Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W GROSZKU pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czy te 400 tys. to razem z działką?

U nas w Warszawie to by było za darmo. Nie wiem jak stoi ziemia w Legnicy.

pozdrawiam

No wiem że ceny Warszawy są kosmiczne i wogóle dużych miast:) 400 tys to cena bez działki i bez uzbrojenia, pzowoleń itp. To cena robocizny i matriałów z tym, ze gości zaznaczył że może byc w granicach plus, minus 10%. Wolę te minus:)

Boję się jednak, ze np walnie mnie na jakiś materiałach np da jakies byle co a policzy jak za zboże. Musiałabym wtedy tego mocno bardzo pilnowac i już na poczatki zobaczyc dokąłdny kosztorys co i jak. Oczywiście cenę płytek, czy panel przyjął średnią bo waidomo, ze nie wie co wybiorę. Do ocieplenia przyjął styropian.

Jasne, ze wolałabym systemem gospodarczym bo pewnie taniej ale jestem sama z synem 18-letnim więc niestety nie ma kto zadbac o wszystko.

Co do działki to 10 arów zapłaciłąm 30 tys. Wiem, wiem zaraz połowa na forum padnie że taka cena ale takie mniej więcej ceny sa tzn tak 4 tys za ar , mi udało się po 3 tys kupić. Mam do Wrocłąwia 70 km i tam sa już kosmiczne ceny , tu jest jeszcze ok.

Widziałam w realu Groszek 2 u Reny i Roba, wczoraj. Super!!!! Jednak co na żywo to na żywo. Kurcze trochę zmartwiłą mnie ciut przy mała łazienka na górze i kombinuję może zrobić pomieszczenie nad garażem, pzresunąc tam sypialnię i garderobę i powiekszyć łazienkę:) nie wiem moze to głupie i nierealne ale tak chciałąm miec taką prawdziwą super łazienkę, jak to typowa kobitka:) napisz co myślisz o tym lub inni formumowicze

Pozdr Dorota

grzegorz si można sę wprosić na oblookanie domku? :lol: :lol: :lol: my jeszczeczekamy na WZ (od kwietnia!!!!) i wykorzystuje ten czas na szukanie projektu. groszek podoba mi się jak jeszcze dwa inne analogiczne projekty, chcę wybrać niedrogi w budwie i utrzymaniu *(jakwszyscy zresztą) :lol:

Pisz na priv-a to się dogadamy :)

Zaproszenie oczywiście masz

Kurcze trochę zmartwiłą mnie ciut przy mała łazienka na górze i kombinuję może zrobić pomieszczenie nad garażem, pzresunąc tam sypialnię i garderobę i powiekszyć łazienkę:) nie wiem moze to głupie i nierealne ale tak chciałąm miec taką prawdziwą super łazienkę, jak to typowa kobitka:) napisz co myślisz o tym lub inni formumowicze

Pozdr Dorota

Zobacz moje zdjęcia. Ja nad garażem będę miał dach dwuskośny, przez co zyskałem 18m2. Łazienkę powiększyłem o garderobę, a za łazienką będzie sauna. Garderoba na końcu z wejściem z sypialni. Jeszcze cały czas myślę nad układem ścianek działowych w tej części.

zwróć uwagę, że w projekcie jest błąd - kominy w łazience na górze są rzeczywistości większe i stoją bliżej siebie.

Jeszcze dziś spróbuję wkleić mój projekt góry, będę czekał na opinie.

Pozdrawiam

Hej nazywam się Kasia włąsnie wczoraj dostałam projekt GROSZEK 2

zaczynam moją batalię z budową. Zamierzamy budować dopiero na wiosnę ale trzeba załatwić jeszcze tyle rzeczy. Jeśli macie jakieś cenne rady na początek

to prosżę przesyłącie z góry dziękujemy, a może ktoś buduje w okolicach Łazisk Górnych ? pozdrawiam Kasia i Tomek :wink:

Skoro ostatni okres obfituje w ujawnianie się nowych fanów Groszka, również my wyjdziemy z ukrycia:)

Jutro odbieramy pozwolenie na budowę Groszka 2!Nasz piękny domek będzie stał w okolicach Bydgoszczy.

W tym roku planujemy zrobienie fundamentów, a jeśli pogoda i finanse pozwolą to stanie również parter.

Pozdrawiamy

Robertnicki mam do Ciebie prośbę nietypową, o ile jeszcze czytasz ten wątek.

Na fotografiach Twoje fachmany wyglądają na rozgarniętych i takich co to robią, że się tak wyrażę "z duchem czasu".

Rzuć okiem na mój problem: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2018772#2018772

Zapytaj ich co o tym sądzą, bo ja już nie mam się kogo doradzić :(

Pomóż w potrzebie ;)

Robertnicki mam do Ciebie prośbę nietypową, o ile jeszcze czytasz ten wątek.

Na fotografiach Twoje fachmany wyglądają na rozgarniętych i takich co to robią, że się tak wyrażę "z duchem czasu".

Rzuć okiem na mój problem: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2018772#2018772

Zapytaj ich co o tym sądzą, bo ja już nie mam się kogo doradzić :(

Pomóż w potrzebie ;)

Czytam, czytam. Z tym rozgarnięciem to trochę przesadziłeś :wink: , też trzeba czasami deską z gwoździem zamachnąć się na gamoni. Ale do rzeczy. Mój wykonawca od razu zapowiedział: albo cegła pełna i gwarancja, albo drążona i on odpowiedzialności nie bierze. Powiedział mi, że ilekroć budował z drążonej to były problemy. I to niekoniecznie z przeciekaniem przez trzy górne warstwy zrobione z cegły pełnej. Mówił, że nawet pod wpływem różnic temperatury woda wykrapla się w drążeniach i przecieka. Poza tym ja do moich kominów Presto mam takie blaszane zakończenia kominów, no i finalnie planuje metalowe daszki nad otworami wentylacyjnymi i dymowymi. To tyle co powiedzieli mi dotychczas. W tym tygodniu dopiero wracają spowrotem na budowę po przerwie "stropowej", więc jeszcze ich zapytam. Bądź dobrej myśli!