Basia i Sławek 22.05.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Włączę sie do dyskusji, mogę? My zwężyliśmy okno na klatce schodowej do 100 cm i dodamy od zewnątrz barierkę zabezpieczającą. Takie zabezpieczenie ma Ulcia i jest OK. To okno ma bardzo wiele uroku i daje ogrom światła. Zastanówcie się nad skracaniem go. Naszym zdaniem wystarczy barierka i będzie bezpiecznie. Trzeba uważać ze zmianami w oknach, ponieważ bardzo łatwo można zaburzyć harmonię wyglądu zewnętrznego budynku. Z tego względu zwężyliśmy też otwór okienny w gabinecie do 100 cm. Pozdrawiamy wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda M 22.05.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 A ja mam takie pytanie- cały czas mowa o oknach, a co z drzwiami wejściowymi? W projekcie są zaprojektowane na 110 cm. Czy nie są za szerokie? Czy ktoś zdecydował się na zwężenie otworu wejściowego?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankar 22.05.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Basia i Sławek - oczywiscie - projetant tak pokombinowal by bylo ładnie i funkcjonalnie ale mimo to każdy z nas cos w projekcie zmienil. Ciekawy pomysł z tym przedłuzeniem dachu nad tarasem u Was.. Magda M drzwi wejsciowe zostawilismy tak jak sa w projecie (temat drzwi teraz akurat przerabiam i nie podjęłam jeszcze ostatecznej decyzji). Podobaja mi sie takie: http://images33.fotosik.pl/261/0c84a7cdc43439fd.jpg http://images32.fotosik.pl/261/049c04df637860a4.jpg ale do naszego groszka takie wielkie nie pasuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda M 22.05.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Ankar! Drzwi na zdjęciach są śliczne! Ale mimo to zastanawiamy się, czy nie zmniejszyć otworu wejściowego do 90 cm. Sama nie wiem. Jeśli już ktoś przerabiał ten temat to proszę o podpowiedź!!! I jeszce jedno- ankar, agakz, robertnicki- jak "wklejacie" te zdjęcia bezpośrednio w odpowiedzi? Na serwerze udało mi się umieścić zdjęcia, ale co dalej..??? Serdecznie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankar 22.05.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Magda M - ja sie niezle spocilam zanim doszlam do tego jak je tu zamiescic. Napisze jak blondynka blondynce bo mnie te wszystkie dziwne informatyczne opisy jak wkleic fotki tylko ogłupiaja i w rezultacie nic nie wychodzi . Skoro umiesciłas juz zdjecia na serwerze to dalej robie tak - wyswietlam zdjecie ktore chce umiecic w osobnym oknie (ja akurat umieszczam je na fotosiku), klikam na nim prawym przyciskiem myszy i w tabelce ktore sie pojawi wybieram z samego dołu wlasciwosci -wtedy pojawi sie nastepna tabelka i kopiuje z niej adres URL, pozniej przenosze sie w okienko postu wciskam przycisk IMG i wklejam ten link i znow IMG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankar 22.05.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Magda M - trzymam kciuki. Pochwal sie fotkami. Jeśli cos niejasno napisałam pytaj smiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.05.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 ankar, ale te drzwi z obrazków chyba są szersze niż 110 cm? Co do okien, to w projekcie jest: jadalnia 90+140 = 230, kuchnia 90+140= 230 i później drzwi 220 oraz kotłownia 90+130=220 czyli są 2 poziomy. A u Was i u nas też jest okno kotłowni podniesione do poziomu kuchni i jadalni a drzwi niżej? O zwężeniu okna porozmawiam z wykonawcą i przypilnuję wpisu w dzienniku. I tak juz podniesliśmy tylne do h=90 cm zamiast 80 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 22.05.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Namawiali - namówili. W albumie są nowe fotki. http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/10558/normal_DSCF4060.JPG http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/10558/normal_DSCF3437.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 22.05.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 A ja mam takie pytanie- cały czas mowa o oknach, a co z drzwiami wejściowymi? W projekcie są zaprojektowane na 110 cm. Czy nie są za szerokie? Czy ktoś zdecydował się na zwężenie otworu wejściowego? Pozdrawiam! My zmniejszyliśmy do 90 cm. Początkowo miały być 100, ale zadecydowała tu cena drzwi. Poza tym jeśli wstawicie szerokie drzwi wejściowe to zapomnijcie o jakiejkolwiek porządnej szafie wnękowej w wiatrołapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.05.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 robertnicki, jak ładnie Jak długi jest ten blacik pod umywalką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 22.05.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 robertnicki, jak ładnie Jak długi jest ten blacik pod umywalką? Około 210 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.05.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Nawet po zwężeniu chyba kiepsko z tą szafą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankar 23.05.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Ja akurat jestem zwolenniczka symetrii tak wiec wszystkie okna u nas sa na tym samym poziomie (zmieniłam tez okno w gabinecie bo razila mnie ta kolosalna róznica pomiedzy oknem w salonie) . Faktycznie wychodzi na to ze drzwi beda sie konczyly wczesniej niz poziom okien - to akurat mi nie przeszkadza.Te drzwi ktore zamiescilam bardzo mi sie podobaja ale niestety po pierwsze nie pasuja do naszego groszka - patrzac z zewnatrz lewa strona drzwi właziłaby chyba na sciane a druga kwestia - cena!Nie planujemy szaf wnękowych i innych w wiatrołapie u nas szafa na wierzchnie ubrania bedzie w pom. gosp. ktore u nas bedzie pełniło role zimowej garderoby. Robertnicki piękna łazienka! Prosimy o wiecej zdjęc poddasza. Kazdy etap jest fajny ale ta wykończeniowka narazie mnie przeraza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.05.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 ankar, czyli mamy tak samo wszystkie okna na równym poziomie a drzwi niżej. Tez myślałam o garderobie w pomieszczeniu gospodarczym, ale piec kondensat + zasobnik i do tego pies będzie tam miał legowisko - więcej się nie zmieści Myslałam też o przesunięciu scianki pomięszy gospodarczym a holem tak, aby powstała szafa wnękowa, ale chyba się nie uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.05.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Groszkowcy, jakiej firmy i jakie modele macie okien dachowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda M 23.05.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 p http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4b6e352cf67522d8.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina767 23.05.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 witam. jestem posiadaczka wspaniałego groszka 4 jeszcze niewykonczonego i dlatego zapisałam sie do forum gdyz moze ktos tez buduje ten domek i podzieli sie opinia i ewentualnymi zmianami w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda M 23.05.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 ankar dzięki! Jak widzisz udało mi się umieścić zdjęcie http://images31.fotosik.pl/262/2c58f2d473762eb4med.jpg oto na jakim etapie jesteśmy. robertnicki postanowiiśmy, że też będziemy zmniejszać drzwi wejściowe na 90 cm. serdecznie pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 23.05.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Agakz my będziemy mieli okna Fakro FTP-V i do łazienki PTP-V. Wymiary takie jak w projekcie. Robertnicki bardzo oryginalne łazienki! Gratulujemy pomysłów i postępów! Pozdrawiamy wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.05.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Basia i Sławek - jedno okno jest sosnowe a drugie aluminium-pcv, czy one z zewnątrz wyglądają tak samo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts