gosia sz-n 24.05.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Stefany, nasza działka to wyzwanie - jest mała i krzywa - z dużą różnicą wyskości - dzięki temu mamy piwnicę. Zrobiliśmy z jej wady taką małą zaletę. Teraz głowimy się jak to "w miarę wyrównać'. Nasz domek jest na wysokości 65 m npm. - blisko do wody więc musi być ostro z górki Wracając do Szczecina. Generalnie idąc ulicą nie trzeba się wspinać jest płasko jak na stole. Jednakże nalezy pamiętać, że Sz-n leży nad Odrą i blisko morza (65km w linii prostej) różnica wyskości jest spora od 0,1 m w okolicach ramion Odry do 148 m npm na wzgórzach Bukowych. Ja mieszkam blisko Odry (przez okno widzę tor wodny do Świnoujścia - już nie możemy doczekać się imprezy tall ship races 2013 - zlot żaglowców z całego świata - wszystkie popłyną przed moim oknem :) ) Załączam kilka fotek ze Szczecina - na pierwszym z nich widok z mojego okna i to tutaj zaobserwuję wszystkie żaglowce płynące na sierpniowy zlot Dodam jeszcze, że mamy w Sz-nie - "szczecińską Gubałówkę" jakieś 100 m npm - jest zainstalowany wyciag narciarski i mnóstwo Szczecinian spędza na tym "stoku" ferie zimowe Tak więc mamy blisko do morza i namiastkę gór. Stefany oczywiście nie da się tego porównać z widokami roztaczajacymi się w Waszych okolicach. Jaka córcia już duża, urodziła się prawie na naszych oczach i tak szybko wyrosła Dajcie znać, może kogoś w czasie urlopu przygna w moje rejony Pozdrawiam, Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 24.05.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Gosiu cudne widoczki ! I tyle zieleni wokół. Robisz niezłą reklamę miastu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 24.05.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 (edytowane) Ot, włączył mi się patriotyzm lokalny Zieleni u nas faktycznie mnóstwo, a tak jest wiosną w Parku na Jasnych Błoniach to niezliczone ilości krokusoów w otoczeniu drzew platanów Edytowane 24 Maja 2013 przez gosia sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 24.05.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 No no Gosia, widoki rzeczywiście imponujące. Ta bliskość do morza hmmm moje marzenie. Ale tak to bywa, że nie docenia się tego, co ma się pod nosem, wiec żeby nie było, nasze "górecki" też są niczego sobie A Milenka, cóż, dalej takie budowlane dziecko. Ciągnęłam ją po wszystkich sklepach przy wykończeniówce (w sumie to nie miała innego wyjścia będąc u mamy w brzuchu), a teraz biega za mną po działce, tu podleje, tam przydepnie, tu się przewróci, tam zahaczy. Taka dzielna kobitka rośnie. Swoją drogą teraz widzę różnice jak inaczej dorastają dzieci z własnym kawałkiem ziemi. Cały dzień na dworze. Nawet jak plucha na zewnątrz, mała woła "na polko, na polko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek i Kasia 24.05.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Mam pytanie do tych którzy są już po tynkach. Ile metrów kwadratowych tynków wyszło w waszych groszkach, jestem na etapie szukanie ekipy i przeliczania co jak i za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 24.05.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Właśnie dziś u mnie skończono robić tynki: licząc bez szczytów, które sobie zażyczyłam otynkować, wyszło 680m2/25zl - groszek3. Jakby coś to ekipa genialna, choć nie wiem czy chciałoby się im pokonać te 150km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 25.05.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 DorkaS ta cena 25zl/m to razem z materialem? I jakie to tynki Ci tak policzyli ( tradycyjne maszynowe)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 25.05.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 DorkaS ta cena 25zl/m to razem z materialem? I jakie to tynki Ci tak policzyli ( tradycyjne maszynowe)?? Tak nie wiem czy tradycyjne, ale na pewno maszynowe, zacierane rączkami. Baumit typu gładszego. Szczegóły w dzienniku. To drogo czy tanio wg Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 25.05.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 nie wiem czy drogo czy nie , czekam wlasnie na wycene naszych tynkow, ale sie łudze ze w Krakowie drozej wiec ja zaplace mniej Jak bede u rodziny nastepnym razem nie omieszkam wpasc poogladac Twoje okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 25.05.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Zapraszam serdecznie Tu jest wątek o tynkach, przydatne do orientowania się - nie tylko o CW. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?103982-Tynki-cementowo-wapienne-maszynowe-jaka-cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aciagilbert 25.05.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Hej Stefany!!! Twój domek robi wrażenie!!! Bardzo, ale to bardzoo mi się podoba:yes: Widzę, że u Wszystkich prace ida pełną parą. U nas od poniedziałku koparkowi równają teren, ścigają humus, robia drogę wenętrzną. Czy robiliście może i co kładliście na nią i jakie koszty? My mamy 150m, szerokie na 5 metrów, głębokie na jakieś 40 cm. Powiedziano nam aby najpierw piasek potem bazalt. W przyszłym tygodniu wujek robi nam przyłącze kanalizacyjne. Mam " patyczki " na działeczkach hahah od geodety:D To dobre wiadomości. Złe , że jednak prąd będzie w październiku 2014:mad::mad: Szukamy wszelkich dojść, ale jak na razie echo, więc chyba będzie agregat, albo jak sąsiad się zlituję to podłączymy się do niego. 10 czerwca chłopaki chcą rozpocząć budowę: A WSZYSTKIM BUDUJĄCYM MATECZKOM ŻYCZĘ Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA DUŻO MIŁOŚCI, RADOŚCI, SPEŁNIENIA MARZEŃ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek i Kasia 25.05.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Dziś zaklepaliśmy termin na tynki cementowo-wapienne maszynowo 18zł/m2 z materiałem Aciagilbert zróbcie sobie dobrą drogę pod kontem ciężkiego sprzętu, gruszki itp. My dojazd mamy krótki wysypany gruzem, ale jak tylko gruszka zjechała z twardego zaczęły się problemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 25.05.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Przyjemna cena. Co za materiał wybraliście? Będziecie później kłaść na to gładzie gipsowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek i Kasia 26.05.2013 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Tynkarz starej daty z polecenia rodziny i znajomego, tynki nadają się do malowania bez szpachlowania, ale my i tak chcemy wszystkie sufity i salon przeszpachlować. Materiały szczerze mówiąc nie wiem, ale zapowiedział że cement ma być "jedynka" z Ożarowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 26.05.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 hej cieszę się, że domu rosną pełną parą u nas też postępy:) mamy połowę domu pokryte elewacją niestety na razie zostawiamy bez struktury... oszczędnosci poza tym kafelkuje się łazienka w piwnicy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 27.05.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 mamy ogrodzenie frontowe Nie spodziewałam się że będę się cieszyć jak dziecko z powodu ... płotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.05.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Bardzo ładnie gosiu wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 28.05.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Bardzo elegancki, no i po bałaganie ogrodzeniowym ani śladu Bardzo ładnie prezentuje się posesja, lekko, delikatnie, nie jest przytłoczona. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
84dorota19 31.05.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Witam.Czy ktoś buduje "Dom w groszku", wersja bez garażu w okolicach Gorlic, woj.małopolskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek i Kasia 01.06.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 My budujemy w okolicach Mielca jakieś 100km od Was z tym że "dom w groszku g2" ,ale poza tym że ma garaż różni się tylko oknami w pokoju i łazience, a w kotłowni nie ma drzwi łączących garaż z domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts