aciagilbert 06.08.2013 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Stefany mi się bardzo podoba wersja nr 2, mojemu mężowi też. Goraco pozdrawiam wszystkich. Miło poczytać o waszych postępach. Ja mogę pochwalić się , że maaam zrobioną piękna drogę dojazdowa do naszych włości hahahah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 06.08.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Dziewczyny (i mężowie i synowie ) dziękuję za opinie. Cóż decyzję będę musiała podjąć sama, oj nie będzie łatwa, tym bardziej, że mąż ma inną wizję niż ja. Jak już łazienkę skończę to efektem się podzielę. Rzeczywiście miło się czyta, jak każdy przeżywa swoje postępy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 06.08.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Hejka Oba rozwiązania bardzo gustowne, ale ja też bardziej za nr 1 jestem:) Ale jak to mówią o gustach się nie dyskutuje. Jednemu podoba się córka drugiemu matka:) U nas oczywiście nie obeszło się bez kolejnych komplikacji z łązienką dolną. Kabina która przyjechała okazała się niewłaściwa. Niby ta sama a jednak... Pani w zamówieniu nie zaznaczyła że ma być bezbrodzikowa i przysłali kabinę brodzikową małe 5 cm różnicy na każdej ze ścianek, a zabudowa zrobiona, damn it:( Kolejne 2 miesiące w plecy) samo życie. Jedyne pocieszenie to to że właśnie dzwonił mąż który był z naszą 5 letnia córką u szczepienia i ona krzyczy do telefonu "ze tym razem nie pogryzła pielęgniarki:) hehehe Gratuluję oczywiście postępów w budowie wszystkim prężnie działającym!! Miłego dnia Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borowik_s 06.08.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam wszystkich forumowiczowZdecydowalem sie (prawie) na zakup projektu Dom w groszku 2Chcialbym jeszcze zasiegnac rady a najlepiej jak sadze - bedzie u PanstwaPosiadam dzialke 46 x 18 m, wjazd mozliwy tylko z jednej strony, tej dluzszej, usytuowanie skosne czyli pn-wsch pd-zachMam dwa pytania:- czy ten dom bedzie nadawal sie do takiego polozenia wzgledem slonca?- jak sie zapatrywac na koszty budowy do stanu surowego otwartego podane na stronie projektanta (147 - 170 tys), sa to realne kwoty na dzien dzisiejszy czy trzeba cos doliczyc?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek4eli 06.08.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam ponownie po długiej nieobecności. Muszę się pożalić, ale rok walczę z urzędem o wydanie WZ.... Odwołanie za odwołaniem do SKO, i nawet wyrok w NSA. Warunki wydane i wygaszone z dniem ostatecznej decyzji. Znowu odwołanie do SKO. Mam nadzieję,że na koniec sierpnia będę miała decyzję z SKO. Na głowie stanę, a zbuduję DOM W GROSZKU 4 Trzymajcie za mnie kciuki. Wszystkie Groszki są cudne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 06.08.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Stefany, najważniejsze to uzyskać porozumienie z mężem, a to czasem trudne Czekamy więc na wieści w sprawie urabiania "męża" i na efekt końcowy. Kasia Łukasz - rozumiem, że można się wściec - u nas przywieźli umywalkę z otworem na baterię a miała byc bez - na szczęście wymiana nastąpiła szybko i bezboleśnie, może u Was też da się to załatwić szybciej. Witam Nowych Groszkowców borowik_s - cena jest trudna do wyszacowania, wszystko zależy od części kraju, rynek lokalny rządzi się swoimi prawami i cenami. Przerabialiśmy ten temat na tym forum ceny są masakrycznie różne, dużo zależy od materiału z jakiego chcecie budować, czy firma załatwia materiały czy sami wszystkiego musicie dopilnować itd. Ustawienie domu wg ston świata to wg mnie podstawa w komforcie użytkowania. Słońce dogrzewa dom - zimą jest to super, latem zależy od upodobań można ograniczyć ilość promieni roletą. Zabawiłam się i sporządziłam prosty rysuneczek z ustawieniem groszka, jakoś nie do końca zrozumiałam od której strony macie wjazd więc są 2 warianty czasem trudno to sobie wyobrazić. Trochę nieudolny ten rysunek - g to oczywiście garaż, a t - to taras - dla odróżnienia zrobiłam owalny groszek4eli - życzę pomyślnego załatwienia sprawy, gratuluję determinacji i siły do walki o marzenia. aciagilbert - polecam stronę (nie moją ) o tortach i innych pysznościach - często korzystam z załączonych tam przepisów i pomysłów na ozdobienie ciasta http://www.mojewypieki.com/ pomyślności w pracy Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez gosia sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 06.08.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Gosia no właśnie to chyba nie obędzie się tak bezboleśnie:( Kabina na zamówienie importowana z Włoch (DUka). Najpierw pomyślałam że coś spartolił producent bo na opakowaniu jak byk napisane 900 mm. Dzwonię do producenta a że wiadomo że Włosi to ignoranci próbuję jak normalny człowiek zgadać po angielsku a Pan non parla inglese. A co tam uruchomiłam pozostałości szarych komórek odpowiedzialnych za język włoski jeszcze z czasów liceum i mu tłumaczę że zły wymiar przysłałi, miał być 900 a jest 850. A pan na to że wymiar jest si ale do brodzika bo można na listwach wyregulować i będzie 900 mm ,bez brodzika 850 zostanie 850:( znalalzł zamowienie z fimry w której kupowaliśmy całe wyposażenie i mówi zę bardzo mu przykro ale nikt nie zaznaczył na formularzu że kabina ma być bez brodzika a wtedy zrobili by większą heheh Wrrrrr. Dzwonię do Pani która robiła zamówienie.......................... I nici z dobrego humory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 06.08.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Mamma mia, ale się narobiło tzn. Pańcia od zamówienia narobiła. Niestety wiedza, że to jej wina nie przyspieszy terminu ponownej realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 07.08.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Gosia sz-n z czego masz zrobione schody? Pokazywalam zdjecie mojemu stolarzowi i mnie pyta z czego sa podstopnice, a ja nie wiem Tak mi sie spodobaly ze sie bede na nich wzorowac U nas koncza ocieplac groszka I narazie robimy przerwe na budowie bo wylewki musza wyschnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 07.08.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Katw1 - białe elementy są z buku parzonego, nie wiem jaką farbą to jest pomalowane, stopnie są jesionowe barwione pod kolor paneli podłogowych. Wzoruj się prosze bardzo, ja też je podpatrzyłam u agikz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek4eli 13.08.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 gosia sz-n SKO jest po mojej stronie i mam WARUNKI ZABUDOWY!!! Jutro idę załatwiać podkład geodezyjny. Jak ruszyć, to z wielkim impetem Moja radość nie zna granic :wave: Do usłyszenia wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 13.08.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 :wave: Cieszę się z Tobą : po takich bojach to teraz już poleci z góreczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 19.08.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Cisza, tymczasem nam minął piewszy roczek od momentu przeprowadzki Kochamy nasz domek, mieszka się cudownie. Wieczory na tarasie, cykające świerszcze, poranne pianie kogutów po prostu jest jak w raju. Co bym zmieniła? jedyne na co pomstuję to kafle w górnej łazience i fugi - wszystko z nimi Ok, ale niestety wszystko widać - każdy włos, kroplę wody. Oczywiście ciemniejszą podłoge należy równie często myć, no ale nie widac każdego paprocha. Schowek pod schodami rewelacja, pralnia, prasowalnia wygospodarowana kosztem garderoby super. Układ domku dla naszej trójeczki jest idealny. Dla jeszcze nie do końca zdecydowanych - dom w groszku - gorąco polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 20.08.2013 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 cisza tu, bo wszyscy swoje groszki doglądają my mamy już ściany pomalowane i jutro przyjedzie fachowiec od podłóg:) dzisiaj zamówiłam plisy na okna:) no i zabieram się za mycie okien... mocy przybywaj wiem już jedno, tych okien na pewno mamy za dużo groszek4eli cieszymy się bardzo gosia-sz przez Twoje zachwalanie tym bardziej nie mogę się doczekać przeprowadzki mam jeszcze pytanie:) a raczej prośbę polećcie dobry odkurzacz naprawdę dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 21.08.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) Inka.ja, gdy już zamieszkasz i klapniesz na tarasie z książką albo drinkiem to przypomnisz sobie moje słowa i poczujesz to co ja opisuję, po prostu żyć nie umierać i o to w tym wszystkim chodzi. Dla mnie raj, mimo że zamiast pięknego trawnika mam nadal poligon Pytasz o odkurzacz taki zwyczajny czy centralny? Centralnego nie mam, a ten zwyczajny mam po prostu zwyczajny bez fajerwerków,a le daje radę - dochodze coraz częściej do wniosku, że jednak są potrzebne dwa, by ciągle z nim nie latać góra -dół. Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez gosia sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 22.08.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Jaka zachowac kolejnosc prac w srodku ? Najpierw polozyc podłogi (panele, płytki) czy najpierw zamontowac drzwi, bo co fachowiec to inna opinia. A co do odkurzacza, to u nie w rodzinie zakupili roombe ( takie okrągłe ustrojstwo co samo jezdzi i odkurza, jak mu sie bateria konczy to podjeżdża do bazy sie naladowac) i bardzo sobie chwala, wiec ja pewnie tez zakupie, jak bede w pracy to dom sie sam wysprząta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 22.08.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Mówimy o drzwiach wewnętrznych między pokojami? U nas najpierw położyliśmy kafle - bo to brudna robota i się kurzy, panowie wychodzili na zewnątrz by szlifować, po kaflach poszły panele i na koniec drzwi wewnątrz domku. Ościeżnica obejmuje ścianę a w łazience takze kafle (oczywiście jeśli są przy drzwiach), poza tym dopiero po panelach można ustalic wysokość drzwi - ościeżnica stoi na panelach i wtedy drzwi są na odpowiedniej wysokości. KOleżanka też chwali ten samojezdny, samosprzatający odkurzacz. Do siebie go nie wpuściłam więc nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 23.08.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Czy ktos robil przy drzwiach zwykle oscieznice? czy wszyscy macie regulowane? Tak sie zastanawiam i wymyslic nie moge, nie na wszystkich drzwiach da sie regulowane, wiec nie wiem czy mieszac i takie i takie. Dzis przywiezli nam plytki na dolna lazienke, Paradyz Sorento, piekne sa te plytki !!! Juz sie doczekac nie moge jak beda polozone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek4eli 26.08.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Kierownik budowy załatwiony, majster załatwiony i podpisana umowa (i to w suuuper cenie), podkład geodezyjny się robi A ja tańczyć chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 27.08.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 katw1 my wszystkie ościeżnice robiliśmy regulowane, choć jedna wyszła naprawdę gruba bo przypadała na belce. Tak jak Gosia wspomniała najlepiej zrobić najpierw podłogi, płytki w łazienkach a potem drzwi zamontować a na końcu listwy przypodłogowe, mniej jest docinania i ościeżnice ładnie zakryją miejsca docięć przy drzwiach. Nawet malować ściany jest lepiej przed założeniem drzwi, nie trzeba oklejać ościeżnic i łatwiej się maluje. Ale czasem nie da się zachować optymalnej kolejności a życie modyfikuje nasze plany, np mój brat założył najpierw trawnik a teraz robi nawadnianie:) i pluje sobie w twarz... wiedział że kolejność odwrotna ale zależało mu na tym żeby dzieci miały gdzie biegać. coś za cośMy powoli kończymy na ten rok planowe prace. jeszcze tylko ogrodzenia końcówka, brama i pozbruk na wjeździe bo sił już braknie:)ale to trzeba zrobić bo nasza goldenka została dziś przyłapana jak Panom ze Skanskiej prowadzącym roboty budowlane na naszej ulicy patyk nosiła żeby jej rzucali:)Gosia gratulacje z okazji rocznicy:) My mamy tez za chwilkę rocznicę -6, ale ślubu:) mieszkamy dopiero pół roku i rzeczywiście jest cudnie.inka.ja- my mamy zwykły elektroluxa taki z 13 m kablem i daje radę, choć nie powiem taki co sam sprząta to marzenie niejednej gospodyni domowejgroszek4eli- gratulacje i powodzenia w dalszych działaniach Miłego dzionkaKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts