Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W GROSZKU pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Witajcie!

My też zdecydowaliśmy się na groszek ale ze zmianami. Chcemy kupić projekt dom w groszku 5 i doprojektować garaż 2 stanowiskowy i pokój nad.

W tym celu chcemy wydzielić korytarz z pok nr 2 i łazienki który zaprowadzić do pokoju nad garażem.

Tylko przeszkadzają nam słupy ....

W projekcie na piętrze zaprojektowane są słupy na głównej osi domu, podpierające kalenice. Czy problemem będzie dla projektanta zmiana konstrukcji dachu by słupy podpierały krokiew a nie kalenice?

• 2 weeks później...

Witam serdecznie Forumowiczów,

Jestem tu nowy jak widać, szukam pomocy. Potrzebuję ekipy budowlanej (kompleksowej)do groszka do Kłaja/małopolskie. Mam projekt zaadoptowany do działki, wszystkie zgody na budowę, tylko nie ma kto budować :( mam dwie wyceny ale tak się różnią że szukam trzeciego wykonawcy do porównania.

Edytowane przez Mrowca

• 2 months później...

Witam wszystkiech, również bedziemy budować dom w groszku 4z piwnicą, i piszę do Was forumowicze z pytaniem kto by chciał się podzielić swoją galerią domu. Może ktoś coś dodał, coś odjął -bardzo proszę o jakieś wskazówki, aby nie zrobic czegoś co jest niepraktyczne, mieszkam w lubelskim, gdyby ktoś był z okolic zamościa z tym projektem proszę o kontakt, POZDRAWIAM WSZYSTKICH

PS. Ma ktoś już budowę za sobą i "pochwali się" kosztami budowy ?

Cześć Silver, mamy wybudowanego Groszka4 w woj. małopolskim więc chyba to Wam nie po drodze, ale chętnie podziele się wrażeniami z budowy i adaptacji groszka. Jak widać na zdjęciach mamy zmienione okna z jednej i drugiej strony na narożne, taras przesuniety na przód domu, dach nie ma załamania tylko wyrównaliśmy go do jednej długości( chyba na 1,40m), za domem jest osobne wejście do piwnicy zadaszone, w środku usuneliśmy ściane miedzy kuchnia a jadalnią w jej miejscu bedzie wyspa kuchenna, przesuneliśmy ile sie dało kominek w strone kuchn żeby uzyskać troche większą ściankę telewizyjną, wydaję mi się że z takich większych zmian to chyba wszystko. Co do kosztów budowy to poczęci sprawa indywidualna, rózne koszty budowy, rożne materiały, ale w naszym przypadku to mniej więcej 155tyś stan surowy otwarty ze wszystkimi pozwoleniami i całą papierologią, 22tyś za okna w sumie za ten stan który mamy wydaliśmy około 320-330 tys. Została duużo większa część wykończenia. Wszystko przed Wami, powiem szczerze,że nie chciałabym przerabiać tego jeszcze raz. Jeśli chodzi o wybór Groszka to nie żałujemy, domek ma wszystko co potrzeba, ta wersja jest naprawde przestronna funkcjonalna, przed dokonaniem zakupu projektu byliśmy oglądać gotowego Groszka4 i to przeważyło szale. pozdrawiam

DZIĘKI ZA ODPOWIEDZ.

My dopiero zalatwiamy pozwolenia itp, a na to cierpliwosc i duzo czasu potrzeba, materialy sa, takze czekamy, moze do konca roku uda sie nakryc, a co do zdjęc to mogłabyś podrzucić więcej na mój email? My przerobilismy i wejscie z tyłu jest na wysokości "0" na klatke schodowa i balkon bedzie tez na gorze z drugiej strony, ktorego nie ma na projekcie wnętrze to jeszcze nie wiemy co i jak ale myslimy co by usunąć a co dodac by było bardziej praktyczniej. pozdrawiam

• 1 month później...

Witam :)

Przyznam, że próbuję przebrnąć przez te 201 stron ale dość wolno mi idzie - jestem dopiero na 55 :)

Zdecydowaliśmy się na projekt "Dom w Groszku 2" jednak chcemy go zbudować w keramzycie, czy ktoś już może budował ten projekt w tej technologii?

Ewentualnie czy jest ktoś kto realizuje/ realizował ten projekt w łódzkiem?

Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów,

ppola

• 2 months później...

Witam,

ja też dołączam się do pytań i prośby o wysłanie zdjęć groszka ([email protected]). Również z mężem planujemy budowę tego domku. Czy ktoś buduje ten domek w mazowieckim? bądź jakieś 200-300km od warszawy? będę wdzięczna za kontakt. Na pewno w wolnej chwili przeczytam wszystkie strony i przejże wszystkie Wasze zdjęcia i linki do Waszych realizacji :) kilka już widziałam i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że chcę ten domek :)

pozdrawiam.

Witam,

alez tu cisza, zaglądam od czasu do czasu z nadzieja ze moze ktos wstawil jakies nowe zdjecia, ale nic. Drugiego lpca przyjezdzaja nam podłogi to pochwale sie zdjeciami, mamy juz skonczone malowanie, polozone schody to bedzie co pokazac, brakuje jeszcze cegly na sciance telewizyjej i na korytarzu, ale to chwilke musi zaczekac. Pozdrawiam

• 2 weeks później...