anulawasz 10.04.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Mam pytanie dotyczące fundamentów, czy robiliście takie jak w projekcie, czy metodą tradycyjną. Nasz wykonawca mówi, że wystarczą tradycyjne bez drenażu, ale kierownik budowy ma pewne wątpliwości. Bardzo proszę o rady. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PROMYKI 10.04.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Kominek piękny a będzię jeszcze piękniejszy. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PROMYKI 10.04.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Kochani Groszkowcy. Mam pytanko dotyczące kuchni. Czytam forum od początku wiele pomysłów już zaadoptowałam, ktoś napisał, że w kuchni chciał zrobić okienko, aby wiedzieć kto stoi przy drzwiach. Proszę powiedzcie ile w realu ta ścianka mierzy. Ja na razie po moim groszku chodzę tylko w marzeniach i na papierze. Dajcie znać, proszę (umebluję sobie w marzeniach chociaż kuchnię ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 10.04.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Robertnicki jaki piękny kominek! Jejku!!!! SUUUPEEERRRR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 10.04.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Anulawasz my mamy ławę fundamentową tradycyjną i dalej fundament budowany z bloczków. Myślę, że czynnikiem, który najbardziej wpływa na wybór fundamentu jest grunt, na którym będzie stał dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.04.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 ktoś napisał, że w kuchni chciał zrobić okienko, aby wiedzieć kto stoi przy drzwiach. Proszę powiedzcie ile w realu ta ścianka mierzy. Ja na razie po moim groszku chodzę tylko w marzeniach i na papierze. Nie do konca odpowiedz na pytanie, ale dorzucam pomysl... My chcemy miec dwa takie okienka, od strony wejscia i naprzeciwko, zebym mogla widziec co sie dzieje z drugiej strony, bez koniecznosci wchodzenia do pokoju. Z naszych obliczen (Groszek 3) wynika, ze powinno zmiescic sie okienko o szer. 60 cm. Mam podobne obecnie, i wcale nie jest to takie calkiem male okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.04.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 no, robertnicki, super! a z czego on jest? A z marmuru. Mamy takie same parapety. Więcej fotek w albumie. Gratuluje pomysłu! Czy możesz powiedzieć, ile zostalo wolnej sciany, patrzac na prawo od kominka (stoje przed kominkiem )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PROMYKI 10.04.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Ja też chce okienka po obu stronach okna, pod oknem planuję zlew wpuszczony w blat. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarosia3 11.04.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 robertnicki wielkie gratulacje!Kominek pupilem wspaniałego domku!! Mam pytanie na jakiej wysokości masz okna? Muszę się pochwalic,że od dziś ruszamy pełną parą Pozdrowienia dla wszystkich groszkowiczów!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lyszka 11.04.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Hej, strasznie dawno mnie tutaj nie było a widzę, że Groszki rosną w siłę )). Po naszych początkowych perypetiach z majstrami udało nam się w końcu postawić Groszka 3. W skrócie napiszę, że powiększyliśmy garaż i jest największym pomieszczeniem w domu , ma całe 40m2, podnieśliśmy ściankę kolankową o 3 pustaki i tym sposobem mamy niewielkie skosy a na górze powstał stryszek. Z ciekawostek dodam, że nie zalaliśmy stropu nad pokojem naprzeciwko łazienki (pokój na prawo od wejścia od schodów) i tam właśnie będzie "królestwo" mojego M z widokiem na więźbę i wejściem na ten stryszek...zrobiliśmy też spiżarnię pod schodami... A domek wygląda teraz tak: http://img254.imageshack.us/img254/7525/pict0023qr0.th.jpg W tym tygodniu chłopaki własnie murują kominek zewnętrzny a od poniedziałku przychodzą majstry od dachu )) Coraz bardziej podoba mi się nasz Groszek, jest niesamowicie funkcjonalny i taki akurat ) Pozdrawiam wszystkich budujących Łyszka i Groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 11.04.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Łyszka, ciekawe pomysły macie, czekamy na kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caroline80 11.04.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 no, robertnicki, super! a z czego on jest? A z marmuru. Mamy takie same parapety. Więcej fotek w albumie. Gratuluje pomysłu! Czy możesz powiedzieć, ile zostalo wolnej sciany, patrzac na prawo od kominka (stoje przed kominkiem )? Robertnicki, dołączam się do pytania DorkiS w sprawie odległości od kominka do ściany na prawo a także zapytuję ile miejsca jest od kominka do ściany z drzwiami balkonowymi lub oknami (zależy kto jak ma) naprzeciw kominka pozdrawiam Groszkowiczów my czekamy nadal na pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 11.04.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Robertnicki jak już tak wszyscy pytają o ten kominek to zapytam i ja Ile was on kosztował - tzn wkład + obudowa + robocizna i wszystkie potrzebne do tego rzeczy. Chętnie kiedyś przyjadę pooglądać jak tam wasz Groszek się upiększa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 11.04.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Basia i Sławek dziękuję za radę w sprawie fundamentów, my mamy równy teren i nie podmokły więc jak tylko kierownik sie zgodzi to zrobimy fundament tradycyjny bo będzie taniej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PROMYKI 11.04.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Groszkowcy pomóżcie. Chcemy zrezygnować z okna na klatce schodowej i wogóle z tego wykuszu czy jak to tam się zwie, no tak wyrównać linie dachu. Czy jest to realne? Jak wtedy bedzie na klatce schodowej, nie bedzie zbyt wielkiego skosu nad schodami, czy one się zmeszczą? Dajcie znać. Pozdrawiamy Asia i Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PROMYKI 11.04.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Groszkowcy pomóżcie. Chcemy zrezygnować z okna na klatce schodowej i wogóle z tego wykuszu czy jak to tam się zwie, no tak wyrównać linie dachu. Czy jest to realne? Jak wtedy bedzie na klatce schodowej, nie bedzie zbyt wielkiego skosu nad schodami, czy one się zmeszczą? Dajcie znać. Pozdrawiamy Asia i Jarek Jeszcz dodam, że chcemy schody drewniane i rezygnujemy z spiżarki pod schodani, bo mają być takie ażurowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 11.04.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Promyki!A co Wam da ta zmiana?Zaoszczędzicie jedynie na oknie,które jest całą ozdobą.Bez niego na schodach będziecie mieli ciemnicę.My zmniejszyliśmy jedynie to okno troszeczkę i jest super!Nie zrobiliśmy jaskółki wewnątrz nad oknem.Zyczymy przemyślanych decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PROMYKI 11.04.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Dzięki za odpowiedź, ale i tak mało rozumiem nie ma jaskółki a jest okno, to znaczy, że jest mniejsze? Może masz jakieś zdjęcia tej części groszka? ja czytam całe wieczory forum od początku, jestem na stronie 12 i może jeszcze nie doszłam, że coś jest już wklejona. Prosimy o fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 11.04.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Zapraszamy do naszego albumu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PROMYKI 11.04.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Dzięki, zdjęcia - obejrzane. A ten daszek (ta jaskółka) to musi zostać? Sory może za głupie pytania, ale Wy już po schodach chodzicie, jak by tego nie było, to dach by był nisko nad głową? Pozdrawiamy Asia i Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts