plaga 23.09.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 od godziny nie moge dodać postu, co jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 23.09.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Daj zdjęcia tych bali a powiem Ci jak je nazwać. Dwóch ludzi u Was robiło więźbę? Chyba żartujesz!? A ile Was skasowali za robote? Ja jutro będe gadał z człowiekiem od więźby. Chcę pogadać aby mi tylko więźbę postawili, a deskowanie i reszte zrobie sam Ciekawe ile krzyknie. Od jutra biorę się za murarke, musze ścianki kolankowe podmurować i szczyty. Wreszcie się udało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 23.09.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Słowo dwóch. Pracowali od bladego świtu do zmierzchu. Takich majstrów już chyba rzadko można spotkać. Z dziada - pradziada, z ojca na syna robią od lat dachy - właśnie więźbę. Oni też nam deskowali i obijali dach papą. Aż miło było patrzeć na ich robotę. Pieniądze - no trzeba było im zapłacić, ale stawka taka jak u innych. A co ciekawego jak ktoś chce to na raty rozkładają zapłatę. Zrobili szybko, czysto i poszli dalej. Na działce będę dopiero w niedzielę. Więc zrobię jakieś zdjęcia. Chociaż na poddaszu mam już ciemnicę - to nie wiem czy zdjęcia będą udane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 23.09.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Plaga dorzuć do swojego dziennika jakieś nowe zdjęcia. Oczywiście jak masz na to czas. Fajnie jest patrzeć jak inne Klementynki pną się do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludeczka 23.09.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 A ja przeglądam projekty, ryję w nich, liczę, mierzę i nie wiem, czy nie zdradzę Klementynki na rzecz mniejszej Miłki I - całkiem jak jej siostra, ale ciut mniejsza. A nas jest na razie dwoje + pies, w planach jedno młode więc klema trochę chyba zbyt obszerna. A obsłużyć tę przestrzeń trzeba, posprzątać, ogrzać itepe itede. Oczywiście projekt do zdecydowanego przearanżowania. Tymczasem jutro notariusz i działka będzie nasza! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 24.09.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 @monikaidaniel Ile Was skasowali za więźbe - dach? Dziś rozmawialem z jednym gościem na temat więźby. Za montaż samej więźby, bez deskowania, bez okien kominów itp, powiedział mi 12 000 zł. Podziękowałem im i odesłałem do domu. Ludzie powariowali, nie wiedzą ile brac, albo myśleli, że trafili jelenia co da tyle ile krzykna. Za taką kase to sam postawie heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 24.09.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Montaż więźby 12 000 tysięcy??!! Sam montaż tyle?? Czy to może już z drewnem, czyli z całym materiałem, całym drewnem na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 25.09.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 heheh Żeby to było z materiałem, to bym ich zatrudnił. Oni sobie policzyli za robote tyle. Za montaż tych kilku krokwi. Mieli montować tylko więźbe, bez deskowania itp. Chyba upadli na głowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 25.09.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Cieszę się, że mam już dach. Teraz, to chyba bym nie była w stanie wybudować domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 26.09.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Za robociznę 12 tyś. to jakieś nie!!!porozumienie. Podziel to przez 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 26.09.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Znalazłam zdjęcia naszej więźby jak leżakowała kilka godzin na działce. http://img24.imageshack.us/img24/6959/p8150211.th.jpg http://img35.imageshack.us/img35/4041/p8150217.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 27.09.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 @monikaidanielodbierz priwa. napisałem Ci wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 28.09.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Plaga odpowiedź zamieściłam wyżej. Wystarczy policzyć i dołożyć 400zł (gwoździe i jakieś tam inne wydatki np. przecinanie wzdłuż belek na tartaku tych dodatkowych, które nasz majster dołożył).Znalazłam zdjęcia więźby ze środka poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 28.09.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 @monikaidaniel Dzięki za odpowiedź. Wiesz co? Zapytaj tą swoją ekipe, czy nie chcieliby przyjechać nad morze zmontować więźbę. Zapewniam zakwaterowanie na mój koszt, wchodzi w rachube pobyt dłuższy niż montaż więźby jakby byli zainteresowani to daj mi namiar do nich. U nas ceny mają z kosmosu. Nie wiedzą ile brac. Co do priwa do Was to napisz czy dostałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 29.09.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Na priwa info dotarło. Dzięki. A co do cen ha to widocznie wiedzą na ile mogą sobie pozwolić. Ile w waszym regionie jesteście w stanie dać U nas rozpoczęła się deszczowa pogoda - taka jesień "pod psem". Bardzo chcieliśmy przykryć nasz domek, bo czerwcowo-lipcowe deszcze już go porządnie oblały. Udało się. Teraz mamy kilka spokojnych miesięcy, by pomyśleć co dalej. Czy konieczne jest zabijanie wszystkich otworów okiennych na parterze na czas zimy? Pozdrawiam z deszczowych okolic Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 29.09.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Czy konieczne jest zabijanie wszystkich otworów okiennych na parterze na czas zimy? Pozdrawiam z deszczowych okolic Łodzi. Myślę, że nie trzeba, chyba, że chcecie dalej coś robić w środku. U nas póki co Pogoda niezła. Muruje sobie ścianki kolankowe. Szukam ekipy do więźby. Też chce na zime przykryć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 30.09.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Czyli nie zabijać? No i dobrze, będzie mniej roboty. Działka jest ogrodzona więc nie powinno być dzikich lokatorów. Sąsiedzi też doglądają. Byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 30.09.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Ciekawe jak ludeczka, czy się zdecydowała na klementynkę/. Liczę, że tak. Kto raz zobaczy ten domek, tak łatwo o nim nie zapomina. Wiem jak było ze mną. Przeglądałam katalog w kiosku, natrafiłam na klementynkę i tak już zostało. Oczywiście w domu powiększała się sterta katalogów, wertowałam je, ale w myślach wiedziałam, że to będzie tamten domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plaga 01.10.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Przeglądałam katalog w kiosku, natrafiłam na klementynkę i tak już zostało. Oczywiście w domu powiększała się sterta katalogów, wertowałam je, ale w myślach wiedziałam, że to będzie tamten domek. To coś jak u nas. My (a właściwie ja) mieliśmy do tego trzy kryteria: 1. powierzchnia uzytkowa, ( min 120 m2) 2. dach - prosty bez żadnych wygibasów, bo tani, 3. rozieszczenia pomieszczeń - uby można ustawić dom ( wschód - zachód) Praktycznie tylko jeden projekt spełniał te warunki - właśnie Klementynka i tak My mamy ustawiony dom: okna z kuchni i jadalni na wschód, okna z salonu na zachód. Cała część dzienna od strony południa. U nas prace idą naprzód. Ścianki kolankowe wymurowałem. teraz szalunki i trzeba wylać słupki łączące wienic 1 z wieńcem 2 oraz właśnie wieniec 2. W przyszłym tygodniu ma wejść brygada do więźby. Jak się wyrobie oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaidaniel 01.10.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Tylko podziwiać - własnoręcznie stawiana Klementynka. Szacuneczek. W naszym przypadku to nie do wykonania. Ale przecież innym też trzeba dać zarobić Plaga daj choć jedno zdjęcie. Może być malutkie. Postanowione nie zabijamy okien na parterze. Przykryjemy tylko styropian w otworach okiennych papą tak by nie nasiąkał. Część stempli już sprzedaliśmy. Na pozostałe też jest kupiec. Dobrze, nie będą zalegać w budynku. Na dworze ziąb, leje deszcz a nasza chałupka sucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts