bardzo nas czas nie goni, więc powoli, powoli, aby do celu:) http://picasaweb.google.pl/PawelKotwicki/Budowa18042009# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 11.10.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 instalacja CO zrobiona, wylewka w garażu także, w przyszłym tygodniu zamawiamy styropian. Na dom 12cm na garaż 5cm. No i styropian na podłogi do domu 2 razy po 5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelkac 11.10.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 do Aga i Bartek- mam pytanko (może trochę nie na miejscu ale w tym temacie jestem zielona;)) - te tynki które macie to od razu nadają sie do malowania czy na to jeszcze daje się gładź?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 12.10.2009 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Witam Dawno mnie tu nie było. Umieściłem troche nowych zdjęć może kogoś zainteresują. http://www.empikfoto.pl/427171/budowa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 12.10.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Na te tynki nie trzeba kłaść w ogóle gładzi, bo one już wyglądają jak po gładzi. Jedynie co to pomalujemy ściany i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts