STEFANY 02.12.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 cysiekhh ja podzielam opinię adamamoniki, choć przyznam szczerze też się nad tym zastanawiałam. Ale przewazyły argumenty, że jest to salon (a nie jak w moim dotychczasowym blokowym salonie: salon, jadalnia, sypialnia i ...graciarnia). Być może zastanowiłabym się nad zmieniejszeniem ich do szer 150 cm, ale sam fakt, że są balkonowe dodaje salonowi uroku i przestrzeni, a argument że ucieka ciepło moim zdaniem jest nietrafione, to już nie te czasy, nie te okna. Ja u siebie zrobiłam na parterze balkonowe na 180, a w kuchni, jadalni, salonie przy kominku oraz małym pokoju wszystkie po 150 cm. Dom wygląda przez to b.proporcjonalnie. No ale to rzecz gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 02.12.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 OOOtroche sie nie zrozumieliśmy. Ja nie mam balkonowych okien w szczycie a zwykłe 150x150 cm . Taras mam z innej strony. Zresztą widać u mnie w galerii. A tak w ogóle to w naszym groszku jest troche(sporo) zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 02.12.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 no troche zamieszania nastąpiło, ale w jednym się zgadzamy rezygnacja z okien w salonie (balkonowych czy zwykłych ) nie jest wskazana adammonika kuchnia pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 02.12.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 My w salonie mamy jedno duże okno przesuwane i salon wygląda super a przy okazji jest bardziej ustawny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 02.12.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 No właśnie tak jak myśleliśmy każdy ma inaczej My mamy zaprojektowane 150/240 wszystkie balkonowe łącznie z salonem.. tylko czy nie lepsze są 180/240? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasz 03.12.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 My w salonie mamy jedno duże okno przesuwane i salon wygląda super a przy okazji jest bardziej ustawny.Pozdrawiam Witam, my również zdecydowaliśmy się na połączenie drzwi tarasowych w jedno przesuwne. W tej chwili jak widać poniżej jest ono ogromne (449 cm na 259cm). Nie wiem czy nie przesadziliśmy:) Ale zawsze możemy je troszkę zwęzić wiosną, przed zamówieniem okien. Chcemy założyc rolety zewnętrzne nadstawne ale nie wiem czy takie wielkie dorwiemy. Zostawiliśmy jeszcze te jedno okno przy kuchni a te przy kominku zlikwidowaliśmy. "anulawasz" - jaki wymiar macie tego okienka? czy obie części się przesuwają? Ile to kosztuje i gdzie je zamawialiście? http://images40.fotosik.pl/230/157c828634902c97m.jpg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/157c828634902c97.html Pozdrawiam. P.S. Właśnie zaczynamy kłaść dachówkę, CREATON MZ3 winna czerwień glazurowana - cudeńko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 04.12.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 My na pewno mamy mniejsze ale wymiary podam jutro jak dokładnie zmierzę, tylko jedna część jest przesuwna, zamawialiśmy w oknoplast i kosztowało nas około 4 tysięcy mamy złoty dąb dwustronny. Okno koło kominka zostawiliśmy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkociol84 05.12.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Wiem napewno to gdzies jest napisane ale czytalem i nigdzie nie znalazlem moze i przeoczyłem ale mam pytanie dla tych którzy budowali dom w groszku z garażem dwustanoiwskowym ile potrzeba bloczków fundamentowych, stali i supereksu 24? z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 08.12.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Wracając do tematu kominka. Mam pytanie do osób które już go posiadają. Jak bardzo wystaje wam kominek? Z projektu jaki otrzymaliśmy wychodzi że od ściany do najdalej wysuniętego punktu będzie prawie 120 cm, wydaje mi sie to strasznie dużo, a projekt nie jest skomplikowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 09.12.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam, czy ktoś z Was wstawił okna w salonie szczytowe 150/240 zamiast 180/240? Czy można prosić o jakieś fotki, info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 16.12.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Cysiekhh my mamy wszystkie okna (oprócz balkonowego) w salonie i kuchni 150x150. Zdjęcia są w naszym albumie. Życzymy wszystkim "Groszkowym Przyjaciołom" miłych przygotowań do świąt i cudownych świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielox 17.12.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witajcie!Może ktoś podać rozmiary okien według projektu w salonie i w kuchni? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 17.12.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witajcie! Może ktoś podać rozmiary okien według projektu w salonie i w kuchni? Pozdrawiam kuchnia 180x150 salon 150x150 front domu salon balkonowe 180x240 salon 180x150 tył domu pozdrowienia z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielox 17.12.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Dzięki wielkie Stefany, może niedługo dołączymy do Groszkowej rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onuszek 24.12.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Z okazji Świąt wszystkim groszkowiczom życzę wszystkiego co najlepsze i nadchodzącym roku oraz osiągnięcia założonych celów;)Wesołych Świąt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 24.12.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Wszystkim miłośnikom Groszków na nadchodzące święta życzę spokoju, zdrowia i spełnienia marzeń, nie tylko budowlanych! Aga z rodziną, spędzający pierwsze święta w Domu w Groszku http://www.empikfoto.pl/albumy37/15755/816614/thumbs/31298497_img_3732.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 03.01.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Wszystkim "Groszkowym Przyjaciołom" życzymy spełnienia marzeń w nowym roku 2010! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onuszek 06.01.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 http://www.suwaczek.pl/cache/f4de316d51.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkociol84 07.01.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witam wszystkich groszków. Mam pytanie odnośnie groszka G2 ile zużyliście pustaków do dom a ile bloczków betonowych ? Czy te obliczenia z archona zgadzaja sie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo2006 24.01.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witam wszystkich budujących i mieszkających w groszku. Wprowadziłem się do Groszka jesienią i obecnie mam taki problem - zgodnie z projektem pod oknami połaciowymi nie przewidziano grzejników. Znajomy wyczytał nawet, że jeśli pod oknami Veluxa nie został zainstalowany grzejnik to może to być podstawą utraty gwarancji na okno. Ja oczywiście nie mam grzejnika (zgodnie z projektem) i podczas mrozów na oknach pojawił mi się w dolnej części w rogach lód. Poczytałem trochę i sam nie wiem co jest tego przyczyną - zła wentylacja (mam okna Fakro z wentylacją na górze którą przy minus 10 stopniach zamknąłem), złe zamontowanie (osadzenie) okna, brak grzejnika. Czy ktoś miał już podobny problem i jak go rozwiązał. Szkoda mi okien a roztapiający się lód spływa sobie po ścianie i nie wygląda to za fajnie - pewne malowanie na wiosnę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts