Basia i Sławek 27.06.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Ale cisza na forum...U nas dziś wkroczyli tynkarze. Wcześniej porobiliśmy, oczywiście, zdjęcia instalacji. Dachówki na domu przybywa, rosną piękne kominy. Dokumentacja w albumie uzupełniona. Tylko z kolejną rozmową w związku z oknami zwlekamy...Deszczowe pozdrowienia dla wszystkich Przyjaciół "Groszka"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 29.06.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Cisza,cisza bo wszyscy pewnie ciężko pracują i dopieszczają swoje Groszkai tak jak my.U nas wykończeniówka,ale do końca jeszcze troszeczkę.Wczoraj pomalowałam kotłownię i garaż.Mieliśmy oczywiście dylemat odnośnie koloru ,ale wymieszaliśmy sami i wyszedł taki budyń waniliowy.Na początku stawialiśmy na szarą myszkę ale byłoby bardzo ponuro, a brudzić i tak się będzie.Zupelnie inaczej wygląda pomieszczenie gdy dostanie kolorek.Farby do części pomieszczeń zakupione czekają na akcję malowanie,ale narazie nie zdradzimy jakie.Pochwalimy się jak będą gotowe.Drzwi wewnętrzne stoją u stolarza i czekają na bejcowanie.Mamy już podłączoną do domku kanalizację!Stolarz od schodów już chciał montować,ale go troszkę przesunęliśmy bo jeszcze czeka nas trochę brudnej roboty na dole, a nie chcemy zniszczyć stopnic.Zasiana trawa wyrosła a wraz z nią zielsko.Także ładną trawkę to będziemy mieli pewnie w przyszłym roku.Życzymy wszystkim Groszkowym zapaleńcom wielu sił,wytrwałości i cierpliwości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 30.06.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Robertnicki gratulujemy tempa! Już niedługo zamieszkacie! Super! Czekamy na zdjęcia! Pozdrawiamy serdecznie! Agakz przez przypadek weszłam do Waszego dziennika i zobaczyłam, ze planujecie taką samą wannę jak my kupujemy - Love Story!!! Bardzo oryginalne rozstawienie szafek w kuchni planujecie. I tu też widzę, że taką stojącą witrynę w rogu jak my! Coś mi się wydaję, że mamy podobny gust... Jak będziecie w okolicy Torunia to zapraszamy! A u nas przyspieszenie wszystkiego o tydzień. Jak dobrze pójdzie to startujemy z wykończeniówką 11 sierpnia! Hurrrrrrrrrraaaaaaaaaaaa!!! Powodzenia życzymy Wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 30.06.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 pektor My kupiliśmy kosztorys w Archonie, może jest on atrakcyjny ale zupełnie nie przydatny do banku, to były tylko wyrzucone pieniądze jest za bardzo szczegółowy i trudno sie w nim wyznać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkaBlue 02.07.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Witam wszystkich.Jestem posiadaczem projektu groszka 4 podpiwniczonego.Gratuluje tych pięknych budowli którymi możecie pochwalić się na forum.My jesteśmy na etapie rozważań z czego budować,mąż stawia na porotherm44,mnie lepszym rozwiązaniem wydaje się max 29+styropian 12cm,drugim dylematem są kominy,trzecim schody.Wykonawca twierdzi że lanych już się nie robi namawia na drewniane.Już wiem że czeka nas jeszcze dużo bezsennych nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 02.07.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Witaj MajkaBlue Co do technologii to są wśród nas zarówno zwolennicy ściany jednowarstwowej jak i dwuwartswowej. Ja mam Poroton 24 cm + 15 cm styropiany (w planie). Panuje opinia, że ściana jednowarstwowa wymaga bardzo dużej dokładności układania, o którą trudno wśród wykonawców Schody. Lane się robi - spójrz po fotodziennikach innych budów, niezależnie od projektu. Wczoraj wróciłam z wakacji w pięknym pensjonacie gdzie były schody drewniane - masakra, okropny hałas i łomot, mimo, że stopnie były obłożone wykładziną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 03.07.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 U nas już fundamenty stoją, wczoraj hydraulik zrobił piony i teraz musimy zdobyć ziemię,żeby zasypać fundamenty bo są bardzo głębokie. Kochani mam pytanko gdzie macie umieszczone wodomierze, bo w projekcie są w kuchni a hydraulik chce umieścić w kotłowni.Ja już od dzisiaj na urlopie więc odpoczywam. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 03.07.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 U nas już fundamenty stoją, wczoraj hydraulik zrobił piony i teraz musimy zdobyć ziemię,żeby zasypać fundamenty bo są bardzo głębokie. Kochani mam pytanko gdzie macie umieszczone wodomierze, bo w projekcie są w kuchni a hydraulik chce umieścić w kotłowni.Ja już od dzisiaj na urlopie więc odpoczywam. Pozdrawiam wszystkich My będziemy miec wodomierz w kotłowni. Moja mama ma w kuchni, zobacz jaka masakra przy montażu szafek była: http://images31.fotosik.pl/125/f73b872ff8cc9503m.jpg cała szafka powycinana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 03.07.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Hej, mam projekty łazienek i kuchni, ale nie umiem ich zamieścić na forum. W naszym albumie nie chcę, ponieważ rodzina zobaczy, a to ma być niespodzianka dla nich Czy mogę wysłać je do kogoś z Was na mail, a Wy zamieścicie na forum? Anulawasz my też wodomierze, rozdzielnie itp. będziemy mieli w kotłowni. Upalne pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 03.07.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Hej, mam projekty łazienek i kuchni, ale nie umiem ich zamieścić na forum. W naszym albumie nie chcę, ponieważ rodzina zobaczy, a to ma być niespodzianka dla nich Czy mogę wysłać je do kogoś z Was na mail, a Wy zamieścicie na forum? bardzo lubimy projekty możesz wrzucić na [email protected] to wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 03.07.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Ok. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 03.07.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Oto z lekka zakonspirowane projekty http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/previews/18556165_1.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/previews/18556173_2.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/previews/18556177_3.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/previews/18556180_4.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/previews/18556185_5.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/previews/18556190_6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 03.07.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Basia i Sławek, te łazienki projektował projektant czy to własne talenty? Bo ja mam 10 pomysłów, ale nie umiem sobie tego narysować, żeby którąś wersję wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 03.07.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Dlaczego zakonspirowane? Chętnie odpowiem na wszystkie pytania. To są w większości nasze pomysły, narysowane w profesjonalnym programie przez specjalistę. W komercyjnych programach nie ma takiej bazy, np. płytek. Małą łazienkę (tę niebieską) zaprojektowaliśmy sami, do dużej (tej różowej) kilka pomysłów do naszego projektu podrzucił projektant, a kuchnia jest naszym dziełem Wanna, umywalki (zlewozmywak) z szafkami, kabina i WC oraz sprzęt w kuchni będzie inny. Niektórych nie było w bazie programu (np. wanny Love Story), a innych jeszcze nie wybraliśmy. W sobotę zamawiam płytki. Do tego czasu muzę wybrać jeszcze te do kuchni. Myślę, że będą to tez jakieś z Paradyża, ponieważ są to super jakościowo płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 03.07.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Fajnie. A ta przerwa pod oknem w kuchni? Żałuję, że nie umiem obsługiwać jakiegoś Pro100 czy czegoś podobnego, bo nie mogę iść do projektanta i kazać mu rysować iluś wersji - każda zupelnie inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 03.07.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Przerwa pod oknem w kuchni jest na krzesełko. To takie miejsce robocze oraz po to, aby jedna osoba mogła tam zjeść, np. śniadanie, jeśli je akurat sama. Najważniejsze to zdecydować się na kafelki w łazience lub chociaż na 2 opcje. Jeśli już je mamy to bez problemu da się zrobić nawet 8 wersji My wielokrotnie zmienialiśmy projekt. Niektóre hurtownie czy bardzo duże sklepy oferują darmowy projekt, jeśli kupi się u nich produkty za jakąś kwotę. W naszym przypadku było to 5 tys zł. Za to inni oferują projekty po 100-300 zł za metr kwadratowy łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pektor 04.07.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Basia i Sławek - projekty superaśne!! grzegorz_si - dzięki za zaproszenie i umożliwienie spojrzenia na postawionego groszka. A tych kilka cennych uwag z pewnością się przyda. DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 04.07.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 04.07.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Basia i Sławek projekty świetne. I jak miło zobaczyć dolną łazienkę w "naszym" kolorze Także planujemy na niebiesko, tylko podłoga raczej beż. Górna też świetna. U nas będzie więcej "obstawiona", bo będzie też prysznic. A mam pytanko - te drzwi do schowka - to na zamówienie czy jakieś podpasowane meblowe? pozdrawiamy gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarosia3 04.07.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Witam po dłuższej przerwie.U nas praca znowu wre ,chociaz jak to bywa na budowie bez problemów i nerwów niestety się nie obyło... Zmieniliśmy ekipę od dachu i mamy nadzieję,że teraz będzie ok Mam pytanie ile trzeba liczyć m2 tynków wewnętrznych i posadzki? Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts