onuszek 21.03.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witam!!! Bardzo dobry temat z tym ogrzewanie nam też się przyda węic prosimy pisać My już praktycznie zdecydowaliśmy się na ogrzewanie gazem ale dobrze wiedzieć co nas czeka:):) A poza tym wreszcie zrobiło się cieplej i u nas wczoraj zostały zamontowane drzwi wejściowe i brama garażowa:) a co u Was słychać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 21.03.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Nie mam teraz rachunku, żeby zobaczyć ile metrów zużyliśmy, ale 2 ostatnie miesiące surowej zimy kosztowały nas po 500 złotych. Piec kontensat DeDietrich, domek w Groszku G2. Utrzymujemy temperaturę 21 stopni w dzień i 20 w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 21.03.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Nie mam teraz rachunku, żeby zobaczyć ile metrów zużyliśmy, ale 2 ostatnie miesiące surowej zimy kosztowały nas po 500 złotych. Piec kontensat DeDietrich, domek w Groszku G2. Utrzymujemy temperaturę 21 stopni w dzień i 20 w nocy. To przyzwoicie uważam. Poczułem się spokojniejszy W tym cwu oczywiście i gotowanie też?? Jak macie ocieplony dom i czy jest rekuperator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.03.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Nie mam teraz rachunku, żeby zobaczyć ile metrów zużyliśmy, ale 2 ostatnie miesiące surowej zimy kosztowały nas po 500 złotych. Piec kontensat DeDietrich, domek w Groszku G2. Utrzymujemy temperaturę 21 stopni w dzień i 20 w nocy. To przyzwoicie uważam. Poczułem się spokojniejszy W tym cwu oczywiście i gotowanie też?? Jak macie ocieplony dom i czy jest rekuperator? W tym wszystko - konkretnie cwu z cyrkulacją oraz ogrzewanie - parter podłogówka, góra grzejniki. Rekuperator Bartosz Dom z Porotonu + 15 cm styropianu. Poddasze - wełna Rockwool 15 cm + 10 cm. Paneli solarowych jeszcze się nie dorobiliśmy, jest tylko instalacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 30.04.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Dlaczego nikt się nie odzywa ,czyżby nikt nie chce się podzielić swoimi problemami,doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 06.05.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Pewnie wszyscy ostro pracują nad swoimi Groszkami U nas ciąg dalszy wykończeń, mamy już wszędzie gładzie, kotłownia odpalona. Teraz zajmujemy się łazienkami. Obie są już w części zrobione. Jak będą już całkowicie wykończone to pokarzemy oczywiście zdjęcia. Z nowości i zmian w stosunku do projektu to zmniejszyliśmy o 10 cm otwór drzwiowy (będzie skrzydło 70 ) w dolnej łazience dzięki temu brodzik i obudowa prysznica nie będą się stykać z ościeżnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 14.05.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Aga i Bartek łazienki zapowiadają się bardzo fajnie, jaka kolekcja płytek jest na dole? Są bardzo eleganckie i takie "ciepłe". My z drzwiami zrobiliśmy dokładnie to samo - będą 70-tki i ciut więcej miejsca na kabinę. Za to na górze totalne zmiany (szczegóły w albumie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 16.05.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 W łazience na dole zastosowaliśmy płytki Opoczno - Aleksandryjska. Łazienka jest praktycznie skończona . Jeszcze tylko szafka i lustro, kontakt i oświetlenie. Niebawem skończona będzie na górze. Położyliśmy płytki w kuchnia i holu. Teraz czekamy na meble do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onuszek 29.05.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Witam!!! U nas też wykończenia idą pełna parą i mam nadzieje ze w sierpniu będzie można diabla wyganiać Góra jest gotowa do malowania tylko mam problem na jakie kolory:/ a dół się kończy szpachlować! Schody zamówione, a w poniedziałek przyjedzie firma od mebli kuchennych:) pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 30.05.2010 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Załączamy najnowsze zdjęcia. Mamy już schody oraz kuchnie. Obie łazienki już parktycznie wykończnone. Teraz koncentrujemy się na tarasie, podbitce oraz oświetleniu wnętrza i meblach. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 01.06.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Aga i Bartek .... wow, Wy już prawie mieszkacie ! Domek zapowiada się świetnie Mam pytanie o wanne na górze - jest świetna, jaki to model? pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 01.06.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 to jeszcze raz ja Aga i Bartek będę miała jeszcze do Was ogromną prośbę: czy możecie mi podać wymiery waszych schodów, tzn. stopni. Bardzo bym chciała uzyskac schody ze spocznikiem, wybieram się właśnie na rozmowy ze stolarzem i te wymiary byłyby bardzo pomocne. Jeśli dla Was nie będzie to problemem to wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 03.06.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Witamy,tym razem załączamy zdjęcia podłóg w pokojach. Czekamy teraz na podłogę do salonu. Tam zamówiliśmy deskę trójwarstwową. Jeśli chodzi o wannę to jest firmy Sanplast, Akrylowa Comfort 170x110/40 P. O ile pamiętam wymiary stopni 9szt. na dole 18x26 na górę 7szt. 18x26. Poza tym zaczęla się robić podbitka, kupiliśmy płyty na taras. Jak będzie zrobiony pochwalimy się fotkami.pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelkac 06.06.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 hejka mam pytanko - ile zapłaciliscie za materiał na dach?? i jaką dachówką kryliście?? (chodzi o firmę itp)- z góry dzięki za odpowiedzi. my w lipcu planujemy robic dach. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 07.06.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 (edytowane) Aga i Bartek dzięki za info odnośnie schodów, coś mi się wydaje, że będę podpytywać o wiele rzeczy, bo sądząc po fotkach mamy podobne gusty.Ewelkac ja mam dachówkę ceramiczną Robena - kasztan angoba (pokryta takim lakierem, który ma chronić przed osadzaniem się mchu), za całość tj. dachówka, folia i cały ten osprzęt dekarski zapłaciłam ok 14,5 tys. Przy czym ja mam jeszcze pomieszczenie nad garażem więc tej dachówki weszło mi trochę więcej niz w projekcie. Robocizna to 60 zł / m2 - stawka była dość niska bo to znajomi, normalnie to ok 70 zł. Okna mam Fakro, wszystkie wzięłam pcv cena za okno z kołnierzem ok. 1.300 zł. pozdr Edytowane 7 Czerwca 2010 przez STEFANY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 08.06.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 (edytowane) mam pytanie szczególnie do Agi kz oraz Agi i Bartka: macie schody ze spocznikiem - inf na temat wymiarów schodów i spocznika znalazłam na str. 35,36 - ale z tego co widzę zmienialiście szerokość ściany w salonie na której jest kominek, bo inaczej schody dolnego biegu by się nie zmieściły. Jaki jest u Was dokładny wymiar tej ściany? Projektowo to jakieś 260, 265 cm. Z góry wielkie dzięki za pomoc Edytowane 9 Czerwca 2010 przez STEFANY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Bartek 16.06.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Długość ściany w salonie zmieniła się po " wybudowaniu" schodów, wtedy murarz dostawił tyle ile trzeba było żeby stopnie nie wystawały. Teraz ciężko byłoby nam zmierzyć tą ściane bo stoi kominek. W galerii nowe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniakoz 20.06.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Pochwalę się moim Groszkiem 4 - z drewnianymi oknami . Zdjęcie pochodzi z wczesnej wiosny , teraz od tej strony jest prawie całkowicie zasłonięty drzewami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniakoz 20.06.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Jeszcze zdjęcie mojego Groszka od frontu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisień 21.06.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Witam wszystkich "groszkomaniaków"po burzliwym poszukiwaniu projektu tego idealnego domku stanęło na domu w groszku. Zastanawiamy się tylko z mężem czy wersja podstawowa czy może "4" z piwnicą...bardzo - bardzo bylibyśmy wdzięczni gdyby ktoś pozwolił nam się wprosić w odwiedziny i oględziny. Jesteśmy z podkarpacia, ale małopolska i lubelskie a nawet mazowsze też nam bliskie!przejrzałam już cały temat i kilka dzienników ale jednak co na żywo to na żywo - mój mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts