inka.ja 09.10.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 my mamy dużo zmian:) - naczółka -w salonie zostawione okno tarasowe jedno a pozostałe zmniejszone do standardowych wymiarów 150x150, bo jak zobaczysz to w salonie i kuchni kazde okno w projekcie jest na innej wysokości -kominek przesunięty do rogu -ściankę w gabinecie mamy przesuniętą kosztem korytarza, zeby nie było tego "schodka" w ścianie - na klatce schodowej do piwnicy mamy okno -w piwnicy tez mamy zmienione ścianki i zrobione drzwi na dwór; chcieliśmy robić garaż w piwnicy z wjazdem od tyłu domu ale jednak nie zrobiliśmy ze wzgledu na zalewanie podczas deszczu -na poddaszu też mamy zmiany, a co:) w sypialni, garderobie i łazience mamy przesunięte ścianki tak, że powstał nam dodatkowy pokój na garderobę dostępną z korytarza, a w przyszłości moze dla potomka:D ściany sa tak poprzestawiane, ze pokoje są prostokątne:) jedynie w pokoju koło komina jest węgarek:) - podniesioną mamy ścianę kolankową - schody ze spocznikiem -wszystkie okna dachowee są zlikwidowane innych rzeczy niż w projekcie jest znacznie więcej ale to wynika z błędów a nie z zaplanowania:p coś jeszcze było z nadprożami miedzy salonem a kuchnią a salonem i holem, ale już nie pamiętam... chyba jakieś dorobiliśmy, bo nie było w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 09.10.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 swoją drogą dom jest świetny:) gdybym miała wybierać jeszcze raz to na pewno bym też go wybrała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supernik 10.10.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 jaką wełnę zastosować do ocieplenia poddasza w groszku Albo jaką zastyosowaliście i jakiej grubości ja myslę o grubości 15 + 10 - czy wówczas dużo zmniejszy się wielkość pomieszczeń na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 10.10.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 my mamy rockwool ale jakiej grubości to nawet nie wiem.... leży i czeka na swój czas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supernik 11.10.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 To może wiesz jaki model : MEgaRock czy SUPERRock na pierwszą warstwę, ?? A na drugą TOPRock czy MegaRcok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 11.10.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 supernik nie wiem;/ tym zajmował sie mój mążwełnę wg odkupiliśmy z innej budowy, bo im zostało i za niską cenę nabyliśmy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supernik 12.10.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Fajnie jest mieć męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 12.10.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 supernik, hahaha czasami fajnie:P a my dostaliśmy wycenę i za kompleksowe pokrycie dachu bląchodachówką rukki wraz z opierzeniem chcą 25 tyś! jakie były Wasze koszta z tym związane? no i jaką firmę do okien polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 12.10.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 inka.ja a ktora rukki wybraliscie? Bo my tez bedziemy robic ruuki-finnera.Za sam material wraz z 4 oknami fakro 70/140 cos koło 22 tys wyszloDo tego drewno na wiezbe kosztowalo 6500, no i oczywiscie +kasa dla firmy dekarskiejPonad 40 tys damy za dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supernik 12.10.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Ja dałem 8 tys za drzewo, 12 tys za robotę i 16 tys za blachę i dodatki blacha ruuki monteryo czekoladabrąz, - ale nie jestem zadowolony z ekipy.Okna dachowe dałem Roto, jak będę mieszkał to napiszę co o onich myśle a narazie to spokoOkna zewnętrzne lokalna firma oknostyl na profilu schucco profil Cava, 3 szybki 4x16x4x16x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 14.10.2012 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 my już więźbę dachową mamy, odeskowane i opapowane:) jaką dokładnie nie wiemy jeszcze, bo zrobili nam wycenę na trzy blachy i chyba jednak zdecydujemy się pural lub purex w czrnym kolorze okien dachowych nie mamy wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela007 14.10.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Witam. Nasz dach pokryliśmy blacho-dachówką Acellor Mital Germany, matową w kolorze ciemny brąz. Z wyboru jesteśmy bardzo zadowoleni. Koszt 11 000zł (wraz z rynnami, wkrętami, blachą płaską, gotowymi gąsiorami i wyłazem na dach). Więżba dachowa 3 500zł. Podprzybitka drewniana 1 900zł + farba 800zł. Robocizna 6 500zł. (Ekipę do dachu mieliśmy fantastyczną ). Mamy wylewany strop i jego ocieplenie wraz z ociepleniem kominów kosztował nas 5 000zł. W sumie dach kosztował nas : 28 700zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 15.10.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Hej Nas dach również kosztował ok 40 tys. jakieś 11 tys więżba, deski i boazeria (dach jest cały odeskowany i opapowany) 13 tys dachówka ceramiczna Wienebergera w okazyjnej cenie (kupujcie zimą mają duże rabaty kolor Antracyt 13,5 tys robocizna (ekipę z czystym sumieniem polecam) rewelka reszta to okno do łazienki Roto (takie fajnie okręcane dookoła coby umyć było łatwiej, wyłaz na dach i kosmiczna cena schodków dla kominiarza (ok 1000 zł za 4 sztuki) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 15.10.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Zapomniałam że w cenie którą podałam za dachówkę były rynny tytan cynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 15.10.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Kolejny dylemat. Jak sie pojawi dach (najpewniej do konca miesiąca) pasowałoby zamknąc dom-żeby mi okna dachowe nóg nie dostały Wiec albo zabijamy otwory okienne na zime, albo sie spieszymy i kombinujemy okna w calym domu Napiszcie jakie okna kupowaliscie. I jeszcze pytanie do Inka,ja= co w koncu w lazience na gorze wymysliliscie-jakie u was ma wymiary to okno? Musze podjac dezycje jakie mam tam okno zrobic, czy go nie zamienic na zwykłe prostokatne-zostaly mi gora 2 dni na przemyslenia ;0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supernik 16.10.2012 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 ja przeniosłem okno garażowe na ścianę wschodnią garażu i rozmnożyłem je na dwa okna o wymiarach 90x90Zastosowałem okna 3 szybowe 4x16x4x16x4 schucco model cava produkowane przez oknostyl, wszystko tanio sprawnie szybko - koszt na cały dom kosztowały 11,5 tys zł z montażem, okleina drewnopodobna sienna noce z jednej strony z drugiej białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 16.10.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 katw, my mamy półokrągłe tak jak w projekcie:) i nie zmieniłabym go na prostokątne, bo to okno nadaje cały urok:) musimy jednak pomyśleć co z otwieraniem, bo facet od okien mówił, że jak zrobimy sufit to jest ryzyko, że nie da się otworzyć okna a tylko góra uchylić mamy jechać na działkę i zrobić z kartonu imitację okna i sprawdzić bo ja się upieram by to okino było podzielone tylko z góry na dół a nie na krzyż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delmonio 17.10.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 (edytowane) Zgadzam się całkowicie - okno łukowe dodaje uroku. U nas podzieliliśmy je poziomo i aby nie było później problemów uchyla się tylko dolna część okna. Dodatkowo zrobiliśmy szybę ornamentową, co oczywiście warto rozważyć jeśli nie chce się montować rolety wewnętrznej w łazience Edytowane 17 Października 2012 przez delmonio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 17.10.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Ładnie wyglada okno łukowe, ale czy nie ma problemów z jego umyciem od zewnątrz, nie będzie problemów z "wyslizgnięciem się" przez poziomą część na zewnątrz by umyć całą ramę łacznie z jej szczytem? Niedaleko mnie developer buduje dom w morelach i widze tam również takie okienko. Mają jeden podział pionowy na dwie połówki - ale nie wiem jak jest rozwiazane od środka gdy dojdzie zabudowa k-g, no ale chyba pomysleli, że czasem trzeba je nie tylko uchylić ale i umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 17.10.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 jeśli są uchylne górą to jest możliwość otworzenia ich do środka:) odczepia się takie haczyki:) ja mam jednak nadzieję, że jak zrobimy próbę z tym podziałem tylko pionowym to będziemy mogli otworzyć to okno normalnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts