Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W GROSZKU pracownia ARCHON

Recommended Posts

Gosia i 84dorotka19 bardzo dziekuję za podpowiedzi. Mąż właśnie jeździ i szuka. U nas właśnie założyli nadproża i w poniedziałek będą kłaść strop z terrivy. ( nie wiem czy dobrze napisałam- jak coś to sorki) ja będę od spraw wykończeniowych , tymi zajmuje się moja połóweczka hihi. Dzisiaj zajrzałam na budowę i aż miło na serduchu się robi ( jak dla mnie duzo przestrzeni). Pozdrawiam Edytowane przez aciagilbert

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gratuluje wszystkim postępów, ja tez moge sie troszke pochwalic zrobiliśmy juz wszystkie instalacje, tynki, wylewki, ocieplenie, nie moge dodac wiecej zdjec, ale reszta znajduje sie na forum archonu- groszek4 http://archon.pl/projekty-domow-forum-temat/9260

DSC02385.jpg

DSC02386.jpg

DSC02387.jpg

DSC02390.jpg

DSC02391.jpg

Edytowane przez Ania Brzoskwinia

• 3 weeks później...

inka-ja moje gratulacje!!! Jak wrażenia? Przespaliście spokojnie noc? I co się Wam śniło? Bo to się ma spełnić hahahah. Katw.1 fajnie już wygląda chatka. Co raz bardziej robi się domowo:)

Gosia ja z pytaniem : czy jak Wam zrobili dach to od razu montowałaś okna dachowe? Czy Wy w ogóle nigdzie nie macie?

AniaBrzoskwinia - zapowiada się ciekawie - zmiana okien sprawia, że wszystko wygląda inaczej, nie mogę się doczekać umeblowanego salonu i kuchni :)

Katw1 - gdy kolorek pojawia się w domku to znak, że niebawem przeprowadzka, meble kuchenne spowodują że nie będziecie już chcieli wracać do "starego" mieszkanka.

Aciagilbert - na poddaszu nie mamy okien połaciowych, mamy jedynie 2 okna wyłazowe przy kominach na strychu. Były montowane w trakcie robót dachowych. Były kupione od razu ze wszystkimi materiałami dachowymi. Okna te są drewniane, mają jakiś tam określony standardowy wymiar, by kominiarz mógł się przez nie wydostać na dach. Okna w domu mamy plastikowe i montowała je firma, w której je kupiliśmy, nie miało to nic wspólnego z oknami na stryszku. Aciagilbert, gratuluje Ci postawy walczącej Inwestorki - tak trzymaj!! - fachowcy często mówią, że czegoś się nie da, bo tak im wygodniej. Okazuje się że wszystko (niemalże) się da zrobić ale trzeba pomyśleć!!! i się przyłożyć. Tak więc walczcie, wykłócajcie się o własne marzenia, bo naprawdę warto :D

My mamy okna dachowe jak w projekcie (Fakro), teraz zrobilabym je mniejsze, są tak wysoko umieszczone ze i tak nie ma mozliwosci "powyglądać" na świat, jedyny widok to tylko niebo :) Okna zostaly zakupione razem z materialami na dach, otwory zostaly zrobione, ale nie zostaly zamontowane, bo wtedy nie mielismy jeszcze okien ani drzwi na dole, dom byl caly otwarty i sie balam ze mi je ukradą. Dekarz zabezpieczyl otwory okienne folią by tam snieg nie padal (dach byl poźną jesienia robiony) a instalacja okien byla w lutym jak juz mielismy okna w calym domu i dom byl zamkniety.

Kochani potrzebuje szybko inspiracji do gornej łazienki w groszku 4. Jak ktos ma juz gotowa, to poprosze o zdjecia, ewentualnie projekty, mam juz wyklejone pol lazienki i co chwile zmieniamy wizje co do szafki pod umywalki. Umywalki zakupione wpuszczane w blat, i nie wiem na czym je obsadzic (stelaż z mozaika, kamien, czy poprostu blat zwykly umywalkowy)

• 3 weeks później...
Witam po bardzo długiej nieobecności. Spowodowane to było aktywnością zawodową jak również "kierowaniem" robót na budowie. Więc tak, budowa zaczęta została 5 listopada i na dzień dzisiejszy rosą ściany na poddaszu! Póki co pogoda pozwala i robotnicy pracują.Nie myślałam, że w tym roku tyle zrobimy. W planach była tylko piwnica, żeby wiosną można było kontynuować, a tu proszę, jeszcze troszkę i dach zobaczę :) Jak mi się uda to wstawię fotki. Pozdrawiam wszystkie Groszki :) Edytowane przez groszek4eli

Witam Groszkowców! My aktualnie jesteśmy na miesięcznym urlopie i pomieszkujemy "na swoim" w międzyczasie wykańczając :) w ciągu miesiąca udało się mojemu mężowi samodzielnie doprowadzić dół praktycznie do stanu zamieszkania, brakuje tylko kuchni, tam jest skład wszystkiego. Dołączam fotkę naszego kominka sprzed zabudowy, wszystko działa super, palimy tylko kominkiem, średnio co drugi dzień po ok 5 godz a temperatura w domku 23 stopnie tak jak lubię więc rewelacja :) podejrzewam, że przy większych mrozach trzeba by palić codziennie te 5 godz ale to i tak super, tym bardziej, że jeszcze brakuje nam tylko izolacji fundamentu. Więcej fotek dodam jak tylko wszystko ogarniemy i troszkę posprzątamy :)

Dodam, że kominek jest z płaszczem wodnym, podłączony do podłogówki i bufora energii a temp 23 to odczyt z korytarza

image.jpg

Edytowane przez delmonio

witam

dzisiaj sobie o forum przypomniałam jak okna myłam:)

mieszka się super:) wszystko idealnie położone:) rozmieszczenie pokoi jest rewelacyjne:)

pozdrawiam wszystkich i życzę Wesołych Świąt:)

aaaaa to jeszcze raz napisze:) pozdrawiam z mojego groszka:) jest cudowny cudowny:D wiec będe w kółko o tym pisać:)

:):):):):):):):)

Wigilię mamy w tym roku u nas:D Jak to super brzmi:) U NAS :D dla całej rodzinki:) 25 osób:)

• 2 weeks później...

http://images61.fotosik.pl/520/227b595351e8b83am.jpg

Znowu mi cos nie wyszlo ze zdjeciami, w albumie jest kilka nowych.

Mamy juz pierwsza noc za soba w domku, co prawda tylko sylwestrowa ale zawsze to cos :) Impreza sie udala, wszyscy groszkiem zachwyceni, Na gorze mamy juz polozone panele, tylko mebli brakuje

Edytowane przez katw1