onuszek 13.10.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Witam!!mam pytanko ile kosztowała was instalacja elektryczna w całym domu bo właśnie szukamy do tego ekipy i nie wiemy jakie sa orientacyjnie ceny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 14.10.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Witamy, elektryka kosztowała nas 6500 PLN. w cenie było już podciągnięcie kabla ze skrzynki do domu i koszt materiałów. U nas zrobione jest już ogrzewanie podłogowe, teraz wylewki i ocieplenie zewnętrzne... ale pogoda się popsuła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 16.10.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witamy, elektryka kosztowała nas 6500 PLN. w cenie było już podciągnięcie kabla ze skrzynki do domu i koszt materiałów. U nas zrobione jest już ogrzewanie podłogowe, teraz wylewki i ocieplenie zewnętrzne... ale pogoda się popsuła... Ja elektrykę robię samodzielnie, ale materiały (puszki, przewody w domu, kable: zasilający 60m i oswietlenie zewn., gniazda zewn, zas. bramy, zasilanie garażu, inst. domofonowa, alarmowa (tylko przewody), antenowa i internetowa oraz tablica elektryczna wyposażona) kosztowały mnie do tej pory 5200zł. Czy w tej cenie masz osprzęt?? gniazda, wyłączniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 16.10.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 ta cena nie zawiera gniazdek i wyłączników, które kupimy sobie sami, a zamontuje nam elektryk przy wykończeniu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 19.10.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 ta cena nie zawiera gniazdek i wyłączników, które kupimy sobie sami, a zamontuje nam elektryk przy wykończeniu domu. uff bo przez moment pomyślałem, że jakoś mega drogo mi wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 20.10.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Dawno mnie tutaj nie było bo też nie wiele sie u nas dzieje, zrobiliśmy tynki a teraz jeszcze nazbieraliśmy kasy na wylewki więc może się uda przed zimą, nas elektryka kosztowała 13tys w tym alarmówka, TV, internet i bardzo bardzo dużo gniazdek aha jeszcze punkty pod rolety antywłamaniowe. Wykończy nas chyba ten upragniony dom. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaw13 22.10.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witamy, elektryka kosztowała nas 6500 PLN. w cenie było już podciągnięcie kabla ze skrzynki do domu i koszt materiałów. U nas zrobione jest już ogrzewanie podłogowe, teraz wylewki i ocieplenie zewnętrzne... ale pogoda się popsuła... Ile kosztowała elektryka?? Ja zapłaciłam 12 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 22.10.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Hmmm, przyznam że podajecie wysokie ceny za elektrykę. Jak już wcześniej pisaliśmy w cenę nie wliczają się same kontakty i włączniki i ich założenie. W cenie 6500 zawiera się robocizna, okablowanie, skrzynka rozdzielcza, " punkty" ( mamy ich trochę ponad 70, 1 punkt równa sie jedno gniazdko lub punkt świetlny) i kabel pod antenę satelitarną, do tego było położenie kabla miedzy domem a skrzynką ( 37 m). Kable pod alarm były osobno kładzione.Może mieliście więcej punktów? nas jeden punkt kosztował 70 zł wiec łatwo sobie przeliczycie. Za skrzynkę daliśmy 1000 zł.Nie mamy instalacji pod internet i telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiamar 24.10.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Witam wszystkichPlanujemy budowę Groszka 4 ale bez piwnic (jest on trochę większy niż ten podstawowy). Czy ktoś ma już wybudowany domek w okolicach Tarnowa (woj. małopolskie) i można by zobaczyć jak wygląda Groszek w rzeczywistości? Bylibyśmy BAAAAARDZO wdzięczni !!! (może to być którykolwiek Groszek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 26.10.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 My postawiliśmy groszka 4 ale troche dalej niż wspominasz jedynie zdjęcia mogę Ci udostępnić http://www.empikfoto.pl/427171/budowa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 26.10.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witam wszystkich Planujemy budowę Groszka 4 ale bez piwnic (jest on trochę większy niż ten podstawowy). Czy ktoś ma już wybudowany domek w okolicach Tarnowa (woj. małopolskie) i można by zobaczyć jak wygląda Groszek w rzeczywistości? Bylibyśmy BAAAAARDZO wdzięczni !!! (może to być którykolwiek Groszek) Kraków niedaleko od Tarnowa Będąc przejazdem możecie zerknąć na mój, serdecznie zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiamar 26.10.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 My postawiliśmy groszka 4 ale troche dalej niż wspominasz jedynie zdjęcia mogę Ci udostępnić http://www.empikfoto.pl/427171/budowa/ Dzięki za zdjęcia. Dodaliście garaż, a jakieś inne zmiany wprowadziliście? Czy salon z jadalnia są dla Was przestronne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 27.10.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Salon z jadalnią co do wielkości są super - nie za duże nie za małe. Ale trochę ścianka działowa ta pomiędzy kuchnią i salonem jest przerobiona. Mamy piwnicę i każdemu z kim rozmawiam polecam - mamy 2 pomieszczenia w piwnicy i uważam że jeszcze trzecie być powinno. Obecnie jesteśmy w fazie malowania. Po tej czynności postaram się umieścić parę zdjęćwnętrza dołu - wprowadzamy się na dół a górę będziemy wykańczaś w czasie zamieszkiwania naszego domu. Nie robiliśmy kominka chociaż jak ktoś się uprze to na ściance przy wejściu do salonu można śmiało zrobić i nie zabierze to dużo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiamar 27.10.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Czekam z niecierpliwością na zdjęcia z wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 27.10.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Czekam z niecierpliwością na zdjęcia z wnętrza przyznam szczerze, że ja śledzę forum od jakiegoś czasu i też największą przyjemność sprawiają mi zdjęcia wnętrz. Będę często zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olka23a 29.10.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 a czy ktoś z Was buduje groszka w okolicach elblaga lub bydgoszczy? chętnie bym zobaczyła jak wygląda w realu. My z budowa ruszymy dopiero w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 01.11.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Pogoda sprzyja więc u nas postępy. Są wylewki a na zewnątrz robi sie ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onuszek 02.11.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Witam:)A u nas są już okna;)Teraz brama garażowa i drzwi wejściowe i będzie stan surowy zamknięty;)Na listopad zaplanowaliśmy poszukać korzystnego kredytu:), zrobić wodę i centralne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olka23a 03.11.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 a jakie macie ogrzewanie w swoich groszkach? u mnie na wsi nie ma gazu więc chciałam ekogroszek, ale zastanawiam się czy ta kotłownia bedzie odpowiednia na takie ogrzewanie. My chcemy w przysżłym roku ruszyc z budową groszka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaw13 04.11.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 a jakie macie ogrzewanie w swoich groszkach? u mnie na wsi nie ma gazu więc chciałam ekogroszek, ale zastanawiam się czy ta kotłownia bedzie odpowiednia na takie ogrzewanie. My chcemy w przysżłym roku ruszyc z budową groszka 2 Ja mam piec na ekogroszek w groszku 2 i jeden sezon grzewczy za sobą, "Poszły" mi 3 tony ekogroszku - uważam że to bardzo mało jak na pierwszy rok od budowy. Piec zmieścił się na "styk" w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts