Basia i Sławek 21.11.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 agakz gratulujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.11.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Dzięki, częstujcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 23.11.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Witamy drogich Groszkowców! Ekipa zeszła dziś z naszej budowy do wiosny. Niestety, dwie ostatnie wywrotki ziemi do zasypywania fundamentów będziemy musieli rozsypać sami Nikomu nie udało się przewidzieć, że aż tyle tego wejdzie! Poza tym wszystko jest w jak najlepszym porządku, czego i Wam wszystkim życzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 24.11.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Ufff.... Trzy wielkie wywrotki piasku rozsypane! Musimy jeszcze tylko obsypać garaż, czego dziś już nie zdążyliśmy. Nasz domek zapada w sen zimowy. My natomiast nie! Będziemy udzielać się na forum, zbierać siły do dalszej budowy i planować, planować, planować... Album uzupełniliśmy i zostawiamy go do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 26.11.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Pytanie do tych co poddasza mają za sobą już: ile metrów kwadratowych naliczyliście (nie ocieplam stryszku)? Muszę oszacować zużycie materiału: płyty, wełna....Pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 27.11.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Pytanie do tych co poddasza mają za sobą już: ile metrów kwadratowych naliczyliście (nie ocieplam stryszku)? Muszę oszacować zużycie materiału: płyty, wełna.... Pozdrwiam Witam. Mi na ocieplenie poddasza poszło: 10 rolek wełny 10 cm czyli 10x9m kw. = 90m kw 5 rolek wełny 5 cm czyli 5x18m kw. = 90m kw 12 płyt OSB 22mm Ja również nie ocieplam stryszku. Zaznaczam, że między profile pod płyty gipsowe dam jeszcze 10 cm wełny czyli dodatkowe 90 m kw. Mój etap na tym jest narazie zakończony więc nie wiem ile pójdzie płyt gipsowych i profili. W tym wyliczeniu nie ma ocieplenia garażu, bo jeszcze go nie ocieplałem. A na naszej budowie nowość - zrobiona instalacja elektryczna. Za tydzień wchodzi tynkarz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tantar 27.11.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Witam po długiej przerwie. U mnie (buduję Groszka 3) było dwa miesiące spokoju, ale teraz nagle jednocześnie pojawiły się dwie ekipy i mam już okna i drzwi oraz powoli pojawia się dachówka. Jak dekarze skończą spróbuję wrzucić parę zdjęć. Z oknami nie było kłopotu, (też podmurowałem je o 25 cm) zato z drzwiami balkonowymi są problemy bo są za krótkie lub za długie. Ktoś pokręcił miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 27.11.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Robertnicki dzięki za informacje, ja jakoś 100 m naliczyłem więc się przeliczyłem trochę najlepszy był jednak mój ewentualny wykonawca który w kosztorysie naliczył 151 metrów!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 27.11.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Robertnicki dzięki za informacje, ja jakoś 100 m naliczyłem więc się przeliczyłem trochę najlepszy był jednak mój ewentualny wykonawca który w kosztorysie naliczył 151 metrów!! Powierzchnia całkowita to by się zgadzała, ale minus krokwie, okna, wyłaz na stryszek to tak wychodzi 90 m kw. Między profile może wejść nieco więcej wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 27.11.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Jak to zawsze widać, kiedy piszą mężczyźni... Konkretnie, fachowo, bez sentymentów... Oj, Panowie co byśmy bez Was zrobiły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabllooo 27.11.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 WitamZastanawiam się nad kupnem projektu dom w groszku 2. Czy ktoś buduje ten dom na Podkarpaciu? Jeżeli tak to czy można go obejrzeć? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabllooo 27.11.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Witam Zastanawiam się nad kupnem projektu dom w groszku 2. Czy ktoś buduje ten dom na Podkarpaciu? Jeżeli tak to czy można go obejrzeć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 28.11.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 drzwiami balkonowymi są problemy bo są za krótkie lub za długie. Ktoś pokręcił miarę. U mnie za to tfu tfu monterzy z Oknoplastu zamontowali wszystkie drzwi o 5 cm za wysoko. Tym sposobem wychodzi mi na poddaszu 8 cm styropianu (zamiast 3) a na dole 15 (zamiast 10). Tyle kasy wyrzucę w błoto bo się kretynom pomyśleć nie chciało. Gdzie ja głowę wtedy miałem??!!!!! AAAAAAAA!!!! A mówiłem wyraźnie na jaką wysokość beton przyjdzie... polskie majstry - ludzie najmądrzejsi na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 29.11.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 drzwiami balkonowymi są problemy bo są za krótkie lub za długie. Ktoś pokręcił miarę. U mnie za to tfu tfu monterzy z Oknoplastu zamontowali wszystkie drzwi o 5 cm za wysoko. Tym sposobem wychodzi mi na poddaszu 8 cm styropianu (zamiast 3) a na dole 15 (zamiast 10). Tyle kasy wyrzucę w błoto bo się kretynom pomyśleć nie chciało. Gdzie ja głowę wtedy miałem??!!!!! AAAAAAAA!!!! A mówiłem wyraźnie na jaką wysokość beton przyjdzie... polskie majstry - ludzie najmądrzejsi na świecie. U nas okna mają montować w środę w przyszłym tygodniu - zobaczymy jak to wyjdzie - będziemy ostro patrzeć na ręce. Znamy też przypadek - niedaleko nas, że okna balkonowe zostały zamontowane za nisko i niestety jak przyszły wylewki to nie można ich było otworzyć . Ekipa robiła jeszcze raz. To jest wg nas zbieranina majstrów od siedmiu boleści, jak nie przypilnujesz albo nie zrobisz za nich to będzie kiepsko... Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 29.11.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Takie refleksje mi się nasunęły dla tych którzy jeszcze przed stanem surowym a po stanie 0 1. izolacja pozioma pod pierwszą wastwą pustaków - każcie sobie wystawić ją co najmniej 0,5m (ja bym kazał nawet 1m). Koniecznie 2x papa na lepiku. Nic tego nie ruszy - jak zaschnie robi się twarde jak skała. Potem będzie Wam dużo łatwiej połączyć z izolacją podłogi. 2. Izolacja podłogi koniecznie PRZED instalacjami 2x papa na lepiku lub 1x papa termozgrzewalna. Ja bym wybrał papę na lepiku bo trwalsze. Jak tynkarze wejdą to napewo drabiną tego nie rozerwą. Potem pod rury żeby cokolwiek wepchnąć to jest niezła gimnastyka. Zróbcie tak i nie zwracajcie uwagi na to że nasze mądre polskie fachmany będą się pukać w czoło. Oni zawsze wiedzą najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabllooo 30.11.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Ponawiam temat - czy nikt nie buduje groszka na Podkarpaciu? Pozdrawiam Witam Zastanawiam się nad kupnem projektu dom w groszku 2. Czy ktoś buduje ten dom na Podkarpaciu? Jeżeli tak to czy można go obejrzeć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 02.12.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Rena i Rob bardzo dziękujemy, że mogliśmy obejrzeć Wasz domek! Na pewno łatwiej nam będzie wszystko zaplanować, wiedząc jak jest w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 02.12.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 agakz serdecznie dziękujemy za Aniołka 'stróża" naszego domku, życzymy powodzenia i wytrwałosci... solidnych ekip i duuuzego worka z pieniędzmi od Mikołaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 04.12.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 No i w dniu 03.12.2007 r. dokonaliśmy zakupuy naszej działki.1378 m/kw cena 52600 (dużo - mało)???Ważne, że nam się podoba - jest około 10 m od wody (żwirownia - obecnie uważana za miejscowe kompielisko.To narazie tyle obecnie załatwianie reszty dokumentów i na wiosnę zaczynamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuMa 05.12.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 No i w dniu 03.12.2007 r. dokonaliśmy zakupuy naszej działki. 1378 m/kw cena 52600 (dużo - mało)??? Ważne, że nam się podoba - jest około 10 m od wody (żwirownia - obecnie uważana za miejscowe kompielisko. To narazie tyle obecnie załatwianie reszty dokumentów i na wiosnę zaczynamy. No to gratulacje!! Jak dla mnie wielkość działki OK. Chyba, że jest jakimś wąskim długim poletkiem, to wtedy już trochę mniej OK My mamy 9 arów i dla mnie to trochę za mało. Przydałyby się jeszcze ze 2. Ceny trudno porównywać, bo wszystko zależy od lokalizacji. Jak na warunki warszawskie kupiliście ją "za grosze". Powodzenia przy załatwianiu papierologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts