reniakoz 12.11.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Aga i Bartek - jeszcze jedno pytanie odnośnie okien.Czy mozecie mi podać wymiary okien na poddaszu wychodzacych na balkon.Widzę,że zrobiliście w obu pokojach jedne drzwi balkonowe ( 86 cm?) i przylegające do nich okienko( 64cm ?). Myslę, aby zrobić tak samo , tylko mialam wątpliwości czy to okienko nie jest za wąskie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 12.11.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 My na poddaszu mamy podwójne drzwi balkonowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 13.11.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Czekam z niecierpliwością na zdjęcia z wnętrza I kilka jest salon i aneks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 13.11.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 adammonikaCzy dobrze widzę że nie macie kominków wentylacyjnych ?olka23aPrawdę powiedziawszy do takiego rozwiązania namówił nas wykonawca. Nie chcieliśmy robić ściany jedno warstwowej ale chcieliśmy mieć gruby mur wiec wybraliśmy 30 cm, a co do styropianu to im więcej tym lepiej wiec padło na 12 cm. U nas ocieplenie zakończone. Tynk kolorowy będziemy robić na wiosnę. Teraz czekamy na kominek. Jak tynki i wylewki obeschnął to zabieramy sie za poddasze i ocieplenie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 13.11.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 adammonika Czy dobrze widzę że nie macie kominków wentylacyjnych ? Dlaczego tak sądzisz? Jak może nie być wentylacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniakoz 13.11.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Aga i Bartek - pomylka , to pytanie w sprawie okien balkonowych bylo do "Basia i Slawek " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 13.11.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 bo nie widać na waszym dachu kominków wentylacyjnych. przynajmniej na załączonych zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 14.11.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 O... Po tak długim czasie zostaliśmy wywołani do odpowiedzi Od czasu do czasu wchodzimy na nasze forum i czytamy co nowego u "Groszkowych Przyjaciół". Witamy wszystkich! Reniakoz tak, mamy taki wymiar okien w 2 pokojach. Teraz żałujemy, że nie zrobiliśmy szerszych - łącznie 180 cm. Byłoby znacznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 16.11.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 bo nie widać na waszym dachu kominków wentylacyjnych. przynajmniej na załączonych zdjęciach Są 2 kominy w których to: 1. komin nr 1 ten od wejścia ma 2 kanały wentylacyjne + jeden spalinowy 2. komin od strony tarasu 2 kanały wentylacyjne. Z komina nr 1 jest wentylowana kotłownia ,kuchnia i łazienka na górze Z komina nr 2 pralnia, sypialnia. Pokoje na poddaszu są (mają) być wentylowane otworami wentylacyjnymi w suficie i odprowadzone do szczytów dachu. Jak ktoś sięprzyjrzy zobaczy w szczycie otwory właśnie do tego celu. No i łazienka na dole wentylacja wymuszona do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelkac 18.11.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 hejka- pytanko do bardziej zaawansowanych groszkowców- jakiej firmy okna kupowalaiście?? jaki koszt w całym domu?? (napiszcie ile okien bo groszki się różnią) - tak dla orientacji;) dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 19.11.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Moje Okland Kraków 9200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniakoz 19.11.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Ja mam wycenę z Oknoplast Kraków na okna "Platinium" ze szprosami i w obustronnym kolorze -na około 23 000 zł z montażem .W tym : 2 okna tarasowe i 3 okna balkonowe na poddaszu + 3 okna w piwnicy, okno półokrągłe , 4 okna ( gabinet 2 , salon 1 , kuchnia 1 )+ 1 okno na klatce schodowej i 1 w garderobie na parterze .Widzę, teraz że to bardzo drogo, ale ten profil "platinium i szprosy kosztują swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 19.11.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 To i tak bardzo drogo nawet jak na szprosy. Znajomi stawiają obecnie dom w bryle nowoczesnej (surowej) i tam wszystkie okna sąnietypowe i im wycenili na 24 000 zł. Nie wiem może chodzi o to że to plapinium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 19.11.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Mam pytanie do Groszkowców, którzy maja dachówkę Roben Kasztan. Jaki kolor podbitki i kolor okien kupowaliście do tej dachówki. Napiszcie też nazwy producentów, bo ten sam kolor jest zupełnie inny u różnych producentów. Z góry wielkie dzięki Jesli chodzi o okna to będę miała wyceny i w przyszłym tygodniu się wypowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiamar 19.11.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Basia i SławekJak wysoko macie ściankę kolankową? Bo chyba jest podniesiona? Czy Waszym zdaniem ta wysokość jest odpowiednia?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onuszek 19.11.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 witam!! my mamy okna na profilu KBE jednostronnie oklejane i z montażem wyszło nas 6000 tysięcy a okna sa naprawdę śliczne!!! Aszprosy swoja droga trochę kosztują bo tez sie interesowałam nimi i jedna mała krateczka ktorych w jednym oknie jest okolo 4-6 kosztuje 17 zlotych wiec my zrezygnowaliśmy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 19.11.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Basiamar mamy podniesioną ściankę kolankową do ok. 135 cm. Jest tylko 1 minus - nie można wyjrzeć, stojąc na podłodze, przez okna dachowe. Mimo to jednak jesteśmy z tego bardzo zadowoleni i drugi raz zrobilibyśmy tak samo. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelkac 19.11.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 dzięki za info o oknach;) czekam jeszcze na koelejne informacje jeśli ktos zechce sie podzielić. My tym tematem zamierzamy się zająć w przyszłym roku latem...ale póki co robię rozeznanie w terenie. szczerze jestem zaskoczona cenami... myślałam że conajmniej 30 tys musimy mieć na cały dom... a to ceny niektórych z Was mnie powaliły- do 10 tys;) super;)a jak to jest z tymi wycenami robionymi przez firmy- jak to wygląda ile kosztuje taka wycena- bo chyba nie robią tego za darmo? - może głupie pytanie ale jestem zielona w tym temacie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelkac 19.11.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 i jeszcze jedno pyt do znawców okien- czym kierowaliście się przy wyborze firmy?? co jest ważne na co zwrócić uwagę?? (oprócz wyglądu oczywiście;) - to jedyne co mi przychodzi do głowy na tym etapie poinformowania;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gieszcz 20.11.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Witam wszystkich groszkowiczów! Mój groszek powstaje pod Wrocławiem. Obecnie na etapie więźby dachowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts