katw1 28.08.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 jak rozliczyc fachowca z potluczonych plytek? tak sie dzis stalo ze stlukli dekor, spedzilam pol dnia jezdzac po sklepach w poszukiwaniu go, bo w wiekszosci tylko na zamowienie. Przy ogolnych kosztach budowy wydatek to niewielki bo ok 60zł, ale to dopiero pierwsza lazienka, i pierwsze polozone plytki, a zapewne ten sam fachowiec bedzie kladl rowniez podlogi w reszcie domu. Dzis kupilam bez slowa, bo wiadomo, kazdemu sie moze zdarzyc, tylko co jak mu sie to bedzie czesciej zdarzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek i Monika 30.08.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Witam! Jesteśmy zainteresowani budową Domu w Groszku 4 jednakże chcielibyśmy najpierw zobaczyć ten domek "na żywo". Czy ktoś wybudował już ten domek w Wielkopolsce, okolice Gniezna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 31.08.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Hej u nas dużo się działo... Ekipa zrobiła nam ściany ale cale są do zeszlifowania i robienia na nowo.... w czwartek wchodzi kafelkarz i nowa ekipa od ścian no i w związku z tym musimy zdecydować się na podłogi co macie i co polecacie> dobre panele typu quick-step czy deska barlinecka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 02.09.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Hej Wojtek i Monika my wybudowaliśmy się w Bogucinie właściwie jest to Poznań ale 3 lata temu przechrzcili naszą nieruchomość na Bogucin (gmina Swarzędz) do Gniezna niedaleko więc jakby co to zapraszam, my jednak mamy groszka podstawowego (mniejszego i bez piwnicy) Inka- deskę uwielbiam (pracuję w stolarni:) ale wybrałabym panele, po pierwsze nie będziesz się wkurzać jak koleżanki przyjdą w odwiedziny w szpilkach:) a po drugie dobra deska to koszt ok 200 zł wzwyż za metr (Baltic wood jeszcze drożej- niektóre gatunki dochodzą do 400 zł/metr) plus 100 zł za metr za montaż. dobre panele Balterio kosztują 150, i ułożenie ich to banał-w najgorszym wypadku oszczędzasz połowę kwoty. U nas schody są dębowe, ale w pokojach już położyliśmy panele. Może nie są tak ładne jak deska ale moim zdaniem trwalsze... Poniżej zdjęcia schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 02.09.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 AAA i jeszcze zdjęcia pokoju córci:) Nie jest aż tak różowy jakby się mogło wydawać, ale cóż to królestwo 5 latki więc panują tu inne reguły- im bardziej różowy i świecący tym lepiej A katw- ja bym ten jeden dekor olała- wypadki chodzą po ludziach ( u nas jedna płytka w której wiercili dziurę pękała chyba z 4 razy jeżeli jest to jednorazowa sprawa to właściwie nie ma sprawy. Kafelkarz też człowiek:) Miłego wieczorku Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 02.09.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Skonczyli dolna lazienke, nie mialam aparatu wiec zdjec nie bedzie Absolutnie slowem sie nie odezwalam na temat tego dekoru, kazdemu sie moze zdarzyc stresa zlapalam bo jak pisalam pol dnia jezdzilam po sasiednim miasteczku zeby go znalesc, i bym sie wnerwila jakby im sie taki przypadek ponownie trafil. W przyszlym tygodniu zaczna ukladac plytki na linii wiatrolap-korytarz-kuchnia. Wybralam plytki 15x90 imitujace deski firma Novabell, kolekcja ecodream http://www.novabell.it/piastrella.jsp?prodottoid=3358 Tez mam w domu 5-latke, wiec tez sie nastawiam na jedyny akceptowalny kolor jakim jest rozowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 03.09.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Kasia i Łukasz, dzięki za radę już psychicznie na panele się nastawiam:) mam jeszcze jedno pytanie:) skąd macie meble w pokoju córki? ja mam 3-latkę takie meble byłyby idealne:) śliczny pokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 03.09.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Hej No ja też nie mogłam pogodzić się z myślą że jednak panele:) nie mówiąc już o dobraniu ich koloru-horror. Ale jak już położyliśmy je w pokojach stwierdziłam że był to strzał w dziesiątkę Namiar na mebelki i ich cennik wysyłam na priva:) katw zazdroszczę fachowców- nasza dolna łazienka "robi się" już od maja:) na serio... a końca nie widać. Pan Andrzej alias Perszing:) robi popołudniami i jego sukces największy to było przyklejenie 4 płytek jednego dnia:) potem jeszcze problemy z kabiną i tak się ciągnie. Ale trzeba mu oddać że jest dokładny. Tak czy inaczej odkąd zamieszkaliśmy przestało nam się spieszyć z czymkolwiek:) Miłego dnia Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek i Monika 03.09.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Kasia i Łukasz dziękujemy za zaproszenie. Na pewno skorzystamy jednakże urodziła nam się właśnie mała kruszyna i musimy ją troszeczkę odchować Ale z pewnością się odezwiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 03.09.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Monka i Wojtek, gratulacje:) niech zdrowo rośnie:) moja dzisiaj była pierwszy dzień w przedszkolu:) niesamowite jak ten czas leci... niedawno zobaczyłam dwie kreski a teraz zaprowadzam ją do przedszkola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 04.09.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Gratulacje!!! Niech Wam zdrowo rośnie:) No czas niestety leci nieubłaganie. Z naszą jest co rano kłótnia w co się ubiera, oczywiście spodnie nie wchodzą w rachubę Takie uroki posiadania córek:) Podobno z chłopcami jest łatwiej... Jutro zakładają nam bramę!!! w końcu. Chciałam jeszcze choć z jednej strony tujami przy płocie obsadzić ale chyba już w tym roku nie zdążę Zobaczymy. Miłego dnia Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 04.09.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Witam wszystkich - Starych i Nowych Widze u wszystkich postępy, postępy. Bardzo mnie to cieszy. U nas też się trochę dzieje. Mąż skopał część działki - od frontu, przywieziono 18 ton czarnoziemu i teraz to jest rozplantowywane, chcemy jeszcze posiać na tym kawałku trawę i od frontu zrobi się jakoś normalnie. Być może zdążymy jeszcze z tujami i kwiatami (cebule) by na wiosne zrobiło sie kolorowo. Też mamy panele na podłodze, jesteśmy zadowoleni. NAwet najlepszego fachowca, który kładłby 4 kafle dziennie i krzątał się po domu od miesięcy pogoniłabym w jasną ch...ę, niestety. Czas faktycznie zasuwa nieubłaganie i widać to głównie po dzieciach. Też pamiętam kreski na teście Mój syn ma 17 lat i uwierzcie mi z chłopcami nie jest łatwiej no może trochę ... małych to jeszcze da się urobic względem koloru w pokoju i koloru spodni czy koszulki, ale 17-latek to wyzwanie Wszystko jest nie takie - włosy źle się układają, koszulka za szeroka mimo że slim, kolor nie taki itd. Dziewczyny wszysko przed Wami. Wogóle to jakie Wy młode jesteście :) Pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 05.09.2013 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 mam projekt kuchni http://www.fotosik.pl/u/katw1/album/1499758 co sadzicie? tylko glowa boli jak mysle o wycenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 05.09.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 mam projekt kuchni http://www.fotosik.pl/u/katw1/album/1499758 co sadzicie? tylko glowa boli jak mysle o wycenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 05.09.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 wyslalo sie dwa razy szyba napewno bedzie nie ta co w projekcie bo sie zdecydowac nie mozemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 05.09.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 (edytowane) Katw1, kuchnia biała + blat z drewna (czy jak u mnie drewnopodobny) i już mi się podoba Zlew pod oknem nie jest moim rozwiązaniem - no ale każdy robi jak mu się podoba i jak jest wygodnie. Zastanawiam się nad szybą - gdyby koniecznie musiała być ze zdjęciem to ja zamiast wiśni czy NYC by night dałabym zdjęcia z domowej galerii - każdy ma jakieś zdjęcia z ulubionymi miejscami ale tak szczerze to jednak wolałabym gładką szybę. Dla mnie blat drewniany + zdjęcie + jakieś odstawione na blacie graty to już zbyt duży miks, no chyba że nigdy na blacie nic nie będzie stało (na moim blacie zawsze coś jest odstawione). A co będziesz miała po drugiej stronie kuchni - widze na zdjęciu, że masz wybudowaną niską ściankę. Ceny niestety zwykle przerażają, ale kuchnia to serce domu - trzeba zrobić tak by się podobało i to wydatek jednorazowy na długie lata (raczej). Pa Jeszcze mi się przypomniało - sprawdz czy ta szyba będzie w jednym kawałku czy może łączona przy pochłaniaczu - koleżance chcieli zrobić taflę szeroką od blatu pod szafki a ten fragment od linii szafek do pochłaniacza/ wyciagu chcieli dokleić z drugiego kawałka. Edytowane 5 Września 2013 przez gosia sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 06.09.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Szyba bedzie napewno z jednego kawalka, co do grafiki to nie wiem, podoba mi sie mleczna z kilkoma malinami(albo ziarnami kawy) ulozonymi w rządku musze zobaczyc jak to bedzie wygladac na wizualizacji. Po drugiej stronie kuchni tam gdzie w projekcie jest lodowka i piekarnik, ja bede miec naroznik i stolik. Sciana miedzy kuchnia i salonem jest wymurowana do polowy do wysokosci barku, ktory pewnie kiedys tam stanie jak dzieciaki podrosna, Narazie od str kuchni bedzie naroznik, a od strony salonu bedzie stala komoda a na niej wielkie akwarium, ktore mozna bedzie ogladac z dwoch stron i od kuchni i od salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 07.09.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 ]heloo Śliczna kuchnia, nowoczesna, mi sie bardzo podoba, szczególnie to przełamanie koloru drewnianymi elementami. Gratuluję pomysłu. Cena kuchni to rzeczywiście jeden z większych wydatków w wykończeniówce, ale nie warto na tym oszczędzać bo to serce domu. Cena kuchni to głownie okucia i cargo wszelkiego typu. im więcej szuflad tym drożej. spowalniacze, samodomyki to już chyba norma. szyba też fajna sprawa aczkolwiek też mocno po kieszeni uderzy. My chcieliśmy również ale kwota jaką wyliczyli skutecznie mnie zniechęciła:( nasza kuchnia wygląda tak:) brakuje jeszcze stolika sniadaniowego przy hockerach ale i tak jest ulubionym miejscem w domku. Pierogi robi się jak ta lala:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Łukasz 07.09.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 kiepski ze mnie fotograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 08.09.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 tez wybralam fronty bezuchwytowe Czy okno w kuchni bedzie wam sie otwierac po obudwu stronach? bo u nas majster od kuchni mowi ze tylko jedna czesc bedzie sie otwierac w pelni, bo my bedziemy miec zlew centralnie na srodku okna, wy macie chyba lekko przesuniety? Z ostatnich wiesci budowlanych, zakupilismy caly sprzet agd do kuchni i kibelek do dolnej lazienki, z cersanitu w castoramie, jakis zwykly najzwyklejszy, z opadajaca klapa, cale 338 zl za komplet niech mi jeszcze ktos go zamontuje i sie moge przeprowadzac :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts