Jakub Groszek G2 21.02.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Cenne porady , będę miał jeż sporo pytań jak tylko będzie możliwość - ja również nie za bardzo wieżę w gruntowy wymiennik więc raczej go nie będzie, natomiast pytanie czy w układzie macie jakąś wstępną nagrzewnicę dla podgrzania powietrza w zimie? Jeżeli dobrze zrozumiałem to komplet rury plus rekuperator oczywiście bez roboty to 3 +6 i to cały koszt materiałów (czy projekt mechanicznej kupowaliście u archonu?) ? Jeśli chodzi o pomieszczenia nad garażem bo zakładam że wchodzi się do nich z domu, to czy objęte były wentylacją mechaniczną? Bo w pionie garażu zapewne musiał zostać komin wentylacyjny. Jestem też ciekaw czy garaż pojedynczy czy podwójny i czy koszta surowego zamkniętego jakoś zamknęły się w kosztorysie czy też poszły w górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena w Groszku 27.02.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 halo, w Gdańsku wiosna więc do dzieła rodacy, jutro składamy PNB!!!! A w poniedziałek 2 ekipy umówione na wycenę, dekarze już zaklepani.... No to najważniejsze mamy:) Potem jakoś się potoczy... kilka tysięcy forumowiczów dało radę, damy i my:) pozdrawiam Groszki na wiosnę M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aciagilbert 04.03.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Witajcie ! Cieszę się , że wielbicieli naszego groszeczka przybywa:lol2: Witajcie Magdo i Jakubie , miło że do nas dołączyliście. Prawda, prawda z tymi ludźmi się nie zginie!!!! To dobre duszyczki, które radzą i pomagają. My właśnie dzięki nim wybraliśmy ten projekt i jak na razie nie żałuję, a wręcz przeciwnie - jestem jeszcze bardziej zakochana w nim!!! U nas praca wre. Mamy już całą elektrykę, umówionego pana od wylewek i tynków. Pan od kominka też już był. Jest kamieniarzem, więc od razu umówiliśmy się na blaty granitowe do kuchni, obudowę kominka. Serce cieszy:p Moja siostra już się wprowadziła do nowego mieszkanka i wyprowadziła sie z naszej miejscowości. Jakoś mi tak smutno. Jedyne co to pogoda u nas rewelacyjna!!! Słońce , słońce, słońce. W piątek pojechaliśmy z koleżankami i dziećmi na łyżwy. 14 stopni na plusie, pełne słońce....hm ostatnie dni ferii i do tego luty? Nie do pomyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aciagilbert 04.03.2014 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 A mam jeszcze prośbę: jak zrobiliście spiżarkę, chodzi mi o ścianę łączącą ze schodami? Jak to wygląda na zdjęciu. Czy ściana jest do połowy spiżarka ? Czy na czymś się opiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 04.03.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 hej Aciagilbert, szczerze mówiąc nie do końca rozumiem o co konkretnie pytasz, zerknij do moich zdjęć są tam 2 zdj. spiżarni od środka. Jeśli takie zdjęcia nie pomogą pisz śmiało to cyknę na życzenie Kamień spadł mi z serca po Twoich informacjach dot. ocieplenia. Fajnie, że działacie i wszystko idzie zgodnie z planami. Zbliżasz się do etapu wymagającego dużego zaangażowania, czasu i pełnego portfela ale to bardzo fajny czas. Obstawiam, że latem się przeprowadzicie Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aciagilbert 05.03.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Witaj gosiu-sz. też mi trochę kamien spadł z serca. Ufffff. Teraz robi się co raz bardziej fajniej, ale masz rację - kasa, kasa, kasa. Jeżeli chodzi o spiżarkę , to nie wiem jak to mam wytlumaczyć. Robią mi ściankę od spiżarki przy schodach. I jak połączyli, ale jakoś tak, że mam malo miejsca w środku:o U ciebie chyba ścięte jest pod schodami, tak mi się przynajmniej wydaje. Proszę powiedz mi jak twoi fachowcy to zrobili, bo moi jacyś niekumaci. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 05.03.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Aciagilbert, trudno mi zrozumieć pytanie, bo u nas gdy powstały schody to automatycznie pojawiła się spiżarnia. Ściany boczne to ściany od pokoi od gabinetu i od salonu z wyczystką, którą widać na zdjęciu. Ściana skośna (skośny sufit) to schody od spodu. Chyba chodzi i o ściankę tę trójkątną ale biegnącą w pionie przy drzwiach piwniczki - to cegła oparta na schodach, które zostały wybudowane na tyle szeroko by postawić na nich ściankę do poręczy (tak mi się wydaje). Wieczorem sprawdzę czy mam zdjęcia tego fragmentu budowy z etapu przed tynkiem. Zmierzę również jaką mam głęboką piwniczkę, bo nie pamiętam ile bloczków "poszli" w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 05.03.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 (edytowane) Aciagilbert, tak jak myślałam ścianka stoi na schodach i jednocześnie "podpiera" górny bieg schodów. Schody od spodu (w piwniczce) mają szerokość 112 cm, głębokość obniżenia 59 cm. teraz, na gotowo po wylewkach i z kaflami. Nie mogę znaleźć zdjęć przed wymurowaniem ścianki na schodach nazwijmy to poręczowej wróci mąż to zlokalizuje płytkę ze zdjęciami, które zrobili nasi budowlańcy - cegła po cegle. Mam nadzieję, że o to chodziło. Zauważ, u mnie pierwszy stopień wychodzi na korytarz, cały szalunek zaczął się na krawędzi podłogi, a ten wychodzący na holl stopień jakoś to trzyma. Piwniczka pewnie wydaje się mała jak zwykle przed wykończeniem, podobnie jak z małą łazienką, która wcale nie jest mała. Edytowane 5 Marca 2014 przez gosia sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 06.03.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Aciagilbert, znalazłam jeszcze takie fotki. Niestety CD z budową gdzieś głęboko schowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aciagilbert 08.03.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Gosiu-sz dziekuję za te zdjęcia, bardzo mi pomogły. Domyśliłam się później , że ściankę postawiliście na schodach, nie umiałam ci to jakoś wytłumaczyć, ale jakoś doszliśmy do ładu i składu. Co do łazienki to fakt jakaś taka mała,ale patrząc na wasze zdjęcia po wykończeniu, to spora. Człowiek zaczyna być nieco juz zakręcony, wiecznie w biegu, na telefonie, zresztą co ja bedę mówić- wy juz jestescie po. Nie wiem jak wy , ale mnie jakieś wiosenne ( albo bardziej to pozimowe) zmęczenie dopadło. I tak sobie myślę, kiedy ja się wreszcie wyśpię!!!! A tak poza tym wszystkiego naj z okazji naszego święta kobitki!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
84dorota19 20.03.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Hej! Kochani mam pytanie: kto ma domek wybudowany z bloczków Solbet? Jakie tynki wewnętrzne robiliście na tego typu ściany?Pozdrawiam wiosennie wszystkich Groszków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena w Groszku 20.03.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Halo,Aci dzięki za powitanie:)Groszki drogie moje, cisza bo czekam na pnb, wezwanie do P. Urzędnika już było razem z P. Architekt się pojawiłam żeby wręczyć dla niej upoważnienie i zobaczyłam listę z ośmioma albo dziewięcioma podpunktami do poprawy. Dużo czy mało? P.A wyraźnie chciała się mnie pozbyć z pokoju ... o cóż i tak umawiam ekipy na lipiec więc się nie spieszę, 65 dni mija w 27 kwietnia więc 2 mc na kredyt wystarczy. Mam wyceny robocizny stanu surowego z konstrukcją dachu bez uporządkowania działki : jedna na 37.000 netto a druga na ....49.000.I co Wy na to?Czekam jeszcze na trzecią.A tak przy okazji, nie wiem czy mieliści okazję :http://forum.muratordom.pl/showthread.php?149329-Nasza-BUKOWA-CHATKA naprawdę imponująca rodzinka:) z drugiej strony zupełny szok i zaskoczenie :http://forum.muratordom.pl/showthread.php?194014-M95-Róże-w-ogrodzie-energooszczędna-wersja-nowego-życia Pozdrawiam z łóżka grypowego:(M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena w Groszku 21.03.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Jeszcze raz ja,Kochani jak zmodyfikować dziennik budowy, żeby się go gładko czytało bez konieczności przeskakiwania na następną stronę za każdym nowym wpisem?pozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 21.03.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Musisz przestać używać struktury bloga, a założyć dziennik w dziale dzienniki, jak normalny temat do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena w Groszku 21.03.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Dziękuję Spróbuję M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katw1 25.03.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 witajcie zapadla decyzja-na swieta mamy juz mieszkac w groszku Brudne roboty mamy skonczone, pojawily sie lampy i pierwsze mebelki Ale tego balaganu to jeszcze dlugo nie ogarne http://images64.fotosik.pl/805/547e9994fea3d11dm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Brzoskwinia 23.04.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 W koncu mogę sie pochwalic postepami, własnie skonczylismy elewacje jeszcze tylko został pasek od dolu ale to juz po wszystkich dołączach mediów do domu; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Brzoskwinia 23.04.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 23.04.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Aniu, bardzo ładnie wyszło, po prostu pięknie. To jest niesamowite, jak ten sam projekt można wykonać na tyle sposobów. Mam pytanie, w jaki sposób taras przylega do domu - tzn. czy zastoswaliście jakąś izolację i w jaki sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Brzoskwinia 24.04.2014 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Dzięki za dobre słowo, a co do tarasu to cała płyta przed położeniem wylewki był ocieplony steropianem i folią, na balkonach mamy to samo i teraz będziemy je zabezpieczać gumą w płynie czy jak to się tam nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts