74Kasia 05.04.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Hej jest tu ktoś ? Jak tam wasze domki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 05.04.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 nie ma jeszcze ja właśnie startuje z kopaniem fundamentów. Oby pogoda dopisała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 05.04.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 O pogodę to my również się modlimy, bo u nas robią elewację. Nasz piękny biały domek na razie zrobił się okropnie szary - ale to tak na razie. Poźniej chcemy pomalować elewację na jasny beż. Teraz jednak najważniejszy środek. Ekipy od wykończeniówki już działają. Ogrzewanie już też miało próbę generalną - na szczęście udaną. Na razie cieszę się, bo robota wre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 05.04.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 @kasia74 ten etap o którym piszesz to dla mnie daleka przyszłość. Myślę, że nie wcześniej jak za 3 lata W sumie to też niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gad23 07.04.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 My budujemy koło Gorzowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 12.04.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 U nas wykończeniówka już idzie pełną parą. Ostatnio udało nam się trafić na dobrego i w miarę niedrogiego stolarza. Na szczęście szukamy fachowców dużo wcześniej, bo na wszystko się czeka. Schody robimy na końcu - mam nadzieję, że będzie to lipiec - sierpień.Mam pytanie czy ktoś z was zdecydował się na elewację taką jak jest w projekcie - czyli na deski. My chcieliśmy to zrobić, ale koszty ogromne i trudno to utrzymać w ładnym stanie przez wiele lat. Wygląda to cudnie, bo widziałam, ale cóż........Plaga - jeśli budujesz własnymi siłami to 3 lata to i tak optymistycznie. U nas od wszystkiego są ekipy, a już minął rok odkąd zaczeliśmy budowę. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 13.04.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam!U nas też jest ekipa - duża! No fachowcy tam są od wszystkiego. Teraz nasze fundamenty + stan zero sobie schnie. Jeszcze jakiś czas tak ma być. Teraz (właściwie to w maju) będziemy robić wiazd (mostek) na działkę taki już zgodny z planem. Czeka nas wyrywanie leszczyn z korzeniami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 28.04.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Czy ktoś z was ma już zrobiony taras i może go pokazać, bo my właśnie dumamy co zrobić z tym fantem. Jesteśmy już rozmowach ze stolarzem - będzie robił schody, parapety i meble w kuchni. Terminy długie, ale do lata ma być wszystko gotowe. Pogoda cudna więc jedziemy zbierać śmieci (czyt. butelki, puszki itp. ) i robić porządek dookoła domu. Pozdrawiam i czekam na jakieś pomysły na taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 01.05.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Ależ tu cichutko...Pewnie budujecie. U nas szaleją elektrycy. Dosłownie i w przenośni. Ostatnio nieco poszerzyły mi się horyzonty - wcześniej myślałam, że ilość myśli na sekundę jest jednak ograniczona - teraz zmieniłam zdanie. Mam nadzieję, że wystarczy mi kasy na kabel, bo większość pomysłów "elektrycznych" zamierzam zrealizować.Tarasu, Kasiu nie mam jeszcze. Owszem wylali mi już beton, zgodnie z projektem taras będzie półokrągły, ale to wszystko. Jedyne, co mogę powiedzieć - widziałam w Klementynce taras prostokątny i mi się nie podobał. Czy ktoś robił już tynki i jest w stanie "rzucić" przybliżoną ilością metrów jakie są do zrobienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 02.05.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witka Ruszyła i u nas robota Wreszcie pogoda pozwoliła nam grzebać się w ziemi. A więc ławy mamy juz wylane. Trzy dni kopania, potem grucha i pompa, godzinka roboty i po robocie teraz przymierzam się do murowania bloczków Hmm, kiedy ja bede miał problem z tarasem? ) Pozdrówka. W naszym dzienniku budowy są zdjęcia dla ciekawych. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 02.05.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Taras u nas jest tak jak w projekcie i jest OK. Tylko co na niego położyć?Chyba weźmiemy płytę tarasową w kolorze piaskowca. Dzisiaj byliśmy po farby na górę do pokoi. Facet w sklepie nie był szczęśliwy, że musi się namieszać tyle kolorów. Pytał: ale to dzisiaj chcecie już te farby? Cz 2 maja to niezbyt dobry dzień na zakupy? Wczoraj nazbierałam kolejne 2 taczki kamieni różnego kalibru. Już się zastanawiamy czy nie wykorzystać tych kamieni do zrobienia chodnika dookoła domu. Mamy zebranych kilka metrów tych kamieni, a co chwila po deszczu wychodzą nowe. Goha tynków wyszło około 780 metrów kwadratowych. U nas góra już poszpachlowana , płytki, kible, wanny itd. kupione. Za miesią góra ma być gotowa na tip top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 02.05.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 @74 kasia Wow. ja też chce już tyle mieć A co do zakupów, jak mu nie pasuje to bym mu powiedział, że jak nie ma czasu, to kupie gdzie indziej. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 04.05.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Dzięki Kasiu.Nieco mi się rozjaśniło z tymi tynkami.Co do tarasu, to marzy mi się coś z cegły, ale cena raczej zaporowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 05.05.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam!Na taras też mam pomysł. Wszędzie będzie trawa (o już jest tego u mnie na działce nie brakuje) i planuję wkopanie - ułożenie takiego drewnianego bruku z kawałków pniaków zakopanych w ziemi. Oczywiście ziemia odpowiednio usypana i ubita. Wiem jak to ma wyglądać, tylko nie wiem jak to opisać. I kiedy to będzie!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 06.05.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 monikaidaniel Mam takie cudenko w ogródku, jest prześliczne. Jednak na tarasie chciałabym mieć coś co łatwo utrzymać w czystości i coś w czym trawa nie rośnie Leniwa jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 06.05.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witaj goha!Nie, nie! To jest tak zrobione, że nawet jednego źdźbła trawy nie ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 13.05.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Nasz domek z dnia na dzień piękniejszy. Sufity na górze pomalowane, ściany w toku malowania, terakota w pomieszczeniu gospod. i na górze glazura - położona. Najważniejsze że mamy super fachowców od wykończeniówki. Pomysłowi i dokładni. Tylko mamy jeden malutki problem - kasa się pomału kończy, a jeszcze tyle do zrobienia. Ogrodzenie i ogród zostaną chyba na następny rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 14.05.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Kasiu Ty przynajmniej już wiesz na co Ci nie starczy! Niebawem zamieszkasz na swoim, a płot to drobnostka, ostatecznie można samemu... Ja już przestałam liczyć ile to bedzie ostatecznie kosztowało, jak na razie, to wszystko wychodzi drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 15.05.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam!U nas leszczyny wyrwane z korzeniami. Rany ile było przy tym roboty! Jutro zaczyna się robienie mostka - wjazdu (takiego legalnego). Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 17.05.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Widzę Monika, że każdy z czymś walczy na swojej działce- wy z leszczynami, a my z kamieniami. Powiem Ci, że ja nawet lubię tę fizyczną pracę. Po 8 godzinach siedzenia za biurkiem to to jest nawet niezła rozrywka - zbieranie kamieni, grabienie ( na razie piachu ), machanie łopatą. No po prostu rewela. U nas na osiedlu jest dużo stawów więc mamy teraz wylęgarnię komarów - MUTANTY. No ale to chyba jedyny minus, bo śpiew ptaków i rechot żab jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts