delmonio 10.02.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 U nas za kompletny dach na groszku 4 wyszło ok 33 tys (nie pamiętam dokładnie kwoty bo nie wiem czy wszystko zostało teraz ogarnięte myślowo ale na pewno nie mniej...) Zaznaczę, że mamy dach całkowicie obity płytą osb, na to papa i dachówka. Okno dachowe zrobiliśmy tylko jedno, a jako że chcieliśmy takie o dobrych parametrach, to kosztowało nas niestety prawie 2,5 tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 17.02.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Siedze w pracy, ale myśli krążą wokół budowy - właśnie trwa montaż okien Zima odpuściła jest + 5 st. C. W przyszłym tygodniu wchodzi elektryk. Jutro jadę na budowę i wkleję zdjecia domku z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delmonio 17.02.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Gosia, ale macie fajnie! U nas od stycznia wciąż przesuwamy termin montażu okien z powodu pogody..Mamy tzw montaż ciepły więc pogoda musi dopisać no i do tego mieszkamy za granicą więc trzeba się jakoś zgrać..Ostatecznie przesunęliśmy termin na połowę marca i już teraz musi się udać Gosia, zakupiliście już kable puszki itp? Ile mniej więcej Was to kosztowało? Ile płacicie za elektryka? Wiem, że wszystko zależy od indywidualnych wymagań inwestora ale interesuje mnie jaki to rząd wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 17.02.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Hej Delmonio, mam cynk, że okna już wprawione zobacze dopiero jutro Odnośnie elektryka to płacimy 6 500 zł (robocizna + materiał) oczywiscie bez pstrykaczy, kontaktów to wg naszego wyboru dokupimy gdy już ostatecznie będzie wiadomo co i jak. Elektryk jest sprawdzony i nie robi problemu jedno gniazdko więcej itd. Dodatkowo zapłacimy 3 000 zł za montaż alarmów, TV i coś tam nie wiem, bo mąż to załatwia. Mieliśmy różne oferty, wszyscy byli poleceni ale rozrzut cenowy był spory - wybraliśmy najtańszego. Wybiera dobre materiały ale ma mniejszy zarobek ??? no ale tak ma i mnie to cieszy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertdl 18.02.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Hej Samuraj Pewnie to zabrzmi głupio ale jeśli możesz to proszę napisz co masz w tej kotłowni Jaki piec itd?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 18.02.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Byłam, zobaczyłam ... wklejam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fistaszek 25.02.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Hej gosia sz-n ,jesteśmy na tym samym etapie, gratuluję stanu surowego zamkniętego, my się zamykamy dzisiaj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertdl 26.02.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Ale macie fajnie u nas przez mrozy stanęło na więźbie może w nadchodzącym tygodniu podmurują szczyty i będzie można deskować dach:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 26.02.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Fistaszku pokaż nam domek z okienkami U nas elektryk działa od 3 dni, częśc kabelków już na swoim miejscu. Od 7 marca wchodzi tynkarz, będą tynki gipsowe knauffa (twardsze). Wyszło 456 m kw. po 23 zł/m kw. Po Wielkanocy hydraulik Robertdl, spokojnie jeszcze chwila i będziesz na tym samym etapie co my. Pozdrawiam już trochę wiosennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskułeczka 28.02.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 witam wszystkich!ja mam takie pytanie troszkę z innej beczki tzn czy robił ktoś kosztorys do banku w celu otrzymania kredytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertdl 28.02.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Ja robiłem Jaskułeczka (tak mam pisać) Witm mieszkalem kiedyś w Żelechowie mam nadzieję że w tym:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fistaszek 28.02.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Gosiu pokazuję nasz stan surowy zamkniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 29.02.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Jaskułeczka, braliśmy kredyt i oczywiście był potrzebny kosztorys. Zrobiliśmy go przy pomocy pani z banku. Pani podpowiedziała nam aby rozpisać kredyt do stanu developerskiego czyli wszystko wpisywaliśmy dosyć drogie Pani argumentowała nam tym, że jeśli rozpiszemy kosztorys pod klucz to może być problem z końcowymi transzami np. gdy transza będzie np. na kafelki a nam fizycznie zabraknie kasy na kafle np. do górnej łazienki to bank nie wypłaci następnej transzy, bo działanie nie zakończone. Tak wiec wzięliśmy na developerski. Zaczynaliśmy budować za swoje oszczędności więc jesteśmy do przodu względem kosztorysu bankowego. Po zgłoszeniu do banku potrzeby wypłacenia kolejnej transzy przyjeżdża człowiek z banku uzbrojony w aparat fotograficznu i sprawdza czy jesteśmy na danym etapie - to że jesteśmy do przodu nie przeszkadza bankowi Jeśli potrzebujesz wieczorem podeślę Ci naszą rozpiskę (dla orientacji). Fistaszek okna oczywiście ładniutkie, pora zaczynać wykończeniówkę U nas elektryk do konca tygodnia zakończy dzieło oświetleniowe, od 7.03 ma wejść tynkarz. Wczoraj podpisałam umowę na schody drewniane - cena 12 600 zł. (wzór podobny jak u Agikz) Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 01.03.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 (edytowane) Wczoraj archon zamieścił na swej stronie wizualizacę salonu dla groszka - tylko jedną. Jutro ma sie ukazać wizualizacja kuchni Edytowane 1 Marca 2012 przez gosia sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 02.03.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 i u nas dzisiaj na szczęście ruszyło:) na działce jest geodeta i wymierza i palami zaznacza:) :lol2::lol2::lol2: taka mała rzecz a jak cieszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delmonio 02.03.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Każde, najmniejsze działania na budowie cieszą A człowiek wciąż ma niedosyt że jeszcze coś chciałby zrobić U nas jest ten problem, że budujemy "zdalnie" a wiadomo na każdym etapie trzeba być, wszystkiego dopilnować, więc mamy ograniczone czasowo możliwości...I zazwyczaj urlop, nawet dwutygodniowy to za mało, aby wszystko zgrać, bo albo dostawa nawali albo pogoda albo inne nieprzewidziane okoliczności...No ale jakoś to idzie powolutku i byle do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 02.03.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 no i już dzisiaj koparka poszła w ruch:) jak moje dziecie pójdzie spać to postaram się zrobić galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 05.03.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Wczoraj archon zamieścił na swej stronie wizualizacę salonu dla groszka - tylko jedną. Jutro ma sie ukazać wizualizacja kuchni Papier wszystko przyjmie Projektanta chyba poniosła fantazja z aranżacją kominka. Nie ma opcji, aby zmieścił się na tej ściance telewizor wraz z kominkiem, a tym bardziej narożnym przesuniętym tak w prawo. Pomijam kwestię głębokości wkładu, a co za tym idzie głębokości obudowy. Normalny kominek ma jak nic jakieś 50 cm, czyli wg tej aranżacji musiałby być wmurowany w ścianę. Dobrze by było aby projektant informował o takich "detalach" potencjalnych kupujących projekt, bo można się rozczarować w trakcie budowy pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 06.03.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam. Dziś trafiłam na projekt "Groszka" i przyznaję że mnie zafascynował. Po obejrzeniu galerii STEFANY pokochałam ten projekt jeszcze bardziej STEFANY - jest gdzieś informacja ile kosztował was ten domek? Przyznaję że obecnie nie jestem w stanie przebrnąć przez ponad 150 stron które zostały napisane o tym projekcie Będę wdzięczna za wszystkie informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 07.03.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Kalisa poszło na priv pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts