aciagilbert 26.10.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 (edytowane) Gosia i 84dorotka19 bardzo dziekuję za podpowiedzi. Mąż właśnie jeździ i szuka. U nas właśnie założyli nadproża i w poniedziałek będą kłaść strop z terrivy. ( nie wiem czy dobrze napisałam- jak coś to sorki) ja będę od spraw wykończeniowych , tymi zajmuje się moja połóweczka hihi. Dzisiaj zajrzałam na budowę i aż miło na serduchu się robi ( jak dla mnie duzo przestrzeni). Pozdrawiam Edytowane 26 Października 2013 przez aciagilbert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 29.10.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 witam:) pierwsza noc na nowym za nami:) przeprowadzka pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 30.10.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Inka.ja - gratuluję! http://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif i cieszę się razem z Tobą. Samych miłych dni w domku życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Brzoskwinia 30.10.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 (edytowane) Gratuluje wszystkim postępów, ja tez moge sie troszke pochwalic zrobiliśmy juz wszystkie instalacje, tynki, wylewki, ocieplenie, nie moge dodac wiecej zdjec, ale reszta znajduje sie na forum archonu- groszek4 http://archon.pl/projekty-domow-forum-temat/9260 Edytowane 30 Października 2013 przez Ania Brzoskwinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 15.11.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 http://images61.fotosik.pl/382/b2b79d9b6639a8c1m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 15.11.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 http://images64.fotosik.pl/382/6c5c707abb8cfdbcm.jpg http://images65.fotosik.pl/382/7a5edc640cd059d2m.jpg zaczelismy malowanie, w przyszlym tygodniu montuja kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aciagilbert 16.11.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 inka-ja moje gratulacje!!! Jak wrażenia? Przespaliście spokojnie noc? I co się Wam śniło? Bo to się ma spełnić hahahah. Katw.1 fajnie już wygląda chatka. Co raz bardziej robi się domowo:)Gosia ja z pytaniem : czy jak Wam zrobili dach to od razu montowałaś okna dachowe? Czy Wy w ogóle nigdzie nie macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 16.11.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 AniaBrzoskwinia - zapowiada się ciekawie - zmiana okien sprawia, że wszystko wygląda inaczej, nie mogę się doczekać umeblowanego salonu i kuchni Katw1 - gdy kolorek pojawia się w domku to znak, że niebawem przeprowadzka, meble kuchenne spowodują że nie będziecie już chcieli wracać do "starego" mieszkanka. Aciagilbert - na poddaszu nie mamy okien połaciowych, mamy jedynie 2 okna wyłazowe przy kominach na strychu. Były montowane w trakcie robót dachowych. Były kupione od razu ze wszystkimi materiałami dachowymi. Okna te są drewniane, mają jakiś tam określony standardowy wymiar, by kominiarz mógł się przez nie wydostać na dach. Okna w domu mamy plastikowe i montowała je firma, w której je kupiliśmy, nie miało to nic wspólnego z oknami na stryszku. Aciagilbert, gratuluje Ci postawy walczącej Inwestorki - tak trzymaj!! - fachowcy często mówią, że czegoś się nie da, bo tak im wygodniej. Okazuje się że wszystko (niemalże) się da zrobić ale trzeba pomyśleć!!! i się przyłożyć. Tak więc walczcie, wykłócajcie się o własne marzenia, bo naprawdę warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
84dorota19 16.11.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Aciagilbert my mamy jedno okno dachowe( firmy FAKRO), zakupione zostało wraz z dachówką, wyłazem(także FAKRO) i innymi elementami "dachowymi", montowane w trakcie robót dachowych.Pozdrawaim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 17.11.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 My mamy okna dachowe jak w projekcie (Fakro), teraz zrobilabym je mniejsze, są tak wysoko umieszczone ze i tak nie ma mozliwosci "powyglądać" na świat, jedyny widok to tylko niebo Okna zostaly zakupione razem z materialami na dach, otwory zostaly zrobione, ale nie zostaly zamontowane, bo wtedy nie mielismy jeszcze okien ani drzwi na dole, dom byl caly otwarty i sie balam ze mi je ukradą. Dekarz zabezpieczyl otwory okienne folią by tam snieg nie padal (dach byl poźną jesienia robiony) a instalacja okien byla w lutym jak juz mielismy okna w calym domu i dom byl zamkniety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 24.11.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Kochani potrzebuje szybko inspiracji do gornej łazienki w groszku 4. Jak ktos ma juz gotowa, to poprosze o zdjecia, ewentualnie projekty, mam juz wyklejone pol lazienki i co chwile zmieniamy wizje co do szafki pod umywalki. Umywalki zakupione wpuszczane w blat, i nie wiem na czym je obsadzic (stelaż z mozaika, kamien, czy poprostu blat zwykly umywalkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek4eli 14.12.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Witam po bardzo długiej nieobecności. Spowodowane to było aktywnością zawodową jak również "kierowaniem" robót na budowie. Więc tak, budowa zaczęta została 5 listopada i na dzień dzisiejszy rosą ściany na poddaszu! Póki co pogoda pozwala i robotnicy pracują.Nie myślałam, że w tym roku tyle zrobimy. W planach była tylko piwnica, żeby wiosną można było kontynuować, a tu proszę, jeszcze troszkę i dach zobaczę Jak mi się uda to wstawię fotki. Pozdrawiam wszystkie Groszki Edytowane 14 Grudnia 2013 przez groszek4eli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delmonio 14.12.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Witam Groszkowców! My aktualnie jesteśmy na miesięcznym urlopie i pomieszkujemy "na swoim" w międzyczasie wykańczając w ciągu miesiąca udało się mojemu mężowi samodzielnie doprowadzić dół praktycznie do stanu zamieszkania, brakuje tylko kuchni, tam jest skład wszystkiego. Dołączam fotkę naszego kominka sprzed zabudowy, wszystko działa super, palimy tylko kominkiem, średnio co drugi dzień po ok 5 godz a temperatura w domku 23 stopnie tak jak lubię więc rewelacja podejrzewam, że przy większych mrozach trzeba by palić codziennie te 5 godz ale to i tak super, tym bardziej, że jeszcze brakuje nam tylko izolacji fundamentu. Więcej fotek dodam jak tylko wszystko ogarniemy i troszkę posprzątamy Dodam, że kominek jest z płaszczem wodnym, podłączony do podłogówki i bufora energii a temp 23 to odczyt z korytarza Edytowane 14 Grudnia 2013 przez delmonio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka.ja 18.12.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 witam dzisiaj sobie o forum przypomniałam jak okna myłam:) mieszka się super:) wszystko idealnie położone:) rozmieszczenie pokoi jest rewelacyjne:) pozdrawiam wszystkich i życzę Wesołych Świąt:) aaaaa to jeszcze raz napisze:) pozdrawiam z mojego groszka:) jest cudowny cudowny:D wiec będe w kółko o tym pisać :):):):) Wigilię mamy w tym roku u nas:D Jak to super brzmi:) U NAS dla całej rodzinki:) 25 osób:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aciagilbert 01.01.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Witam wszystkich bardzo serdecznie w NOWYM ROKU 2014!!!! Życzę wszystkim spełnienia marzeń, dużo zdrowia, wiele dni słonecznych, wygranych w lotto, siły w pokonywaniu trudności i szczęśliwości w swoich groszkach:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 03.01.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Serdeczne życzenia noworoczne dla wszystkich Groszkowców, aby Wam się miło i spokojnie żyło w tych wymarzonych domach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aciagilbert 03.01.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Witam serdecznie i się pochwalę: mam już stan surowy otwarty!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 03.01.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Zdrowia, miłości i spełnienia marzeń na Nowy Rok Widzę, że kolejne groszki rosną, zaludniają się Wigilia na 25 osób - Inka.ja - szacun A u mnie jeszcze świątecznie i czerwono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 03.01.2014 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 (edytowane) http://images61.fotosik.pl/520/c6ab18052a45ea14m.jpg Kuchnia zainstalowana,gary przyjechaly, mozna juz gotowac Edytowane 3 Stycznia 2014 przez katw1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 03.01.2014 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 (edytowane) http://images61.fotosik.pl/520/227b595351e8b83am.jpg Znowu mi cos nie wyszlo ze zdjeciami, w albumie jest kilka nowych. Mamy juz pierwsza noc za soba w domku, co prawda tylko sylwestrowa ale zawsze to cos Impreza sie udala, wszyscy groszkiem zachwyceni, Na gorze mamy juz polozone panele, tylko mebli brakuje Edytowane 3 Stycznia 2014 przez katw1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts