violuś 16.04.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 witam wszystkich ponownie,bardzo dziękuję za wszystkie cenne uwagi,wezmę pod uwagę wiatrołap(kaloryfer,bo gniazdko już mam,dzięki Anetko) i te grzałki przy kaloryferach,mam nadzieję,że i umnie wkońcu zaczniemy z tą hydrałniką,dzięki gosia sz-n, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk106 18.04.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Witam wszystkich ponownie Architekt niestety nie wyrobił się w terminie i nie pozostaje mi nic innego jak czeeeeekać ;/ Szukam firmy, która wybudowałaby mojego groszka G2. Lędziny /woj śląskie/. Mam już kilka ofert. Jak myślicie 170 000 zł netto za stan surowy otwarty to dobra cena? Oczywiście z materiałem. Ściany z silikatu 24 cm, dachówka cementowa. budrom 72, a co u Ciebie? Na jakim jesteś etapie? masz już ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budrom 72 18.04.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 luk 106 wpadnij i zobacz zapraszam jak mnie kiedyś Stefany zaprosili a jest co ogladać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 18.04.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 O kurcze, Romek i Ewa!, to wy jesteście Budrom, dopiero teraz zaskoczyłam. Co u Was? Jak budowa? Pisałam kiedyś na mail'a, ale nic się nie odzywaliście. Jak Ewa? zadowolona z wyboru groszka? Na jakim jesteście etapie, wrzuć jakieś fotki jakieś przemyślenia, uwagi, spostrzeżenia pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk106 19.04.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Budrom 72 dzięki za zaproszenie. Chętnie skorzystam. Jak tylko znajdę trochę czasu to będzie moja najbliższa wycieczka rowerowa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budrom 72 19.04.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 luk 170 000 NETTO czyś ty zwariował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk106 19.04.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 te 170 tys to jedna z niższych wycen.... szukam dalej jaka cena jest realna ? jeśli chodzi o samą robociznę i robociznę + materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budrom 72 20.04.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 https://picasaweb.google.com/103421671648108007297 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budrom 72 20.04.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 jak znajdę kabel to wrzucę reszte zdjeć takich jak pokój nad garażem czy zamurowane okno w salonie przy kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk106 26.04.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 STEFANY mam pytanko... jak rozwiązaliście komin do kominka? Jest ułożony skośnie? systemowy czy murowany? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 27.04.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Luk106 kwestię połączenia komina z kominkiem opisywałam na str 152 - zerknij tam, jak będziesz miał jeszcze jakies pytania to daj znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk106 27.04.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 08.05.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 (edytowane) Ale cisza rozumiem, że część z nas buduje, a część wypoczywa na tarasie po zakończeniu prac. U nas posuwa się - na dole założona podłogówka, mamy już posadzkę - schnie od 30 kwietnia. Dziś zawisł pierwszy kaloryfer na poddaszu . Zdjęcia sprzed weekendu majowego. Nie mam zdjęć posadzki - zapomniałam zabrać aparat pa. Syn już u siebie Edytowane 8 Maja 2012 przez gosia sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 08.05.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 witam,u nas prace budowlane w toku:) jutro mamy zalewanie stropu:)oto nasza chatka:) tzn, na razie piwnice:) http://img811.imageshack.us/img811/4694/1009148c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delmonio 09.05.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Oj faktycznie cisza na forum Zanim zaczniemy wypoczywać na własnym tarasie to jeszcze troszkę minie...My będąc na urlopie nie zdążyliśmy wszystkiego zrobić, mieliśmy niebawem wpuścić elektryka aby sobie sam działał ale okazał się nie do końca godny zaufania aby móc go w domu zostawić samego (w ciągu 2 tygodni z 9 tys przeskoczył do 12tys aby potem znowu stwierdzić, że może uda się zejść 2-3 tys taniej, więc nie wiadomo na czym by zaoszczędzał...) a że wszystko wymaga dużo czasu, musieliśmy dalsze prace odłożyć na następny urlop..Swoją drogą wydaje mi się to trochę dużo za podstawową elektrykę w groszku 4..Gdyby było więcej wolnego czasu, to mąż wolałby to zrobić samemu..Tak więc znowu trochę poczekamy aż będziemy mogli się nacieszyć kolejnym etapem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violuś 10.05.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 witam,no,cisza wszyscy chyba zmęczeni robotami i pisać się nie chce,ja na pewno,a poza tym nie wszystko idzie tak jak by się chciało,u mnie jak krew z nosa,kabelki są,jutro w końcu tynkarze,problemy z siła a swojej jeszcze nie mamy,a pieniążki się nie chcą rozmnazać,kurcze moze ktoś chce kupić mieszkanie w Bielsku,mam do sprzedania 38 m,pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 12.05.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Postępy coraz bardziej widoczne: posadzki, czujka alarmu, ściana w kotłowni przygotowana do dalszych poczynań hydraulika (od poniedziałku instalacja gazu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violuś 12.05.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Postępy coraz bardziej widoczne: posadzki, czujka alarmu, ściana w kotłowni przygotowana do dalszych poczynań hydraulika (od poniedziałku instalacja gazu) ale frajda nie?jak widać postępy oczywiscie,jesteś trochę przed nami,powodzenia gosia-sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karbon001 19.05.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Dużo jest o kominku to i jak coś napiszę Jak się nie schowa komina w ścianie i zamontuje wkład kominkowy z przodu to wtedy faktycznie wystaje zdecydowanie za dużo i trzeba wówczas szukać płytkiego wkładu co z kolei nie koniecznie jest wygodne w paleniu. Wkłady boczne nie wszystkim pasują i poza tym zabierają miejsce na tv a tam już i tak jest ciasno. Natomiast jak schowamy komin w ścianie to wówczas wygląda wszystko całkiem fajnie i kominem w niczym nie przeszkadza. Zdjęcie było robione telefonem i nie oddaje tego w całości (i na nim tv jest dosunięty do ściany podczas gdy codziennie jest wysunięty trochę) ale mieszkamy już trochę i sprawdza się idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 19.05.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Od dziś mamy kominek nastąpiło pierwsze palenie był płomień, był dym z komina, robi się domowo. Cieszymy sie jak dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts