Jaami1 23.08.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Aka, Bardzo dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitro 30.08.2006 01:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Jeżuniu jak się cieszę, ze tu trafiłam.... tyle dobroci (znaczy informacji) na mój ulubiony ostatnio temat "klementynka" może na początek pytanie: Czy ktoś z okolic Torunia przerabiał ten temat ? a wogóle to Witajcie Wszyscy Forumowicze (bo to mój pierwszy post tutaj ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 01.09.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Witaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdRem 05.09.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Oto i ja po długim okresie milczenia - u nas postęp robót znaczny - właśnie "robią się" tynki wewn. Mam już zakupioną terakotę na podłogę w kuchni, hallu i wiatrołapie oraz wybrane drewno na podłogę salonu - ponieważ zdecydowaliśmy się na ogrzewanie podłogowe mieliśmy okrojony wybór drewna i wybraliśmy egzotyczne. Ciemne, ale na takiej powierzchni optyczne zmniejszenie nie zaszkodzi. Na razie przekonuję męża na podłogę nie lakierowaną ale olejowaną. Jeszcze będziemy rozmawiać u sprzedawcy, ale mnie strasznie korci. Wczoraj otrzymaliśmy decyzję o kredycie (pozytywną) więc wprowadzenie się w tym roku ma jakieś szanse... Na 11 09 umówiona jest ekipa instalatorów, po nich, jeszcze we wrześniu mają wejść panowie od wylewki podłogowej. A dalej ... ho ho ho. Zobaczymy. Pozdrawiam wszystkich i życzę dobrej pogody budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaami1 06.09.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 AdRem, milo cie "slyszec"ponownie.Nieraz widzialam przejezdzajac z Jonkowa postepy w budowie,ale spotkac inwestorow nie bylo mi dane. Moja Klementyna tez sie rozrasta,wlasnie wybieramy dachowke(chyba padnie na Koramic miedziana eska ). Odnosnie drewnianej podlogi - czy pod nia tez ogrzewanie podlogowe?? My zdecydowalismy sie na podlogowke tylko pod terakota(hol,kuchnia,lazienki) pomieszczenia z drewnem wspomagane grzejnikami.Olejowana podloga jest piekna i wcale nie taka trudna w utrzymaniu,ale olej zawsze ja przyciemni,co to za rodzaj drewna ? Zapraszam na pogaduchy do mojej wsi,namiary bym podala na priv. Sasiadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pak 07.09.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Moja Klementynka chwilowo stanęłą na etapie stropu, aktualnie kupuję drewno na więźbę. Czy korzystaliście z impregnacji w tartaku? Odradzają mi ten sposób ze względu na słabą jakość stosowanych tam impregnatów(mocno rozcieńczone z dużą ilością pigmentu). Jeżeli robiliście to sami to z jakich impregnatów korzystaliście?(boramon?). Z poddasza będziemy mieć fantastyczny widok na dolinę rzeki Grabi. W ym roku kończymy na etapie surowym otwartym(dach kompletny). Przemek PS Czy może ktoś z klementynkowiczów nurkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdRem 08.09.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Jaami, również witam serdecznie sąsiadkę Póki pamiętam [ytanie: zdecydowaliśmy się na marbeau - drewno, które ma różne odcienie, ale po olejowaniu zachowuje je przynajmniej w przybliżeniu (zmienia się o kilka tonów koloryt), za to lakierowane może zmienić kolor całkiem... Podłogówkę mamy również w salonie, mamy większe okna i jakoś nam się grzejniki nie pomieściły . Wcześniej byliśmy zdecydowani na panele, ale im bliżej realizacji,tym nasze zdecydowanie bladło. No i padło całkiem. Jak już mówiłam terakotę kupiłam. Polecak Kwadrat, tam właściciel zjechał mi z ceny sporo, niemal bez mojej prośby, rozmawialiśmy tak sobie o domach i on co któreś zdanie wtrącał kolejną obniżkę ... Również chętnie byśmy poznali kolejnych klementynkowiczów w realu, najczęściej bywamy we Wrzesinie rodzinnie w weekendy, ale niemal codziennie jest tam mój mąż - popołudniami. Jutro, np. będziemy cały dzień. Ten dom, który stoi na zakręcie drogi dojazdowej należy do mojego brata, zawsze można tak zajrzeć i o nas się dopytać. Ew. napisz na adres: [email protected] Drewno impregnowaliśmy sami, ale nazwę impregnatu zna mój mąż, aktualnie nieobecny. Jak wróci, to go podpyytam. Życzxę miłego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdRem 08.09.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Mama: nasz impregnat to Fobos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdRem 08.09.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Oczywiście, nie: "mama" ale: "mam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitro 15.09.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Witam! czekając na pozwolenie na budowę (jeszcze poczekam ...trochę)... dopieszczam szczegóły i martwię się, czy aby zdążę w tym roku osiągnąć stan "zero" Robiąc rozeznanie wśród wykonawców włos mi się jeży jak słyszę, że w przyszłym sezonie ma wszystko podrożeć (jedna firma bije się w pierś, że ceny materiałów do 100% ... a najbliższy wolny termin to II połowa 2007 ) w związku z tym pytanie, czy warto kupić teraz materiał, łącznie z dachem (nie mówiąc już o systemach grzewczych - CTM już zapowiada podwyżki od 1.10.06 !!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pak 23.09.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 cześć Informacja dla tych przed których czeka impregnacja konstrukcji. Więźba ma ok 360m2 powierzchni do jej impregnacji(2-krotny natrysk) zużyłem 55kg Fobosu. Trochę tego wyszło. Przemek ps W przeszłym tygodniu wchodzi cieśla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 09.10.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 witam wszystkich Klementynkowiczów. Od dłuzszego czasu tu sobie czasem zaglądam i czytam, bo czuję się również po części klementynkowiczka. Nasz projekt to niezupełnie Klementynka, ale prawie. Początkowo mieliśmy kupic gotowy projekt klementynki, ale z uwagi na kilka koniecznych zmian, zdecydowaliśmy sie na projekt indywidualny, ale wg mnie nadal bardzo podobny do klementynki. My zaczynaliśmy w maju b.r. dziś mamy stan surowy zamknięty i pomału dalej budujemy. Ciekawa jestem jak idzie budowa lub wykańczanie wnętrz innym bydujacym klementynkę, jak sie niektórym z was w niej mieszka, czy cos byście zmienili itp. Czekam na dalsze wpisy, pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdRem 09.10.2006 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 No, w sobotę odpalaliśmy kominek. Zamówiłam brakujący gres na podłogę, wybieram płytki na ściany w kuchni i łazience, umówiłam się na zabudowę kuchni, kupiliśmy (w ubiegłym tygodniu) przedwojenny stół owalny rozkładamy do 2,40 m. Mąż codziennie jeździ ocieplać z teściem dom. Może się uda... NA razie schną posadzki i ściany. Pogoda im służy, zamierzamy zacząć podgrzewać żeby przyspieszyć wyganianie wilgoci. Ledwie żyjemy, budowa jest jednak wykańczająca. Zwłaszcza wykańczanie Ale ile marzeń się realizuje.... Nostalgicznie na mnie jesień wpływa. Już bym ją chciała celebrować na własnych śmieciach. Pozdrawiam serdecznie wszystkich. Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitro 09.10.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Ja dopiero co kupiłam projekt i dopiero adaptuję... i mam masę pytań. Np. - czy pomieszczenie gospodarcze jest wystarczające (bo planujemy kocioł na ekogroszek i gdzie ten groszek... ). -czy ktoś zrobił wg projektu zewnętrzny kominek i czy go użytkuje (my planujemy przesunąć do ściany środkowej... i nie wiemy , czy zrezygnować z zewnętrznego) - i jeszcze (bo rozpoczynającym i budujacym nigdy dość informacji ) o wentylacji (planujemy rekuperator), czy ktoś zdecydował się na inne rozwiązania i jak to się sprawdza ... mam koleżankę, której rok od wstawienia "pocą" się okna połaciowe w łazience mimo wentylacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 10.10.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Jutro odbieram projekt. Miło mi do Was dołączyć. Budowa rozpocznie się dopiero na wiosnę, a domek stanie pod Wrocławiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GregMarzden 23.10.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Jutro odbieram projekt. Miło mi do Was dołączyć. Budowa rozpocznie się dopiero na wiosnę, a domek stanie pod Wrocławiem. O my tez wlasciwie budujemy pod Wroclawiem. A wlasciwie juz wykanczamy. A wy gdzie dokladnie budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 23.10.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Smolec, ten stary, bliżej Pietrzykowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 25.10.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Dostałam pierwszą wycenę za stan surowy zamknięty ale bez tarasu i bez ścianek działowych na poddaszu. 46ooo za ściany jednowarstwowe, 50ooo za trójwarstwowe. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pak 04.11.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 CześćMoja Klementynka kosztowała mnie za stan surowy otwarty(łącznie z dachem,bez tarasów) 29500. Tyle tylko, że ja buduję ją systmem gospodarczym a ceny ustalałem jeszcze w ubiegłym roku. Teraz mam kłopot ze zmalezieniem kolejnych wykonawców co zaowocuje pewnie wyższymi cenami.Kto z użytkowników ma podłogówkę i w których pomieszczeniach ją ułożył? Planuję ułożyć ją wszędzie. Pozdrawiam PrzemekPS.Aktualnie zasłaniam otwory na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdRem 05.11.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 U nas jest podłogówka w całej części salonowo - jadalniano - kuchennej oraz w łazience. Mieliśmy w związku z tym okrojone pole manewru, jeśli chodzi dobór materiałów do położenia na podłodze, ale nie było tak źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts