robertdl 27.11.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Witam Wszystkich Buduję Dom w groszku 2 w Łęczycy łódzkie.Chcę przesunąć kominek w salonie tzn. zamienić tam gdzie w projekcie stoi TV. I pytanie czy przesuwając go muszę też przesunąć komin. Błagam o szybką reakcjePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 28.11.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Teoretycznie nic nie musisz przesuwac. Tyle ze bedzie Ci sie wlokl przewod od kominka do komina. Im więcej zakrętów tym niekoniecznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 28.11.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Witaj Robertdl,ja nie zmieniałam ustawienia kominka ale zrobili to Stefany - wg zdjęć w Ich galerii (str. 149 tego wątku) komin stoi zgodnie z projektem, a o szczegóły w planie i odczucia z użytkowania zapytaj Ich - nie ma jak informacja od użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 28.11.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Witaj Robertdl,jeśli chodzi o dylematy kominkowe to my przesunęliśmy go do rogu, ale decyzję podjęliśmy już po wymurowaniu komina. Nie przypuszczałm że kominek w tym miejscu tak bardzo wysunie się na salon i zrobi go zupełnie nieustawnym. Gdybym wcześniej miała tą wiedzę to pewnie wymurowalibyśmy go bardziej w rogu, choć wtedy byłby jakoś tak dziwnie długi, nie wiem czy to w czymś nie przeszkadza. Zapytaj o to swojego kierownika, ja się tym tematem nie interesowałam, bo było i tak po wszystkim. Jeśli chodzi o użytkowanie to nie odczuwam utrudnień. Natomiast budując dziś to jeśli jest to możliwe to zrobiłabym kominek na scianie między kuchnią a jadalnią, tam gdzie mam teraz tzw. barek. Wmurowałabym komin bardziej w ścianę, jadalnia jest na tyle szeroka że stół i krzesła spokojnie się mieszczą. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fistaszek 28.11.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Ja mam właśnie komin między kuchnią a salonem ale u mnie dopiero stan surowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violuś 28.11.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 witam,ja też mam komin przesunięty pomiędzy kuchnią a salonem,komin wsunięty w ścianę tak by kominek jak najmniej wystawał na salon,jestem z tego bardzo zadowolona,mam super ścianę telewizyjną a zważywszy na to,że ja mam wyjście na taras koło kącika telewizyjnego to w ogóle super rozwiązanie,nie mam ciągle kominka ale jak będzie to i będą zdjęcia zdjęcia,pozdrawiam,bognas na jakie okna się zdecydowałeś?i za ile jeśli można?fistaszek mi przypadł do gustu pierwszy projekt kuchni ale nie widzę płyty grzewczej,gazowa czy elektryczna?sama nie wiem co się lepiej sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bognas 28.11.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Violuś - zamówiliśmy okna plastikowe z Oknoplastu kolor orzech wraz z roletami w tym samym kolorze.Okna mamy jak w projekcie oprócz jednego w małym pokoju na dole i w salonie tego obok kącika TV. Do tego dwa dachowe. Wycena ok. 14.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertdl 28.11.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Dziękuje wszystkim Nie rozwiązało to mojego dylematu Ale na wszelki wypadek poprosiłem mistrzów budowlanych o fundament pod komin w trzech miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delmonio 29.11.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Bognas, jakie okna będziecie robić? Trzyszybowe? Jeśli tak to jaki macie współczynnik przenikania? Czy to jest cena całkowita z roletami? My właśnie mamy 2 wyceny pomiędzy którymi się wahamy i okna białe to ok 33tys a w kolorze jednostronnym ok 38tys.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fistaszek 29.11.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 fistaszek mi przypadł do gustu pierwszy projekt kuchni ale nie widzę płyty grzewczej,gazowa czy elektryczna?sama nie wiem co się lepiej sprawdza? Płyta będzie elektryczna (nie mamy gazu) będzie pod okapem na tej ścianie, na której mam lodówkę i piekarnik Co do okien, właśnie przerabiamy ten temat, napiszcie jakie wybraliście lub planujecie wybrać 5 czy 6 komorowe, jakie firmy? i najważniejsze jak wam służą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertdl 30.11.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Chcemy zainstalować na pietrze ogrzewanie ścienne to jedno pytanieA drugie jak rozwiązaliście problem i czy macie problem z poprowadzeniem ogrzewania podłogowego w kuchni jadalni i salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertdl 30.11.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 kurcze nie wiem jak sie dodaje zdjecia:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 01.12.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 (edytowane) Robertdl dodawanie zdjęć np. 1) musisz być zalogowany 2) w ostatniej wiadomości kliknij "odpowiedz" otworzy Ci się 'szybka odpowiedź' ciut niżej są dwa czerwone prostokąty kliknij "zaawansowana edycja" 3) pojawi się 'twoja wiadomość' i poniżej 'Dodatkowe opcje' a tam 'zarządzaj załacznikami' kliknij w to i masz ' przeglądaj' 4) wybierz swoje zdjęcia przeznaczone do wstawienia kliknij 'wgraj', zamknij i wyślij Mam nadzieje, że pomogłam. Dziś robimy pomiar okien. Wybralismy 2-stronnie białe platinium z Oknoplastu, jednoskrzydłowe. Znajomi mają te okna i są bardzo zadowoleni. Dodatkowo w tej chwili jest promocja zimowa do -40% taniej. Zobaczymy co nam się uda wytargować Rozważaliśmy okna jednostronnie złoty dąb, ale zwyciężyła wizja małego białego domku W tej chwili mamy prawie gotowy SSO, kończą ścianki działowe. Zrobimy jeszcze dren dokoła groszka i podłączenie do kanalizacji deszczowej - sprawdzimy działanie rynien i koniec. Okna zamontujemy w okresie styczeń- marzec i zobaczymy co dalej czy zima przyjdzie czy może nie pozdrawiam Edytowane 1 Grudnia 2011 przez gosia sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertdl 01.12.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertdl 01.12.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Dzięki GosiaUdało sie na razie jestem na tym etapie. Ale jest pogoda więc w sobotę nastepne zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 02.12.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Faktycznie w tym roku pogoda sprzyja budowlańcom (niestety rolnicy płaczą). Robertdl, fajnie że mogłam pomóc. Jesteś na takim etapie, że jeszcze mozesz rozważyć pogłebienie schowka pod schodami. My mamy obniżoną podłogę chyba o 5 bloczków (będą 3 schodki) w związku z czym pod schodami ze spocznikiem wyszło super pomieszczenie, jest dostęp do wyczystki kominowej, można swobodnie stanąć. Zamierzam tam postawić i powiesić szafki kuchenne z obecnej kuchni Czekamy na kolejną fotorelację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delmonio 02.12.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Gosia, czy macie wizję ciekawej elewacji pasującej do białych okien? Jaki będziecie mieć kolor drzwi wejściowych i bramy garażowej? Spotkałam się z opinią, że brązowe drzwi pasują przy białych oknach (i roletach) do koloru dachu, no ale sama nie wiem..My też będziemy robić białe okna bo wszyscy dookoła robią brąz i jakoś mnie to zniechęca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 02.12.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Hej Delmonio, u nas w okolicy również panuje moda na brązowe okna, nie mam nic przeciwko nim ale zdecydowałam sie na białe, bo chcemy mieć domek w klimacie śródziemnomorskim. Drzwi wejściowe będą białe. Garażu nie mamy (mała działka). Rynny mamy brązowe i podbitka będzie brązowa zastanawiałam sie nad białą ale moja ekipa budowlana mi odradziła. Elewacje planujemy jasną - śmietanową, wanilową czy jak to nazwać Zdecydowaliśmy sie na opaske wokół domu z klinkieru w kolorze dachówki i komina (miedź). Gdzie budujecie w wlkp? jesli to nie tajemnica (ja mieszkam w Sz-nie od 17 lat, ale jestem z wielkopolski (Ostrów Wlkp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delmonio 02.12.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 U nas planujemy ciemniejsze obramówki wokół okien a drzwi jeszcze zobaczymy. Dobrze, że jeszcze nie kupiliśmy bram garażowych..Na szczęście mój mąż ma lepszą wyobraźnię więc coś ciekawego wymyśli Póki co wkrótce wstawiamy okna (Avante) i ocieplimy domek a dalej to się zobaczy..Wszystko powolutku. A tak w ogóle budujemy się pod Poznaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertdl 04.12.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts