wagabunda_ 14.09.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 witam;czy ktos z Was realizuje lub zamierza realizowac 'klementynkę' z przyklejonym garazem (2 stanowiska) do bocznej sciany domu?za garazem chce umiescic kotlownie,pralnie moze jakis warsztat . pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misob 03.10.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Pozdrawiam wszystkich milosnikow Klementynki! Jestem na poczatku drogi do własnego domu - na etapie szukania projektu. Po przejrzeniu setek rysunkow, Klementynka to jeden z 2 projektow, ktore powaznie biore pod uwage. Bardzo pomoglo by mi w decyzji zobaczenie tego domu w naturze. Z postow w grupie wywnioskowalem, ze jest duza grupa Klementynek na Slasku, znalazlem 1 w lodzkiem (dominoxs) a czy ktos wie o okolicach Warszawy ? Z drugiej strony nie jest dla mnie problemem przejechac sie po Polsce MichalS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 03.10.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Nasza stoi w okolicach Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsawojtek 05.10.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 powróciłem jestem i będę pisał. Chałupa nam urosła do stanu surowego otwaartego,panowie tomeczki kończą w przyszłym tygodniu dachówke,mamy też taras i schody i kupe innych rzeczy.Zapraszam do Gdańska pogoda jeszcze całkiem niczego to można choćby pospacerować nad morzem.Pozdrowienia dla wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 05.10.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 powróciłem jestem i będę pisał. Chałupa nam urosła do stanu surowego otwaartego,panowie tomeczki kończą w przyszłym tygodniu dachówke,mamy też taras i schody i kupe innych rzeczy.Zapraszam do Gdańska pogoda jeszcze całkiem niczego to można choćby pospacerować nad morzem.Pozdrowienia dla wszystkich budujących Byłam we Władysławowie w weekend. Faktycznie miło. Pochwal sie jakimis zdjeciami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdRem 06.10.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 No, w końcu widać koniec sezonu - forum się ożywiło! W przeciwieństwie do naszych planów, niestety. W ubiegłym tygodniu, po wielu perypetiach złożyliśmy papiery o pozwolenie na budowę, z nastawieniem, że ten stan zerowy w tym roku nam się jeszcze uda. No i nie ma jak nasze szczęście. Okazało się 3 dni temu, że nasza gmina nie dostała dotacji z UE na modernizację oczyszczalni ścieków, a to był warunek przyłączania nowych użytkowników, bo stara jest przeciążona i nie za bardzo sprawdza się w obecnej sytuacji. No i zawiesiliśmy się. Bo co nam po budowie, jak nas nikt do sieci wod-kan nie podłączy? Trzeba poczekać, aż się coś wyjaśni w tej kwestii, bo przeież gmina nie może nagle zastopować wszystkich zaczętych i nie zaczętych inwestycji. Dla nas w każdym razie oznacza to czekanie z budową do następnego sezonu ((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUZAK 08.10.2005 03:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Nasza chyba jest najbliżej, bo niedaleko Włocławka, w kierunku Płocka, tak ok.190 km od Warszawy. Narazie jest w stanie jak na zdjęciach, ale ogólnie chatka super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsawojtek 08.10.2005 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 niestety jestem nieukiem i za diabła nie wiem jak tu wkleić jakieś zdięcie może mnie ktoś oświeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 08.10.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 niestety jestem nieukiem i za diabła nie wiem jak tu wkleić jakieś zdięcie może mnie ktoś oświeci tu sciezka dostepu do zdjecia: http://www....zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsawojtek 09.10.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 http://Wkarkusiewicz.photosite.com/Album 1/mam nadzieję że się uda wam coś zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pak 10.10.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Dołączamy do grona Klementynkowiczów. Naszą budować będziemy pod Zduńską Wolą. Dzięki wszystkim za wcześniejsze wpisy. Przemek Sz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 10.10.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 http://Wkarkusiewicz.photosite.com/Album 1/</p><p> mam nadzieję że się uda wam coś zobaczyć Udało sie Fajny domek ale dlaczego zrobiliscie takie długasne kominy? Bardzo ciekawa jestem jak bedzie wyglądał na kolejnych etapach budowy. Niby ten sam projekt a jednak widze sporo róznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsawojtek 11.10.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 aka bo ten komin jest od strony zachodniej i to systemowy komin do kominka tylko, poza tym u nas troche wieje wolałem nie ryzykować że będzie dym się kręcił po dachu no i wyszło tak ok 0,7 m nad kalenice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominoxs 14.10.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Dołączamy do grona Klementynkowiczów. Naszą budować będziemy pod Zduńską Wolą. Dzięki wszystkim za wcześniejsze wpisy. Przemek Sz. OO , Zduńska Wola , rodzinne miasto mojego męża ! Jeśli chcielibyście gotową Klementynkę zobaczyć , zapraszamy do nas pod Łódź ,drodzy Krajanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdRem 16.10.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Z radością donoszę, że w czwartek staliśmy się posiadaczami pozwolenia na budowę, które zaległo na razie na półce w domu i czeka na uprawomocnienie. Postanowiliśmy, co prawda, nie zaczynać jednak budowy w tym roku, bo pogoda już nie jest taka pewna (przysporzyło nam to sporo frustracji:( ), ale sam fakt przebrnięcia przez te wszystkie upiorne papierki jest dla nas sam w sobie źródłem nie lada satysfakcji. Dalej jest nie rozwiązana kwestia kanalizacji, ale za to Zakłed Energetyczny już się wypowiedział w kwestii doprowadzenie prądu do naszych działek mimo braku wymaganych 5 chętnych klientów. I będziemy mieli prąd!!! Najpóźniej w maju będzie już stałe przyłącze. Więc tyle wieści z placu boju z Polski Północno - Wschodniej , rzecz odroczona, ale nie zawieszona w próżni. A, mam jeszcze jedno pytanie. Kto, oprócz Magmi zamieszkał w domu budowanym w jeden rok (nie licząc fundamentów z poprzedniego sezonu). Chodzi mi o wprowadzenie się do domu nie schnącego przez cały sezon. My mamy taki zamiar, bo już chcemy za wszelką cenę jak najprędzej iść do siebie, nasz budowlaniec mówi, że to możliwe, jeśli zastosuje się odpowiednio suche technologie. Ale ja jestem niedowiarek i chcę usłyszeć opinie o takich możliwościach od odób, które tak zrobiły. Czy rzeczywiście jest to takie uciążliwe??? Dzięki za wszystkie wypowiedzi. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pak 17.10.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 OO , Zduńska Wola , rodzinne miasto mojego męża ! Jeśli chcielibyście gotową Klementynkę zobaczyć , zapraszamy do nas pod Łódź ,drodzy Krajanie . Wielkie dzięki za odzew. Jest nam bardzo miło i chętnie byśmy obejrzeli waszą. Nasz domek będzie stał w Bilewie i chyba w podobnym miejscu(przy brzozach). Proszę o tel lub adres i termin na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekc 17.10.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Witam wszystkich budowniczych Klementynki, od kilku dni czytam wszystko co napisaliscie , sam sie przymierzam do tego projektu prosze o zdjecia to moze to mnie bardziej zmobilizuje [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekc 17.10.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 probuje sie dokleic do forum , pewnie za kilka dni zalapie , zaczynam sie wgryzac w projekt klementynki i chetnie czytam wasze uwagi a jeszcze chetniej obejrzal bym zdjecia ktorych jest tak malo .W dobie cyfrowek to chyba nie problem, prosze przeslijcie mi zdjecia na adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 19.10.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Właśnie uzupełniłam nasz album o nowe zdjęcia. Zapraszam do oglądania! http://www.photosite.com/magmi/dom_magmi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekc 20.10.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Fajne zdjęcia ,mniej więcej tak sobie wyobrazam swoją klementynkę . Pewnie też będę ją chciał trochę '' odchudzić'' tak jak to zrobiła magmi.Na razie kończę sprawę zakupu działki ,którą sobie upatrzyłem .Przedemną pewnie fura roboty ale się nie przejmuje, po lekturze waszego forum widzę jak czas szybko leci patrząc na zdjęcia wszych poczynań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts