ulcia 05.10.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 MdorotaWitam Ziomalkę!Niestety w groszku jeszcze nikt nie mieszka bo to dość nowy projekt, ale są dwa na ukonczeniu. Żukowo jest blisko Gdańska więc jeśli chcesz namiar na domek tam budujący się to mogę Ci podać. Może uda Ci się spotkać właściciela i z nim pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdorota11 05.10.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 cześć, cześć obserwuję wątek od dość dawna, Miałam nadzieję, że ktoś już ma gotowy i wie w jakiej kwocie można wyrobić się. Ja niestety jestem ciągle na etapie namawiania męża i udowadniania mu, jaki to świetny pomysł Widziałam, że ogladacie w żukowie ja waham się pomiędzy domami archonu w groszku i nad ruczajem..., bo wierzę, ze druga połowa da sie jednak namówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xarra 06.10.2006 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Faktycznie sad jet bardzo stary, za stary i przydałby mu się lifting, a wyciąć go to żaden problem. Tak naprawdę to mi go w ogóle nie żal (to nawet dobry pretekst do wycinki żeby teściowie nie mieli żalu, że ich ojcowiznę tniemy), po prostu chciałam dom postawić dalej, wtedy miałabym widok na całą działkę i wychodząc na taras teren byłby równy. A tak jak będzie stał przy ulicy to nie dość że głośno, beznadziejny i krótki wjazd do garażu (muszę przecież także zrobić "wnękę" w ogrodzeniu na samochód, żeby otwierając bramę nie stać na ulicy) to jeszcze nie widzę ogrodu i po wyjściu na taras mam pog górkę. W ogóle czy to co mówię ma sens ulcia powiedziała : "A 30m do zakrętu to wcale nie mało!" Nie wiem czy się zrozumiałyśmy. Miałam na myśli to że ulica przy której mamy mieszkać tworzy taki zakręt i jest większy hałas ble ble ble no wiecie Pozdrawiam wszystkich, jeszcze pomyślimy co z tym fantem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackrs 08.10.2006 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Mdorota- ja za ok. miesiąc się wprowadzam. Koszt domu do zamieszkania to ok. 300 tys., w tym wyposażenie, czyli tzw. dom pod klucz. Do tego koszt działki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 08.10.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Tak sympatycznie jest tu u Was, a nam sie zmienila koncepcja: jednak bedziemy budowac dom razem z garazem, a wersja groszka 2 jest za mala, do groszka 4 ktory sie nam podobal do tej pory doprojektowanie garazu to dodatkowy koszt, projekt jest drozszy bo z piwnica- my chcemy budowac bez, adaptaja tego moze nie wyszlaby drogo, ale... Zaczelismy szukac innego domu w Archonie i znalezlismy w dziewannie - tez nam sie podoba, niektore rzeczy bardziej, na przyklad cala gora, jedna rzecz jest najlepsza i niepowtarzalna w gorszku- pokoj duzy na 3strony swiata.Ale chetnie bede do Was zagladac, bo jestem ciekawa jak u Was ida prace.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulcia 08.10.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Blackrs A zdjęcia??? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackrs 09.10.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Ja już stałem się takim jak moi wykonawcy, czyli niesłowny, niesolidny itd. itp. A tak na poważnie to wydaje mi się, że jest już tylko tyci tyci od położenia tynków i wtedy obfotografuję Groszka ze wszystkich możliwych stron. Teraz widok jest nieszczególny pól w styropianie, pół w kleju. I będą już schody, bo dziś zaczęli montaż. I będzie gotowy taras..Pozdrówka.PS. Teraz wypływ kasy jest strumieniowo-rakietowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daru75 16.10.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witam, jestem na forum pierwszy, mam zamiar zaczac budowe groszka na wiosne 2007 r. Moja działka jest w okolicy Warszawy, czy jest na forum kto z tych okolic kto wybudował już groszek? Chciałabym bardzo zobaczyć groszek " na żywo" Pozdrawiam daru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walt 16.10.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witam wszystkich użytkowników forum a szczególnie sympatyków domu w groszku. Również stałem się szczęśliwym posiadaczem tego projektu wersja 2 i obecnie projekt jest u architekta w adaptacji, na wiosnę rozpoczynam budowę tego domu w Rewie. Muszę przyznać, że wiele cennych uwag i informacji z ciekawścią wyczytałem na forum odnośnie tego projektu za co wielkie dzięki, na pewno część z nich wykorzystam u siebie. Mam jednocześnie prośbę do dany531, o ile pamiętam jesteś z Redy więc całkiem niedaleko siebie mieszkamy, masz może namiary na jakieś firmy budowlane z naszych okolic godne polecenia ? Kto np. Tobie buduje dom ? Podobne pytanie mam równiez do ulci , Tobie chyba buduje ktoś z Gdyni, możesz zdradzić mi co to za firma o ile to nie tajemnica i możesz ich polecić ? Za informację z góry dzięki w razie czego mój email: [email protected] Jak tylko będę mógł to się odwdzięczę, okazja na pewno się przydarzy Apropos wersji 2 z garażem, jestem ciekawy co myślicie o wykonaniu tarasu na dachu garażu (wyjście z sypialni na taras)? Widziałem już kilkanascie takich rozwiązań w różnych innych domach i muszę powiedzieć że kilka z nich wyglądało beznadziejnie a kilka ciekawych rowiązań było godnych zainteresowania. Jakby nie było, jest to wykorzystana powierzchnia na świeżym powietrzu, co nie jest bez znaczenia na małej działce. Czy ktoś na forum buduje wersję 2 z garażem ? To już chyba dość pisania jak na pierwszą wizytę na forum, aha.... dana531 i ulcia, może można obejrzeć wasze domki w realu, co Wy na to ? Pozdrawiam Was i powodzenia !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 16.10.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Czy ktoś na forum buduje wersję 2 z garażem ? Ja. Poszerzyłam jeszcze garaż o metr i tego nie żałuję. Szkoda, że nie zrobiłam tego samego z salonem. Jeśli chodzi o taras, to też o tym myślałam, ale to jest ryzykowne, bo jak będzie źle zrobione, to może przeciekać. Możesz poczytać o tym na forum. Było kilka takich przypadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walt 16.10.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 KozAnka, chetnie też bym garaż poszerzył żeby np. 2 samochody sie zmieściły i salon sobie powiekszył żeby, jak to ktoś napisał nie czuć się "jak w tramwaju" tylko przekroczył bym wówczas dopuszczalną szerokość elewacji frontowej. Co do przeciekania to za bardzo się nie boję, jestem optymistą jeżeli chodzi o jakość robót i dopilnowanie wykonawcy. Z tarasem nad garażem chodziło mi raczej o wrażenie architektoniczne, wizualne i estetyczne, ciekawy jestem jaką opinię mają inni na ten temat, a zwłaszcza wybitni znawcy projektu domu w groszku Pozdrawiam !!!, sie trochę późno zrobiło ale trzeba się chyba do tego przyzwyczajać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulcia 17.10.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Cześć Walt!Witam nowego Pomorzanina!Ja też myślę o takim rozwiązaniu z garażem ale na razie to przyszłość - w tym momencie finansowym tylko dom. Ale za rok, dwa...Ciekawe tylko czy dałoby się wykonać zadaszenie nad tym tarasem, taki drugi dach, daszek choćby nad jego częścią. To rozwiązałoby problem przeciekania, dodałoby uroku domkowi i zapewniło intymność na tarasie.Można czasem takie zadaszone tarasy spotkać w domach góralskich, u nas wypatruję ale trudno znaleźć. Dach jednospadowy jak w projekcie nie podoba mi się i cały cas kombinuję jak go "udoskonalić" bez konieczności zabydowywania przestrzeni nad garażem.A firma, która u mnie buduje to "Dom Jednorodzinny" - a to ich strona internetowa http://www.dj.gda.pl. Jak dotąd - polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walt 17.10.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Cześć Ulcia !!Bardzo Ci dziękuję za tą informację, znam ta firmę z internetu na pewno się z nimi skontaktuję i przekażę materiały do wyceny. Mnie również nie podoba się dach jednospadowy nad garażem dlatego coraz bardziej skłaniam się do tego żeby jednak zrobić tam taras, może z zadaszeniem to się jeszcze zobaczy. Pozdrawiam, hej hej !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 17.10.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witam wszystkich zwolenników domu w groszku.Prawdopodobnie w najbliższą sobotę firma ciesielska zakonczy opapowywanie mojego dachu.Do Walta.Nie widze sprzeciwów jak tylko będziesz miał ochotę to mozesz wpasc do mnie zobaczyc mój groszek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walt 18.10.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Czesć Dana !Dziękuję że nie masz nic przeciwko temu abym mógł obejrzeć Twój domek, musimy się tylko jakoś umówić co na pewno nie będzie łatwe. Jeżeli to możliwe to wyślij mi proszę jakiś kontakt do siebie, najlepiej telefoniczny to na pewno dużo ułatwi. Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 18.10.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Witaj Walt.Mój nr telefonu to 509070634,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daru75 19.10.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Hejka! Mój Groszek będzie za 2-4 tygodnie gotowy. Uprzedzam wszystkich, że wszędzie jest kilka tygodni oczekiwania. tzn. meble, schody, okna, drzwi itd. i dlatego trzeba zamawiać z dużym wyprzedzeniem. Jak domek prawie gotowy to widać, co można było zrobić lepiej. I tak wystarczyło podnieść poddasze o 2 pustaki i byłby dodatkowy poziom do mieszkania, a to przecież ok. 50 m. A tak jest wielki strych, po którym trzeba czołgać się lub chodzić w kucki. Po drugie salon należało poszerzyć o ok. 1 m - bo teraz to taki tramwaj. Ale ogólnie jest bardzo fajny i na rodzinę 4 osobową to świat. Pozdrawiam. Witam, tak sie zastanawiam czy na poszerzenie salonu o 1m, archeton dałby zgodę. Wydaje mi się że elewacja frontowa może przestać być symetryczna a taka zmiana wymaga (chyba) ingerencji konstruktora. Prosze o wasze sugestie, moze ktos juz pisał w tej sprawie do archonu? Pozdrawiam Blackrs ten salon naprawdę jest taki kiszkowaty ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackrs 19.10.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Jest do wytrzymania, teraz widzę go bez mebli, a pewno po zapełnieniu będzie lepiej. Dużo dobrego robią witryny - ja włożyłem dwie. Natomiast kuchnia po instalacji szafek i lodówki zrobiła się tyci..tyci. A przecież jeszcze trzeba wstawić stół i krzesła...Dobra kuchnia to kuchnia od ok. 12 metrów w górę - niestety. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 20.10.2006 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Blackers prosimy o zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulcia 20.10.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 BlackrsA jak rozwiązałeś sprawę okna na klatce schodowej? Czy jest powójne czy pojedyńcze, jak je zabezpieczyłeś przed "wypadnięcie" podczas mycia? Człowiek od okien zasiał we mnie wątpliwości. Jak to cholerstwo umyć na schodach zabiegowych? Oczywiście klamka z kluczykiem - ochrona przed dziećmi. U mnie stanęło na pojedyńczym ale cały czas zastanawiam się czy nie wrócić do podwójnego. Prawdę mówiąc tam aż się prosi jakiś balkonik albo chocby barierka.A czy mógłbyś zdradzić ile kosztowały Twoje okna? No i jakie są?Wrzuć człowieku jakieś fotki, pochwal się trochę! A co do salonu - to fakt mógłby byc trochę szerszy ale i tak jest dobrze. Ja mam wyjście na taras z tyłu domu a z boku dwoa okna po 180/150 i dzięki temu pokój jest bardziej ustawny. Myślę, że to dobre rozwiązanie przy tej szerokości i kształcie pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts