dymuniek 07.05.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 witajcie GsieWojtu i AKA,Niestety nie wiem jak wstawia się zdjęcia na forum ale pewnie AKA moze będzie coś wiedział. Pytanko do AKI - czy można poprosić w zwykłym formacie Twój domek? Nie umiem go "odtworzyć" z tego obrazka. GsieWojtku u nas na działeczce przybywa w szybkim tempie ziemi bo musimy podnieść ok. 80cm no i zaczynają się pierwsze konkretne rozmowy z firmami - jak zapewne wiesz - związanymi z keramzytem. Zobaczymy co wawka ma do zaoferowania... Jak na chwilę obecną (a wydaje się że lista firm do wyboru jednak jest krótka) wybór będzie między Międzyrzeczem a Radzyminem i ich dealerami.pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 08.05.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Cześć dymuniek, o zdjecia prosic zawsze można Sek w tym ze mam tylko takie z zimową scenerią Daj mi troche czasu, moze uda mi sie zrobic nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUZAK 08.05.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 CZEŚĆ AKA CZY TEŻ NALEŻSZ DO GRONA KLEMENTYNKOWICZÓW. CO PRAWDA NA FORUM JAKOŚ ZAPAŁ DYSKUSJI UCICHŁ TYLKO MAGMI W SWOIM DZIENNIKU CZASEM COŚ SKROBNIE ALE ONA MA JUŻ ZA SOBĄ BUDOWĘ. NA JAKIM JESTEŚ ETAPIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 09.05.2005 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 CZEŚĆ AKA CZY TEŻ NALEŻSZ DO GRONA KLEMENTYNKOWICZÓW Inaczej by mnie tu nie było. NA JAKIM JESTEŚ ETAPIE? Takim jak magmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsawojtek 09.05.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 ja tam słyszałem że pada deszcz w całej polsce ale nie u nas na działce fundamenty zalane i muszę podlewać 3 razy dziennie Ludzie w życiu nie mażyłem tak o deszczu jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GregMarzden 10.05.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Gsawojtek, my też zrobiliśmy parę zmian do projektu, ale jestem ciekawa gdzie zrobiłeś tę spiżarnię. Może podeślesz jakieś rzuty na priva?My też zaczynamy właśnie, tzn. czekamy na lepszą aurę i ruszamy. Pozdrawiam Stefania od Grega Marzdena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GregMarzden 10.05.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Sorki, dodaję w razie czego maila. [email protected] lub [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 10.05.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 My też zaczynamy właśnie, tzn. czekamy na lepszą aurę i ruszamy. Pozdrawiam Stefania od Grega Marzdena Noo super! Stefa - my Wam juz kibicujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dymuniek 10.05.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 GsieWojtuku lub AKARobiliście kosztorys inwestorski? Jakie wyszły Wam orientacyjne koszy budowy. W warszawskim Archipelagu podają orientacyjne ok.290tys bez instalacji i tynków wew no ale to jak budowaliby oni...dzięki za info..Gsie Wojutu dostałeś jakieś już jakieś sensowne ofety na rekuperator?My właśnie jesteśmy w walszym ciągu na etapie nawożenia / podwyższania działki. Jak dobrze pójdzie to fundamenty ruszymy w sierpniu -tak jak zakładaliśmy na a chwię później KERAMZYT!!!!!!!! i przed zimą chcemy mieć stan surowy zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsawojtek 16.05.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 spiżarnię zrobiliśmy pomiędzy kuchnią a wejściem głównym z wejściem od strony kuchni . Może mnie ktoś oświecić jak się tu wstawia zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GregMarzden 17.05.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Acha, tam gdzie oryginalnie wc? My zmniejszaliśmy Klementynkę i wyleciało to wc. Dół mamy bardzo podobnie jak u magmi. Zastanawiam się jednak nad czymś w rodzaju małej szafy - spiżarni. Czy ktoś z Was robił coś takiego? Coś w rodzaju murowanej szafy. Na górze i na dole kratka wentylacyjna, żeby była cyrkulacja powietrza. Myślałam, żeby zrobić to między kuchnią a jadalnią. U mnie będzie to ściana płn.-wsch.Tylko się zastanawiam, czy będzie tam dostatecznie zimno latem i czy nie będzie zimą podwiewało od drzwi. Stefa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dymuniek 17.05.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 GregMarzden -ieU kogoś na forum "podczytałam" ten pomysł tj. zrobienie spiżarni pod schodami (obniżonej o kilka schodków w dół) Rozmawialiśmy też z architektem i potwierdził że w sumie jest to fajny pomysł-tak więc zrobimy to (ku chwale pomysłodawcy!!!!!) a ja będę się liczyć z kilkoma krokami więćej jeżeli będę coś chcaiał sięgnąć (ale za to powinno być chłodno). Architekt powiedział że nie powinno być strat ciepła bo ściany klatki schodowej będą służyć jako niezły "izolator".Mnie osobiście wydaje się że tam gdzie chcesz ją zrobić to będzie zbyt ciepło-nie będzie najprawdopodobniej to prawdziwaspiżarenka. POzdrowionka dla obecnie budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 18.05.2005 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 spiżarnię zrobiliśmy pomiędzy kuchnią a wejściem głównym z wejściem od strony kuchni . Może mnie ktoś oświecić jak się tu wstawia zdjęcia. My tak samo, tylko z wejsciem jak w projekcie, czyli jak do wc Nie wiem jak to moglo byc wc bo to pomieszczenie jest na maksa klaustrofobiczne, małe i długie. Na spizarnie w sam raz. I mamy taka kratke o ktorej pisze Stefa. To rozwiazanie ma te zalete, ze nie trzeba z siatami isc do kuchni, tylko wystarczy wystawic je do holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominoxs 22.05.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 Ale fajnie sie czyta takie posty , jakie przewijaly sie tu w ubieglym sezonie , kiedy bylismy na etapie 0 !!!!! Co do piwniczki - my ja wlasnie sciagnelismy z tego forum , zrobilismy i ... nie ma lepszego miejsca na spizarnie !!! Jako szafa ta wneka pod schodami raczej nie zdalaby egzaminu. Co najwyzej moglaby sluzyc jako skrytka na psia miske lub kuwete dla kota.A tak , co zapas cebuli na cala zime spokojnie sie zmiesci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bori 23.05.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 kupiłam projekt klementynki, mam zamiar mieszkać tylko na dole, na górze nie ma być okien, proszę o podpowiedź jak będzie to wygladało Waszym zdaniem?. Oglądałam zdjęcia z budowy magmi i zaczęło mi się wydawać, że nie będzie się to trzymało kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 24.05.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Bori, to troche dziwny pomysl. Jesli docelowo chcesz uzytkowac tylko parter to postaw parterówke, sporo zaoszczędzisz Na górze jest naprawde sporo miejsca i szkoda takie piekne poddasze marnować... A poza wszystkim to dół jest naprawde niewielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 24.05.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Bori, nie piszesz nic o swoich i swojej rodziny potrzebach mieszkaniowych, więc trudno coś doradzić. Jeśli chcesz zostawić poddasze Klementynki do późniejszego zagospodarowania, to taki pomysł ma sens. Natomiast jeśli parter jest dla Ciebie wystarczający i poddasza Ci nie potrzeba, to trochę szkoda pieniędzy. Bo to poddasze jest ogromne, a po co płacić za żelbetowy strop, na którym nie będzie się mieszkać? Dla parterówki wystrczyłby dach o kącie nachylenia 20 stopni, na konstrukcji z wiązarów kratowych, z podwieszonym do nich sufitem.Poza tym, jeśli z poddasza usuniesz wszystkie okna (rozumiem, że maszna myśli także okna w ścianach szczytowych), to dom bardzo straci na urodzie...Pozdrawiam i życzę dobrych, przemyslanych decyzji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dymuniek 24.05.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 no i zabrnęliśmy .......Klementynka w wykonaniu keramzytu wielkogabarytowego w porównaniu do klasyki-czekamy na wynik końcowy tj. przysłanie kosztorysu ścian w technologii klasycznej np. pustaka maxa lub U p[lus styropian.Na korzyść pierwszego jest jak najbardziej fachowość i rzetelność roboty-miałam okazję oglądać jak wygląda efekt pracy po 4rech dniach_SUUUUUUUUUUPER.Wniosek - warto przepłacić żeby się nie "zmagać" z panami Zdzisiami.Pytanko o naszą elastyczność w "przepłacaniu" - zobaczymy zapewne jutro pierwszą jaskółkę....kosztorysową klasycznąa pozwolnie na budowę wstrzymaliśmy ze względu na technologię... GsieWOjtu jak tam front robót??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsawojtek 25.05.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 robota to głupota picie to jest życie fundamenty gotowe.Mam niestety złodzieja na działce pozbyłem się prętów 14 ale już wiem komu zastosować szwedzkie rozwiązanie,teraz to kwestia czasu Panowie Tomeczki zaczeli dzisiaj ocieplać fundamenty od poniedziałku zasypywanie i hydraulik bo od środy zalewanie chudziaka pod wylewkę. No przecież wiecie proza budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bori 25.05.2005 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 dziękuję za odpowiedź, chyba się zagapiłam, za szybko zdecydowałam się na projekt, rzeczywiście szkoda tego poddasza, ale o tym pomyślałam dopiero gdy zobaczyłam na Waszych zdjęciach klementynkę, cóż pierwsze śliwki robaczywki. Z powodu pośpiechu w podejmowaniu życiowych decyzji zbuduję nieco większy i droższy dom! Albo jutro zadzwonię do projektanta i zapytam, czy mogę zamienić klementynkę na inny projekt. Pocieszające jest, że nie wpadłam na to na innym etapie budowy. Tak czy siak trudno mi będzie rostać się z nią bowiem jest taka piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts