Sylwia Darek 17.05.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Kozanka a czy możesz powiedzieć na jakiej wysokości od podłogi wypada górna klamka, może nam uda się dosięgnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 17.05.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Kozanka a czy możesz powiedzieć na jakiej wysokości od podłogi wypada górna klamka, może nam uda się dosięgnąć Postaram sie zmierzyc jak bede na budowie. Kozanka jaki ty masz typ okna GZL B z klamka na dole i szyba 54,bo tylko te chyba maja klamki na dole..... Wydaje mi sie, ze te. Dokladnie nie pamietam, nie mam pod reka faktury, ale GZL brzmi znajomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 17.05.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Bylam, zmierzylam (to znaczy maz zmierzyl, bo on dosiega ) - tak wiec u nas klamka jest na wysokosci 235cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 17.05.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 LuMa, Tantar, Kukus co tam u Was jak Wasze groszki... chwalcie się zdjęciami i doświadczeniami Pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 18.05.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Kozanka dziękuję za ten wymiar. Po zastanowieniu zdecydowaliśmy się na listwę otwierającą u góry, a okna (tak nam się wydaję) będę bardziej jako doświetlenie pokoi, bo przecież mamy ładne drzwi balkonowe . A i dla dzieci bezpieczniej... No i jednak Velux. pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 18.05.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 okna (tak nam się wydaję) będę bardziej jako doświetlenie pokoi Tylko do tego sie nadaja, bo wyjrzec przez nie nie ma jak. To jest wada tego projektu, ze jak jest sie na poddaszu, to nie mozna zobaczyc co sie dzieje na ulicy albo kto przyszedl i czeka pod furtka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 18.05.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Witam .Ponawiam pytanie,ile trzeba zakupić łat i kontrłat,ponieważ w czerwcu będę kładła dachówkę Robena.W tartaku powiedziano mi,że muszę kupić 700 mb łat i 300 mb. kontrłat.Czy ta ilość wystarczy?.Będę wdzięczna za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 19.05.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Kozanka dzięki za wymiary ,my zdecydowaliśmy się na Fakro trochę tańsze i klamki jednak na dole ,dzieciakom chyba nie przyjdzie do głowy tak głupi pomysł jak wyłażenie na dach......... chociaż ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tantar 20.05.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 No mój domek rośnie. Już go nawet widać . Najpierw tak: http://jkowalski8.photosite.com/Album1/front.html Potem już przygotowany do zalewania tydzień temu wyglądał tak: http://jkowalski8.photosite.com/Album1/schody.html i tak z daleka: http://jkowalski8.photosite.com/Album1/zbrojenie.html No a od wtorku po zalaniu wygląda tak: http://jkowalski8.photosite.com/Album1/zalane.html Do zalania zużyliśmy 18,5 m3 B-20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuMa 20.05.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 LuMa, Tantar, Kukus co tam u Was jak Wasze groszki... chwalcie się zdjęciami i doświadczeniami Pozdrawiam Małgosia Witam po długiej przerwie. Po chwili zimowego wydechu po tym, jak położyliśmy dachówkę, od miesiąca trochę się u nas dzieje. Chociaż niekoniecznie w takiej kolejności, jak radzi Murator Mamy np. wstawione okna, drzwi zewn., zrobione ocieplenie i położone tynki na zewn., a w środku dopiero co wykonaną instalację elektr., alarmową, od odkurzacza centraln., a teraz jesteśmy w trakcie robienia co i wody. W przyszłym tygodniu miały wystartować tynki wewn., ale zapomnieliśmy wcześniej umówić się na DGP, więc pewnie i z tynkami będzie obsuwa. No i przeżywamy kolejne rozczarowania Okazało się, że drzwi frontowe i brama garażowa są za jasne w stosunku do okien, chociaż sprawdzałam kolor, bo miałam zawsze ze sobą listewkę w kolorze okien. Z drzwiami się pogodziłam, ale bramy nie mogę przeboleć. Jeszcze jej nie odebraliśmy. Najchętniej odsprzedałabym ją i zamówiła nową. Może ktoś reflektowałby na złoty dąb Normstahla, Eurotrend, wymiary: 4500x2250 W promocji Dorzuciłam jedno zdjęcie na swoją stronę (http://www.luma.photosite.com). Brakuje nam czasu, żeby zgrać najnowsze fotki. Pozdrawiam wszystkich i życzę jak najmniej rozczarowań i jak najwięcej radości z Waszych groszków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 20.05.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Dzięki Tantar za zdjęcia Mam nadzieję, że już niedługo też będę się mogła pochwalić Powiedz ile Ci poszło bloczków fundamentowych ?? Robiliście wieniec na fundamentach ?? Ile stali do fundamentów i do stropu ?? Muszę zacząć zamawiać materiały Podpowiedzcie co jeszcze na pierwszy rzut oprócz bloczków, stali i betonu z tych "grubszych" rzeczy trzeba kupić?? Pozdrawiam Małgolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 20.05.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 LuMa zaglądam co jakiś czas do Ciebie i wypatruję nowych zdjęć Jaki kolor macie dachówki ?? Okna są takich wymiarów jak w projekcie czy mniejsze ?? To jest złoty dąb ?? .... wydawało mi się, że jest on trochę jaśniejszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tantar 20.05.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Jeśli dobrze pamietam, to do ław wyszło 26 prętów 12, a do zbrojenia stropu 50 prętów 12 i 50 10. Na fundament poszło 2000 bloczków trochę to dużo bo w garażu mam o jedną warstwę za dużo No ale za to mniej pójdzie porotermu. Na parter i garaż zużyło się około 1800 sztuk. Wewnętrzne ściany robię z suporeksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuMa 20.05.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Małgolinka, dachówka to miedziany Achat. A okna to nie złoty dąb, tylko jakiś symbol w katalogu producenta. Generalnie przypomina ciemy dąb. Okien nie zmniejszaliśmy oprócz tego w klatce schodowej i w salonie na miejscu komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 20.05.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Tantar, LuMa dzięki za info I czekam na kolejne zdjęcia i sprawozdania z przebiegu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 20.05.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Witamy wszystkich Małgolinka u nas w Poznaniu z materiałami jest bardzo krucho i jeżeli jeszcze nie masz zamówionych materiałów to radziłbym ci się szybko się tym zająć . Obecnie mamy problem z zakupem pustaków wentylacyjnych a niedawno podrożał cement (540 zł/t).W środę zalewamy strop a początkiem czerwca zaczynamy dach...... mam nadzieje że jakoś pójdzie pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuMa 22.05.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Mam prośbę do zaawansowanych budowniczych groszków. Ile kosztowała Was robocizna za tynki, wylewki i ocieplenie poddasza? Chciałabym to porównać z ofertami, jakie dostaliśmy. Z góry dzięki za info. PS. Małgolinka, dorzucilam nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 23.05.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 LuMa napisz gdzie można obejrzeć twój domek ,bo nigdzie nie mogę namierzyć twojego albumu. My dzisiaj zalewamy strop a pogoda nieciekawa, trochę kropi...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuMa 23.05.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 LuMa napisz gdzie można obejrzeć twój domek ,bo nigdzie nie mogę namierzyć twojego albumu. My dzisiaj zalewamy strop a pogoda nieciekawa, trochę kropi...... Zdjęcia naszego domku na http://www.luma.photosite.com Pozdrawiam i życzę dobrej pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kukus 23.05.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witam, Raz, dwa, trzy i mamy ściany fundamentowe W końcu marzenie zaczyna się urealniać i centymetry na papierze zamieniają się w metry na ziemi. Teraz naprawdę widać ile będzie miejsca na działce i jak duży będzie budynek. Poniżej link do zdjęć (album dzieci nie zalicza się do budowy ) http://ksadowska.photosite.com Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts