gosia sz-n 21.01.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Kasiu, czy o te zdjęcia Ci chodziło? Chyba zadziałałysmy w tym samym momencie :D Edytowane 21 Stycznia 2013 przez gosia sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwol 27.01.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 ramwol obejrzałam zdjecia, podoba mi się w twojej kuchni rozwiązanie ze stołem. Mam pytanie jaki wymiar ma u Ciebie ściana miedzy kuchnia i salonem, jaki wymiar ma stół, czy przejście jest wystarczające? Którego groszka macie? garderoba duza z pokoju , czy nad garażem. No dosc tych pytan na dziś. Dobranoc. witam,odnośnie twoich pytań; -stół w kuchni-110x60 cm -przejście obok niego 90 cm bardzo wystarczające w codziennym użytkowaniu -ścianka za przejściem 90 cm -groszek 2 z naszymi modyfikacjami-garderoba na górze zlikwidowana-większa łazienka -nad powiększonym garażem dach dwuspadowy i pod nim duża garderoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 30.01.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Hej Możecie podzielić się wysokością waszych poręczy (czy poręcz schodowa:) i balustrada ta u góry jest takiej samej wysokości)Dzięki serdeczneKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 30.01.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Kasiu, poręcz (dolna krawędz) dolny bieg mocowany na ścianie 90 cm, górny bieg balustrada 100 cm. Dopiero po zmierzeniu stwierdziłam różnicę, mieszkam już 5 msc. i nic nie widziałam i nie czułam?? W Sz-nie leje, zniknął śnieg, syn na feriach - przysłał nam pozdrowienia i takie widoczki pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dslpb 02.02.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Bardzo proszę o podanie rzeczywistych kosztów budowy domu w groszku 2 tzw. metodą gospodarczą (od "zera" do momentu wprowadzenia się) - nie katalogowych, a realnych wynikających z Waszego doświadczenia. Zastanawiamy się nad jego budową z małymi przeróbkami, ale nie wiemy czy podołamy finansowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 02.02.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Bardzo proszę o podanie rzeczywistych kosztów budowy domu w groszku 2 tzw. metodą gospodarczą (od "zera" do momentu wprowadzenia się) - nie katalogowych, a realnych wynikających z Waszego doświadczenia. Zastanawiamy się nad jego budową z małymi przeróbkami, ale nie wiemy czy podołamy finansowo. Obawiam, się że prosisz o niemożliwe. Każdy ma tak inny poziom wykończenia domu i użytych materiałów, że większy sens ma zapytanie o koszty stanu surowego zamkniętego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dslpb 03.02.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Dziękuję dorkoS za odpowiedź, choć miałem nadzieję na inną. Nie mniej jednak: ileTy wydałaś na stan surowy zamknięty - jeśli może mi podać kwotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 03.02.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Dziękuję dorkoS za odpowiedź, choć miałem nadzieję na inną. Nie mniej jednak: ileTy wydałaś na stan surowy zamknięty - jeśli może mi podać kwotę? Mam nieco innego Groszka niż Ty planujesz, i u mnie stan SSO. Ale nie licząc elewacji wyszło 860 zł/m2. Podanie ile na metrach ma chyba jakiś sens i możesz to odnieść o swojej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dslpb 04.02.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Mam nieco innego Groszka niż Ty planujesz, i u mnie stan SSO. Ale nie licząc elewacji wyszło 860 zł/m2. Podanie ile na metrach ma chyba jakiś sens i możesz to odnieść o swojej powierzchni. DorkoS dziękuję - w sumie wychodzi mi, że dużo taniej niż przewiduje kosztorys z archonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dslpb 04.02.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Czy ktoś buduje swojego groszka 2 poprawiając jego energooszczędność. Jesteśmy na etapie planowania zmian do projektu Groszka 2 i prosimy o rady co można poprawić lub zmienić, aby obniżyć koszty jego przyszłego użytkowania. Myślimy o dodatkowym ociepleniu oraz dodaniu wentylacji mechanicznej - rekuperator i solarach, a także zmianie pieca gazowego na ekogroszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwol 05.02.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 zawsze warto poprawiać energooszczędność- to zwraca się z nawiązką przez kolejne lata-u nas ściany 20 cm styro,dach 30 cm wełny, podłoga 15 cm styro,fundamenty 15 cm styro,cały dól podłogówka(teraz byłaby również góra), ogrzewanie gaz sieciowy, żadnego kominka i ..................rachunki za gaz max 500 w zimie- rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dslpb 06.02.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 zawsze warto poprawiać energooszczędność- to zwraca się z nawiązką przez kolejne lata-u nas ściany 20 cm styro,dach 30 cm wełny, podłoga 15 cm styro,fundamenty 15 cm styro,cały dól podłogówka(teraz byłaby również góra), ogrzewanie gaz sieciowy, żadnego kominka i ..................rachunki za gaz max 500 w zimie- rewelacja Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violuś 06.02.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Dziękuję dorkoS za odpowiedź, choć miałem nadzieję na inną. Nie mniej jednak: ileTy wydałaś na stan surowy zamknięty - jeśli może mi podać kwotę? witajcie,dawno mnie nie było ale cięzko znoszę chyba czas wykańczania domu,mam wrazenie,że koszty mnie przerazają,chociaż sam fakt jak zmienia się mój dom jest imponujący ,drogie wszystko okrutnie, nie da się jednak podać ceny pod klucz , bo to naprawde zależy z czego się wykancza, jakie ma sie oczekiwania i marzenia, na co cie stać, czy fachowców ma się za darmo tzn.po rodzinie czy nie.Ja trochę odpowiadam na poprzedni post,i chciałam pochwalic sie moja kuchnią i oznajmic, że zaczynam sie przeprowadzać i że nie mogę w to uwierzyć... i że jeszcze nie potrafię się tym cieszyć... mam nadzieję ,żę przyjdzie na to czas jak troche odpoczniemy.Pozdrawiam wszystkich budujacych i zyczę wielu budowlanych sukcesów i samych dobrych i trafnych wyborów..:sleep:dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 07.02.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Hej Violuś, gratuluje przeprowadzki. Kuchnia wydaje się być funkcjonalna i słodka - skojarzyła mi się z latem ... malinami i bitą śmietaną mniam Kurcze, lustrzane odbicie mojej kuchni i wszytko wygląda inaczej. Wyszło superowo. Radość z zamieszkania pojawi się za chwilę gdy pierwszy szok i zmęczenie miną. Oczywiście czekamy na kolejna porcję fotorelacji Dslpb, jak juz poprzednicy orzekli trudno określić koszt całkowity szczególnie aż do etapu zamieszkania. Jednych ucieszy kran z LM za 80 zł, a inni na taki za 2 -3 tys. kręca nosem - trzeba sobie określić ile mam, ile mogę wydać i tego się trzymać by nie zabrakło na ostatniej prostej. Nam budowała i wykańczała wszystko jedna firma, oni też kupowali materiały i dostawali (jako stali klienci) dla nas duże rabaty, których my jako zwykły zjadacz bysmy nie uzyskali np. nam zaproponowano rabat na dachówki 20 groszy na sztuce, a nasz szef firmy za tę samą dachówkę dostał 1 zł rabatu na sztuce a dachówek jest jakieś 1800 szt. Poza tym ceny materiałów i robocizna są tak różne w różnych częściach kraju, że mozna się zdziwić, ze to ta sama Polska. Najłatiwej ocenić koszty udając się hurtowni mat. budowlanych i poprosić o wycenę materiałów na podstawie projektu. Dobrze takie wyceny zrobić w kilku miejscach do tego dodajesz koszt robocizny i masz. No i dobrze zrobic sobie jakis margines błędu jakieś 15% na nieprzewidziane wydatki. Z pewnością się pojawią :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 07.02.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Ja dorzucę do tego, co pisze Gosia, że warto czasem sprowadzić materiały nawet z końca świata. Na samych bloczkach betonowych na fundamenty zaoszczędziliśmy 30% ceny miejscowej, choć trzeba było doliczyć przejazd i vat. Nam akurat firmy mające budować od a-z śpiewały takie ceny, że absolutnie nie opłacało się z nimi budować. Warto też nie brać najtańszych ekip, tylko dlatego, że są najtańsze. Potem przychodzi płacić za ich błędy i w sumie wychodzi drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 08.02.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Violuś, no rzeczywiście u Ciebie już domowo się baaaardzo zrobiło no i jak wspominałaś kuchnia prawie jak moja bardzo ładnie, naprawdę , kolor bardzo odważny, ale taki ciepły w odbiorze, powiedziałabym, że Twoja kuchnia jest taka bakłażanowa. Czekam na resztę fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 09.02.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Jak macie rozwiazane odprowadzenie wody deszczowej?? Chodzi mi o to czy jakos ja bedziecie przy domu wykorzystywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Brzoskwinia 09.02.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Violus bardzo ładna kuchnia, super wykorzystana przestrzen. Mam do Ciebie takie pytanie jakiej firmy masz okna i jaki to jest kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwol 09.02.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Jak macie rozwiazane odprowadzenie wody deszczowej?? Chodzi mi o to czy jakos ja bedziecie przy domu wykorzystywać? studnia 9 kręgów betonowych,do niej schodzą się wszystkie rynny-w lecie woda do ogródka jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 10.02.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 U mnie też studia, ale z czterech kręgów, do celów ogródkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts