Basia i Sławek 04.07.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Sylwia Darek dziękujemy! Planujemy tam szafę wnękową z rozsuwanymi drzwiami. Podobna będzie w pokoju obok. Mamy tę jaskółkę szerszą niż w projekcie, dlatego szafa wyszła spora. Jarosia3 jesteśmy w trakcie obliczania ilości tynków. Jutro płacimy tynkarzom. Wkrótce napiszemy ile nam wyszło. Pozdrawiamy wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 04.07.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 To ja się pochwalę świeżutką więźbą 7 cieśli robiło ją równo 12 godzin http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/614321/previews/18586903_p7040934.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelkac 05.07.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 hej jestem nowym użytkownikiem i jednocześnie nowym fanem "groszku"Wczoraj zakupiliśmy projekt "w groszku 4" i w najbliższym tygodniu składamy wniosek o pozwolenie na budowę....ciekawe ile potrwa czekanie...może by sie udało zalać chociaż fundamenty w tym roku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 05.07.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Jarosia3 wyszło nam ok. 480 metrów kwadratowych tynków dla Groszka w podstawowej wersji, nieco powiększonego. Agakz gratulujemy więźby! Ewelkac witamy wśród nas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarosia3 05.07.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Basia i Sławek bardzo dziękujemy za informacje. Agakz równiez gratulujemy ekspresowo ułożonej więżby.Nasi fachowcy potrzebowali na to "tylko"3 tygodni i jeszcze nie dokończyli.Na szczęście mamy nową prężną ekipę,która ma w krótkim czasie zakończyć temat dachu .Pozdrawiamy cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 07.07.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Kochani, czy moglibyście mi napisać na co zwrócić uwagę przy wyborze kabiny prysznicowej? Sprawa pilna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkaBlue 08.07.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witajcie Kochani.Buduje groszka 4 podpiwniczonego i mam dylemat odnośnie okien w piwnicy,nie wiem czy podniesc budynek wyciagajac w ten sposób okna czy zostawić jak w projekcie.Prosze o rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelkac 08.07.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 hej...my tez przymierzamy sie do budowy groszka 4- z tym ze budujemy na skarpie- z jednej strony piwnice beda w ziemi a z drugiej całkiem odkryte.a gdzie budujesz ten domek??my w tym tygodniu składamy wniosek o pozwolenie na budowe- czy ktos wie ile kosztuje PnB?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 10.07.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Witam wszystkich "Groszkowych Przyjaciół"! A oto raport z przebiegu naszej budowy : Mamy już podłogówkę oraz wszystkie instalacje grzewcze i wodno-kanalizacyjne (patrz zdjęcia w albumie)! W poniedziałek będzie wylewana posadzka oraz robione odwierty do pompy ciepła. Zakończyliśmy też sprawę stolarki okiennej. Wobec kategorycznej odmowy wymiany okien i szczerej niechęci z naszej strony do procesów, zawarliśmy ugodę. Uzyskaliśmy obniżenie ceny okien oraz darmowe zamontowanie na zewnątrz wszystkich drzwi balkonowych pochwytów z zatrzaskiem. W sumie uzyskaliśmy dużo, ponieważ usterki są związane jedynie z estetyką okien, a nie z ich sprawnością. Pozdrawiamy gorąco i życzymy powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelkac 10.07.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Ale Wam zazdroszczę takiego etapu budowy;) mu dopiero dzis zataszczyliśmy tony papierów do Starostwa.....i teraz należy cierpliwie czekac na PnB...pozdawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 10.07.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Ewelkac my też z utęsknieniem patrzyliśmy na domki na "wyższym szczeblu rozwoju", a tu niedługo będziemy "się wykańczać" Ani się obejrzycie, a już będziecie mieszkać w swoim Groszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaiRadek 13.07.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Witam Wszystkich Groszkowców!!!!! Jeśtemy w trakcie budowy Domu w Groszku!!!!!! Czytam Wasze posty i ciesze się że jest tu tyle rad co do budowy i różnych swietnych rozwiązań!!! Mamy juz postwiony stan surowy a za jakieś parę dni a najdalej na początku sierpnia będzie juz stanem zamkniętym. W sumie najgorsze roboty już za nami. A no i mamy juz wszystkie przyłącza. Pozdrawiam Wszytkich Gorąco !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 14.07.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 AniaiRadek witamy! Nie chcę Was martwić, ale najgorsze dopiero przed Wami! Życzymy powodzenia i jak najmniej kłopotów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarosia3 15.07.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Wiadomość z ostatniej chwili: MAMY JUŻ STAN SUROWY ZAMKNIĘTY !!! Cieszymy się tym bardziej,gdyż mieliśmy niezłe przeboje z ekipą od dachu,zmienialiśmy fachmanów i w pewnym momencie w ogóle straciliśmy nadzieję na dalszy rozwój budowy.Ale już jest OK(oby nie zapeszyć ha ha )elektryk działa,niebawem tynki wewn.itd...Są też i plusy całego zamieszania-mężuś zgubił parę cm w pasie :lol:Pozdrawiamy serdecznie wszystkich miłośników GROSZKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 15.07.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Mam prośbę do Groszkowców 3 Pokażcie lub opiszcie swoje łazienki na górze Robiliście tak jak jest w projekcie ?? Trochę bym poprzestawiała ale nie wiem gdzie upchnąć toaletę ... przede wszystkim wanna naprzeciwko wejścia jakoś mi nie pasuje... czekam na jakieś pomysły A tak wogóle to u nas strop "się robi" Pozdrawiam Małgolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaiRadek 16.07.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Basia i Sławek Witam!!!! Zdajemy sobie sprawę że najgorse dopiero przed nami. Ale mam nadzieję że obejdzie się bez większych kłopotów. Widziałam na waszych zdjeciach że całe waze ogrzewaniw to podłogówka. Jak możeci to napiszie jak jest koszt całości i co kładziecie na podłogi. My chcemy położyć podłogówkę tylko wlozienkach, kuchni i holu. A mam jeszcze pytanko a własciwie prośbę o wytłumacznie o co chodzi z ta POMPĄ CIEPŁA i jaki jest jej koszt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 16.07.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Mam pytanie czy ktoś z was zlikwidował garderobę u góry i zrobił większa łazienkę? my o tym myślimy tylko zastanawiamy sie jak pomieścić wannę i drzwi- przejście na strych nad garażem (budujemy groszka z dwustanowiskowym garażem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 16.07.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Mam pytanie czy ktoś z was zlikwidował garderobę u góry i zrobił większa łazienkę? my o tym myślimy tylko zastanawiamy sie jak pomieścić wannę i drzwi- przejście na strych nad garażem (budujemy groszka z dwustanowiskowym garażem) U mnie bedzie tak: http://images32.fotosik.pl/314/625b8108a8fb04f0m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimmyco 16.07.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Mam pytanie czy ktoś z was zlikwidował garderobę u góry i zrobił większa łazienkę? my o tym myślimy tylko zastanawiamy sie jak pomieścić wannę i drzwi- przejście na strych nad garażem (budujemy groszka z dwustanowiskowym garażem) My zrobilismy tak: http://picasaweb.google.pl/iwonacza/LazienkaGorna dotyczy to co prawda Groszka 1 bez garażu, lecz może będzie w jakiś sposób inspirujące (trzeba by postawić komin tak jak jest w G1 bez garażu - czyli pomiędzy łazienką a garderobą). Koncepcja do rozważenia, jeśli nie przeszkadza Ci wanna na przeciwko drzwi. Z wstawaniem i wchodzeniem nie ma problemu - przetestowano, na razie bez wody . W miejscu garderoby, naszym zdaniem kompletnie niepraktycznej - będzie pralnia. Gdybym mial strych zrobilbym tam sobie super suszarnię. Łazienka została powiększona kosztem sąsiedniego pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 17.07.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 AniaiRadek o co chodzi dokładnie z pompą ciepła to radzilibyśmy przeczytać w internecie. Ogólnie otrzymuje sie ciepło ze środowiska, przy niewielkim udziale energii elektrycznej. Nasi znajomi, przy domu ok. 200 m kw. płacą za prąd zużywany tylko przez pompę ciepła ok. 1800 zł na rok. Mają za to ogrzewanie i do tego cało rocznie ciepłą wodę! Podłogówka przy pompie ciepła działa inaczej niż przy innym paliwie. Jest bardzo zdrowa dla domowników, ciepło rozchodzi się przez promieniowanie i ma dużą bezwładność cieplną. Podłoga jest letnia a w domu ciepełko Znam osoby, które tak mają. To nie są wiadomości gdzieś tam przeczytane. Cały system ogrzewania z podłogówką i kaloryferami do łazienek będzie nas kosztował ok. 50 tys zł i do tego ok. 18 tys. odwierty. Dokładny koszt mogę podać za ok. 2 miesiące. jimmyco jaka piękna niebieska łazienka! Nasz kolor! anulawasz zastanówcie się nad likwidacją garderoby. To bardzo przydatne i praktyczne pomieszczenie. Znam wiele osób, które maja garderobę i wszystkie są bardzo zadowolone! A łazienka na górze jest i tak duża, skoro zmieści się tam nasza wanna 185 na 135 cm i jest jeszcze dużo miejsca! I będziecie musieli potem sprzątać tak dużą łazienkę! Oczywiście wszytko to sprawa upodobań! Pozdrawiamy wszystkich bardzo serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts