agakz 19.08.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 jeszcze jedno pilne pytanie:wentylacja mechaniczna - w holu nawiew czy wywiew? W kotłowni anemostat czy grawitacyjna? Co z kuchnią? Muszę dziś zadecydować bo jutro będą robić przebicia przez strop.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 19.08.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 a oto Dom w Groszku by jarosia3 http://images45.fotosik.pl/2/51c1f007216f34d7.jpg http://images46.fotosik.pl/2/6c708c3fa28905e3.jpg http://images28.fotosik.pl/267/908ef7bb811ed485.jpg http://images34.fotosik.pl/349/cb2271f53868022a.jpg ładny, prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 19.08.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Jarosia3 jaki ładny! Brązowy dach - "nasz" kolor Gratulacje! Jaki kolor będzie miała elewacja? Pozdrawiamy wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarosia3 22.08.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Basia i Sławek dziękuję za miłe słowa , dachóweczka jest antracytowa .Zdjęcia były robione tel. kom. więc nie są dobrej jakości i stąd mylny obraz.Elewację planujemy w jasnych kolorkach, ale ostateczna decyzja jeszcze nie podjęta. Pozdrawiamy cieplusio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdax 23.08.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Witam po przerwie. Agakz spóźnione podziękowania za możliwość obejrzenia Waszego groszka. Po tej wizycie jestem już pewna, że groszek to jest to. Co więcej dziś był u nas geodeta i już wiem dokładnie gdzie będzie stał nasz domek. Jeszcze teraz tylko wybór ekipy i jedziemy..... wreszcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 25.08.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Witam po przerwie. Agakz spóźnione podziękowania za możliwość obejrzenia Waszego groszka. Po tej wizycie jestem już pewna, że groszek to jest to. Hej magdax, nie ma sprawy i polecamy się na przyszłość Trafiliście akurat na największy możliwy bałagan, teraz jest już porządniej a jutro wchodzą tynkarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdax 27.08.2008 03:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Agakz zazdroszczę, idziecie jak burza. My zastanawiamy się właśnie czy za samo wybudowanie stanu surowego otwartego groszka w Poznaniu w podstawowej wersji 29 tyś. to dobra cena Czy szukać dalej? Nie wiem ale kusi mnie to, że mogą zaczynać już ok połowy września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablohudini 28.08.2008 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witam wszystkich! Zakupiłem w końcu projekt groszka 4 w odbiciu lustrzanym, projekt poszedł do architekta który poza adaptacją zajmie się też załatwieniem wszelkiej papierologii. Obiecał że pierwszą łopatę będzie można wbić pod koniec października i jeśli pogoda dopisze chciałbym dociągnąć mojego groszka do poziomu gruntu jeszcze w tym roku, czas pokaże czy uda się zrealizować ten ambitny plan. Tak czy inaczej będę na tym forum częstym gościem, postaram się też dokumentować moje postępy. Czy mogliby się odezwać forumowicze którzy również budują groszka 4? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 28.08.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 My budujemy Groszka 4 troche przerobionego. (podpiwniczenie w połowie domu + garaż) Jesteśmy aktualnie na poziomie krycia blachodachówką a chcemy jescze w tym roku centralne, elektrykę, okna i tynki załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablohudini 28.08.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 My budujemy Groszka 4 troche przerobionego. (podpiwniczenie w połowie domu + garaż) Jesteśmy aktualnie na poziomie krycia blachodachówką a chcemy jescze w tym roku centralne, elektrykę, okna i tynki załatwić A można wiedzieć w której części naszego regionu powstaje wasz groszek? Jeśli chodzi o połowiczne podpiwniczenie to zamierzam zrobić tak samo, garaż będzie wolnostojący, podnosiliście ściankę kolankową? Z jakiego materiału budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelkac 28.08.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 pablohudini : my jesteśmy z okolic krakowa i zamierzamy budowac groszka 4- w całosci podpiwniczonego, z tym ze częśc piwnic bedzie "odkryta" bo budujemy na skarpie.nie wiem jak u was bywa z uzyskiwaniem pozwolenia na budowe...ale mają na to 65 dni i u nas raczej szybciej sie nie wyrabiają...a jak dostanie sie pozwolenie to 2 tyg trzeba czekac na uprawomocnienie sie decyzji ... i potem zglosic rozpoczecie budowy...mając na względzie Polskie prawo plan na październik jest bardzo optymistyczny;)ale my sami zalatwialismy wszelkie papierki... podobno jak robi to architekt to sprawa szybciej sie posuwa... zobaczycie jak to bedzie...w każdym bądź razie życze pwoodzenia!! my tez chcielibysmy zalac fundament chociaz w tym roku...wniosek o pozwolenie zlozylismy 10.07. i decyzja miala byc w tym tyg. ale Pani nie zdazyla....wiec moze zdąży w nastepnym tygodniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablohudini 28.08.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 pablohudini : my jesteśmy z okolic krakowa i zamierzamy budowac groszka 4- w całosci podpiwniczonego, z tym ze częśc piwnic bedzie "odkryta" bo budujemy na skarpie. nie wiem jak u was bywa z uzyskiwaniem pozwolenia na budowe...ale mają na to 65 dni i u nas raczej szybciej sie nie wyrabiają...a jak dostanie sie pozwolenie to 2 tyg trzeba czekac na uprawomocnienie sie decyzji ... i potem zglosic rozpoczecie budowy... mając na względzie Polskie prawo plan na październik jest bardzo optymistyczny;) ale my sami zalatwialismy wszelkie papierki... podobno jak robi to architekt to sprawa szybciej sie posuwa... zobaczycie jak to bedzie...w każdym bądź razie życze pwoodzenia!! my tez chcielibysmy zalac fundament chociaz w tym roku...wniosek o pozwolenie zlozylismy 10.07. i decyzja miala byc w tym tyg. ale Pani nie zdazyla....wiec moze zdąży w nastepnym tygodniu... Rzeczywiście też nie wiem jak będzie z tym pozwoleniem ale mój architekt to konkretny facet z dużym doświadczeniem więc chyba nie rzuca słów na wiatr. Zobaczymyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammonika 29.08.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 My budujemy Groszka 4 troche przerobionego. (podpiwniczenie w połowie domu + garaż) Jesteśmy aktualnie na poziomie krycia blachodachówką a chcemy jescze w tym roku centralne, elektrykę, okna i tynki załatwić A można wiedzieć w której części naszego regionu powstaje wasz groszek? Jeśli chodzi o połowiczne podpiwniczenie to zamierzam zrobić tak samo, garaż będzie wolnostojący, podnosiliście ściankę kolankową? Z jakiego materiału budujecie? województwo lubelskie a dokładnie Międzyrzec Podlaski - to dosyć niedaleko od was Budujemy z suporexu metodą domową - czyli murarz + pomocnik + własne siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablohudini 29.08.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 województwo lubelskie a dokładnie Międzyrzec Podlaski - to dosyć niedaleko od was Budujemy z suporexu metodą domową - czyli murarz + pomocnik + własne siły. Czyli widzę że technologia też taka jak u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelkac 29.08.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 HURRAPozwolenie na budowę mamy w rekach!! teraz "tylko" 2 tygodnie na uprawomocnienie się decyzji i potem jakis tydzien na opieczetowywanie dziennika budowy i takie tam bzdury.... i zaczynamy;) adammonika: trochę jestem pocieszona że ktoś oprócz nas decyduje sie na metodę : murarz, pomocnik + własne siły;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina767 31.08.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 my takrze budowaliśmy na zsadzie murarz, pomocnik i my i domek juz stoi niedawno kładlismy dachówke ale opierzenie mamy jeszcze nie skonczone ale efekt ladny juz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelkac 31.08.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 ewelina767: a kiedy zaczynaliście budowe?? moze zamiescisz jakies fotki?? albo na maila przyslij - jesli nie bylby to problem: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina767 01.09.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 my tez budowalismy tradycyjnie murarz+pomocnik+my sami i jakos dalismy rade fakt wolniej to szło niz by firma stawiała ale cóż cos za coś teraz juz dach pokryliśmy dachówką a obecnie fachmany robia ocieplenie budynku. pomału a do końca jeszcze długa droga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 02.09.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Witamy Przyjaciół "Groszka" po dość długim milczeniu. Nie mamy internetu do odwołania Telekomunikacja nawala, niestety. Gratulujemy wszystkim postępów! U nas prace trwają od zeszłego tygodnia. Jak tylko będziemy mieli internet, zamieszczę nowe zdjęcia. Będzie ich dużo Pozdrawiamy gorąco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzwio 02.09.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Witam, jestem od tygodnia w trakcie lektury tego forum decyzja o wyborze projektu "Dom w Groszku 2" już została podjęta. jutro wizyta u notariusza (działka 1174m2), potwierdzenie możliwości usytuowania domu na działce zgodnie z naszymi oczekiwaniami, zakup projektu ... no i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts