agakz 28.05.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Basia i Sławek, jaki szeroki jest Wasz taras? Czym będzie wyłożony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 28.05.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Grzegorz_si ślicznie wygląda ten palący się kominek! SUPER! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 28.05.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Agakz nie pamiętam dokładnie, ale chyba niecałe 3 metry. Będzie wyłożony brukiem klinkierowym. Z niego będą też schody i ganek z przodu oraz ścieżka wokół domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 28.05.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Agakz nie pamiętam dokładnie, ale chyba niecałe 3 metry. Będzie wyłożony brukiem klinkierowym. Z niego będą też schody i ganek z przodu oraz ścieżka wokół domu. to będzie bardzo ładnie Lubię cegły i bruk klinkierowy. Niestety obecnie mam go tylko pod kozą... Pytałam o szerokość, bo się zastanawiamy jaki zrobić - miejsca nie mam za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 28.05.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Czy mozecie napisac jak duze sa Wasze dzialki? Po zdjeciach ciezko ocenic czy zostaje Wam duzo miejsca wokol domu czy tez nie. My mamy 9 ar i wydaje mi sie, ze zeby domek ladnie sie naprawde prezentowal, to przydalyby sie jeszcze ze 2-3. Basia i Slawek, ile bedziecie miec metrow od tarasu do ogrodzenia w linii prostej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 29.05.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Agakz My mierzyliśmy jaką szerokość musi mieć taras, aby postawić stół i krzesła dookoła. Jeśli masz mało miejsca, to myślę, że nawet 2 m wystarczy. DorkaS my mamy dużą, działkę, ale na planie wydłużonego prostokąta. U nas od tarasu do ogrodzenia będzie ok. 5-6 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 29.05.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Dziękuje wam za rady w sprawie okien w salonie, chociaż zastanawiam się, czy okno- drzwi (360cm) które chcielibyśmy mieć w salonie da odpowiednią ilość światła. Balkonów na górze nie chcemy likwidować. Co o takim oknie sądzicie? Pozdrawiam wszystkich zapracowanych groszkowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 29.05.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Anulawasz trudno jednoznacznie stwierdzić czy to wystarczy. Myślę jednak, że jeśli zostawicie pozostałe okna w salonie tak jak w projekcie, czyli 180/150 to przy tak dużych drzwiach powinniście mieć dużo światła.Pozdrawiamy słonecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 30.05.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 A ja bym przy drzwiach tarasowych w salonie niczego nie zmieniał. Tak jak w projekcie jest naprawdę super. Na etapie budowania wydają się ogromne, ale to wrażenie znika po wstawieniu okien.Jedyne do czego namawiam to rezygnacja z jednego okna na ścianie "od kominka". Jest niepotrzebne a pokój przez to jest dużo bardziej "ustawny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 30.05.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 grzegorz_si, Twój kominek jest piękny Salon zupełnie inaczej wygląda bez tego okna. A co myślicie o mojej koncepcji, żeby w jednej sypialni z drzwiami balkonowymi zlikwidować okno połaciowe? Mam balkon na stronę zachodnią, czy będzie dość jasno? Jakoś mi nie leży to okno nad łóżkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina767 30.05.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 A co doradzicie mi w sprawie zlikwidowania okien połaciowych. według mnie te okna balkonowe wystarczają w zupełności proszę mnie poprawic jesli sie mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankar 30.05.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 mnie sie tez wydaje ze wystarczą - zrezygnowalismy z okien polaciowych w tych pokojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda M 30.05.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 dorkaS- my mamy działkę o pow.8,5 ar. Patrząc po fundamentach mogę śmiało powiedzieć, że wystarczy i na garaż i na mały ogródek. ewelina767- my zrezygnowaliśmy z okien dachowych, zostawiliśmy tylko jedno w łazience. Myślę, że przy oknach balkonowych będzie wystarczająco jasno. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 30.05.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 A co doradzicie mi w sprawie zlikwidowania okien połaciowych. według mnie te okna balkonowe wystarczają w zupełności proszę mnie poprawic jesli sie mylę My nie mamy okien balkonowych w górnych pokojach, bo wogóle nie mamy balkonu, a okna mamy 150x150. Jednak gdyby nie było połaciowych to w pokojach byłoby poprostu ciemno, pomimo usytułowania okien szczytowych na południowy zachód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 31.05.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Mam pytanie z jakiego budowaliście POROTHERMU 25 czy 30 i ile sztuk zużyliście i z czego budowaliście ścianki działowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 31.05.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 My zgadzamy się z Robertnickim. Teraz mamy już dach, ale jeszcze bez okien połaciowych. Również uważamy, że w pokojach jest zbyt ciemno. Trzeba uważnie postępować ze zmianami, żeby potem nie żałować. Miałam wątpliwości co do okna nad łóżkiem w sypialni. Jednak osoby, które tak już maja zachwalają, że jest bardzo przyjemnie patrzeć czasem w gwiazdy. Zawsze można też założyć nieprzepuszczalną dla promieni słonecznych roletę. Jeśli wybierze się bardzo dobre oka, z podwójną uszczelką i wentylacją (np. Fakro FTP-V), nie ma obawy przed skraplaniem czy przewiewami. Pozdrawiamy wszystkich w ten upalny dzień i życzymy miłego weekendu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 31.05.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Anulawasz my budowaliśmy z Porotermu 25, a ścianki działowe z Porotermu 11. Nie wiem ile wyszło na dom, ponieważ kupowaliśmy też od razu na garaż. Za rok ocieplimy całość wełną mineralną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta_Ł 31.05.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Witam Wszystkich serdecznie, jesteśmy właśnie na etapie wyboru projektu (działeczka 1350m2 już zakupiona ) właściwie groszek2 spełnia wszystkie nasze potrzeby, ale męczy mnie pytanie czy kuchnia szer 265cm nie jest za wąska,moja obecna ma 300cm i jest idealna niby tylko kilka cm a jednak, no i salon wg mnie brakuje mu 50cm w szerokości. Rozwiejcie proszę moje wątpliwości. Nie zauważyłam tu nikogo ze śląska, czyżby nikt tu nie budował takiego ładnego domu?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 31.05.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 grzegorz_si, Twój kominek jest piękny Dziękujemy Salon zupełnie inaczej wygląda bez tego okna. Właściwie z dwoma oknami nigdzie na żywo nie widziałem więc naweto nie wiem czy przyznać Ci rację A co myślicie o mojej koncepcji, żeby w jednej sypialni z drzwiami balkonowymi zlikwidować okno połaciowe? Mam balkon na stronę zachodnią, czy będzie dość jasno? Jakoś mi nie leży to okno nad łóżkiem Ja zawsze chciałem mieć okna dachowe i my mamy wszystkie. Moim zdaniem będzie trochę ciemno a ja lubię słońce, poza tym chcę w nocy patrzeć na gwiazdy leżąc w łóżku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 31.05.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Aneta_Ł witamy na forum! Tematy, o które pytasz były kilkakrotnie tu dyskutowane. Radzę przeczytać uważnie posty. Moim zdaniem ani kuchnia, ani salon nie jest za wąski. Poza tym można dodatkowo zyskać wewnątrz kilkadziesiąt centymetrów robiąc ścianę z cieńszego Porotermu na zewnętrznej krawędzi fundamentów. Tak my zrobiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts