seven 18.06.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 WitamChciałem kupić na prezent wkrętarkę i nie mam pojęcia którą wybrać. Nie znam się na takim sprzęcie. Mam dwie na oku, jedna firmowa, ale słabsza i z jednym tylko akumulatorem, 2 lata gwarancji. Druga mocniejsza, 2 akku, ponoć 5 lat gwarancji, 2 biegi ale za to nie firmowa. Wkrętarka będzie używana sporadycznie w domu, małe remonty itp.Którą byście wybrali ?Może używacie którejś z nich ? Napiszcie coś o nich http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54139672 - firmowahttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=54854520 - no name Pozdrawiamsiedem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 18.06.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 Gdybyś dla mnie kupował to kup proszę tę z dwoma akumulatorami i z większym wyposażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 18.06.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 firmowa będzie stawać przy wierceniu bo ma tylko 12V ja mam nie firmówkę 18V 2 akumulatorki jest wygodna przy pracach domowych, znajomy ma 14V nie zdawała egzaminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slack 19.06.2005 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Jedna i druga jest do d...y. Za te pieniądze nie kupisz porządnego narzędzia. Dołóż trochę i kup oryginalnego Boscha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slack 19.06.2005 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Za coś podobnego (14V) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53723404 kilka lat temu zapłaciłem ok.500 zł. Przykręciła już kilka tysięcy wkrętów. Jest nie do wykończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 19.06.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Jedno i drugie jest niemarkowe. Osobiście wybrałbym drugie. Wygląda solidniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 19.06.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Tak sie składa,że SKIL to produkt firmowy.To tak jakbys napisal, ze SEAT to no name. Co do wypowiedzi ze wygladem to tamta czy siamta jest lepsza sa smieszne i niczego nie wnosza do sprawy. SKIL jest sprawdzona w przypadku uzytkowania ciaglego i intensywnego, wiec wystarczy na dlugo. No name'a nie znam wiec sie nie wypowiemp.s. uzytkowalem SKIL'a prawie 4 lata(codziennie) i posul sie mechanizm(bateria do tej pory dziala na drugiej takiej samej wkretarce). Teraz mam 2 baterie i pol rocznego SKIL'a, ktory jest w porzadku..kupowalem no name'y kilka razy zanim sie przekonalem, ze dawno mialbym jedna ale porzadna wkretarke.I rzecz najważniejsza - jesli to prezent to lepiej markowy. Nawet jak bedzie sie po czasie niesprawdzal, to nie bedziesz miec nic sobie do zarzucenia, bo marka zobowiazuje(choc nie zawsze i nie wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 19.06.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 chyba wybrałbym no name, to popularna firma jest tego najwięcej na świecie i mają najwięcej zakładów produkcyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 19.06.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 p.s. uzytkowalem SKIL'a prawie 4 lata(codziennie) i posul sie mechanizm(bateria do tej pory dziala na drugiej takiej samej wkretarce). 4 lata codziennie i jeszcze działa? Coś tu nie gra. Tego nie wytrzyma żadna bateria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 19.06.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54139672 - firmowa http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54854520 - no name Szczerze? Chyba żadna z nich, ja z tego zakresu cenowego wybrałbym np. coś takiego: http://www.narzedziowy.pl/product_info.php?manufacturers_id=4&products_id=1167¤cy=PLN Po pierwsze 2 akumulatory to podstawa - ostatnio robiłem mały remont łazienki, co z tego że wkrętarka Boscha, jak co godzinę musiałem przerywać pracę na ładowanie akumulatora. Po drugie z reguły im większe napięcie zasilania tym mocniejsze urządzenie (choć napewno 12V makita, hilti itp. wytrzyma więcej niż 18V budżetowe narzędzia). Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 19.06.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Do dobrych prac domowych sa dobre obydwie. Ja bym wybral ta druga ma 2 akumutarki jak jeden sie rozladuje zakladasz 2 i dalej robisz. WIADOMO TO NIE JEST SPRZET PROFESJONALNY I NIE MA CO KRYTYKOWAC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven 19.06.2005 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Jestem mniej-więcej zdecydowany na tę z dwoma aku http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54854520 - no name Ale teraz doszła propozycja brzuzens-a " http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54206267 "i wacham się pomiędzy tymi dwoma. Obydwie są z dwoma aku, ale nie wiem która z nich może być lepsza, nie znam się. Pomóżcie wybrać, please Pozdrawiam siedem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwitek 19.06.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Żeby od czasu do czasu powiesić obrazek na ścianie, czy dokręcić odkręcającą się śrubę obie wkrętarki zdadzą egzamin (tylko czy w takim przypadku nie lepiej użyć śrubokręta). Natomiast jako elektronarzędzie wykorzystywane np. na budowie, to ani jedna ani druga nie pociągnię długo. Generalnie obie są raczej nie markowymi urządzeniami, a z tymi jak to zazwyczaj bywa: raz się trafi solidne narzędzie, a raz takie co po godzienie pracy będzie się nadawało do kosza. Loteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 19.06.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 majac do wyboru te 3 wkretarki, zdecydowal bym sie na na SKILA, jakos nie mam zaufania jzu to narzedzi no name, oczywiscie zdarzaja sie egzemplarze trafione, ale to zadkosc. A psujace sie badziewie podczas jakiejs roboty, to naprawde rzecz nieprzyjemna Mimo ze Skil to "podrobka" Boscha, to jednka jest to jakas marka znana, mam z niej wyrzynarke, i sprawuje sie super, zadnych zazalen do niej nie mam . Jesli jednak sie juz zdecydowales, i podejmujesz decyzje pomiedzy dwoma pozostalymi, to z cala pewnoscia postaw na Einhela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven 19.06.2005 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Jesli jednak sie juz zdecydowales, i podejmujesz decyzje pomiedzy dwoma pozostalymi, to z cala pewnoscia postaw na Einhela. Już prawie zamówiłem wkrętarkę firmy ALPHA TOOLS (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54854520 - no name) a tu takie sugestie i znowu mam wielki dylemat. Dlaczego Einhel ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 19.06.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Zwróćcie uwagę, że porządne firmy podają w parametrach napięcie znamionowe akumulatora a nie napięcie ładowania. Na zdjęciach aukcji Boscha 12V widać, że ładowarka jest na 14,4V a na zdjęciu "Alpha-Tool" 18V widać wyraźnie, że to ładowarka daje max. 18V - więc akumulator tyle mieć nie może. Podejrzewam, że reszta parametrów jest równie "wiarygodna". Ładna ulotka reklamowa to nie wszystko - kupując narzędzie wolę płacić za sprzęt a nie za kity wciskane przez ulotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 19.06.2005 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Witam Druga mocniejsza, 2 akku, ponoć 5 lat gwarancji, 2 biegi ale za to nie firmowa. 5 lat, ale w Niemczech I raczej nie na akumulatory. W Polsce podobne no-name'y z podobnym wyposażeniem kupisz za podobną, lub nawet niższą kwotę. Ew. jak trafisz na promocję, to nawet 24 V. Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 19.06.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 a na zdjęciu "Alpha-Tool" 18V widać wyraźnie, że to ładowarka daje max. 18V Obie moje niefirmowe wkrętarki 18 V mają zasilacze 24V 400 mA. Ta ma co prawda "tylko" 18V, ale za to 2000mA. Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 19.06.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 jesli juz to wybralbym Eihell'a, Alpha tools to zupelny "John Doe", chociaz ja juz 2 lata mam u siebie zwykla Toye 14.4V i jest zupelnie niezla, ostatnie 2 m-ce zauwazylem spadek wydajnosci aku, ale ona naprawde przez te 2 lata sie napracowala i to moim zdaniem zupelnie normalne. Skila - mimo ze "firmowy" - nie wzialbym, bo tak jak moja Toya ma tylko 550 obr./min. a to troche malo. Jak krecilem stelaze i plyty GK, to uzywalem tez Black&Decker'a, ktoey krecil 700 obr./min. i roznica w komforcie pracy byla odczuwalna, tak wiec te 900/min. to moim zdaniem wystarczy. Ostatnio korzystalem testowo z urzadzenia o nazwie Budget - taniocha z Praktikera, 1100 /min. krecilo sie niezle, nie podobal mi sie tylko odglos pracy mechanizmu: dziwnie rzęził. Tyle mojego, wybierzesz i tak co uznasz za stosowne. Pozdrawiam, Wit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven 19.06.2005 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54627489 A co sądzicie o takiej wkrętarce. Może ktoś ją ma i używa. Widze, że dużo ich się sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts