Miśki 21.01.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Witaj qsawojtek!!! grono klementynkowiczow nam sie powieksza! Napisz cos wiecej o sobie - jaka duza macie dzialke, czy macie media, czy robiliscie jakies zmiany w projekcie, ile osob bedzie mieszkac w Klementynce... i na jakie papiery z urzedu czekacie? na pozwolenie na budowe? Niestety, nikt z budujacych Klementynki nie mieszka kolo Trojmiasta (spore skupisko jest na poludniu), ale moze sie ujawnia My maly dzialke w zachodniopomorskim (pare km od Szczecina) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsawojtek 24.01.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 lepiej pózno niż wcale przyznaję się bez bicia trochę o tym forum zapomniałem mamy działkę 960 m taki prawie prostokąt na osi wschód zachód no i mamy tam prąd. czekamy na pozwolenie na budowę myślę że jeszcze ok.1 miesiąc.Ponieważ działka jest mieszkalno-usługowa trochę przeróbek było ale mamy teraz garaż 30m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptagi 24.01.2005 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Witajcie Ludziska.Właśnie dziś natknęłam się na Klementynkę i się po prostu zakochałam!! My co prawda będziemy mieć projekt indywidualny, ale szukałam jakiegoś natchnienia - no i jest!! Magmi gratuluję - piękny domek. My w tej chwili jesteśmy na etapie papierkowej roboty, ale mamy gorącą nadzieję w tym roku postawić stan surowy zamknięty.Pozdrawiam serdecznie wszystkich Klementynkowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUZAK 25.01.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Witam nowych klementynkowiczów. Magmi-w jakim czasie przesyłają projekt, bo dziś złożyłam zamówienie i czy rzeczywiście kontaktują się telefonicznie. Wczoraj dla odmiany jako że jestem uziemniona w domu z wietrzną ospą którą złapałam od dziecka wisiałam na telefonie i uzgadniałam z wykonawcami wykonanie projektów poszczególnych przyłączy i na szczęście robią to od ręki. Chyba mają teraz czas spokoju i czekają na zlecenia. I zaczyna się sypanie kasy bo każdy coś tam woła i dodatkowo mapka do celów projektowych za 7 dni. Mam nadzieję, że do połowy lutego uda mi się złożyć wniosek o pozwolenie na budowę. Zrobiłam parę zdjęć mojej maleńkiej gleby ale dopiero jak wrócę do pracy to spróbuję je dołączyć. Do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 25.01.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Luzaku, czekaliśmy na projekt około tygodnia. Ptagi, Klementynka to dobry projekt wyjściowy do dalszego dłubania, pochwal się, co wyysliliście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUZAK 27.01.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Nasza biurokracja znowu nie tak opieszale działa. Dziś odebrałam mapkę do projektowania i projekt-a zamówiłam go we wtorek. Tempo niesamowite i wydawanie kasy też, a to dopiero początek . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 27.01.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Gratulacje! Pamiętam, że kiedy my dostaliśmy nasz projekt, przez kilka dni zupełnie nie mogłam się z nim rozstać. Oglądałam go w kółko i czytałam od deski do deski (włączenie z kosztorysem ). W kuchni, w łóżku przed zaśnięciem i nawet na klopiku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUZAK 27.01.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 w tej chwili robię to samo, ale nie specjalnie mam warunki,bo dzieciątko lata z tysiącem rewelacji, a do tego potrzeba trochę spokoju. Dlatego czekam na wieczór spokojną kawkę, papieroska i medytację nad projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 27.01.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 My niestety czekamy z zakupem projektu do czasu zatwierdzenia planu przez gmine, choc raczej nie powinni wymyslic nic nowego zwlaszcza, ze juz tam stoja takie domki... Dziewczyny, w stopce sa zdjecia mojej dzialeczki. Juz nie moge sie doczekac, kiedy bede mogla wypic kawke na tarasie Klementynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUZAK 28.01.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Cześć wszystkim. Miski, działeczka super , widzę że bardzo podobna wioska do naszej. Też cisza i spokój. a otoczenie też niezłe ( kawałki lasu ). Trochę cierpliwości i Wy niedługo zaczniecie,a czas tak szybko płynie, że nawet nie obejżycie się jak będziecie pić kawkę na własnym klementynkowskim tarasie i patrzeć na wspaniały zachód słońca. Jak to powtarza mój mąż "USZY DO GÓRY". Ja wczoraj naniosłam plan działki na kalkę, jutro jedziemy z miarą i będziemy dopasowywać wjazd do garażu między piękne stare brzozy i wstępnie wrysuję dom w działkę - może zaakceptują. W przyszłym tygodniu zaniosę do gminy, żeby wrysowali dom, a później do dalszych projektantów. Dobrze że jest okres zimowy i mam nadzieję wszystko w tym czasie załatwić, aby jak najszybciej się da (koniec marca, początek kwietnia) zacząć. Już nie mogę doczekać się, a narazie zaopatruję się w fachową literaturę na temat ogrodów, bo nie ma co ukrywać jest to moją pasją i może stąd pomysł na zakup tak dużej ilości gleby?Ale póki co trzeba zimować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 30.01.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Misku, pooglądałam Waszą działeczkę. Piękna jest i super, że są na niej takie stare drzewa w tyle ogrodu. Obyście jak najszybciej mogli zacząć budowę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsawojtek 16.03.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 no to mamy pozwolenie na budowę jutro idziemy do budowlańców i jak tylko śniegi opadną i ziemia przeschnie jazda bez trzymanki skoro inni zbudowali to i nam się chyba też uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 19.03.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 GRATULACJE!!! Prosze o regularne komentarze z budowy. Zalozyliscie juz dziennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dymuniek 04.04.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Witajcie, aż miło popatzreć że tylku jest zwolenników Klementynki i jak jeden waż wszystcy robią jakieś poprawki- super. My wybraliśmy (a dokładniej mężulo po ponad pół roku uczicwych szperań) KLLEEEEEMMEENTYNKĘ i oczywiście tkwimy terez w zmianach. Z góry uprzedzam - będę pewnie miała sporo pytań do tak doświadczonych już życiowo współ-klementynkowiczów. Czy ktoś z Was myślał/wybudował Klementynkę z keramzytu wielko-płytowego (PRAEFA)? serdeczności dymuniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsawojtek 21.04.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 czekalim czekalim i zaczelim koparki poszły w ruch ziemia ściągnięta budynek wytyczony 4.05.05r.zaczynamy budować Klementynke z małą przeróbką projektu mamy garaż prawie 30 m i dużą łazienkę obok sypialnizamiast pokoju wraz z garderobą a w kuchni spiżarnię.Zlikwidowaliśmy też boczne okno w kuchni i komin przeniesiony został na ścianę z sypialniąco daje lepsze rozprowadzenie z kominka.No i na 90% zaistalujemy pompe ciepła ( czekamy na oferty )oraz rekuperator.Co prawda pozostajejak zwykle aspekt finansowy ale zamierzamy budować 3 etapami więc jakoś to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dymuniek 22.04.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 gratuuulacje Gsie... jak już koparki poszły w ruch to jesteście zuchy!!!! My dzisiaj zakończyliśmy ciąg zmian w projekcie podstawowym i w przyszłym tygodniu ruszamy w pełni sił do projektu adaptacji. My na parterze zrobiliśmy podobne zmiany tj. * przesunięcie kominka na ścianę z sypialnia, * skasowanie w sypialni jednego okna na ścianie tam gdzi epomieszczenie gospodarcze, * przy sypialni garderoba i łazienka przylegająca do sypialni *WCet tuż obok łazienki tylko z "ogólnodostępnym" wejściem bo skasowaliśmy ten przy kwiatrołapie, * garaż też dwu-stanowiskowy. Jedyne w czym się "rozjechaliśmy to brak spiżarki i spore pomieszczenie gospodarcze. Nie wiem jak macie wyjście na taras ale u nas jest tuż koło kuchi bo akurat tak wyszło z układu działki. Ciekawa jestem jak u Was wygląda poddasze, możecie opisać? Nad rekuperatorem tez poważnie się zastanawiamy i na chwilę obecna wychodzi że będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsawojtek 24.04.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 u nas taras jest bez zmian ponieważ mamy działkę tak prawie na osi wschód zachód.Lubimy wieczorem usiąść na słoneczku z małyn co nieco. no i mamy widok na stary sad z lasem w oddali .Poddasze to będzie wyzwanie najprawdopodobnie zrobimy tam tylko 2 pokoje i łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dymuniek 25.04.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 witaj GsieWojtku,My poddasze zamykamy razem z gółwnym projektem tj. już z Archipelagu. Chłopy musieli się trochę wysilić i nie było łatwo ale udało się. Dwie /trzy sypiealnie (cia to u nas bibilioteczka/kolmuterolandia) praktycznie w tych samych krztałtach i wymiarach-całkiem ładny rozkład, no i oczywiście spora łazienka, osobny WCet i 2m/2m pomieszczenie na saunę. Jeżeli chcecie szpic orientacyjny to dajcie znać na priva.Jak idzie budowanko???????????pozdrowionkadymuniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsawojtek 04.05.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 budowanko jak to budowanko pomału do przodu jak nie będzie mocno padać to w sobotę zalejemy ławy potem ok.tygodnia przerwy i murowanie fundamentów z bloczków jak się wkleja zdjęcia na forum bo nic nie mogę wymyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 06.05.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 OOO witam nowych klementynkowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts