adammonika 05.12.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Działka ma wymiary szerokość ok. 32 mdługość ok. 42 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablohudini 05.12.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Witam Czy ktoś buduje groszka na lubelszczyżnie? Pozdrawiam wszystkich groszkowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 05.12.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Witam wszystkich Przyjaciół Groszka Czy są już jakieś postępy w wykańczaniu wnętrz? Jeśli tak to bardzo prosimy o zdjęcia [email protected] My znaleźliśmy już dobrą firmę do kompleksowego wykończenia wnętrz. Brakuje nam tylko tynkarzy. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś za lub przeciw tynkom maszynowym? Adammonika gratulujemy! Wygląda na to, że macie fajną działeczkę my mamy dużą (5700 m kw.), ale na 1/3 jest las. Z dużą działką jest, niestety, bardzo dużo pracy, więc pewnie część w przyszłości sprzedamy Pozdrawiamy wszystkich gorąco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 05.12.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Grzegorz_si z zainteresowaniem czytamy Wasz dziennik, a właściwie tygodnik , budowy. Czy będą jakieś zdjęcia ogrzewania podłogowego? Chcieliśmy zrobić takie w całym domu, ale w końcu stanęło na całym dole. Są na ten temat tak podzielone zdania, że aż głowa od tego boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 06.12.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Witam Czy ktoś buduje groszka na lubelszczyżnie? Pozdrawiam wszystkich groszkowców A my na wiosnę zaczynamy budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bangy 06.12.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Witam wszystkich!!! Juz od paru dni przeglądam wasze strony i właśnie postanowiłam do was dołączyć. Mam nadzieje, uzyskać od was wiele cennych informacji, które przydadzą nam się do budowy naszego domku. chcemy budować groszka 2 z pewnymi drobnymi (przynajmniej mi się tak zdaje )zmianam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bangy 06.12.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bangy 06.12.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Witam!!! Już od paru dni przegladam i czytam bardzo pilnie wasze strony. Chciałabym dołączyc do was. My z mężem także chcemy budoawć groszka 2 z drobnymi( w moim mniemaniu) przeróbkami. Projekt chcemy kupic jeszcze w tym roku. mam nadzieje, że sie uda , a wtedy bardzo chętnie skorzystam z waszych doświadczeń. mam jeszcze pytanie, czy ktoś jeszcze oprócz Renki i Roba buduje w okolicach Poznania i ma domek na takim etapie, że można by go było obejrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablohudini 06.12.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Witam Czy ktoś buduje groszka na lubelszczyżnie? Pozdrawiam wszystkich groszkowców A myt na wiosnę zaczynamy budowę Witam współplemieńców już myślałem że nasza kochana lubelszczyzna nie ma wogole reprezentacji na forum. Można wiedzieć dokładniej w której części naszego regionu ruszacie z budową, bo ja się przymierzam w okolicach Kraśnika ale jestem dopiero na etapie wyboru projektu więc u mnie 2008 wcale nie jest pewną datą. No i którego groszka wybraliście? Ja myślę o 4. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 06.12.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Witam Czy ktoś buduje groszka na lubelszczyżnie? Pozdrawiam wszystkich groszkowców A myt na wiosnę zaczynamy budowę Witam współplemieńców już myślałem że nasza kochana lubelszczyzna nie ma wogole reprezentacji na forum. Można wiedzieć dokładniej w której części naszego regionu ruszacie z budową, bo ja się przymierzam w okolicach Kraśnika ale jestem dopiero na etapie wyboru projektu więc u mnie 2008 wcale nie jest pewną datą. No i którego groszka wybraliście? Ja myślę o 4. Pozdrawiam No to trochę daleko od nas, bo my jesteśmy dokładnie z Międzyrzeca Podlaskiego. Planujemy budowę zacząć na wiosnę, działkę już mamy,a projekt w trakcie, jest to właśnie 4 tylko z częściowym podpiewniczeniem i garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 06.12.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Czy ktoś kto ma groszka 4 może mi powiedzieć jakiej szerokości jest hol na dole, proszę i dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz i Beata 06.12.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Witamy krajanów z lubelszczyzny.My budujemy w Chełmie GROSZKA 2.W tym roku miały być tylko fundamenty,ale budowa poszła dalej.Stoi parter ze stropem.Kupione mamy materiały na dach/dachówka,wełna .folie/, kominy,styropian na ocieplenie.Prowadzimy rozmowy z fachowcami od centralnego.Większość speców jest umówiona na koniec zimy lub początek wiosny.Wszystko zależy od pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 06.12.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Grzegorz_siCzy będą jakieś zdjęcia ogrzewania podłogowego? Chcieliśmy zrobić takie w całym domu, ale w końcu stanęło na całym dole. Są na ten temat tak podzielone zdania, że aż głowa od tego boli Zdjęcia już są. My podłogówkę dajemy tam gdzie płytki pod nogami planujemy, czyli: korytarze (bez wiatrołapu i kotłowni) i łazienki. Na całe mieszkanie się nie decydujemy bo chcemy mieć na górze w sypialniach wykładziny a na dole parkiet i kawałek jakiegoś dywanu. Cały dom w płytkach kojarzy nam się z masarnią ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 06.12.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Grzegorz_si dzięki za zdjęcia. Ciekawie to wygląda. Nie trzeba nad podłogówką kłaść płytek. Są specjalne rodzaje parkietu i paneli do ogrzewania podłogowego. Nas niepokoi bardziej aspekt zdrowotny - podobno takie ogrzewanie nie jest zbyt zdrowe Z drugiej jednak strony lepiej, żeby małe dzieciątko bawiło się na ciepłej podłodze niż zimnej... hmmm... Pozdrawiamy i czekamy na dalszą dokumentację postępów prac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaJacek 07.12.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witam.Skoro jest forum budujących w groszku to trzeba się dołączyć. Będę wiosną budował groszka 3 w okolicach Gdańska. Nie przekopałem się szczególowo przez wszystkie strony ale czy ktoś jeszcze będzie budował/buduje trzeciego groszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 07.12.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Nie trzeba nad podłogówką kłaść płytek. Są specjalne rodzaje parkietu i paneli do ogrzewania podłogowego. Nas niepokoi bardziej aspekt zdrowotny - podobno takie ogrzewanie nie jest zbyt zdrowe Takich poglądów na "podobno" to jest sporo, ale faktów na te "podobno" to już mniej. Chcecie podłogówkę? Podoba się Wam? To trzeba robić i się nie pytać Gdyby była niezdrowa to już dawno wyszła by z użycia tak jak azbest na dachach. Co do paneli i parkietu na podłogówce to słyszałem o tym, ale nie jest to to samo co płytka, bo każdy rodzaj okładziny poza ceramiką stanowi izolator cieplny... ale jak już pisałem: marzy się podłogówka to trzeba robić. Po to się buduje domy żeby spełniać marzenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Animar 07.12.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witam wszystkich. Ja tez buduję Groszek 2 i ciesze się że jest was tylu chętnych do pomagania poprzez pisanie o swojej budowie. Dzięki temu forum zdecydowałam się na Groszka 2. Jestem narazie na etapie adaptacji a budowę planuję zacząć na wiosnę. Jestem z Lubelszczyzny a dokładnie z Puław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 07.12.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witamy, właśnie jesteśmy po montażu okien, drzwi wejściowych i bramy. Tak się cieszymy... Wszystko ładnie wygląda i mamy nadzieję, że póżniej nie zaskoczą nas przykre niespodzianki. A montaż odbył sie tak szybko i sprawnie, że sami byliśmy zaskoczeni - 3 godziny i okna z drzwiami były zamontowane. Montaż bramy także szybciutko, ale regulacja trochę dłużej, ale za to wszystko "chodzi" jak trzeba. Pozdrawiamy wszystkich "groszkowców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 07.12.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Grzegorz_si tak, ale nie zawsze marzenia okazują się trafne Chcielibyśmy, aby nasz domek był jak najbardziej zbliżony do ideału... Sylwia Darek prosimy o zdjęcia. Na forum lub na mail [email protected] Witamy nowych "Groszkowców"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 11.12.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Ja już po wylewkach, albo raczej w trakcie, bo okazało się że w jednym pokoju wylewkę można zbierać rękami. Jutro mają lać od nowa. Mam wrażenie że nie ma porządnych ekip u nas w kraju bo każda coś u mnie spieprzy Teraz mam wątpliwości co do jakości reszty. Po 6 dniach wyglądają trochę delikatnie. Niby mogę po nich skakać, ale tak śmiesznie dudnią (to przez ten styropian?) i mam wrażenie że gdybym je stuknął młotkiem to powstała by dziura... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts