KlaudiaO 30.11.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Witam, po tak długim czasie ingaro dla Ciebie i reszty troszke zdjęć Płytki w wiatrołapie.... http://img137.imageshack.us/img137/9512/dscf2032wu1.th.jpg http://img407.imageshack.us/img407/8974/dscf2033ct3.th.jpg Początki kuchni http://img100.imageshack.us/img100/4070/dscf2048ga2.th.jpg http://img112.imageshack.us/img112/5444/dscf2050it0.th.jpg http://img100.imageshack.us/img100/2359/dscf2053rq3.th.jpg http://img100.imageshack.us/img100/9676/dscf2054tz3.th.jpg http://img77.imageshack.us/img77/1070/dscf2055js6.th.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingaro 30.11.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 super idziesz jak burza... muszę powiedzieć, że zaintrygowała mnie ta zmyślna lampa- pewnie stworzona przez ekipowców ? zdolni.... dziękuję za zdjęcia- poproszę wszystkich o więcej jak by ktoś wkleił ogólny widok na salon z oknami w środku zeby było widac przestrzeń z góry dziękuję.. Pozdrowionka i wytrwałości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 01.12.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 @KlaudiaO Przyłączam się do ingaro do zdjęcia ogólnego widoku na salon, ale także i na kuchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KlaudiaO 02.12.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Witam....Nawet nie zwróciłam uwagi, że lampa jest na pierwszym planie heheeh, a do jej powstania przyczynił się mój tato Co do kolejnych zdjęć, to postaram się jak najczybciej, ale najbliżsy termin to 2tygodnie:-) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 07.12.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witam Roboty ziemne u nas zakończone, działka wreszcie w pełni uzbrojona. Pogoda pod psem, trzy tygodnie harówy, ale jest. Efekt? kanalizacja gotowa, woda gotowa i zwolnienie lekarskie 10 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 08.12.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Witam wszystkich. Ingaro - jeśli chcesz odchudzić więźbę to nie kosztem pokrycia dachu. Na klementynie musi być dachówka. Możesz odchudzić więźbę tak jak my to zrobiliśmy - czyli zmniejszyć przekroje belek, ale dodać płatwie i słupy. Wygląda to całkiem nieźle i koszt drzewa jest też dużo niższy (oszczędzasz ok 4 m3 drzewa). Zrobimy fotkę i następnym razem wkleimy. U nas w poniedziałek wchodzą tynkarze, a potem już tylko ogrzewanie ( będzie podłogowe ), posadzki i wykończeniówka. Na szczęście u nas niezła jesień tej zimy więc robota wre. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 09.12.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Kasiu,idziesz jak burza. Gratuluję. My zwolniliśmy, nie mamy czasu. Owszem coś idzie do przodu - stawiamy ozdogne scianki z cegły (no prawdę mówiąc to nie my). Na budowie bywam wieczorami, i w świetle reflektora podziwiam kunszt fachowców. Nie przemyśleliśmy jeszcze całego okablowania i tynki zostawiamy na wiosnę. Może do tej pory uda nam się położyć wełnę na poddaszu...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KlaudiaO 09.12.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Witam. Kasia nie musi być dachówka, akurat w naszym przypadku jest blachodachówka i nie jest ona zabroniona w Klmentynce i mamy odchudzoną wieżbę. Pozdrawiam i życze wszystkim dalej takiej pięknej pogody, a w święta troszke śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 09.12.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Hej!Goha - jeśli mogę podpowiedzieć to przed położeniem całej instalacji musisz wiedzieć dokładnie gdzie co będzie stało - w każdym pomieszczeniu. Warto wtedy - my tak zrobiliśmy - ściągnąć na budowę człowieka od wykończeniówki. Nasz ,,wykończeniowiec" był dwa razy i naprawdę dużo podpowiedział, a co za tym idzie będzie miał mniej przeróbek instalacji.Dzisiaj w naszym domku napaliliśmy w kominku, wypiliśmy herbatkę i wróciliśmy do bloku w mieście. Liczę, że jeszcze parę miesięcy - góra 5 i będę mieszkała w naszej pięknej klementynce.KlaudiaO - blachodachówka pewnie, że może być. Miałam na myśli to, że do tego domu pasuje dachówka. Każdy robi jak chce, ale na pewnych rzeczach chyba nie warto oszczędzać.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 12.12.2007 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Kasiumasz rację, że cenne są rady fachowca. Zrobienie instalacji to zawsze duże wyzwanie, kilka lat temy przerabiałam ten temat na własnym mieszkaniu i zasadniczo nie popełniliśmy większych błędów - jednak wtedy miałam całkowicie przemyślaną aranżację wnętrz, więc każde gniazdko było osadzone zgodnie z przeznaczeniem. Teraz nie wszystko jeszcze "ustawiłam".Nie mam jednak planów, by przeprowadzić się szybko - sierpień 2009 - to dobry termin, wiem, że odległy, ale tym razem chciałabym zamieszkać w całkowicie "wykończonym" domu ( który mam nadzieję w międzyczasie nie wykończy nas).A to są moje schody (no robią się)http://img405.imageshack.us/img405/5746/murek20071202006nz3.th.jpgPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingaro 12.12.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 74Kasiu Ależ właśnie dzięki zdjęciom KlaudiO stwierdziałam, że blachodachówka to wygląda super na tym domku. Niestety mój kuzyn z zawodu strażak odradza, bo mówi, ze przy pożarze domu to najgorsze akcje mają z blachą, bo wszystko się pod nią kotłuje, a dachówka poprostu spada.Ale co mi po tym jak już mi się chata spali... tfu tfu...puk puk w niemalowane....Z tego miejsca chcę podziękować hugo , który mnie ugościł w swojej pięknej klementynce i dziękuję za jego bardzo cenne uwagi. Już wiem, żeby zrobić :wentylację -komin- w małej toalecie i kuchni, przesunąć komin od CO aby nie wypadał nad złożeniem dachu od garażu, przesunięcie komina od kominka w narożnik pokoju i go wydłużyć (zaciąga), i chyba przeniosę nośność ścianki koło klatki schodowej na ścianę od pokoi i tą ściankę od klatki to wogóle zlikwiduję bo planuję drewniane schody więc zrobi mi się trochę przestrzeni w korytarzu na dole. Co do instalacji el. to widze po swoim teraźniejszym domu, że gniazdek nigdy dość.Nadal ciekawią mnie wasze wnętrza. Proszę o zdjecia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 15.12.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Hej. Goha to fajnie,że nie musisz się tak spieszyć. My od kwietnia pomieszkujemy u teściów więc ja podkręcam tempo, bo mimo,że mamy codziennie na stole po pracy obiadek to i tak marzę o dniu kiedy zamieszkamy w naszym domku. Mam nadzieję, że to będzie maj 2008 r. Nawet sobie zaplanowałam tak urlop. Tynkarze ostro szaleją- góra już skończona ( ale zrobiło się szaro od tych tynków ). Na środku salonu stoi ogromna koza, której rura wystaje na zawnątrz przez okno. Widok super, a efekt jeszcze lepszy - cieplutko i nieźle schnie. Goha - schody super. Ingaro - myślę, iż mimo że projekt klementynki super to i tak trzeba nanieść trochę swoich poprawek i wizjii. Jak chcesz to poszukaj we wcześniejszych postach mojego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 19.12.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Jesteśmy w szoku! Mamy pozwolenie na budowę domu. A już myśleliśmy, że urzędnicy o nas całkiem ZAPOMNIELI! Ale nie!!! Mamy wszystkie papiery. Wiatraki pokonane. Pozdrawiamy WSZYSTKICH i życzymy choinki pachnącej lasem, prezentów pełnych marzeń i wielu radosnych wzruszeń w Święta Bożego Narodzenia i jeszcze gwiaździstych snów we własnych KLEMENTYNKACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 20.12.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Hehehehe monikaidaniel Chyba urzędnicy zrobili nam prezenty pod choinke. My też wreszcie dostaliśmy pozwolenie na budowe. Hurraaa!! Naczekaliśmy się. Szkoda tylko, że to już zima, bo fundamenty jeszcze by się zrobiło. A tak trzeba poczekać do dłuższych i cieplejszych dni, czyli jakoś do marca. Chyba że pogoda pozwoli wcześniej. Grunt, że teraz można już coś robić. Pozdrówka. Wszystkim Zyczymy Wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęsliwego Nowego Roku, Szybkiego wybudowania Klementynek i cudownych chwil po zamieszkaniu w nowym domku. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 20.12.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Witam. Gratuluję pozwolenia na budowę. Fajny prezent pod choinkę. Życzę wam ciepłej zimy tak, aby ziemia zbyt mocno nie zmarzła pod pierwsze wykopy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 30.12.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Witam Wzorem innych, ale bardziej dla siebie na wspominki, póki jeszcze się pamięta różne rzeczy postanowiliśmy założyć dziennik budowy. Jesteśmy początkujący (budowa dopiero ruszy) ale zapraszam do obejrzenia naszych zdjęć. Jak również jeśli ktoś chce się podzielić z nami swoimi spostrzeżeniami, udzielić nam jakiś rad, to zapraszamy a to linki do naszego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 06.01.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Hellooo Studiuje projekt, przymierzam się do robienia fundamentów i... niewidzę w projekcie zbrojenia w ławach. Wychodzi na to, że jest to dom na ławach bez zbrojenia. Dobrze patrze? A jak Wy macie, jak robiliście? czy mimo to dawaliście zbrojenie? Przejrzałem wszystkie posty od poczatku na kilku zdjęciach widziałem zbrojenie ław. Mimo wszystko cieka jestem waszego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 06.01.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Nasza klementynka postawiona jest na płycie fundamentowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 07.01.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 OOOO!!!!A jak to wyszło? Lepiej, taniej? mozesz podać więcej szczegółów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 07.01.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Płyta fundamentowa jest z tego względu,że nasze ściany są postawione z Ytonga o grubości 40 cm. Bloczki fundamentowe musielibyśmy murować nie na 24 cm, a na 38 cm - poszłoby dużo bloczków. Czyli jest to również oszczędność finansowa (m3 bloczka kosztuje ok. 450 zł, a betonu ok. 250 zl). No i jeszce to, że budynek ,,pracuje" równomiernie. A wymyślił to mój mąż - mocno związany z branżą budowlaną, który nawymyślał jeszcze dużo innych ponadstandardowych rzeczy, a ja już się martwię, czy nam starczy kasy na umeblowanie tych metrów. ...............Mówi, że starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts