gosia sz-n 16.01.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Stefany, dzięki za szybką odpowiedź. Moja deska też kupiona przez internet i też pewnie złożę reklamację. Przekażę mężowi aby przyjrzał się montażowi, może faktycznie coś tam należy poprawić ( u nas montował fachowiec, ale to nie daje gwarancji). Odnosnie kafli drewnopodobnych w górnej łazience to są to kafle paradyż my way - rovero giallo. Jestem z nich bardzo zadowolona. Są satynowe lekko karbowane, ale brud w nich nie zalega, łatwo sie myją i nie ma smug. Wiadomo krople od pasty do zębów sa widoczne ale mycie to moment. Teraz tochę żałuję, że nie połozyliśmy ich również na podłodze - nastolatek ciągle się myje, chlapie, gubi długie włosy, które widac na jasnych kaflach. Konstrukcja pod umywalką jest wymurowana z bloczków i obłożona właśnie tymi kaflami. Do powstałej wnęki szafka jest wykonana na zamówienie - fronty są błyszczące akrylowe, wnetrze zwykła biała płyta, w środku półki. Dodatkowo lustra nad umywalką to też szafka na kosmetyki z oświetleniem punktowym + 2 kontakty i 2 pstrykacze w dnie szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 16.01.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Jolu - obiecany skan poddasza, obawiam się że mało czytelny (musiałam zmniejszyć), podaj mi adres e-mail to wyślę Ci dużego pdf-a. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 16.01.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Gosia dziękuję za inf. Ja planuję w dolnej łazience (o ile uzbieram w końcu fundusze) zrobić drewnopodobną podłogę, z przyczyn o których wspomniałaś - włosy:o myślę również żeby geberit i powierzchnie blisko umywalki zrobić również z tych kafli, boję się tylko tych mikroskopijnych wymiarów pomieszczenia. Ściany chciałabym jasne z odrobiną mozaiki. Co do deski to nam również montował fachowiec przez duże F, ale problemy mieliśmy z nią spore. Teraz odpukać ok, ale ile w tym zasługi nowych zawiasów a ile sprytu mojego M trudno stwierdzić. pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 16.01.2013 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 UWAGA UWAGA ogłaszam stan surowy zamknięty :wave::wave::wave::wave: okna są super:) no i teraz czas na hudraulika, elektryka, tynkarzy, posadzkarzy i wykończeniówka... czyli czas na napad na bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 17.01.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Hej Stefany, ja zastanawiałam się nad drewnopodobną podłogą w małej łazience. Spanikowałam, że "drewno" zdominuje to małe pomieszczenie. Podłoga jest szara i jest OK, jednak po wykafelkowaniu białymi kaflami okazało się że mała łazienka wcale nie jest mała a wręcz urosła Nie wiem czy trafiłaś na wątek o płytkach woodentic - kriso81 pokazał małą łazieneczkę z "drewnem" moim zdaniem jest bardzo ładna, zerknij - http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82811-P%C5%82ytki-drewnopodobne-Woodentic-Marconi-itd/page56. Podejrzewam, że jest tam wiele ciekawych aranżacji z "drewnem' Dorzucam zdjęcie gdzieś, kiedyś znalezione z moimi my way. Wybór jest duży decyzja do podjecia tylko jedna, trudno sięzdecydować, oj trudno :) pa, pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 17.01.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Gosia dziękuje za info o drewnopodobnych. Na 100% zakupię je do małej łazienki. Na pewno będą na podłodze i zabudowie geberitu. Pomyślę jeszcze nad jakimś dodatkowym akcentem. Z jednej strony denerwuje mnie jej brak, ale z drugiej wydaje mi się, ze takie opóźnione inwestycje mają ogromny plus, bo bazując już na jakichś doświadczeniach w użytkowaniu domu, wiesz co się sprawdza a co nieszczególnie. Szczerze powiedziawszy trochę (ale chyba tylko trochę ) zazdroszczę tym, którzy jeszcze budują. Tak sobie czasami rozmyślam, co zrobiłabym inaczej, że może bardziej poszperałabym w necie i poszukała takich idealnych inspiracji.... ale szybko staram się zejść na ziemie i przypomnieć sobie porzekadło: "pierwszy dom buduje się dla wroga, drugi dla teściowej, a dopiero trzeci dla siebie" Dlaczego nie jestem facetem:bash: dla nich wszystko jest takie oczywiste. Tym wesołym akcentem życzę wszystkiego dobrego Groszkowcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolanta.S 17.01.2013 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Gosiu dziękuję, faktycznie mało czytelne to zdjecie. Poproszę na pocztę, aders wyślę na komorke SMS-em. Mamy już pozwolenie na budowę. Wiosną mamy nadzieję zacząć. Teraz wybieramy wykonawcę , chcą 45- 50 tyś. za SSO. Mamy 3-ch kandydatów i dylemat wyboru. Może mi ktoś podpowiedzieć ile suporexu potrzeba bo z tego chcemy budować tak jak inka i anio123. Zostawiliśmy projekt w jednej z hurtowni obiecali podać + koszt i milczą. Gosiu piękna jest Twoja kostka teraz bez piasku i sniegu lepiej widać . Mam pytanie ,czy może ktos przesuwał komin bliżej rogu salonu ? Jest z tym problem z powodu słupa na podaszu podtrzymującego wykusz. Pozdrawiam wszystkich groszkowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolanta.S 17.01.2013 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 ramwol obejrzałam zdjecia, podoba mi się w twojej kuchni rozwiązanie ze stołem. Mam pytanie jaki wymiar ma u Ciebie ściana miedzy kuchnia i salonem, jaki wymiar ma stół, czy przejście jest wystarczające? Którego groszka macie? garderoba duza z pokoju , czy nad garażem. No dosc tych pytan na dziś. Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 18.01.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Gosia jesteś skarbnicą wiedzy, chwała CI za to!!!Stefany:) Ja też do małej łazienki zaplanowałam drewnopodobne ale ja myslałam o paradyzu my way kolekcja noce, (mają takie ładne przebarwienia )na podłogę i obudowę geberitu oraz blat pod umywalkę, reszta w jakimś kremie.Płytkarz mi mówi tylko żeby zwrócić uwagę bo te płytki czasem bardzo krzywe są i w kształcie łódek, żle się ponoć układa...Poza tym nie wiem czy sprawdzą się jeśli chodzi o kabinę prysznicową bezbrodzikową... może ktoś ma doświadczenie?Choruję na drewno od dawna. W górnej łazience skusiłam się obudować wannę mozaiką drewnianą dunina:) z twardzieli cyprysowej, zobaczymy jak się sprawdzi , jeszcze leży w kartonikach:)http://plytkilazienki.pl/pl/dunin-mozaika-drewniana-wood-etnk-cypress-core-64.htmlStefany- co to za blat u Was w kuchni? Czyżby przepiękny corian? w Jakiej grubości?POzdrawiamMiłego weekenduKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 18.01.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Hej Kasiu, ja po oględzinach w sklepie też zdrecydowałam się na my way noce, bo ładne przebarwienia. Jednakże miałam okazję zobaczyc to na żywo. Była to kabina wymurowana 3 ściany (boki + tył) + podłoga z odpływem liniowym - dodatkowo były dobierane by końcówka ciemnej kafli łączyła sięz ciemnym początkiem drugiej, a nie takie rwane kolory, jak leci z kartona) generalnie wyglądało to ślicznie ale jednak dla mnie trochę zbyt ciemno. Dlatego zdecydowaliśmy się na rovero giallo dla mnie są super Pozostała część wspomnianej łazienki była w białych kaflach od Zienia. Nie przyszło mi wtedy do głowy, by to sfotografować Niestety nie mam już dostępu do tego domu i tej łazienki). Odnośnie krzywizny itd. mój pan Andrzej się nie skarżył, płyteczki leżą idealnie. Mnóstwo z nich było szlifowanych - narożniki szafki, półki - fuga wyszła równiutko, wąska i prosta. Myślę, że gdyby kafle były pofalowane to i z fugą na narożnikach byłby zauważalny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 19.01.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 cześć Kasia blat kuchenny to kompozyt niemiecki - rausolid, bardzo fajnie się go użytkuje. Grubości nie pamiętam. Jeśli bardzo Ci zależy na inf. to skontaktuję się ze stolarzem. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 19.01.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Dziewczyny a jaki macie pomysł na obudowanie geberitu drewnopodobnymi, chodzi mi o to czy ułożenie naprzepienne, tak jak na podłodze, czy może równo jedna nad drugą? Wydaje mi się że naprzemiennie ładnie by nawiązało do podłogi. Co sądzicie?A spotkałyście się może w takiej małej łazience jak nasza dolna ze ścianką przysznicową i tylko drzwiami zamiast zwykłej kabiny? Zastanawiam się nad tym ale boję się tej małej powierzchni i efektu przytłoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 19.01.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Stafany dzięki za infoCo do łazienki to o tym samym myślę... Mi się bardziej podoba jak są ułożone na gebericie jedna nad drugą, i podłogę też bym tak chciała ale nie wiem czy to będzie dobrze wyglądać. Ale chodzi mi o efekt jednolitości a nie to tak a to inaczej... ja chciałam geberit zabudować w sumie to sufitu i zrobić w nim półeczki żeby nadać trochę lekkościCo do ścianki to wydaje mi się że łazienka jest za mała i ścianka długoci 80 czy 90 cm ją przytłoczy, aczkolwiek też to była moja pierwsza myśl:).Potem myslałam i myslałam i wymysliłam ze jak zabuduję ten geberit do sufitu to to wykorzystam i prysznic będzie miał ściankę opartą na tym gebericie, czyli w sumie szkło będzie 70 cm i 90 cm .... rozrysuję to i wrzucę skan. sama już nie wiem.Dobrze że nie tylko ja mam takie dylematy:) Pozdrawiam z zasypanej wielkopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 19.01.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Dziewczyny, rozważając drewnopodobne my way zwróciłyście uwagę na mozaiki? kwadraciki 2,5 x 2,5 cm, albo 5 x 5 cm zerknijcie do tego linka: http://www.myway-paradyz.com/kolekcje/rovere_by_my_way/giallo#/dekor/rovere_giallo_taco_satyna_98x98Cały czas gdzieś w tyle głowy kołacze mi mysl, że ktoś w groszku w dolnej łazience zrobił kabinę z wybudowaną ścianką, ale teraz nie moge znaleźć. Wydaje mi się, że taka scianka jednak przytłoczy i optycznie pomniejszy wc-cik. Ja nad geberitem zabudowałam szafke po sam sufit, bez otwartych półeczek, na których prędzej czy później znajdą się niepotrzebne, zakłócające harmonie gadżety. Szafka sprawdza się doskonale - zapas papieru, płyny itd. wszystko schowane, nic nie widać. By nie zabierać powierzchni, nie mam szafki pod umywalką. pa Kasiu, jesli zabudowę nad geberitem chcesz wykorzystać do montażu drzwi od kabiny to pamiętaj o wzmocnieniu tej zabudowy drzwi od kabiny są bardzo ciężkie i może się wyrywać - pisała o podobnym przypadku agakz. Ona ma ściankę w górnej łazience. Edytowane 19 Stycznia 2013 przez gosia sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 19.01.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 A jednak dobrze kojarzyłam ściankę w dolnej łazience w groszku kilka zdjęć od MArcina J. mam nadzięję, że jeśli tu jeszcze zagląda (był aktywny w 2009 r.) to się nie pogniewa, zdjęcia są cały czas dostepne. http://picasaweb.google.pl/beatamarcin2007/Budowa?authkey=Gv1sRgCMXuj8ub447j7wE#[/url] U Marcina w łazience jest okno, gdyby go nie było to ciasno i ciemno - oczywiście wg mnie. Jednak kabina ze szkła nie zabiera przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 19.01.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Jolu odebrałaś meila? mie mam potwierdzenia dostarczenia, może za duży plik i nie doszło? Daj mi znać. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 19.01.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Gosia jesteś niezastąpiona! serio skarbnica wiedzy. Mozaiki my way sliczne, cena mniej sliczna, biorąc pod uwagę zabudowę geberitu plus jakieś wstawki robi sie ze 3-4 metry po 500 zł WIem ile koztowała mnie moja fanaberia z drewnianą mozaiką na górze hehe wolę uniknąć tego z dolną bo mnie mąż zje z papciami:) Ma być ładnie ale niezbyt drogo:) Gosia widze że podejście typowo praktyczne, ja mam to samo, wszytsko robię z myślą ze na wiele lat i żeby się nie narobić Nawet fronty w kuchni kazałam pozbawić uchwytów żeby łatwiej utrzymać w czystości hjeheh... A tak na serio to półeczki nad geberitme mają mieć funkcję typowo ozdobną- jakaś doniczka albo inny pierdol (bynajmniej żadnej funkcji) a coo tam kurz się będzie zbierać ale jak mówią o gustach się nie dyskutuje... O wzmocnieniu pamiętam, pamiętam:) myslałam żeby nawet z tej strony od prysznica też walnąc jakąś półke np na szampon czy inne kosmetyki, żeby nie odkładać ich na podłogę, muszę tylko spytać kogoś mądrego czy to technicznie możliwe:) Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 21.01.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Hej A jeśli chodzi o my way noce, to znalazłam jeszcze taką łazieneczkę- Pani chwali się nią na forum leroy merlin, też malutka ale bardzo ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela007 21.01.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 my way noce Na zdjęciu wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 21.01.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 oczywiście miał byc link do strony http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/lazienka,1,26,159596,205987.htmlzmęczenie materiału:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts