hugo 28.01.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Ile kubików drewna wychodzi na więźbę w Klementynce, mam ofertę:600zł – kubik zaimpregnowany10zł m2– za zmontowanie więźby15zł – położenie dachówki, obróbki blacharskie, rynny20zł m2– 2-krotne pomalowanie boazerii i zamontowanie (tej na szczytach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 28.01.2004 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Nam wyszło 13 kubików - ale u nas były pewne zmiany: dom zwężony o metr (czyli para krokwi mniej), za to dołożone płatwie i słupy, w związku z tym trochę zmniejszone przekroje krokwi (zamiast 20cm - 18 cm). Tu dodaliśmy, tan odjęliśmy - chyba tyle mniej więcej powinno wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witeq 07.02.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Wtam wszystkich. Wtrace swoje trzy grosze apropos wiezby. Calkowicie nie nalezy sie bac wiezby projektowanej. Niestety jest ona dosc droga. szybko mozna ja potanic wlasnie slupami i platwiami ale ... caly efekt pryska. Ta powierzchnia w jednym wymiarze bez podpor jest faktycznie niesamowita. Ozywiscie jezeli ktos ma zamiar dzielic to sensowne wmontowanie slupkow w projektowane scianki dzialowe nic nie szkodzia znacznie potani. Jesli jednak ktos lubuje sie w atelier to sama slodycz . Ktorej nocy "dojrzalem" do ogrzewania podlogowego i ciagne wlasnie ta zmiane. A tempo musze przybrac ostre bo szykuje mi sie wymuszona przeprowadzka w koncu kwietnia. Pozdrowka dla klementowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 22.02.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Witajcie moi drodzy - mam pytanie do tych co juz postawili sciany, i do tych co stawiać będą a mają już wyceny. Pytanie brzmi - ile? Dostalismy wlasnie wycene na sciany i dach i jestesmy nieco..hm..przestraszeni...bo spodziewalismy sie mniej. Z tego wszystkiego pewnie zrezygnujemy z ytonga i wprowadzimy szereg oszczednosci. Prosze, podzielcie sie info ile kosztowaly was materialy i robocizna za murarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominoxs 23.02.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 U nas jest tak : material na ściany - silikat ,7000- 8000 PLN z dzialowymi , bez scian dzialowych na poddaszu robocizna : ściany plus strop - 10 000 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 23.02.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 materiał na ściany 3-warstwowa i działowe 14tys zł (biegonice)+1.7tys zł wełna 8mm,materiał na strop (belki i gary)-5tys zł, robocizna za ściany razem z wawnętrznymi i kominami 5.6tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 23.02.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Dzieki za info, ja wlasnie siedze nad kosztorysem i sprawdzam... i glupieje juz od tych liczb... Ceny za robocizne sa na pierwszy rzut oka do zaakceptowania ale jesli chodzi o materiały to same dziwy tu widze... Cos mi sie zdaje ze jutro wezme projekt pod pache i pojezdze po hurtowniach. Myslalam ze sciany wymurujemy za 30 tysiecy maksymalnie, a kosztorys opiewa na 50! Och zawsze nam jakos pod górkę, no... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 23.02.2004 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Dominox i Hugo - BARDZO proszę o namiary na wykonawców. (jeśli jesteście z okolic Wrocławia - no chyba że to nie ma znaczenia dla wykonawcy) Sądziłam że silikaty są dużo droższe. Pytanie - budujesz z Silki oryginalnej czy z polskich silikatów? Czy bardzo ingerowałeś w konstrukcję budynku - silikaty są ciężkie Może jednak się zdecyduję. Aka - wycieczka po hurtowniach bardzo wskazana. Bardzo prawdopodobne że też się zdecydujemy na podobny lub ten projekt - te ceny nas bardzo interesują. Czy wszyscy budujecie strop murowany w Klementynce? Czy jest ktoś kto robi drewniany lub dach z prefabrykowanej więźby w którym więzary są od razu stropem? (Mitek) Ile wg waszych kosztorysów liczycie na stan zamknięty surowy? Bo te ceny które podaliście wyglądają bardzo obiecująco. Szczególnie za wykonawców. Pozdrawiam Aka - dawno Cię nie było na Wrocławskiej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominoxs 24.02.2004 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Budujemy z silikatów polskich , z Teodorów.Jesteśmy z Łodzi , więc ceny za transport nie będą wysokie , ekpia niestety jest mało mobilna ( Zduńskowolska ) Nie musieliśmy ingerować w projekt , bo poprosiliśmy o wersję w takiej właśnie technologii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 25.02.2004 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 Dzięki za info. Jeszcze jedno pytanko - czy robiliście duże zmiany a projekcie?Bo ja jeśli się na klementynę zdecyduję, to w opcji poddasze na później. Nie wiem sama czy to dobry pomysł. Napiszcie jak wy się zdecydowaliście. PozdrawiamBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 25.02.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 Właśnie tak - poddasze tylko ocieplimy i nie bedziemy nawet wykanczac... Z reszta nawet jak bysmy chcieli to na razie nam nie starczy kasy No ale pozytywna wiadomosc jest taka ze jak sie mocno przyjrzelismy kosztorysowi to juz widzimy punkty na ktorych bedzie mozna zaoszczedzic. Wiec mam nadzieje ze sciany niedlugo ruszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominoxs 27.02.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Ale stres.... Przypadkiem dowiedzieliśmy się , ze nasz producent silikatów od 1 marca podnosi ceny o 10% i zdążylismy je dzisiaj zafakturować po starej cenie doslownie w ostaniej chwili.Jak to mówi stare przysłowie , trzeba mieć oczy( i uszy )ciągle otwarte ....Kolejny krok bliżej do Klementynki ! Zaczynając jednak od podstaw : Czy ktoś z Was zaczynających będzie zmieniał fundamenty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 27.02.2004 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 W jakim sensie zmienial fundamenty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominoxs 29.02.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Te w projekcie nasz "adapter" sugeruje jak najbardziej uprocić , szczególnie na potrzeby naszej wyjštkowo suchej i piaszczystej działki.Wczeniej w tym wštku też ten temat się pojawił, tyle że szybko zniknšł.Chcemy na tych fundamentach trochę zaoszczędzić i na izolacji, i rezygnujšc z trójwarstwowej ciany ( dwuwarstowa jest najbardziej popularna ) , stšd to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 02.03.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Do BK. Wykonawca działa w okolicach Poznania. Polecam go tani i bdb.Hugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 02.03.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Dzięki za info - ale do Wrocławia chyba będzie mu daleko Ale daj namiary, jeśli mozesz. Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 05.03.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Hej - mam pytanko - drzwi wejsciowe w projekcie maja szerokosc 80. Zostawiacie tak? Mi sie to wydaje troszku mało... Teraz dopiero zwróciłam uwagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 05.03.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 My zrobimy szersze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 05.03.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 My tez, juz w zasadzie zrobilismy Otwór drzwiowy jest szeroki na 110 (kosztrem sciany z lewej strony), dzieki temu powinny zmiescic sie drzwi szerokie na 95 . Teraz sie tylko zastanawiam czy nie wywalic tez tego mikrego okienka doswietlajacego wiatrołap...POdobala mi sie ta symetria, ale moze jedno male okienko z lewej wystarczy..No zobaczymy. To juz niuanse takie. W poniedziałek przyjeżdża strop! A jak u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominoxs 05.03.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 My wyrzuciliśmy oba okienka , a do drzwi z lewej strony albo wstawimy pas z luksferów, albo.. mamy na oku ładne drzwi ze szklanym przedłużeniem.Samą szerokość wejścia zostawimy taką jak w projekcie. Strop- jaki ? Zgodnie z projektem ? Jeśli tak , to jeżeli to nie jest tajemnica , można poznać cenę ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts