Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W GROSZKU pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochani Groszkowcy. Mam pytanko dotyczące kuchni. Czytam forum od początku wiele pomysłów już zaadoptowałam, ktoś napisał, że w kuchni chciał zrobić okienko, aby wiedzieć kto stoi przy drzwiach. Proszę powiedzcie ile w realu ta ścianka mierzy. Ja na razie po moim groszku chodzę tylko w marzeniach i na papierze. Dajcie znać, proszę (umebluję sobie w marzeniach chociaż kuchnię :roll: ). Pozdrawiam

ktoś napisał, że w kuchni chciał zrobić okienko, aby wiedzieć kto stoi przy drzwiach. Proszę powiedzcie ile w realu ta ścianka mierzy. Ja na razie po moim groszku chodzę tylko w marzeniach i na papierze.

Nie do konca odpowiedz na pytanie, ale dorzucam pomysl...

My chcemy miec dwa takie okienka, od strony wejscia i naprzeciwko, zebym mogla widziec co sie dzieje z drugiej strony, bez koniecznosci wchodzenia do pokoju.

Z naszych obliczen (Groszek 3) wynika, ze powinno zmiescic sie okienko o szer. 60 cm. Mam podobne obecnie, i wcale nie jest to takie calkiem male okno.

no, robertnicki, super! a z czego on jest?

A z marmuru. Mamy takie same parapety. Więcej fotek w albumie.

Gratuluje pomysłu! Czy możesz powiedzieć, ile zostalo wolnej sciany, patrzac na prawo od kominka (stoje przed kominkiem :) )?

Hej,

strasznie dawno mnie tutaj nie było a widzę, że Groszki rosną w siłę :))).

Po naszych początkowych perypetiach z majstrami udało nam się w końcu postawić Groszka 3.

W skrócie napiszę, że powiększyliśmy garaż i jest największym pomieszczeniem w domu :), ma całe 40m2, podnieśliśmy ściankę kolankową o 3 pustaki i tym sposobem mamy niewielkie skosy a na górze powstał stryszek. Z ciekawostek dodam, że nie zalaliśmy stropu nad pokojem naprzeciwko łazienki (pokój na prawo od wejścia od schodów) i tam właśnie będzie "królestwo" mojego M z widokiem na więźbę i wejściem na ten stryszek...zrobiliśmy też spiżarnię pod schodami...

A domek wygląda teraz tak:

http://img254.imageshack.us/img254/7525/pict0023qr0.th.jpg

W tym tygodniu chłopaki własnie murują kominek zewnętrzny a od poniedziałku przychodzą majstry od dachu :)))

Coraz bardziej podoba mi się nasz Groszek, jest niesamowicie funkcjonalny

i taki akurat :))

Pozdrawiam wszystkich budujących

Łyszka i Groszek :)

no, robertnicki, super! a z czego on jest?

A z marmuru. Mamy takie same parapety. Więcej fotek w albumie.

Gratuluje pomysłu! Czy możesz powiedzieć, ile zostalo wolnej sciany, patrzac na prawo od kominka (stoje przed kominkiem :) )?

Robertnicki, dołączam się do pytania DorkiS w sprawie odległości od kominka do ściany na prawo :wink:

a także zapytuję ile miejsca jest od kominka do ściany z drzwiami balkonowymi lub oknami (zależy kto jak ma) naprzeciw kominka :D

pozdrawiam Groszkowiczów

my czekamy nadal na pozwolenie :x

Groszkowcy pomóżcie. :cry: Chcemy zrezygnować z okna na klatce schodowej i wogóle z tego wykuszu czy jak to tam się zwie, no tak wyrównać linie dachu. Czy jest to realne? Jak wtedy bedzie na klatce schodowej, nie bedzie zbyt wielkiego skosu nad schodami, czy one się zmeszczą? Dajcie znać.

Pozdrawiamy Asia i Jarek

Groszkowcy pomóżcie. :cry: Chcemy zrezygnować z okna na klatce schodowej i wogóle z tego wykuszu czy jak to tam się zwie, no tak wyrównać linie dachu. Czy jest to realne? Jak wtedy bedzie na klatce schodowej, nie bedzie zbyt wielkiego skosu nad schodami, czy one się zmeszczą? Dajcie znać.

Pozdrawiamy Asia i Jarek

Jeszcz dodam, że chcemy schody drewniane i rezygnujemy z spiżarki pod schodani, bo mają być takie ażurowe.