wolf111 30.10.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witam wszystkich serdecznie po bardzo długiej nieobecności widzę, że przybyło tutaj bardzo wielu nowych groszkowców, a mnie nie było bo trzeba było zarobić na wykończenie naszego uragnionego groszka, zostało już niewiele do wykończenia brakowało tylko gotówki. Basiu i Sławku mój groszek to jedynka bez garażu ale za to z piwnicą pod połową domu, również budowałem z porothermu 50 na ciepłej zaprawie teraz mam już dom cały otynkowany i mogę powiedzieć, że niezgodziłbym się z grzegorzem_si że ściana jednowarstwowa jest zła umnie spełnia wszystkie właściwości jak napisano w folderze firmy porotherm " w lecie chłodno, a w zimie ciepło" co prawda nie dokońca to jeszcze sprawdziłem, ale w lecie kiedy słońce mocno paliło i jak weszło się do środka groszka czuło się fajny chłodzik, natomiast teraz kiedy podgrzewam w środku co prawda narazie tylko "kozą" kiedy pracuję w domu, to ciepło trzyma się nawet długo. Robertnicki widzę że piękny domek wyrósł na waszej działce widać duże postępy w waszych pracach, pozdrawiam Was wszystkich i do ponownego zobaczenia na forum myślę, że będę tu zaglądał ponownie często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 30.10.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Wolf111, dziękuje za głos w sprawie. Rozmyślaliśmy nad tym długo i doszliśmy do następujących wniosków: jeśli prawidłowo zbuduje sie ściany z porotermu, to będzie super, ale jeśli ekipa źle to zrobi, będzie problem i to duży. Dowiadywaliśmy się, że w takich przypadkach często pojawia się nawet grzyb. Cieszę się, że Wy macie już ten problem z głowy i możecie spokojnie wykańczać swój śliczny groszek. Proszę o zdjęcia na mail - [email protected] Interesuje mnie zarówno wygląd zewnętrzny, jak i wnętrza. Aga, z postów naszych bardziej zaawansowanych w budowie "Groszkowców" wynika, że jeśli obniżymy podłogę w spiżarni to nie trzeba zmieniać kierunku biegu schodów. Wtedy z salonu bardziej rzucają się w oczy schody, a nie drzwi do spiżarni Pozdrawiamy wszystkich bardzo serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 30.10.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 P. S. Jak się wkleja zdjęcie pod nickiem? Czytałam o tym na forum, ale mi nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 30.10.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Jeżeli prośba jest głupia, to przepraszam, ale może ktoś ma rzuty Groszka 2 w pdf...? Prosiłam Archon ale jakoś cisza. Chcę sie upewnić, że wszystko się zgadza z działką itp zanim wydamy kasę na projekt. [email protected] Basia i Sławek - racja - albo odwrócenie albo pogłębienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 30.10.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Jeżeli prośba jest głupia, to przepraszam, ale może ktoś ma rzuty Groszka 2 w pdf...? Prosiłam Archon ale jakoś cisza. Chcę sie upewnić, że wszystko się zgadza z działką itp zanim wydamy kasę na projekt. [email protected] Basia i Sławek - racja - albo odwrócenie albo pogłębienie Ja mam takie rzuty. Zaraz Wam wyślę. A ja obniżyłem spiżarnię i zmieniłem bieg schodów . I powiem, że wyszło naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 31.10.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 robertnicki jeszcze raz bardzo dziękuję Przyjemne z pożytecznym - pokażę rzuty architektce - jak się w końcu wyartykułuje czy nam zrobi tę adaptację oraz usiadę sobie wieczorkiem i pomarzę jak rozplanować pomieszczenia U kogoś z Was widziałam na fotkach spiżarkę z odwróceniem biegu schodów i było ok - naprzeciw kuchni. Za to nie bardzo pamiętam zdjęcia spiżarki bez odwracania schodów. W ogóle bardzo mi się podoba w tym domku ten przestronny hall. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 31.10.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Aga, Funio zamiescił zdjęcia obniżonej spiżarni z nieodwróconym biegiem schodów, ale nie pamiętam na której stronie forum Robertnicki, myślę, że nasz groszek wygląda super i z odwróconym, i nie biegiem schodów. To wspaniałe, ze każdy domek inaczej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 31.10.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Witamy wszystkich po długiej nieobecności spowodowanej poważną awarią sprzętu komputerowego....... niestety. Nasz groszek ma juz okna i obecnie trwają roboty instalatorskie. Także martwi nas fakt czy będzie można dalej kontynuować prace w zaleznosci od kaprysów pogody , różnie może byc ....mozehttp://images26.fotosik.pl/104/efc487f0efc06ecdm.jpg[/ uda mi się załączyć zdjęcie naszego groszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 01.11.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Cześćwkleję Wasze zdjęcie jeszcze raz: http://images26.fotosik.pl/104/efc487f0efc06ecdm.jpg i więcej poprosimy !!! pozdrawiam świątecznie Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 04.11.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 O... jaka cisza na forum... Pewnie wszyscy zajmują się swoimi Groszkami A u nas duże zmiany. Zdecydowaliśmy się wybudować w tym roku fundamenty. Robotnicy mają wejść 12 listopada, jeśli pogoda na to pozwoli. Mamy tydzień na załatwienie "miliona" spraw, ale strasznie się cieszymy z tego startu! Od wiosny będzie można ruszyć dalej nie czekając na odmarznięcie gruntu W związku z tym założyliśmy albumik, specjalnie do zamieszczenia go na forum. Mam nadzieję, że tak jak nam pomagają zdjęcia bardziej zaawansowanych Groszkowców, tak nasze pomogą następnym Pełni nadziei na przyszłość pozdrawiamy wszystkich bardzo, bardzo gorąco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 04.11.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 ... Robotnicy mają wejść 12 listopada, jeśli pogoda na to pozwoli. Mamy tydzień na załatwienie "miliona" spraw, ale strasznie się cieszymy z tego startu! Od wiosny będzie można ruszyć dalej nie czekając na odmarznięcie gruntu ... My zrobiliśmy tak samo, tylko nasi wykonawcy weszli nam dopiero w lipcu. I tak zamiast na Wigilię wprowadzimy sie dopiero na Wielkanoc. W sumie też na "W" Ale cieszymy się z Waszego startu i życzymy pomyślności w załatwieniu miliona spraw. My od jutra ocieplamy poddasze - własnymi siłami. Pozdrawiamy serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 05.11.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Podzielcie się uwagami - jakie macie bądź planujecie posadzki? My prawie zdecydowaliśmy się na robione miksokretem - czy macie jakieś doświadczenia z tak robionymi posadzkami.Jesteśmy na etapie poszukiwania ekipy... pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 05.11.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Robartnicki dziękujemy za dobre słowa. My mamy podpisaną umowę na zakończenie stanu surowego otwartego do 10 czerwca, więc pewnie uda nam się zamieszkać do Bożego Narodzenia Życzymy sukcesów w ocieplaniu! Sylwia Darek jeszcze nie zastanawialiśmy sie nad posadzkami. Mamy na to czas do wiosny. Na całym dole planujemy ogrzewanie podłogowe, więc posadzkę też trzeba będzie dobrać odpowiednio. A co to jest ten miksokret? Pozdrawiamy serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 05.11.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 HEJ, PROSIMY WSZYSTKICH O JAKIEŚ NOWE ZDJĘCIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 05.11.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 A co to jest ten miksokret? Pozdrawiamy serdecznie! Miksokret to nic innego jak maszyna, która miesza wszystkie składniki na miejscu, na budowie i taką półsuchą (jak mokry piach) mieszankę "układa" się i potem gładzi/zaciera - i są posadzki - ale nie mają w sobie tyle wilgoci, co tradycyjne, a o to nam właśnie chodzi pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 05.11.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Dziękuję za informacje! Tyle nowych rzeczy dowiaduje się człowiek, kiedy buduje dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimmyco 05.11.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Podzielcie się uwagami - jakie macie bądź planujecie posadzki? My prawie zdecydowaliśmy się na robione miksokretem - czy macie jakieś doświadczenia z tak robionymi posadzkami. Jesteśmy na etapie poszukiwania ekipy... pozdrawiamy A my bedziemy robili wylewki radycyjnie,tzn: 2x 5 cm syropian, siatka zbrojeniowa i 6 cm betonu robionego w betoniarce na budowie. Do betonu dodajemy plastyfikator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 05.11.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 My chcemy mieć Groszka. Mniejszego z dwustanowiskowym garażem pod dwuspadowym dachem Już drugi architekt odpowiada nam tak: Jeśli chodzi o zmiany to wykonać możemy wszystkie ale już pkt3.1.-garaż polega na likwidacji istniejącego i zaprojektowaniu garażu ze strychem orientacyjny koszt 3000 zł, zatem myślę że dalsza analiza zmian jest niecelowa ponieważ taki koszt dyskwalifikuje ideę oparcia o projekt gotowy jako tańszego rozwiząnia.Wniosek - szukanie innego projektu, zapewniam, że taki się znajdzie. Idea oparcia się o projekt gotowy polega na znalezieniu takiego, w którym wprowadzamy minimalne lub żadne zmiany. W innym przypadku dopłata jest zbyt duża i należy zastanowić się nad projektem indywidualnym lub szukać dalej. Możecie Państwo spotkać się z informacją że cena tych zmian jest daleko niższa i z tego żródła zakupicie projekt ale potem odmówią Wam wykonania tych zmian za wcześniej proponowaną cenę. A ja nie chcę innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 05.11.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Już drugi architekt odpowiada nam tak: ............. A ja nie chcę innego Olej i tego architekta i znajdź innego. Jeżeli się postarasz to znajdziesz gościa, który zrobi Ci to za 500 - 1000 zł. Ja za projekt garażu dałem 400 zł. Narysowany "na kolanie", ale mi to nie przeszkadzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 06.11.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Pilne pytanie: ile metrów kwadratowych tynków wewnętrznych Wam wychodziło? Nie chce mi się strasznie liczyć z projektu a może ktoś z Was kto ma to już za sobą jeszcze pamięta Aha, proszę też o informację, czy ścianki działowe na poddaszu wchodziły do metrażu (murowane - jak u mnie) czy też nie (regips+wełna), z garażem, czy bez (ja mam bez) no i czy większy groszek czy ten mniejszy (mój mniejszy) Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts