KozAnka 26.06.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Tylko takie - z fragmentem rusztowania.Teraz jednak chyba dalabym cala szybe, tak jak u ulci.http://images29.fotosik.pl/8/70cd22a08daa4dfdm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 26.06.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 KozAnka dziękuję za odpowiedź w sprawie podbitki. Powiedz mi jeszcze czy z boku też jest ta podbitka (z boku krokwi) czy też z boku krokiew mam obić blachą.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 27.06.2007 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Tak, racja - ciągle jakieś dylematy... A okna na klatce bym nie zmieniała - jak jest takie duże to doświetli i hol u góry i przedpokój na dole. Takie jest moje zdanie. A poza tym to ja właśnie lubię duże okna i stąd te drzwi balkonowe na dole Ale właśnie dzisiaj jedziemy po wycenę na wszystkie okna (oprócz połaciowych, bo te już mamy) i zobaczymy jak to wyjdzie cenowo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuMa 27.06.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 A okna na klatce bym nie zmieniała - jak jest takie duże to doświetli i hol u góry i przedpokój na dole. Takie jest moje zdanie. A poza tym to ja właśnie lubię duże okna i stąd te drzwi balkonowe na dole Mnie też się podobają duże okna, ale wielkość tego w klatce schodowej wg mnie jest przesadzona. Pisałam już o tym wcześniej. W Groszku 3 parapet wg projektu powinien być na wys. 76 cm. U nas wyszedł jeszcze niżej, więc zmniejszyliśmy to okno. Ja czuję się lepiej, kiedy mam parapet na wysokości pasa, a nie kolan Ale decyzja należy do Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 27.06.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witam.Mam pytanie ,otóż interesuje mnie jaką grubośc styropianu będziecie dawali na ocieplenie domu,interesuje mnie to ponieważ dekarz który zakłada mi orynnowanie zadał mi to pytanie i do jutra muszę mu dać odpowiedż,będę wdzieczna za podpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 27.06.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 My dajemy 12 cm i chyba wystarczy mam nadzieję ... A co do do okna na klatce schodowej to u nas prawdopodobnie tez wyjdzie bardzo bardzo nisko , zobaczymy jak wyjdą schody.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 28.06.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 dana, my tez dalismy styropian 12.grzegorz, boki krokwi mam obite blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 03.07.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 I znowu mam pytanie odnośnie ocieplenia połaci dachu, myslimy ocieplic dach welna rockwool dwuwarstwowo tj.mamy deskowanie więc wentylacja 2-4 cm, pózniej wełna między krokwie (toprock 12 cm , bo krokwie mają 16 cm), a następnie druga warstwa na krokwie pod stelaż (superrock 12 cm).Razem ocieplenie około 24 cm to chyba wystarczy.....Czy ktoś może napisac jak ocieplił swój groszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 03.07.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 My podobnie. 12+10, o ile dobrze pamietam, a i tak w te najwieksze upaly na poddaszu bylo nie do wytrzymania. Im wiecej welny tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tantar 03.07.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 U mnie się wreszcie ruszyło i domek zaczął nabierać kształtów. Teraz czekam na cieślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SysiaMlecz 04.07.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam Was Groszkowcy, Jesteśmy bardzo blisko decyzji o zakupie Groszka 2 Liczę na to że będziemy mogli kosztystać z rady bardziej doświadczonych właścicieli tego projeku a nawet domku... Na poczatek mam ogromą prosbę do tych z Was którzy posiadają kosztorys lub choćby spis materiałów potrzebnych do wybudowania tego domku z betonu komórkowego - jeśli posiadacie takowe zestaiwnie bardzo proszę o przesłanie na email'a - z góry dziekuję Pozdrawiam, Sysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 05.07.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witam.Mam pytanie do osób którzy mają już za sobą orynnowany dach-jak rozwiązaliście sprawę rur i rynien,głównie chodzi mi o front budynku.Jeżeli można to prosiłabym o zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 05.07.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witamy starych i nowych Groszkowców!Dawno nic nie pisaliśmy bo u nas nic się nie działo.Cierpliwie czekamy na rozpoczęcie stawiania ścian.Za tydzień zalewamy chudziaka i potem dalej ruszą ściany.Nasz Bob Budowniczy obiecuje że dwa miesiące i chatka będzie stała z dachem!Sysia!Czy będziecie budować w Osowcu k.Opola?Jeśli tak to witamy ziomków!Mamy zestawienia materiałów tylko napiszcie co Was interesuje a postaramy się pomóc.Budujemy z BK 37,5.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SysiaMlecz 06.07.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Sysia!Czy będziecie budować w Osowcu k.Opola? robertnicki, obawiam się że mój Osowiec jest zdecydowanie dalej na północny wschód, bo pod Grodziskiem Maz. Jeśli chodzi o zestawienie materiałów to potrzebuję czegoś co pozwoli mi wstępnie oszacować koszty materiałów a tym samym wielkość fybduszy jakie muszę przeznaczyć na Groszka. Czytała już że robiliście przybliżone wyceny poszczególnych etapów ale ze względu na wzrosty cen są juz zapewne nieaktualne. Taki stan surowy który u Was oscylował wokół 50-60 tys. mnie oszacowano na 160 tys złotych... Sysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 06.07.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Co do rynnien to sprawa jest dośc skomplikowana , ponieważ jest problem z odprowadzeniem wody z daszku nad wejściem.My rozwiazaliśmy to tak że rynna na daszku spust przy oknie w kuchnia, a druga częsc daszku gdzies przy garażu, jeszcze nie skończone więc nie mogę wkleic zdjec całości ..... ciesla poszedł na inna budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 06.07.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Jezeli chodzi o koszty to stan surowy z dachem w tym dachówka to jakieś 120- 130 tys netto systemem gospodarczym ...... czy ktos wybudował groszka za 50-60 tys ? to chyba 2 lata temu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SysiaMlecz 06.07.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 tak, tak... oczywiście że to kwota o której pisali Ci którzy stawiali stan surowy jeszcze wiosną 2006r, dlatego aby obliczyć ile wyjdzie teraz prosiłam o zestawienie materiałów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 06.07.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Sysia zestawienie materiałów można sobie ściągnąć ze strony Archonu - zrobione jest w Excelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SysiaMlecz 06.07.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Faktycznie jest, dzieki tyle że tam jest uwzględniony POROTHERM, a może ktoś z Was ma informację ile użył do budowy betonu komórkowego (tak mniej więcej...) Przy okazji czy ktoś z Was może mi polecić pomocnego w adaptacji Groszka architekta z okolic Grodziska, ew. Wawy...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 06.07.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Sysia na stronach podana jest również ilość metrów ścian - wystarczy, że przemnożysz to przez ilość bloczków wchodzących na 1m2 - np. Ytong wychodzi 8szt. na metr - nie pomogę Ci więcej z tym zestawieniem bo my budujemy Groszka 3 i różnice są znaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts