robertdl 04.12.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Niedziela więc następne zdjecia z postępami"Chudziak" jak mówią majstry zalanyFundament ocieplonyW poniedziałek jak dobrze pójdzie zaczynają muryPozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violuś 05.12.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 witaj wśród budujących,powodzenia i cierpliwości życzymy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fistaszek 06.12.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 My przeprowadzamy casting na firmę produkującą okna:) W domku mamy łącznie 13 okien.Mamy wycenę z oknoplastu OKNA z Krakowa i tak:na 5-komorowe ok 14 tys. , na 6-komorowe 19 tys. do tego rolety okolo 6 tysięcy.Bognas napisz proszę gdzie robiliście wycenę na Wasze okna. My Wroclaw, ul . Legnicka.Podzielcie się proszę namiaramu na Wasze okna i cenami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 06.12.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 (edytowane) Hej, właśnie dostałam wyceny okien z Oknoplastu. Mamy 12 okien (7 parter+1 półpięterko+4 góra). Rozpatrzyliśmy 3 warianty. Wzięliśmy pod uwagę okna: - 2 szybowe antywłamaniowe (4 folie) - 3 szybowe - 3 szybowe antywłamaniowe (2 folie) Okna antywłamaniowe tylko do okien na parterze, pozostałe bez folii antywłamaniowej. Dodatkowo okazało się, że szyba antywłamaniowa jest grubsza (co daje mniejszą przestrzeń pomiędzy szybami) co daje większy współczynnik to znaczy mniej ciepłe okno. Okna będą 2- stronnie białe. 1) Platinium 2 szyby w tym 1 antywłamaniowa 44,4 kl. P4 klamki antywłamaniowe z kluczykiem cena 18 189,42 zł. po rabacie 12 940 zł Wsp. szyby 1,3 2) Platinium Evolution 3 szyby klamki antywłamaniowe z kluczykiem cena 16 518,83 zł po rabacie 11 800 zł. wsp. 0,7 3) Platinium Evolution 3 szyby w tym jedna antywłamaniowa klamki antywłamaniowe z kluczykiem cena 20 640,53 zł po rabacie 14 600 zł wsp. 0,8 Kurcze, miałam to zrobione w tabelce wszystko się rozjechało. Mam nadzieję, że dojdziecie co jest co Profil - Zaokrąglony od wewnątrz kształt profilu, klasa A (ścianki 3mm) System - 6-komorowy system profili niemieckiej firmy VEKA, o szerokości zabudowy 70 mm Szyba - Potrójny pakiet szybowy, o szerokości 36 mm oraz współczynniku przenikalności cieplnej Ug=0,7 W/m2K Okucia - Multi-Matic z zaczepem antywyważniowym Safety Plus z blokadą uchyłu, rolki IS Klamka - Aluminiowa firmy Hoppe Uszczelki - EPDM Wzmocnienie - Do 1,75 mm wielokrotnie gięte Wydaje się, że wygra trzecia opcja czyli Platinium Evolution - 3 szyby w tym jedna antywłamaniowa Rabat wynika z promocji zimowej - tzn. umowę zawiera się do końca grudnia a dostawa i montaż I / II / III 2012 r. - cena uzależniona od terminu odbioru Co o tym myślicie? Edytowane 6 Grudnia 2011 przez gosia sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamurajJack 08.12.2011 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 My przeprowadzamy casting na firmę produkującą okna:) W domku mamy łącznie 13 okien. Mamy wycenę z oknoplastu OKNA z Krakowa i tak: na 5-komorowe ok 14 tys. , na 6-komorowe 19 tys. do tego rolety okolo 6 tysięcy. Bognas napisz proszę gdzie robiliście wycenę na Wasze okna. My Wroclaw, ul . Legnicka. Podzielcie się proszę namiaramu na Wasze okna i cenami:) Fistaszek, jeżeli jeszcze nie kupiłeś to zapoznaj się tez ofertą http://www.avante.pl, wrocławski dystrybutor to firma Codem, ja zdecydowałem się właśnie na nich swoją drogą, jeżeli będziecie jeszcze na legnickiej to daj wcześniej znać, możemy się spotkać i pogadać o groszkach, moje biuro jest w tym budynku co Okna z krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delmonio 09.12.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Samuraj, ile płaciłeś za okna, tzn wszystko z montażem? Jakie rolety dawałeś i jakie napędy? My zdecydowaliśmy się na okna energooszczędne avante, dziś mamy dokładne pomiary a jutro podpisujemy umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertdl 11.12.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 [attach][/attach[[]89610[/attach]]89609[/attach] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk106 13.12.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Hej Z niecierpliwością oczekuję na wydanie decyzji o warunkach zabudowy i cały czas planuję Póki co wymyśliłem, że ściany będą z silikatu 24 cm + 15-20 cm styropianu. Teraz zastanawiam się nad systemem ogrzewania. Z pewnością będzie to kocioł gazowy plus kominek. Tylko nie wiem jeszcze w jakich odmianach. Najlepszy byłby chyba kocioł kondensacyjny dwufunkcyjny i kominek z płaszczem wodnym. Nie jest to jednak najtańszy zestaw ;/ Poza tym użytkownicy kominków z płaszczem wodnym narzekają na ciągłe brudzenie się szyby. Dlatego zastanawiam się nad DGP lub rozprowadzeniem grawitacyjnym. W związku z powyższym chciałbym zapytać zaawansowanych "Groszkowców" jakie zastosowaliście systemy ogrzewania, jak wygląda w praktyce energooszczędność tego domu i jak duże są nakłady na ogrzewanie? Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że zużycie energii na ogrzewanie zależy od wielu czynników, w tym, w dużej mierze, od systemu dociepleń. Dlatego możecie też podać jak macie docieplone domy. Ponadto chciałbym zapytać tych co wybudowali / kończą budować odmianę G2 jak zagospodarowaliście strych nad garażem. Bo chyba szkoda pozostawić go jako jedno pomieszczenie i jeszcze z wejściem od sypialni ;/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violuś 16.12.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 witajcie,hura,mam już okna,okna z firmy ALL w Bielsku-Białej na profilach Veka,trzyszybowe ,fajne,acha,obustronny złoty dąb plus pare bajerów,okien 13 sztuk,cena 11.900,zobaczymy jakie w użytkowaniu,fajna ekipa montażowa,myślę,że mogę polecić,pozdrawiam:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budrom 72 17.12.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 pragnę sie pochwalić wszystkim że wszedłem w posiadanie dokumentu "pozwolenie na budowe" fajny prezent na świeta pozdrawiam wszystkich w gorączce przygotowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 18.12.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Violuś montażu okien oczywiście gratuluję, ale Ty się tu pochwal na forum jaki innowacje wymyśliłaś w kwestii szaf w sypialniach dzieci na górze, takiego cuda to jeszcze na tym forum nie spotkałam pozdr. No i umiejscowienie kominka, czysta rewelacja Moim zdaniem zawstydziłaś samego architekta, który chyba ma delikatne problemy z wyobraźnią przestrzenną pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 19.12.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 budrom 72 - faktycznie fajny prezent, taka mała rzecz a cieszy - rozumiem, że na wiosnę startujecie Violuś - pokaż okna i koniecznie szafy oraz kominek, o których wspominają Stefany. Robertdl - jak się ma Wasza budowa? U nas koniec na ten rok SSO + dren wokół domu + podłączenie rynien do kanalizacji deszczowej + strych na poddaszu wykonany + okna zabite dechami, założone prowizoryczne drzwi wejściowe + okna zamówione = plan wykonany + zadowoleni inwestorzy :) Pora ubierać choinke i pakować prezenty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violuś 19.12.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 budrom 72 - faktycznie fajny prezent, taka mała rzecz a cieszy - rozumiem, że na wiosnę startujecie Violuś - pokaż okna i koniecznie szafy oraz kominek, o których wspominają Stefany. Robertdl - jak się ma Wasza budowa? U nas koniec na ten rok SSO + dren wokół domu + podłączenie rynien do kanalizacji deszczowej + strych na poddaszu wykonany + okna zabite dechami, założone prowizoryczne drzwi wejściowe + okna zamówione = plan wykonany + zadowoleni inwestorzy :) Pora ubierać choinke i pakować prezenty. Pozdrawiam witam,czuję się wywołana do odpowiedzi,a propo szaf to trudno wytłumaczyć ale spróbuję,pomiędzy pokojami na górze zamiast prostej ściany "zbudowałam"ścianę w kształcie litery S,z jednej strony ma wnękę na szafę córka a z drugiej syn,wystarczy tylko wstawić drzwi przesuwne,mankament taki,że dziwne wejście ma do pokoju mój syn (tj.pokój od łazienki,)bo kawałek szafy wystaje jednak na pokój a na ścianie obok jest komin,który przestawiliśmy do części jadalnej,sąsiaduje z kuchnią i na górze w związku z tym jest w innym pokoju.Mojemu synowi się podoba,bo po otwarciu drzwi pokój nie jest jak na dłoni widoczny.Acha ,pokoje są wyrównane a wiec są takie same.Czuję,że nie wyszła mi ta odpowiedż.Może chociaż zdjęcia uda się pokazać.pozdrawiam wszystkich i życzę wesołych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violuś 19.12.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 To znowu ja,wybrałam parę zdjęć,może jeszcze jakieś pózniej dorzucę,pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 19.12.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 (edytowane) Hej Violuś, oczywiście rozumiem Twój opis ścian (miałam coś takiego w starym mieszkaniu. Ja ścianę w "S" też zrobiłam. Przesunęłam łazienkę do szczytu więc normalne okno - brak garderoby w sypialni, ale w zamian mam pomieszczenie obok łazienki na wprost schodów powiekszone o wykusz, którego nie zamurowaliśmy. Powstało całkiem spore pomieszczenie, w którym planuję mieć pralkę, deskę do prasowania mopy i inne dobra. Wykombinowałam, że w ścianie pomiędzy łazienką a kanciapą wytniemy dziure do przerzucania zdjętych ciuchów. Zobaczymy jak to wyjdzie docelowo. Załaczam zdjęcia 1-3 scianka od stronyu łazienki, 4-5 kanciapa - pralnia. Pa Edytowane 19 Grudnia 2011 przez gosia sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violuś 20.12.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 gosia sz-n,powiedz mi,bo nie widzę tego,dwa pierwse zdjecia to jest lazienka?a te kominy?coś zmieniałaś?a z tym przesunięciem łazienki to też fajny pomysł,pozdrawiam,acha,kominek w połączeniu z kuchnią pokażę jak go kupię,pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 20.12.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Violuś, przestawiliśmy komin o 90 stopni aby nie dzielił łazienki (ten większy na zdj.) ten mniejszy to kanał wentylacyjny z kuchni Dorobiłam odręczny schemat poddasza .Schemat jest czysto poglądowy, bez zachowania jakichkolwiek proporcji. Pa.schemat poddasza.pdf Edytowane 20 Grudnia 2011 przez gosia sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violuś 20.12.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 witaj,gratuluje ci rozwiązania,niesamowite jest to jak każdy z nas kombinuje pod swoje potrzeby,nie?każdy ma swoje wizje,swoje przemyslenia ,i jak tu nie mówić,że każdy dom ma duszę,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 22.12.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Kochani Groszkowcy, z okazji zbliżających się Świąt przesyłam Wam życzenia przede wszystkim zdrowia, wytrwałości w realizacji Waszych planów. Niech te Święta będą okresem wypoczynku, spokoju, spędzone w rodzinnej i ciepłej atmosferze. Ładujcie akumulatory, aby w Nowym Roku wystarczyło zapału do nowych wyzwań, których przecież niemało jest przy budowie Życzę wszystkim cierpliwości i siły, aby przy tym nie zwariować A niepowodzenia i nietrafione wybory traktować z przymrużeniem oka. W naszym Groszku będą to pierwsze Święta i pierwsze w czteroosobowej ekipie Atmosfera świąteczna już u nas zagościła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 22.12.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 (edytowane) Wesołych Świąt! Wszystkim Groszkowcom zdrowych, spokojnych Świąt w gronie najbliższych spełnienia marzeń dużych, małych i tych najgłebiej schowanych pomyślności w Nowym Roku Edytowane 22 Grudnia 2011 przez gosia sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts