aciagilbert 08.07.2013 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Witam wszystkich!!! Ja muszę się pochwalić! Wreszcie mamy przyłącza :lol2: Nawet nie wiecie jak mnie to cieszy. Tyle zamieszania , ale już jest. A w sobotę moja siostra wychodziła po raz drugi za mąż. Czas minął szybko i zabawnie. Przesyłam zdjęcie mojego torcika jaki zrobiłam dla staro młodych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
84dorota19 08.07.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 (edytowane) Witam wszystkich GROSZKOWCÓW! Mam do was kochani pytanie, czy ma ktoś z was dach kryty dachówką betonową Braas, romańska-grafitowa? Co kładliście pod dachówkę folię( jeśli tak to jaką) czy deskowanie+ papa? Jaki macie system rynnowy- metal czy pcv? Edytowane 8 Lipca 2013 przez 84dorota19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
84dorota19 09.07.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Hello, zagląda tu ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 10.07.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Hej My mamy dachówkę ceramiczną Wienebergera grafitowa. Dach odeskowany obłożony papą. Rynny metal ocynk. Kupowaliśmy u mojego kuzyna i powiedział że jak chcemy PCV to dachówki nam też nie sprzeda hehehe. Opowiadał coś tam o jakości łączeń i że nie będzie robił porównań bo nie ma czego porównywać itp ale ja jak to baba w ogóle nie słuchałam tylko mówię że ma być wizualnie ładnie:) No i mi się podoba, a to chyba najważniejsze żeby podobało się tym którzy będą użytkować dom przez kilkadziesiąt następnych lat. Także czy PCV czy ocynk nie wiem, tak samo jak bardzo rozbieżne są opinie na temat deskowania dachu... My dla świętego spokoju odeskowaliśmy choć to jak wiadomo koszt dachu podnosi o kilka tysięcy. Mój brat nie deskował i też nie narzeka:) Miłego upalnego dzionka Tym co w pracy i Tym co odpoczywają Paaa Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 20.07.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 WitamDonosze ze u nas prace posuwają sie do przodu:) Parter i poddasze wytynkowane- tynk gipsowy Kanuffa Diamant, nie wiem jak to sie bedzie malowac, jak narazie wyglada super, domek nabiera charakteru "domowego":). Piwnica i garaz tynk tradycyjny-juz kończą klaść. W ubieglym tygodniu podlaczyli nam rowniez prąd- a spodziewalam sie ze najwczesniej sie na zime wyrobią-wiec miła niespodzianka. Juz tak niewiele zostalo, a jednak do konca tak daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek i Kasia 24.07.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 U nas też koniec tynków, rozglądamy się za bramą garażową i czekamy na hydraulika "Budowa" zaczyna przypominać dom:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 25.07.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 my tez wlasnie wybieramy brame garazowa, narazie nastawiamy sie na Wisniowskiego- ma pozytywne opinie na necie, niestandardowe rozmiary, automatyka-zaboli troche po kieszeni :/ Robili nam tez wycene z Gerdy, wyszlo troche taniej ale z opiniami bywalo roznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 29.07.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f1576fe86b9f362c.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 29.07.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 katw1 macie faktycznie juz nie budowę a dom! Śliczne krokwie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 01.08.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 hej pędzę do Was podzielić się dobrą wieścią mamy prąd! prawie dwa lata czekania i walki o elektryczność się zakończyły:) od wtorku mamy licznik i świecące żarówki:) poza tym to już wielkimi krokami zbliżamy się do tego by budynek nazywać domem a nie budową obecnie na działce (nie umiem się odzwyczaić i ciągle mówię działka) pracują malarze, cekolowanie, szlifowanie i malowanie:) potem pozostaną podłogi, które już pomału wybieramy i nasze marzenia o wigilii na nowym są jak najbardziej realne:) jupi:) pozdrawiam Wszystkich groszkowców:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 03.08.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 (edytowane) Witajcie Kochani, trochę mnie nie było - urlopik - cudownie. Czytam o Waszych postępach i cieszę się razem z Wami, my za 2 tyg. będziemy obchodzić I rocznice mieszkania w groszku Tymczasem w Sz-nie Wielki Zlot Żaglowców, Pokażę Wam kilka zdjęć. Wczoraj siedziałam w oknie na dachu i robiłam zdjęcia nadpływających żaglowców - rewelacyjny widok, niesamowite przeżycie Zdjęcie zrobione z okna przedstawia żaglowiec z Brazylii, który po zrobieniu zdjęcia pojechaliśmy powitać gdy cumował na Wałach Chrobrego. Ostatnie zdjęcie to perełka - załoga meksykańskiego żaglowca wita port i zgromadzonych ludzi - wpływają zawsze stojąc na zwiniętych żaglach zaznaczam statek płynie i kiwa się na boki a oni stoją i trzymają się liny - stoją bardzo wysoko Pozdrawiam, pędzę na Zlot, wieczorem transmisja koncertu w TV Kolejność zdj, się poprzestawiała wrrr.... zdj. 1 to Brazylijczyk holowany na Wały Chrobrego, zdj, 2 to Meksykańcy na żaglach, zdj, 3 widok z mojego okna na Brazylijczyka Edytowane 3 Sierpnia 2013 przez gosia sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 04.08.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 No, no. Dzieje się u Was Ja w końcu zmobilizowałam się i planuję już dość mocno realizację dolnej łazienki. Wypowiedzcie się na temat takich dwóch wariantów, jak poniżej. Który wam przypada bardziej do gustu. Nie mogę się zdecydować i mam dylemat. Różnią się tylko szerokością mozaiki i ilością pasków. Cała reszta bez zmian. Wersja 1: podwójny pasek mozaiki pomiędzy co drugą płytką Wersja 2: pojedynczy pasek mozaiki pomiędzy każdym rzędem płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 04.08.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Do mnie ta druga wersja bardziej przemawia. Stefany, możesz podać jakie są u Was dokładne wymiary tej łazienki? Na wizkach ładnie wygląda, a jak wchodzę do swojej to toż klitka nieziemska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 04.08.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Wymiary 177 cm x 185 cm. Rzeczywiście na wizualkach wygląda na całkiej sporą, a faktycznie to jak schowek na szczotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 04.08.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 U nas wyszło na to, że ma 170x184cm, czyli nawet ciut mniejsza. Z tym, że umywalkę mam przewidzianą na miejscu Waszego prysznica. I ile razy wchodzę do tego pomieszczenia to nijak ubikacji, umywalki i prysznica tam razem nie widzę. Ale z Twoich wizek wynika, że to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 04.08.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) Stefany, widzę że konsekwentnie do zapowiedzi są kafle drewnopodobne i jest delikatna mozaika. Wyszło bardzo ładnie i delikatnie. Co to za kafle na ścianie? jaki to kolor? Pytasz o opinię, więc moim i mojego syna zdaniem lepiej, prezentuje się wersja nr 1 - czasem mniej znaczy więcej / lepiej. W wersji nr 2 mam wrażenie zaciskających się pętli. Ja dałam właśnie z tego powodu mozaikę w pionie Łazienka po wykafelkowaniu staje się jakby większa. Nie ma obaw, jest wygodną łazienką a nie składzikiem Własnie nadszedł mąż i zagłosował na wersję 2 :) Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez gosia sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 05.08.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Kafle na ścianach są prawie białe, takie przecierane śmietankowe, producent Ceramika Pilch, model Galaxy. Są w promocji, oglądałam je u producenta na realizacjach i wydają się ok. Z wersjami to mam dylemat, bo na żywo widziałam łazienkę w tej 2 wersji i jest naprawdę fajna, ilość pasków nie przytłacza, bo są cieniutkie. Spodobała mi się jakieś 3 lata temu jak byłam na etapie urządzania górnej łazienki i nadal mi się podoba. Natomiast wersja 1 to już mój autorski pomysł, alternatywa, która teraz miesza mi głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 05.08.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Wersja 2 delikatniejsza, a to taka malutka klitka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 05.08.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Do mnie bardziej przemawia wersja nr 1 U nas polozyli podlogowke, wylewki zrobione, juz schna Pojawil sie tez taras zdjecia wkrotce alez sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
84dorota19 05.08.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 STEFANY jestem za wersją 1.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts