74Kasia 16.03.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Monika - my nie podnosiliśmy poddasza, bo moim zdaniem to popsuje całą architekturę budynku. Ten dom jest tak ogromny, że nie trzeba go powiększać. Nawet jak zostawi się jak jest w oryginale to i tak pomieszczenia na górze są funkcjonalne. To takie moje skromne zdanie. Zdjęcia oczywiście chcemy oglądać. Od samego początku do końca budowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 16.03.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Co do podnoszenia ścianki na poddaszu, to popieram Kasię. Na górze miejsca jest naprawdę sporo, a taka ścianka zmienia jednak architekturę. To co naprawdę polecam zrobić, to ,o ile możliwe, poszerzyć garaż ( albo dobrze zmierzyć "wymarzone" auto, po długości również ). W kwestii zagospodarowania poddasza... Trzy pokoje, czwarty maleńki, łazienka, pomieszczenie typu pralnia i spory przedpokój - mogę przesłać rysunki. Arkadiusz, Klementynki są wszędzie, trzeba tylko dobrze patrzeć. Moja stoi w Smolcu (wystarczyło zajrzeć do profilu), zapraszam. Inne Klementynki - Maślice, Smolec (jest i druga), Gałów, Trzebnica- Wzgórza Trzebnicie ... no nie pamiętam więcej- byłam jeszce gdzieś w okolicach Kamieńca Wrocławskiego jest tam Klema z gartażem na 2 autka ( i ładna) i chyba Bogdaszowice ( tu nier jestem pewna). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 16.03.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 @monikaidaniel Pewnie, że wrzuć zdjęcia. Chcemy ogladać. Wy już macie "zero" a My stoimy. mamy wytyczone fundamenty, ale z kopaniem czekamy. Jako, że u nas firma nie będzie robić, tylko ja sam będe robił, więc z kopaniem muszę się wstrzymac. Mokro u nas na działce. Woda stoi i cały czas pada. Nie chce robić szalunków więc czekam jak trochę wyschnie i wtedy ruszam z kopaniem. Mimo wszystko jest dość innej roboty mam co robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 17.03.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Cześć!Ale jak te zdjęcia tu zamieścić? Już je zmniejszyłam i teraz co dalej? Pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 17.03.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 monikaidanielMoże tutaj coś znajdziesz na ten temathttp://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=72851&highlight=jak+wkleja%E6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 17.03.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Nie wiem czy jest inna możliwość wklejania tu zdjęć, bo ja to robiłam przez fotosik. Trzeba się zalogować i tam jest instrukcja jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 18.03.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 dokładnie tak jak kasia mówi. Przez fotosik.Bardzo proste. @monikaidaniel - najlepeij zróbcie sobie taki dziennik jak my mamy. Link w podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 21.03.2008 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 http://img522.imageshack.us/img522/9157/klement1mi4.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 22.03.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Witam! Chyba już wiem jak się wkleja te zdjęcia. Nasz stan "0" jest już zrobiony. Zdjęcia niebawem. To powyższe zdjęcie zrobiłam w trakcie prac nad stanem "0" . Życzymy spokojnych i wiosennych świąt Wielkanocnych oraz wszelkiej pomyślności i radości we własnych Klementynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 22.03.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Drodzy klementynkowicze życzę Wam spokojnych i rodzinnych Świat Wielkanocnych oraz szybkiego nadejścia wiosny, bo jak się buduje dom to oczy non stop patrzą w niebo w nadziei na słońce. Trzymajcie się ciepło. Monika - pięknie Ci poszło z tymi zjęciami. Jeden etap już za Wami. My od wtorku ruszamy z wykończeniówką. 2 dni spędziliśmy w sklepach z płytkami i żeby coś mnie rzuciło na kolana to niestety NIE. Niby tyle wszystkiego i do tego jeszcze mam wizję jak ma wyglądać środek to nie mogę się zdecydować. Może po świętach mnie coś natchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 22.03.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Witam!Tak to teraz wygląda. Żółty piasek już "upchany"http://img229.imageshack.us/img229/944/klement3yr7.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 22.03.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 I jeszcze jedno http://img524.imageshack.us/img524/2162/klement4jh6.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syceklarja 23.03.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 czy ktosik buduje Klementynke w okolicach pln. - zach?pozdrawiam wszystkich szczesciarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 23.03.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Witam Cię Syceklarja!!! Poszukaj we wcześniejszych postach. Po lewej stronie na szarym pasku masz pod nazwą użytkownika skąd: jest. To najszybsza metoda by sprawdziś czy ktoś buduje/budował w twoich okolicach. Pozdrawiam świątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 24.03.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 @syceklarja A co to znaczy płn-zach? Może określ dokładniej:) Ja zaczynam budowe, W Ustce. To jest to północ, ale czy zachód, raczej środek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syceklarja 24.03.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 bedziemy budowac a moze tworzyc w zachpomie w okolicach zlotego miasta jak nam sie wszystko powiedzie. zlocieniec bedzie naszym miejscem do zakupu chleba do czasu wybudowania pieca chlebowego...buziaczki dla was... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 24.03.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Witam!Planujemy (ja planuję!) drewniane schody na poddasze. Czy ktoś z Was może myśli o czymś podobnym? A może już ktoś ma takie schody? Jeśli tak, to czy zlikwidowaliście sciankę od klatki? Proszę o zdjęcia Waszych schodów (tych drewnianych i betonowych). Pozdrowionka zimowe, bo u nas wczoraj spadł śnieg!!! Ale się szczęśliwie złożyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 25.03.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 My likwidujemy tą sciankę dla schodów. Z tym, że My przenosimy schody przy wejściu, jednobiegowe. Dzięki temu będziemy mogli odgrodzić góre od dołu. plan wklejałem wcześniej. Można go zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 25.03.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam!Plaga widziałam Wasz plan po zmianach. Fajne, ale u mnie schody zostają w środku. Już się tego nie da zmienić. A zresztą dębowe, drewniane schody ... ja już je widze oczami wyobraźni. Tylko nie wiem czy tak je można zrobić. Następne pytanie: Jak planujecie ogrzewać / lub jak ogrzewacie swój domek? Chodzi o rodzaj pieca (węgiel, miał, ekogroszek, gaz, olej lub coś tam jeszcze!). Pozdrawiam Zima nadal trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 27.03.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 My mamy schody wylane z betonu, które będą obłożone drewnem. Właśnie jestem na etapie szukania czekoś ciekawego tzn. mają być proste bez żadnych żłobień i wywijańców, może z elementami metalu ( ale nic kutego ). Poszerzyliśmy spocznik, bo był stosunkowo mały i przy wnoszeniu mebli byłby kłopot.Jeśli chodzi o ogrzewanie to mamy rozłożoną podłogówkę, a piec będzie na prąd, który będzie ogrzewał wodę. ( nie są to maty grzejne). Cenowo jest to porównywalne z gazem ziemnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts