dorkaS 10.10.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Witam wszystkich Groszkowych Przyjaciół! Agakz widziałam w Twoim dzienniku przepiękne płytki drewnopodobne. Wydają się być dokładnie takie o jakich marzyłam. Ile kosztuje m kw.? Mam nadzieję, że dużo to nie będzie mi żal, że ich nie mam. Nasze są już kładzione. Na razie te jaśniejsze. Jak tylko zafugują jakieś pomieszczenie to zamieszczę zdjęcia. Zwolniliśmy tempo i przełożyliśmy ostateczny termin przeprowadzki na ok. 23-24 X. Zamieszczam na bieżąco zdjęcia w albumie. Miłego dnia życzymy i powodzenia w pracach budowlanych i wykończeniowych! Basia i Slawek gratuluje! Super balkony, swietnie że napisalas o optycznych efektach wypuklej balustrady. Wrzucam do mojej 'Listy waznych rzeczy'. Czy budowaliscie z porothermu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 10.10.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Witam wszystkich Groszkowych Przyjaciół! Agakz widziałam w Twoim dzienniku przepiękne płytki drewnopodobne. Wydają się być dokładnie takie o jakich marzyłam. Ile kosztuje m kw.? Mam nadzieję, że dużo to nie będzie mi żal, że ich nie mam. Nasze są już kładzione. Na razie te jaśniejsze. Jak tylko zafugują jakieś pomieszczenie to zamieszczę zdjęcia. Zwolniliśmy tempo i przełożyliśmy ostateczny termin przeprowadzki na ok. 23-24 X. Zamieszczam na bieżąco zdjęcia w albumie. Miłego dnia życzymy i powodzenia w pracach budowlanych i wykończeniowych! Witamy wykańczających (się) Twoje płytki chyba ładniejsze, ale moje tańsze (60 PLN). Choć nie dokładnie pamiętam za ile w końcu kupiliście swoje. Bo ja właśnie chciałam jaśniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 10.10.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 DorkaS dziękujemy! Cały dom i garaż zbudowaliśmy z Porotermu 25. W maju lub czerwcu, jak wszytko dokładnie odparuje i wyschnie, będziemy ocieplać i robić elewację. Agakz a ja na cały dół chciałam płytki w kolorze zbliżonym do złotego dębu, jak okna. Niestety, znalazłam tylko jedne, za ok.300 zł za m kw. Te co Ty kupiłaś bardziej pasują do mojej wizji parteru. Na górę chcieliśmy jaśniejsze, jak te, które kładziemy. Kosztowały one 108,96 zł, ale dostaliśmy rabat 15 %, więc wyszło poniżej 100 zł. Ciekawa jestem jak będzie wyglądała podłoga po zafugowaniu. Kupiliśmy fugę o kolorze podobnym do najciemniejszego brązu na płytkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinka22 13.10.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 WITAM WSZYSTKICH troche pozno odkrylam te stronke.. nie mialam pojecia ilu ludzi dzieli sie tutaj swoimi doswiadczeniami z budowy swoich groszkow;) jezeli chodzi o naszego groszka to jestesmy na etapie kladzenia dochowki .. dom stoi na zboczu wiec zdecydowalismy sie go podpiwniczyc.. a w piwnicy zrobilismy 2 garaze.. dolaczam zdjecie. ostatnie jakie zrobilam pozdrawiam http://www.fotoszok.pl/displayimage.php?pos=-74220 Malinka22, czy możesz mi podać wymiary okna półokrągłego z przodu oraz okna na klatce z tyłu? Dzięki czesc przepraszam ze dopiero teraz odpisuje;) jezeli chodzi o polokragle okna z przodu w lazience to w projekcie jest 150/120 my jednak jeszcze powiekszylismy je o jednego pustaka z dolu. a okno na klatce schodowej musze przyznac jest ogramne, ma 120/180, ale wyglada super. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 14.10.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 czesc przepraszam ze dopiero teraz odpisuje;) jezeli chodzi o polokragle okna z przodu w lazience to w projekcie jest 150/120 my jednak jeszcze powiekszylismy je o jednego pustaka z dolu. a okno na klatce schodowej musze przyznac jest ogramne, ma 120/180, ale wyglada super. pozdrawiam Dzieki za odpowiedz. Nasze są trochę mniejsze - z przodu 150/110, na klatce na odwrót - 110/150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 16.10.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Witamy wszystkich! Nasi majstrowie pracują w błyskawicznym tempie. Postępy można zobaczyć w naszym albumie. Agakz zafugowaną podłogę na górze również. Pozdrawiamy słonecznie z ulicy Słonecznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 16.10.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Witamy wszystkich! Nasi majstrowie pracują w błyskawicznym tempie. Postępy można zobaczyć w naszym albumie. Agakz zafugowaną podłogę na górze również. Pozdrawiamy słonecznie z ulicy Słonecznej Pędzę oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 16.10.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Basia i Sławek, górne płytki super, a dół rewelacja! czemu u nas tego nie sprzedają Przy okazji ile płaciliście za mb balustrady? Byłam u kowala ale zabili mnie ceną 1200 PLN za mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 16.10.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Agakz znaleźliśmy bardzo taniego kowala, który na dodatek dobrze robi. Płaciliśmy po 200 zł za m.b. wszystkiego, łącznie z bramą. Cieszę się, że płytki podobają się Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 17.10.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Dla zainteresowanych - najnowsze zdjęcia już zamieszczone. W niedzielę "wprowadzamy" górę .... hurrrra !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaWaldek 23.10.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 cześć,Mam pytanie do tych osób, które zmieniały schody w groszku 2, mianowicie po zmianie na dwuzabiegowe wydłuzyły się całe schody i "weszły" w drzwi na górze, czy u Was też tak wyszło? Najgorsze, ze przy pokoju przy garderobie jest słup obok drzwi i nie można go zbytnio przesunąć, proszę napiszcie jak wyszło u Was? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 23.10.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 cześć, Mam pytanie do tych osób, które zmieniały schody w groszku 2, mianowicie po zmianie na dwuzabiegowe wydłuzyły się całe schody i "weszły" w drzwi na górze, czy u Was też tak wyszło? Najgorsze, ze przy pokoju przy garderobie jest słup obok drzwi i nie można go zbytnio przesunąć, proszę napiszcie jak wyszło u Was? dzięki Ja bardzo chciałem zrobić dwuzabiegowe, ale się nie dało. Kombinowałem razem z majstrami parę dni. Jest poprostu za mało miejsca i tyle. Skończyło się na tym że mamy zabiegowe, tylko, że stopni zabiegowych jest mniej niż w projekcie, a więcej stopni prostych. Jeśli teraz dobrze pamiętam to jest to 8 prostych, 5 zabiegów i 4 proste. Wysokość trepa 17,5cm. Dało by się wyciągnąć tak, żeby było 8+4+5 ale już tak był szalunek a jeden stopień mniej na zbiegu niewiele by i tak zmienił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 23.10.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 cześć, Mam pytanie do tych osób, które zmieniały schody w groszku 2, mianowicie po zmianie na dwuzabiegowe wydłuzyły się całe schody i "weszły" w drzwi na górze, czy u Was też tak wyszło? Najgorsze, ze przy pokoju przy garderobie jest słup obok drzwi i nie można go zbytnio przesunąć, proszę napiszcie jak wyszło u Was? dzięki Tak jeszcze przeglądam i można zrobić coś takiego jak agakz W pierwszym biegu więcej schodów niż w drugim i bieg ten "wchodzi" jakieś 2 stopnie w światło korytarza. Coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.10.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Tak jeszcze przeglądam i można zrobić coś takiego jak agakz W pierwszym biegu więcej schodów niż w drugim i bieg ten "wchodzi" jakieś 2 stopnie w światło korytarza. Coś za coś. korytarz na dole jest bardzo szeroki i wystające 2 stopnie nie będą przeszkadzały. Mój DwG G2 ma tak w standardzie, zmienione przez Archon na naszą prośbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 23.10.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Darek G nam wyszły schody dwubiegowe również przez wysunięcie stopni na holl na dole oraz nierówny podział ilości stopni. Przedłużyliśmy nawet ściankę od strony salonu i w ten sposób schodek wystaje jedynie od strony spiżarni. Jeśli chcesz to wyślę Ci zdjęcia na mail. Od soboty do odwołania nie będziemy mieli internetu z powodu przeprowadzki, więc nie będę codziennie zaglądać na forum. Jeśli ktoś miałby jakieś pytanie do nas to proszę o cierpliwość. Pozdrowienia dla wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 23.10.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 U nas niestety już po wszystkim, schody zalane.Basia i Sławek widziałem wasze zdjęcia w albumie. Ja nie chciałem mieć schodów wsuniętych w światło korytarza i dlatego wyszły zabiegowe. Faktycznie z wsunięciem się da jak widać.Może trzeba było je jednak wsunąć, ale te co wyszły są całkiem ok, a poza tym to już i tak za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaWaldek 23.10.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 dzięki za liczne odpowiedzi:) u nas też na dole jest wydłużona ścianka z salonu, żeby zasłonić schodki, ale na górze wychodzi "kicha";( Po prostu nie pomyśleli wykonawcy o tym ,żeby nie dzielić po równo schodów... ale cóż wczoraj wylali już je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.10.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Mam nierówno podzielone stopnie a i tak na górze jest bardzo mało miejsca na drzwi Wylali mi chłopaki zgodnie z projektem i teraz muszę zakładać drzwi 70 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaWaldek 23.10.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 a wiesz co u mnie wymyślił wykonawca: w związku z tym ,że na środku wejścia do pokoju przy garderobie wyjdzie słup podtrzymujący dach, zasugerowal żeby postawić dwa słupy krótsze (po zewnetrznej stronie drzwi) i dać poprzeczkę na te słupy i dopiero na niej postawić właściwy słup, de facto dokladnie nad drzwiami. Nie wiem jak to wyjdzie w praktyce... zobaczymy...Ale z drugim pokojem przy schodach trzeba też pokombinować... bo tam jest strasznie wąsko, oj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 23.10.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 My nie mieliśmy takich problemów. Jakoś wyszły schody tak jak chcieliśmy i nawet u góry jest dużo miejsca.Dobra rada dla początkujących "Groszkowców"! Najważniejszą rzeczą, którą chciałabym zmienić w domu to przesunięcie komina od kominka ku środkowi domu, ile się da. W najmniejszym pokoju na górze nie da się ustawić żadnej szafy, ponieważ nie mieści się na wysokość na prawo od drzwi. Nam brakuje 15 cm. Poza tym byłoby więcej miejsca na telewizor w salonie, jeśliby można przesunąć kominek w prawo. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts