Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W GROSZKU pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich ponownie ;)

Architekt niestety nie wyrobił się w terminie i nie pozostaje mi nic innego jak czeeeeekać ;/

Szukam firmy, która wybudowałaby mojego groszka G2. Lędziny /woj śląskie/. Mam już kilka ofert. Jak myślicie 170 000 zł netto za stan surowy otwarty to dobra cena? Oczywiście z materiałem. Ściany z silikatu 24 cm, dachówka cementowa.

budrom 72, a co u Ciebie? Na jakim jesteś etapie? masz już ekipę?

O kurcze, Romek i Ewa!, to wy jesteście Budrom, dopiero teraz zaskoczyłam. Co u Was? Jak budowa? Pisałam kiedyś na mail'a, ale nic się nie odzywaliście. Jak Ewa? zadowolona z wyboru groszka? Na jakim jesteście etapie, wrzuć jakieś fotki :) jakieś przemyślenia, uwagi, spostrzeżenia :) pozdrawiam serdecznie

• 2 weeks później...

Ale cisza :) rozumiem, że część z nas buduje, a część wypoczywa na tarasie po zakończeniu prac. U nas posuwa się - na dole założona podłogówka, mamy już posadzkę - schnie od 30 kwietnia. Dziś zawisł pierwszy kaloryfer na poddaszu :) . Zdjęcia sprzed weekendu majowego. Nie mam zdjęć posadzki - zapomniałam zabrać aparat :) pa.

Syn już u siebie :)

P4298834 - Kopia.jpg

P4298843 - Kopia.jpg

P4298863 - Kopia.jpg

P4298873 - Kopia.jpg

Edytowane przez gosia sz-n

Oj faktycznie cisza na forum :) Zanim zaczniemy wypoczywać na własnym tarasie to jeszcze troszkę minie...My będąc na urlopie nie zdążyliśmy wszystkiego zrobić, mieliśmy niebawem wpuścić elektryka aby sobie sam działał ale okazał się nie do końca godny zaufania aby móc go w domu zostawić samego (w ciągu 2 tygodni z 9 tys przeskoczył do 12tys aby potem znowu stwierdzić, że może uda się zejść 2-3 tys taniej, więc nie wiadomo na czym by zaoszczędzał...) a że wszystko wymaga dużo czasu, musieliśmy dalsze prace odłożyć na następny urlop..Swoją drogą wydaje mi się to trochę dużo za podstawową elektrykę w groszku 4..Gdyby było więcej wolnego czasu, to mąż wolałby to zrobić samemu..Tak więc znowu trochę poczekamy aż będziemy mogli się nacieszyć kolejnym etapem ;)

witam,no,cisza wszyscy chyba zmęczeni robotami i pisać się nie chce,ja na pewno,a poza tym nie wszystko idzie tak jak by się chciało,u mnie jak krew z nosa,kabelki są,jutro w końcu tynkarze,problemy z siła a swojej jeszcze nie mamy,a pieniążki się nie chcą rozmnazać,kurcze moze ktoś chce kupić mieszkanie w Bielsku,mam do sprzedania 38 m,pozdrawiam wszystkich

Dużo jest o kominku to i jak coś napiszę:)

Jak się nie schowa komina w ścianie i zamontuje wkład kominkowy z przodu to wtedy faktycznie wystaje zdecydowanie za dużo i trzeba wówczas szukać płytkiego wkładu co z kolei nie koniecznie jest wygodne w paleniu.

Wkłady boczne nie wszystkim pasują i poza tym zabierają miejsce na tv a tam już i tak jest ciasno.

Natomiast jak schowamy komin w ścianie to wówczas wygląda wszystko całkiem fajnie i kominem w niczym nie przeszkadza.

Zdjęcie było robione telefonem i nie oddaje tego w całości (i na nim tv jest dosunięty do ściany podczas gdy codziennie jest wysunięty trochę) ale mieszkamy już trochę i sprawdza się idealnie.

IMAG0012a.jpg