Weronika1 13.06.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Jeszcze jedna sprawa, błagam niech się ktoś odezwie z woj.lubelskiego ,kto buduje czy wybudował już groszka, chciałabym zobaczyć jak on wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 13.06.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witamy nowych zapaleńców i życzymy powodzenia. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 13.06.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Weronika1 wydłużenie salony o pół metra nie ma sensu, ponieważ jest on i tak bardzo długi. Ewentualne poszerzenie i tę odległość byłoby bardziej na miejscu. Rysowanie na ziemi, kiedy nie ma chociaż ścian, daje też zafałszowany, skurczony obraz sytuacji. Spiżarnia to naprawdę świetna sprawa. Trzeba tylko pamiętać o wystarczającym zagłębieniu się w grunt. My mamy 2 stopnie i jest to trochę przy mało. Co do reszty zmian, to super, że każdy dopasowuje projekt do swoich upodobań i oczekiwań Pozdrawiamy wszystkich bardzo serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulcian 13.06.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witam wszystkich w tym gorącym okresie ja chciałabym dodać, że w swoim groszku 2 zmieniliśmy dach nad garażem trójspadowy moim zdaniem wygląda lepiej niż w projekcie ale wiadomo każdy chwali co ma, poza tym zrezygnowaliśmy ze spiżarni wstawiamy schody ażurowe, na działce mamy zamiar postawić dodatkową wiatę z pomieszczeniem na różne "graty", w salonie na dłuższej ścianie mamy dwa wyjścia na taras i na tej tylnej ścianie także, ponieważ taras jest w kształcie litery L, dodatkowo w garażu mamy 3 malutkie okienka i wyjście na ogród. Jeżeli chodzi o okna połaciowe to wstawiliśmy także jedno w garderobie. Teraz robimy ogrzewanie podłogowe i zamawiamy solary. Już mnie głowa boli pozdrawiam i życzę dużo siły i spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Animar 13.06.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Weronika pisałam do Ciebie na gg ale masz cały czas nie aktywny. Jestem z Puław i chętnie z Tobą porozmawiam na temat Groszka2. Czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 13.06.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witam wszystkich zapracowanych budowniczych. My już mamy pozwolenie i w poniedziałek wchodzi ekipa budować naszego groszka. Mam do was ogromną prośbę potrzebuję do banku kosztorys groszka jeśli ktoś ma i mógłby mi udostępnić to będę wdzięczna. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 13.06.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Weronika pisałam do Ciebie na gg ale masz cały czas nie aktywny. Jestem z Puław i chętnie z Tobą porozmawiam na temat Groszka2. Czekam Jak się cieszę, że się odezwałaś, to gg to nie mój numer poprostu jakoś tak się dziwnie zalogowałam na forum i mi to wyskoczyło, mój gg to 9511916. Mieszkam niedaleko Ryk, więc całkiem niedaleko od ciebie. na jakim jesteś etapie budowy, czy mogłabym zobaczyć twojego groszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 13.06.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Weronika1 wydłużenie salony o pół metra nie ma sensu, ponieważ jest on i tak bardzo długi. Ewentualne poszerzenie i tę odległość byłoby bardziej na miejscu. Zaszła pomyłka, źle się wyraziłam , chodziło mi o poszerzenie salonu o pół metra i wtedy byłoby akurat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pektor 14.06.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Magda M, anulawasz, dorkaS, grzegorz_si i innych budujących w okolicach Krakowa proszę o kontakt - wymieńmy się doświadczeniami przy naszych groszkach "na żywo". Mnie dziś brygada zaczęła murować ścianu parteru. Fundament mam z bloczków, ściany będą 2-warstwowe (max + styropian 12cm). Moje zmiany dotychczas: okno w kuchni 150, okno w kotłowni (60), okno przy wyjściu na taras (180x150), okno przy kominku 150, okno w gabinecie 150. Poza tym garaż szerszy o 1m i obniżona podłoga w kotłowni (na równi z garażem). To na razie tyle, ale już wiem, że będą kolejne zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 14.06.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Magda M, anulawasz, dorkaS, grzegorz_si i innych budujących w okolicach Krakowa proszę o kontakt - wymieńmy się doświadczeniami przy naszych groszkach "na żywo". Mnie dziś brygada zaczęła murować ścianu parteru. Fundament mam z bloczków, ściany będą 2-warstwowe (max + styropian 12cm). Moje zmiany dotychczas: okno w kuchni 150, okno w kotłowni (60), okno przy wyjściu na taras (180x150), okno przy kominku 150, okno w gabinecie 150. Poza tym garaż szerszy o 1m i obniżona podłoga w kotłowni (na równi z garażem). To na razie tyle, ale już wiem, że będą kolejne zmiany Ja bardzo chetnie, ale na "zywo" mam na papierze poprawki parteru, a rzutow pietra od naszej pani architekt nie mozemy wydusic. Czekamy juz miesiac. Ciagle mam nadzieje, ze wbijemy lopate w tym roku, ale zaczynam coraz mniej w to wierzyc. My mamy zamiar wybudowac Groszka3, z glownych zmian, to nieco poszerzylismy garaz i zmienilismy nad nim dach na dwuspadowy. Dodalismy tez po okienku z kazdej strony wykusza kuchennego. Sciany maja byc trojwarstwowe. Reszta zmian w zasadzie kosmetyczna. Z ktorej strony i jak bardzo pod Krakowem sie budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pektor 16.06.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Z ktorej strony i jak bardzo pod Krakowem sie budujecie? W Młodziejowicach koło Michałowic. Za około 2 tygodnie będziemy mieli płytę nad parterem (mam nadzieję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 16.06.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 pektormy budujemy sie niedaleko was bo w Bibicach też koło Michałowic. Dzisiaj panowie zaczęli kopać fundamenty właśnie jadę zobaczyć co zrobili. Kochani ponawiam prośbę o kosztorys do banku jeśli ktoś może dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina767 17.06.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 witam po długim czasie nieobecności postanowiłam zobaczyć co tu nowego słychać a zarazem pochwalić sie,że jutro przywiozom mi juz dachówke a od poniedziałku ruszamy pełną parą ją kłaść aha i jeszcze elektryka juz położona i bednarka wokół domu z wyprowadzeniem na odgromowe. Moze juz w lipcu zaczniemy kanalize i tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Animar 18.06.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam. Czy byłabym bardzo wścibska jakbym sie zapytała ile kosztował Was stan surowy otwarty. Mam ekipę ale coś kręci i nie wiem czy nie chce mnie wyrolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 18.06.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Gratulujemy wszystkim postępów! U nas robocizna stanu surowego otwartego z więźbą, odeskowaniem, membraną i kontrłatami kosztowała ok. 40 tys zł. Nasze postępy można na bieżąco śledzić w albumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 18.06.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam groszkowców! Co myślicie o posadowieniu domu na fundamentach z płyty żelbetowej, czytałam że jest to wskazane na mało stabilnych gruntach a taki u mnie jest jak już wcześniej pisałam.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankar 19.06.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 fotorelacja z postepów naszych budowlańców http://images34.fotosik.pl/291/12eca9dddaf4138cmed.jpghttp://images33.fotosik.pl/291/cd8de37e22382f89med.jpg prawie skonczone ocieplenie (ściana trójwarstwowa):http://images28.fotosik.pl/232/e71e37b7ad683023med.jpg http://images26.fotosik.pl/232/dce4554d6ff17dd8med.jpg i tak dla zobrazowania ze groszek wcale nie jest taki malutki: http://images25.fotosik.pl/231/48884107b73e639bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 19.06.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Ankar gratulacje!!! Ile zajelo Wam dojscie do tego etapu? Pomijajac papierkologie stosowaną? Bardzo podoba mi sie ten etap zarowno u Was jak i Basi i Slawka. Takie mury sie blyskawicznie pna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankar 19.06.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 dzieki 18 kwietnia zdjęli humus ale przyszlo gradobicie i wszystko nam zniszczylo i zalało musielismy czekac az woda zejdzie i teren sie osuszy do 24 kwietnia tak wiec w zasadzie trzeba liczyc od 24 kwietnia. W piatek planujemy tzn wieche... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pektor 20.06.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Kochani ponawiam prośbę o kosztorys do banku jeśli ktoś może dać. My też! My też! Baaardzo prosimy - jeśli można - o przesłanie kosztorysu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts