grzegorz_si 28.08.2007 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 U mnie na kominy zużyli jakieś 400 sztuk. Dokładnie nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ankhara 28.08.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 My budujemy 60 km od Krakowa. Drogą E4 w stronę Tarnowa. Nie wiem czy to nie za daleko dla Ciebie Nie, bynajmniej nie za daleko jeśli chciałoby się obejrzeć swój wymarzony domek w realu. A który Groszek budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 28.08.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Nie, bynajmniej nie za daleko jeśli chciałoby się obejrzeć swój wymarzony domek w realu. A który Groszek budujesz? Jedynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 28.08.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 grzegorz si można sę wprosić na oblookanie domku? my jeszczeczekamy na WZ (od kwietnia!!!!) i wykorzystuje ten czas na szukanie projektu. groszek podoba mi się jak jeszcze dwa inne analogiczne projekty, chcę wybrać niedrogi w budwie i utrzymaniu *(jakwszyscy zresztą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota14 28.08.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 czy te 400 tys. to razem z działką? U nas w Warszawie to by było za darmo. Nie wiem jak stoi ziemia w Legnicy. pozdrawiam No wiem że ceny Warszawy są kosmiczne i wogóle dużych miast:) 400 tys to cena bez działki i bez uzbrojenia, pzowoleń itp. To cena robocizny i matriałów z tym, ze gości zaznaczył że może byc w granicach plus, minus 10%. Wolę te minus:) Boję się jednak, ze np walnie mnie na jakiś materiałach np da jakies byle co a policzy jak za zboże. Musiałabym wtedy tego mocno bardzo pilnowac i już na poczatki zobaczyc dokąłdny kosztorys co i jak. Oczywiście cenę płytek, czy panel przyjął średnią bo waidomo, ze nie wie co wybiorę. Do ocieplenia przyjął styropian. Jasne, ze wolałabym systemem gospodarczym bo pewnie taniej ale jestem sama z synem 18-letnim więc niestety nie ma kto zadbac o wszystko. Co do działki to 10 arów zapłaciłąm 30 tys. Wiem, wiem zaraz połowa na forum padnie że taka cena ale takie mniej więcej ceny sa tzn tak 4 tys za ar , mi udało się po 3 tys kupić. Mam do Wrocłąwia 70 km i tam sa już kosmiczne ceny , tu jest jeszcze ok. Widziałam w realu Groszek 2 u Reny i Roba, wczoraj. Super!!!! Jednak co na żywo to na żywo. Kurcze trochę zmartwiłą mnie ciut przy mała łazienka na górze i kombinuję może zrobić pomieszczenie nad garażem, pzresunąc tam sypialnię i garderobę i powiekszyć łazienkę nie wiem moze to głupie i nierealne ale tak chciałąm miec taką prawdziwą super łazienkę, jak to typowa kobitka:) napisz co myślisz o tym lub inni formumowicze Pozdr Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 28.08.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 grzegorz si można sę wprosić na oblookanie domku? my jeszczeczekamy na WZ (od kwietnia!!!!) i wykorzystuje ten czas na szukanie projektu. groszek podoba mi się jak jeszcze dwa inne analogiczne projekty, chcę wybrać niedrogi w budwie i utrzymaniu *(jakwszyscy zresztą) Pisz na priv-a to się dogadamy Zaproszenie oczywiście masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamsa 31.08.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 jakiej wysokości macie ściankę kolankową? czy ktoś podwyższał by uzyskac wiecej miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Munary 01.09.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Kurcze trochę zmartwiłą mnie ciut przy mała łazienka na górze i kombinuję może zrobić pomieszczenie nad garażem, pzresunąc tam sypialnię i garderobę i powiekszyć łazienkę nie wiem moze to głupie i nierealne ale tak chciałąm miec taką prawdziwą super łazienkę, jak to typowa kobitka:) napisz co myślisz o tym lub inni formumowicze Pozdr Dorota Zobacz moje zdjęcia. Ja nad garażem będę miał dach dwuskośny, przez co zyskałem 18m2. Łazienkę powiększyłem o garderobę, a za łazienką będzie sauna. Garderoba na końcu z wejściem z sypialni. Jeszcze cały czas myślę nad układem ścianek działowych w tej części. zwróć uwagę, że w projekcie jest błąd - kominy w łazience na górze są rzeczywistości większe i stoją bliżej siebie. Jeszcze dziś spróbuję wkleić mój projekt góry, będę czekał na opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lyszka 03.09.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 U nas niestety po etapie wzlotu - UPADEK (( Murarz zwichnął/złamał nogę i nie wiadomo co czy będzie mógł nam zrobić te fundamenty Słyszeliście o jakiejś dobrej, niedrogiej i WOLNEJ ekipie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiapawlik 04.09.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Hej nazywam się Kasia włąsnie wczoraj dostałam projekt GROSZEK 2 zaczynam moją batalię z budową. Zamierzamy budować dopiero na wiosnę ale trzeba załatwić jeszcze tyle rzeczy. Jeśli macie jakieś cenne rady na początek to prosżę przesyłącie z góry dziękujemy, a może ktoś buduje w okolicach Łazisk Górnych ? pozdrawiam Kasia i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnisia.go 04.09.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Witajcie Groszkowcy! Czy ktoś buduje groszka podpiwniczonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnisia.go 04.09.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Witajcie Groszkowcy! Czy ktoś buduje groszka 3 lub 4 podpiwniczonego Jeśli tak to bardzo proszę o informacje na temat piwnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnisia.go 05.09.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Kochani Groszkowcy czy ktoś z was buduje groszka na Śląsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiapawlik 06.09.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Agnisia.go my zaczynamy budować na śląsku tzn. w Łaziskach Górnych koło Mikołowa. Tak naprawdę to dopiero na wiosnę. Mamy już projekt i końcówkę spraw paierkowych a ty na jakim etapie jeteś ? pozdrawiamy Kasia i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnisia.go 06.09.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 kasiapawlik Czekamy na pozwolenie na budowę i możemy zaczynać budowę w Mysłowicach i to najlepiej jeszcze we wrześniu lub na początku pażdziernika. Którego macie groszka i czy jest podpiwniczony? Pozdrawiamy Agnieszka i Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolcia i Michał 06.09.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Skoro ostatni okres obfituje w ujawnianie się nowych fanów Groszka, również my wyjdziemy z ukrycia:) Jutro odbieramy pozwolenie na budowę Groszka 2!Nasz piękny domek będzie stał w okolicach Bydgoszczy.W tym roku planujemy zrobienie fundamentów, a jeśli pogoda i finanse pozwolą to stanie również parter.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiapawlik 07.09.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Agnisia.go my budujemy groszka 2 ale czeamy jeszcze na gościa który na go trochę udoskonali. Budowę zaczynamy dopiero na wiosnę bo teraz to już zimno i taka pogoda w kratkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiapawlik 07.09.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Agnisia.go nasz groszek nie jest podpiwniczony ale dostawimy drugi garaż i będzie kotłownia i pomieszczenie na węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 09.09.2007 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Robertnicki mam do Ciebie prośbę nietypową, o ile jeszcze czytasz ten wątek. Na fotografiach Twoje fachmany wyglądają na rozgarniętych i takich co to robią, że się tak wyrażę "z duchem czasu". Rzuć okiem na mój problem: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2018772#2018772 Zapytaj ich co o tym sądzą, bo ja już nie mam się kogo doradzić Pomóż w potrzebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 09.09.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Robertnicki mam do Ciebie prośbę nietypową, o ile jeszcze czytasz ten wątek. Na fotografiach Twoje fachmany wyglądają na rozgarniętych i takich co to robią, że się tak wyrażę "z duchem czasu". Rzuć okiem na mój problem: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2018772#2018772 Zapytaj ich co o tym sądzą, bo ja już nie mam się kogo doradzić Pomóż w potrzebie Czytam, czytam. Z tym rozgarnięciem to trochę przesadziłeś , też trzeba czasami deską z gwoździem zamachnąć się na gamoni. Ale do rzeczy. Mój wykonawca od razu zapowiedział: albo cegła pełna i gwarancja, albo drążona i on odpowiedzialności nie bierze. Powiedział mi, że ilekroć budował z drążonej to były problemy. I to niekoniecznie z przeciekaniem przez trzy górne warstwy zrobione z cegły pełnej. Mówił, że nawet pod wpływem różnic temperatury woda wykrapla się w drążeniach i przecieka. Poza tym ja do moich kominów Presto mam takie blaszane zakończenia kominów, no i finalnie planuje metalowe daszki nad otworami wentylacyjnymi i dymowymi. To tyle co powiedzieli mi dotychczas. W tym tygodniu dopiero wracają spowrotem na budowę po przerwie "stropowej", więc jeszcze ich zapytam. Bądź dobrej myśli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts