Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W GROSZKU pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Weronika1 wydłużenie salony o pół metra nie ma sensu, ponieważ jest on i tak bardzo długi. Ewentualne poszerzenie i tę odległość byłoby bardziej na miejscu. Rysowanie na ziemi, kiedy nie ma chociaż ścian, daje też zafałszowany, skurczony obraz sytuacji. Spiżarnia to naprawdę świetna sprawa. Trzeba tylko pamiętać o wystarczającym zagłębieniu się w grunt. My mamy 2 stopnie i jest to trochę przy mało. Co do reszty zmian, to super, że każdy dopasowuje projekt do swoich upodobań i oczekiwań :D

Pozdrawiamy wszystkich bardzo serdecznie!

Witam wszystkich w tym gorącym okresie ja chciałabym dodać, że w swoim groszku 2 zmieniliśmy dach nad garażem trójspadowy moim zdaniem wygląda lepiej niż w projekcie ale wiadomo każdy chwali co ma, poza tym zrezygnowaliśmy ze spiżarni wstawiamy schody ażurowe, na działce mamy zamiar postawić dodatkową wiatę z pomieszczeniem na różne "graty", w salonie na dłuższej ścianie mamy dwa wyjścia na taras i na tej tylnej ścianie także, ponieważ taras jest w kształcie litery L, dodatkowo w garażu mamy 3 malutkie okienka i wyjście na ogród. Jeżeli chodzi o okna połaciowe to wstawiliśmy także jedno w garderobie. Teraz robimy ogrzewanie podłogowe i zamawiamy solary. Już mnie głowa boli pozdrawiam i życzę dużo siły i spokoju

Weronika pisałam do Ciebie na gg ale masz cały czas nie aktywny. Jestem z Puław i chętnie z Tobą porozmawiam na temat Groszka2. Czekam

Jak się cieszę, że się odezwałaś, to gg to nie mój numer poprostu jakoś tak się dziwnie zalogowałam na forum i mi to wyskoczyło, mój gg to 9511916.

Mieszkam niedaleko Ryk, więc całkiem niedaleko od ciebie. na jakim jesteś etapie budowy, czy mogłabym zobaczyć twojego groszka?

Magda M, anulawasz, dorkaS, grzegorz_si i innych budujących w okolicach Krakowa proszę o kontakt - wymieńmy się doświadczeniami przy naszych groszkach "na żywo". Mnie dziś brygada zaczęła murować ścianu parteru. Fundament mam z bloczków, ściany będą 2-warstwowe (max + styropian 12cm).

Moje zmiany dotychczas: okno w kuchni 150, okno w kotłowni (60), okno przy wyjściu na taras (180x150), okno przy kominku 150, okno w gabinecie 150. Poza tym garaż szerszy o 1m i obniżona podłoga w kotłowni (na równi z garażem). To na razie tyle, ale już wiem, że będą kolejne zmiany :wink:

Magda M, anulawasz, dorkaS, grzegorz_si i innych budujących w okolicach Krakowa proszę o kontakt - wymieńmy się doświadczeniami przy naszych groszkach "na żywo". Mnie dziś brygada zaczęła murować ścianu parteru. Fundament mam z bloczków, ściany będą 2-warstwowe (max + styropian 12cm).

Moje zmiany dotychczas: okno w kuchni 150, okno w kotłowni (60), okno przy wyjściu na taras (180x150), okno przy kominku 150, okno w gabinecie 150. Poza tym garaż szerszy o 1m i obniżona podłoga w kotłowni (na równi z garażem). To na razie tyle, ale już wiem, że będą kolejne zmiany :wink:

Ja bardzo chetnie, ale na "zywo" mam na papierze poprawki parteru, a rzutow pietra od naszej pani architekt nie mozemy wydusic. Czekamy juz miesiac. Ciagle mam nadzieje, ze wbijemy lopate w tym roku, ale zaczynam coraz mniej w to wierzyc. My mamy zamiar wybudowac Groszka3, z glownych zmian, to nieco poszerzylismy garaz i zmienilismy nad nim dach na dwuspadowy. Dodalismy tez po okienku z kazdej strony wykusza kuchennego.

Sciany maja byc trojwarstwowe. Reszta zmian w zasadzie kosmetyczna. Z ktorej strony i jak bardzo pod Krakowem sie budujecie?

witam po długim czasie nieobecności postanowiłam zobaczyć co tu nowego słychać a zarazem pochwalić sie,że jutro przywiozom mi juz dachówke a od poniedziałku ruszamy pełną parą ją kłaść :D aha i jeszcze elektryka juz położona i bednarka wokół domu z wyprowadzeniem na odgromowe. Moze juz w lipcu zaczniemy kanalize i tynki :)