PROMYKI 18.05.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 My budujemy Groszka2, a raczej będziemy budować, bo cały czas w rozpaczy czekamy na mapkę od geodety . Pozdrawiamy Groszkowców i oby do lata. Asia i Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 18.05.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Mam takie nieśmiałe pytanie . Czy mojego "groszka" też można nanieść na mapkę? Problem jest w tym, że on jest na razie w moich marzeniach. W realu... myślę, że do końca 2008 uda się zrobić stan surowy.pozdrawiam Niby można... tylko skąd ja mam wiedzieć gdzie on będzie wybudowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 19.05.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Czy mógł bym też prosić o dodanie mojego groszka do mapki. Groszek 2 - Komprachcice koło Opola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 19.05.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 My budujemy podstawowa wersję Groszka. Pozdrawiamy wszystkich i życzymy owocnego i bezproblemowego tygodnia na budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 19.05.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Robertnicki - my poprosimy o naniesienie Groszka2 - Leszno pod Warszawą.Dziękujemy.Świetna sprawa z tą mapką... pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda M 19.05.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 dzięi robertniki za umieszczenie naszego groszka na mapie. Budujemy groszka w wersji podstawowej. a oto nasz "groszek" http://www.plikus.pl/wyswietl_plik-145536.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankar 21.05.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Robertnicki ja rowniez prosze o naniesienie na mapke - Groszek G2- Daszewice k/Poznania Dawno mnie tu nie było. Całkowicie pochłonęła mnie budowa. Swietny pomysl z mapka. Fajnie byłoby pozniej dodac zdjecia gotowych juz domkow, bo jak juz ktos zauwazył wczesniej niby taki sam, a każdy inny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 21.05.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Cześć ankar, a na jakim jesteście etapie, bo to drugi G2 i tak blisko nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankar 21.05.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 witam gorąco kochaną sąsiadke.. dzis panowie zalewaja nam strop (tylko ze własnie w tym momencie zaczęło padać). Jestem zauroczona groszkiem z dnia na dzien utwierdzam sie w przekonaniu ze jest on (przynajmniej dla mnie) idealny. z moich obserwacji: - garaz jest wielgachny i nawet kiepski kierowca - znaczy ja spokojnie sobie poradzi wjezdzajac. Smialismy sie nawet ze w razie potrzeby zamienimy salon z garazem - salon wprawdzie ciezko nazwac salonem ale po wykonczeniu bedzie to maksymalnie przytulny pokoj dzienny - tylko taka uwaga jesli ktos planuje miec duzo mebli radze zrezygnowac z ktoregos z okien bo niestety nie bedzie gdzie ich postawic - w jadalni zmiesci sie duzy stół i moze nawet 12 krzeseł gdy bedzie trzeba oblewac chatke i nie beda musieli wstawac wszyscy po kolei by ten z pod sciany przeszedl idac do toalety - gabinet jest w sam raz na komputer i duzy regal z ksiazkami - kuchnia w obecnym stanie wydaje sie raczej mala (jeden plus ze sie za bardzo nie nabiegamy szykujac posiłki) - i teraz na koniec to czego w ogole nie umiem sobie wyobrazic bo nie mamy jeszcze wewnetrznych scianek - dolny kibelek - stawiajac wszelkie mozliwe wirtualne scianki wychodzi mi taki mikroskopijny kibelek ze za nic w swiecie nie zmiesci sie tam kabina. Zastanawiam sie czy korzystajac z toalety nie bede kolanami dotykac drzwi. Ale pewnie w praktyce nie bedzie tak strasznie. Z ekipy jestem super zadowolona i przyznam otwarcie ze zamiast byc kłębiem nerwow i stresowac sie ze to i tamto mi spartolą jestem w stanie euforycznym i upajam sie widokiem każdej najdrobniejszej zmiany na naszym polu bitwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 21.05.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 ankar, wyprzedziłaś mnie u nas strop dopiero za tydzień... a mój G2 to przecież prototyp Ale fajnie będzie tak wymieniać doświadczenia na gorąco Wklej jakąś fotkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 21.05.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Robertnicki dzięki za umieszczenie naszego groszka, a te rosną jak grzyby po deszczu... miłego weekendu, nasz będzie pracowity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 21.05.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 ankar.Nie musisz się obawiać -łazienka na dole jest wystarczająca.My mamy prawie skończoną i spokojnie zmieściła się kabina,normalna umywalka i kibelek,który umieściliśmy w rogu.Jak będzie juz na tip top to pochwalimy się a jakże.U nas codziennie tyle się dzieje,że nie nadążamy ze zdawaniem Wam relacji.To moze pokolei.Łazienki wykafelkowane czekają na biały montaż.Poddasze ocieplone,regipsy skończone.Witrołap,hol i kuchnia kafle dostały.Kominek stoi.Kafle do garażu i gospodarczego czekają na położenie.Schody zamówione.Teraz musimy skupić się na meblach do kuchni.I trzeba będzie się ostro zabrać za malowanie.Na zewnątrz przygotowujemy grunt pod trawkę.Także wekend zapowiada się pracowicie tylko żeby pogoda dopisała.Pozdrawiamy Was wszystkich cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 21.05.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Gratulujemy wszystkim postępów w pracach! Robertnicki czekamy na fotki! My zakończyliśmy deskowanie i pokrywanie membraną dachu. Jesteśmy zadowoleni z tego jak wyszedł daszek nas tarasem (zdjęcia w albumie). Teraz ścianki działowe, a potem dekarz, okna i instalacje. Pozdrawiamy wszystkich bardzo, bardzo serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 21.05.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Wiecie, to jest genialne! Można pooglądać zdjęcia domku - niby takie same, a każdy ma inne pomysły Jak żyli ludzie zanim wymyślono Internet i fora? Robertnicki, czekamy z niecierpliwością na fotki. A ja się zastanawiam nad oknem kuchennym Zostawiliśmy szerokość wg projektu i teraz mi się wydaje takie wielkie Może jednak podmurować z boków? http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/614321/previews/17726163_p5190263.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankar 21.05.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 agakz ja podmurowalam tzn juz od poczatku na etapie adaptacji niezle zakrecilam z oknami - i tak między innymi w kuchni jest 150/150 a w jadalni 180/150. poniżej powinny byc zdjecia (pierwszy raz wklejam fotki) z wczorajszego dnia jeszcze przed zalaniem stropow: http://images33.fotosik.pl/260/fd5fea6212bec9bemed.jpghttp://images23.fotosik.pl/216/b6303c8f93cc8f9fmed.jpg no wreszcie...uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 21.05.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Agakaz nie wiem jak planujecie meble kuchenne, ale przez to duże okno nie zawiesicie przy nim szafek ściennych. My od początku zmieniliśmy okno kuchenna (i 3 w salonie) na 150 szerokości, a są i tak duże. Poza tym, już w trakcie powstawania domu, zmniejszaliśmy szerokość 3 okien. Widać to doskonale na zdjęciach w ujęciach od strony ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 21.05.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Ankar super postępy! Gratulujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.05.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 ankar, w pierwszej chwili myślałam, że to nasze zdjęcia Macie nisko posadowiony dom - fajnie, nasz jest chyba za wysoko - chciałam mies taras płasko z ogrodem, tak jak Wy Widzę, że też obniżyliście wysokość drzwi wejściowych? I słupek pomiędzy bramami macie murowany a my betonowy. Wykonawca nie będzie szczęśliwy, ale chyba zwęzimy to okno kuchenne... Dla mnie ważne jest ustawienie szafek w kuchni. ankar, otwory na bramy zostawiliście w oryginalnym rozmiarze?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.05.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 a czy ja mogę teraz zmniejszyć okno w stosunku do projektu? To zmiana nieistotna??http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/614321/previews/17747521_p5200279.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankar 22.05.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 agakz - otwory możesz zmienic teraz - kierownik budowy zrobi tylko odpowiedni wpis w dzienniku - nie powinno byc z tym wiekszego problemu. W koncu domek ma byc wygodny i funkcjonalny i dopiero w praktyce w trakcie jak powstaje widac co musiałoby byc jeszcze zmienione. My akurat kombinujemy z oknem na schodach. W projekcie bylo o ile dobrze pamietam 120/180 - skrocilismy je do 120/150 i tez tak jak Ty wypatrywałam kiedy ona sie wreszcie zacznie jak budowano sciany. Teraz natomiast z przerazeniem odkryłam ze jest to wprost idealne okno dla samobójców - wypada niepokojąco nisko - na wysokosci kolan, ale wykonawca juz zaczął kombinowac jak je podniesc na rozsadna wysokosc. i to okienko bedzie połokragłe - zakochałam sie w takim na targach na Budmie i chociaz jedno MUSIAŁAM przeforsowac do naszego domku.http://images23.fotosik.pl/216/bbfd4ff476449858.jpgsłaba jakość bo robiłam telefonem Nasz dom jest nisko od strony frontowej a z drugiej wysoko ze wzgledu na spad na dzialce. Z tym tarasem to faktycznie wykonawca fajnie pokombinowal zeby nie trzeba bylo robic schodkow kosztem tarasu (kazdy cm jest ważny)- powinien wyjsc rowno z ziemią. W przyszłosci przykręcimy do sciany wielką markize i w razie deszczu lub ostrego słonca bedzie mozna siedziec na tarasie pod daszkiem.Z drzwiami wejsciowymi nic nie robilismy tak samo z garazowymi -sa jak w projekcie. Dzieki sugestii wykonawcy zmienilismy tylko okno nad garazem na wieksze bo takie wielkie pomieszczenie a takie drobniutkie okienko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts