plaga 18.05.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 A my walczymy z fundamentami Narazie prowadzimy, prace posuwają się do przodu. Pogoda dopisuje, humory też. W środe powinniśmy skończyć. Wiecej w naszym dzienniku - link w podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 21.05.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Jest, już jest nasz wjazd na działkę. Ale wokół niego jest jak na księżycu. A ile mam ziemi na skalniak. Cierpiałam na jej brak, teraz kilka tygodni będę ją przewozić na taczce ok. 100m na skalniak. Ale to nic. Pozdrawiam. Dziś u nas leje deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 24.05.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Pokoje na górze mamy już pomalowane, panele położone i wstawione parapety ( piękne), łazienka tak w połowie zrobiona. Bardzo się cieszę, że wykończeniówka idzie nam naprawdę szybko. Na dole też już mnóstwo prac wykonanych. Pogoda marna więc nasze ogrzewanie podłogowe przeszło próbę generalną super. W domku ciepło i wszystko super wyschło zanim położyliśmy farby na ścianę i panale na podłogę. Przed domem też już zrobiony porządek - wywóz śmieci to strasznie droga sprawa, ale niestety nazbierało się tego trochę. A co u was się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 29.05.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Puk puk. Jest tu ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 29.05.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Owszem czasami jest... Czekamy teraz na tynkarza. No nie żebyśmy z tego powodu nie spali nocami . Trochę nerwowo było z panami od "murowania", bo coś gatunek nam się chyba trafił wyjątkowy i nieco dzisiaj zaiskrzyło na linii inwestor - wykonawca. Niby niewielka budowla, taki zewnętrzny kominek, maleństwo a problem duży, bo przerósł murarza. Wlot do komin a z boku a murarz wolałby po środku a tu nijak komina przestawić nie można. Czemu? Bo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 30.05.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 helloo U nas fundamenty już skończone. Teraz izolacje, styropiany, mazidła itp. Kanalizacja już rozprowadzona. I tu mam pytanie do Was. Proszę pomóżcie. A mianowicie, nie mam jeszcze pomysłu na zagospodarowanie góry. Chciałbym zebyście mi podpowiedzieli gdzie wyprowadziliście piony z kanalizacją do góry. O mały włos bym zapomniał o tych pionach, ale by były jaja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 01.06.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 u nas są dwa pionyjeden idzie w rogu pomieszczenia technicznego (tego, które sąsiaduje z garażem)drugi w rogu wiatrołapu na ścianie sąsiadującej z kuchnią- będzie zabudowany szafąna górze mamy dwie łazienki, a wanna dzieci jest trochę za daleko w stosunku do naszej i nie wyrobilibyśmy się ze spadkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 05.06.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 U innych nie ma pionów? Żartuje. Wiem nie mają czasu tu zajrzeć. @Magda72 Możesz wrzucić plan swojej góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 05.06.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Hej Plaga - no u nas też są jakieś piony. Jeden ,,idzie" z górnej łazienki w dół do pomieszczenia gospodarczego, a drugi jest w rogu pokoju na górze i schodzi na dół do łazienki (oczywiście zabudowany ścianką).Myślę, że najpierw musisz podzieliś górę na pomieszczenia i wtedy kombinować z pionami. Nasza góra wyszła - jak dla mnie super. 1 duża łazienka, 2 pokoje z garderobami i 1 gościnny pokój bez garderoby. Góra podzielona na cztery równe części. Na 11 stronie są zamieszczone nasze rzuty i góry i dołu. Popatrz to może coś wykombinujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 06.06.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 @kasia74Dzięki za odpowiedź. Kiedyś widziałem ten twój plan góry, ale nie pamietałem na której on był stronie. teraz sobie jeszcze raz obejrzałem. Dzięki. Jednak chyba musze usiąć i rozplanować sobie góre. U mnie schody są w innym miejscu. jak coś wykombinuje to wrzuce tu swój plan. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 06.06.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Wybaczcie, ale nie do końca wiem, gdzie są u mnie te piony, pojadę to przy okazji sprawdzę. Z całą pewnością Kasia ma rację. Najpierw podziel górę. Z tego co pamiętam u mnie pion z kuchni nie został wyprowadzony, bo nie było takiej potrzeby. Z dolnej łazienki (ktora zajmuje pomieszczenia 7 i 10 wegług projektu z biura) pociągnęliśmy pion do górnej łazienki a z pomieszczenia gospodarczego do pralni na górze. Tak mi się wydaje.Elektryka skończona! Tak wiem, że nie mam racji, skończył się tylko pewien jej etap... W poniedziałek mają wejść tynkarze. A tymczasem buduje się pełną parą grill-kominek na tarasie. Jak do w końcu odpalimy, to poinformuję, czy było warto stawiać to "ustrojstwo" w tym miejscu (wszyscy nam odradzali). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 08.06.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Witam! U nas prace ziemne nadal przewozimy, rozwozimy, rozrzucamy, rozgrabiamy ziemie, która została po robieniu wjazdu na działkę. Rany ciągle zastanawiamy się skąd tej ziemi TYLE!!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Older 15.07.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 U mnie niedługo panowie skończą z ociepleniem, później instalacje i lanie posadzek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 19.07.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Hej ludziska. Czy to forum jeszcze istnieje? Teraz hit miesiąca - za 11 dni wprowadzamy się do naszej Klementynki. Mimo, że jest tam jeszcze mnóstwo pracy do zrobienia zarówno w domu jak i poza nim to po prostu musimy się już wprowadzić. Na razie mnie to zbytnio nie cieszy, bo jak pomyślę o pakowaniu i rozkładaniu wszystkich maneli to brrrrrrrrr. Mam nadzieję, że poójdzie nam to sprawnie i jeszcze tego lata będę się cieszyć wiejskim klimatem i ciszą. Pozdrawiam i czekam na wieści jak wasze budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 03.08.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 hejka Kasia74 i jak, wprowadziłaś się juz? My mamy gotowe fundamenty, rozprowadzona instalacja wody i kanalizacji. Prwadopodobnie w środe wylewam chudziaka na posadzke i bedziemy ruszać z murami. Wreszcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastanka 06.08.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Witam Wszystkich Klementynkowiczów!Jakiś czas temu pisałam już na tym forum o naszych chytrych planach budowy Klementynki.Po żmudnej walce z pozwoleniem na budowę, mediami i zapadającym się torfem, 25 lipca tego roku ruszyła nasza budowa.Z racji ciężkich warunków gruntowych, Klementynka stanie na fundamencie Legalett, który to właśnie wczoraj został ukończony poprzez zalanie go i przykrycie folią do czasu wyschnięcia betonu.Założyłam już na forum dziennik budowy, który mam nadzieję stopniowo uzupełniać. pozdrawiam wszystkich Klementynkowiczów,Justyna Dziemakowy Dziennik BojowyDziemakowy Dziennik Bojowy - komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 06.08.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Witaj Gratuluję startu. Teraz to już tylko do przodu, bo najbardziej denerwuje tuptanie w miejscu i bezradność wobec urzędowych procedur. Masz papiery to reszta zależy od ciebie (a w każdym razie sporo). U nas kończą kłaść tynki. Zajęło im to za dużo czasu...o wiele za dużo. Miały być trzy tygodnie a wyszło ze szećś Pocieszam się jedynie, że tynki są naprawdę dobrze zrobione, ale pociecha marna, bo o tej porze to miało być skończone ogrzewanie...A teraz problem Kasia74 mieszkasz już w Klementynce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
74Kasia 06.08.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Zgodnie z planem wprowadziliśmy się 1 sierpnia. Jest cudownie, cały czas się szukamy, bo dom jest ogromny. Niestety ciągle trwa wykończeniówka, ale mamy już zrobioną całą górę na tip top, a dół bez kilku elementów, ale idzie przeżyć. Ciągle nie mogę uwierzyć, że to nasz dom i że już w nim mieszkamy. Czuję się jak na wczasach na wypasionej kwaterze. Pewnie niedługo się przyzwyczaję. Najpiękniejsze jest to, że mamy tu naprawdę ciszę i spokój, a do miasta (do pracy) tylko 12 kilometrów. Pozdrawiam wszystkich i życzę wam żebyście już też niedługo mogli zamieszkać w swoich Klementynkach. Następnym razem wrzucę parę zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 07.08.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Kasiu, GRATULACJE !!!!!Czekamy na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek28 08.08.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Witam, mam pytanie odnośne Klementynki, Otóż wycene jaką zrobiła nam firma budowlana dot. stanu surowego zamknietego wynosi 504 tysiące. Uważam, że to cena poniekat z kosmosu. Aczkolwiek moge sie mylić. Czy ktoś mógłby mi nakreślić chociaż "rząd wielkości" kosztów budowy klememntynki w stanie surowym zamknietym? Dziekuję, będę wdzięczny za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts