Luc Skywalker 22.06.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 invx nieponiewaz na scianie jest sheetrock lub wondedboard.Osb na scianie nie widzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 23.06.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Sp5es Te Twoje podsmiechujki,to troche jak z Konopielki....tata a ziemia jest okragla-powiedzial synek po powrocie ze szkoly....ja Ci gowniarzu dam okragla-odparl Tata siegajac po pasek tak nie bardzo rozumiem , tego aplikującego te metody... Również na forum. Nie moim zamiarem twierdzic,ze sie nie znasz w ogole. Dziękuję, to brzmi jak pochlebstwo ! Nie spodziewałem się takiej atencji... Tak bardzo się obawiałem, że możesz uważać inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 27.07.2005 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Czyli ostatecznie - wracajac do tematu - przy rownym podlozu z OSB (juz polozone) dodaje 7-8 mm na plytke i 2-3 mm na klej, czyli w sumie 10-12 mm wystarczy, by ustalic ostateczny poziom podlogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 27.07.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 No dobra. Ja mam w projekcie na OSB dodatkowo suchy jastrych gipsowy (2cm). Czy szanowni dyskutanci widzą sens takiego rozwiązania? Chyba rozwiązuje on część problemów + umożliwia położenie folii pomiedzy OSB i jastrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 27.07.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Czyli ostatecznie - wracajac do tematu - przy rownym podlozu z OSB (juz polozone) dodaje 7-8 mm na plytke i 2-3 mm na klej, czyli w sumie 10-12 mm wystarczy, by ustalic ostateczny poziom podlogi? jezeli masz rone podloze z OSB, klejem nie musisz nic rownac, wiec 3-5mm w zypelnosci wystarczy. Jezeli kleisz plytki na scianach wystarczy samrowac tylko podloze. Jezeli na podlodze, warto jak piszesz, naniesc klej rowniez na plytke. Czyli 4-5mm na OSB i ew. 1-2 na plytke. Wiec po docisnieiu kleju jest ok 4-5 mm. Oczywiscie jezeli OSB sa idelanie rowne i klejem nic nie trzeba bedzie rownac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 27.07.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Ponawiam - czy ktoś stosuje suchy jastrych na płyty OSB pod poszycie z płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 27.07.2005 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Dzieki invx, czyli 10-12 mm. W poniedz. montuja mi drzwi i musze wiedziec, ile od dolu musza byc obciete oscieznice i tym samym skrzydla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twardowskia 27.07.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Posłuchajcie: próbowałem kleić glazurę do OSB - zawsze odchodziła- w końcu ktoś polecił mi użycie kleju do parkietu. Przykleiłem (oczywiście wpierw małą próbkę) i trzyma że hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 27.07.2005 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 czym kleilas ? jak kleilas ? czy OSB gruntowalas. Wiecej konkretow, bo narazie to nic nie mowi . Jak kleilas klejem do tapet to jasne zo odpadlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twardowskia 28.07.2005 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Invx - na kropelkę i potem klejem z mąki. Oczywiście że stosowałem elastyczny a potem superelastyczny klej do glazury (nadmienię że kleiłem blat do kuchni). Z impregnacją nasączonej już OSB - to chyba pytanie nie na miejscu - mam wrażenie że grunt nie wniknie w strukturę płyty. A jeśli chodzi o kleje do parkietu: jest ich kilka na rynku - a ja stosowałem 5-10-15. Klej ten rozkłada się za pomocą szpachelki zębatej, a jego grubość to ok 2 mm.Trzyma jak "przyspawane". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 31.07.2005 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Czy znajdę terakotę grubości 6 mm? Na stronach głównych polskich producentów dominuja grubości 8-9 mm, mnie natomiast zalezy na troche cienszej z uwagi na poziom podlogi z OSB, ktory ma byc rowny w pokoju dziennym (panel 7mm + mata 3 mm = 10 mm) i w lazience (plytka + klej na OSB). Nawiazuje wlasciwie do pytania postawionego na poczatku watku, ale tym razem podloze z OSB juz jest i wyszlo tak, ze do dyspozycji mam 9-10 mm na plytki z klejem w lazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 31.07.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Z impregnacją nasączonej już OSB - to chyba pytanie nie na miejscu - mam wrażenie że grunt nie wniknie w strukturę płyty. To pytanie chyba jednak na miejscu. U mnie OSB ZAGRUNTOWANE a następnie na elastycznego Deitermana klejony gres (blat kuchenny). Trzyma znakomicie, łącznie z doklejonymi of frontu dekorami. tomek_2 - nie prościej dołożyć 2mm grubszy podkład pod panele? Będzie może nawet ciszej a nie ograniczysz się w wyborze do cienkich płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 31.07.2005 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Nie prosciej, poniewaz w jednym pomieszczeniu mam polozone juz deski podlogowe i one w zasadzie wyznaczaja mi poziom podlog w pozostalych pomieszczeniach. Powiedzmy, ze lazienke moge zrobic ciut wyzej, ale pozostaje jeszcze kuchnia polaczona razem z pokojem dziennym, w ktorym beda panele oraz - opcjonalnie - hall. W hallu poczatkowo tez myslelismy o panelach, ale boimy sie troche, ze jesienia czy zima nie dopilnujemy, zeby nie przyniesc odrobiny wody czy sniegu na butach i wtedy z panelem moze byc problem. Dlatego bedziemy raczej szukac cienszych plytek i stad moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 01.08.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 teoretycznie na kleju 2mm mozna ulozyc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 07.08.2005 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Nastepne pytanie: czy w kuchni na poddaszu - podobnie jak w łazience - szczeliny dylatacyjne miedzy OSB a sciana zaklejam tasma wodoszczelna czy nie jest to konieczne (jak twierdzi pewien plytkarz, ktory byc moze bedzie u mnie kladl plytki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy74 07.08.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 czesc tu plytkarz z 10-letnim doswiadczeniem niemieckim. Ja bym zrobil i przedewszystkim wzmocnil przyczepnosc podloza specialnym gruntem , to wszystko zaizolowac folio w plynie, dopiero plytki. Ja tak robie bo nie stac mnie na poprawki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 07.08.2005 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 hmmm kolnierze takie stosuje sie w strefach mokrych, bezposrednio narazonych na dzialanie wody. Kuchnia raczej takim pomieszczeniem nie jest, wiec jest to zbedny wydatek . Uszczelnij, tylko styl sciana - plytki (czy cos innego) masa trwale elastyczna. np jakims silikonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy74 07.08.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 izolacja nie jest az taka droga , plyta osb pracuje ... jak peknie fuga to nawet przy myciu trzeba bedzie uwazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 07.08.2005 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Czylu uszczelnic styk sciana-plytki "bandazem", jak nazywa tasme wodoszczelna moj plytkarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy74 07.08.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 skocz na stronke deitermann tam jest wszystko na temat izolacij i jak juz cos robisz to staraj sie to dobrze zrobic zaoszczedzi pozniej klopotow i kosztow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts