Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W GROSZKU pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy, elektryka kosztowała nas 6500 PLN. w cenie było już podciągnięcie kabla ze skrzynki do domu i koszt materiałów. U nas zrobione jest już ogrzewanie podłogowe, teraz wylewki i ocieplenie zewnętrzne... ale

pogoda się popsuła... :(

Ja elektrykę robię samodzielnie, ale materiały (puszki, przewody w domu, kable: zasilający 60m i oswietlenie zewn., gniazda zewn, zas. bramy, zasilanie garażu, inst. domofonowa, alarmowa (tylko przewody), antenowa i internetowa oraz tablica elektryczna wyposażona) kosztowały mnie do tej pory 5200zł.

Czy w tej cenie masz osprzęt?? gniazda, wyłączniki?

Dawno mnie tutaj nie było bo też nie wiele sie u nas dzieje, zrobiliśmy tynki a teraz jeszcze nazbieraliśmy kasy na wylewki więc może się uda przed zimą, nas elektryka kosztowała 13tys w tym alarmówka, TV, internet i bardzo bardzo dużo gniazdek aha jeszcze punkty pod rolety antywłamaniowe. Wykończy nas chyba ten upragniony dom. Pozdrawiam.

Witamy, elektryka kosztowała nas 6500 PLN. w cenie było już podciągnięcie kabla ze skrzynki do domu i koszt materiałów. U nas zrobione jest już ogrzewanie podłogowe, teraz wylewki i ocieplenie zewnętrzne... ale

pogoda się popsuła... :(

Ile kosztowała elektryka?? Ja zapłaciłam 12 tys.

Hmmm, przyznam że podajecie wysokie ceny za elektrykę. Jak już wcześniej pisaliśmy w cenę nie wliczają się same kontakty i włączniki i ich założenie. W cenie 6500 zawiera się robocizna, okablowanie, skrzynka rozdzielcza, " punkty" ( mamy ich trochę ponad 70, 1 punkt równa sie jedno gniazdko lub punkt świetlny) i kabel pod antenę satelitarną, do tego było położenie kabla miedzy domem a skrzynką ( 37 m). Kable pod alarm były osobno kładzione.

Może mieliście więcej punktów? nas jeden punkt kosztował 70 zł wiec łatwo sobie przeliczycie. Za skrzynkę daliśmy 1000 zł.

Nie mamy instalacji pod internet i telefon.

Witam wszystkich

Planujemy budowę Groszka 4 ale bez piwnic (jest on trochę większy niż ten podstawowy). Czy ktoś ma już wybudowany domek w okolicach Tarnowa (woj. małopolskie) i można by zobaczyć jak wygląda Groszek w rzeczywistości? Bylibyśmy BAAAAARDZO wdzięczni !!! (może to być którykolwiek Groszek)

Witam wszystkich

Planujemy budowę Groszka 4 ale bez piwnic (jest on trochę większy niż ten podstawowy). Czy ktoś ma już wybudowany domek w okolicach Tarnowa (woj. małopolskie) i można by zobaczyć jak wygląda Groszek w rzeczywistości? Bylibyśmy BAAAAARDZO wdzięczni !!! (może to być którykolwiek Groszek)

Kraków niedaleko od Tarnowa :) Będąc przejazdem możecie zerknąć na mój, serdecznie zapraszam.

Salon z jadalnią co do wielkości są super - nie za duże nie za małe. Ale trochę ścianka działowa ta pomiędzy kuchnią i salonem jest przerobiona. Mamy piwnicę i każdemu z kim rozmawiam polecam - mamy 2 pomieszczenia w piwnicy i uważam że jeszcze trzecie być powinno. Obecnie jesteśmy w fazie malowania. Po tej czynności postaram się umieścić parę zdjęćwnętrza dołu - wprowadzamy się na dół a górę będziemy wykańczaś w czasie zamieszkiwania naszego domu.

Nie robiliśmy kominka chociaż jak ktoś się uprze to na ściance przy wejściu do salonu można śmiało zrobić i nie zabierze to dużo miejsca.

a jakie macie ogrzewanie w swoich groszkach? u mnie na wsi nie ma gazu więc chciałam ekogroszek, ale zastanawiam się czy ta kotłownia bedzie odpowiednia na takie ogrzewanie.

My chcemy w przysżłym roku ruszyc z budową groszka 2

Ja mam piec na ekogroszek w groszku 2 i jeden sezon grzewczy za sobą,

"Poszły" mi 3 tony ekogroszku - uważam że to bardzo mało jak na pierwszy rok od budowy. Piec zmieścił się na "styk" w kotłowni.