witeq 29.08.2003 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Jak za ceramike to chyba w normie. Ja mam Braasa wiec trudno porownac . Komplet z rynnami ok 12000. Poradzono mi azebym rzucil tymczasem inne robory i jesli mam mury z porotonu oceplil je jeszcze w tym roku. Argumentacje przyjale i wlasnie stawiamy drewniane rusztowania. Nie bede sie prosil i biegal za rusztowaniami z firmy. Te postoja ile trzeba i jeszce beda do pieca . Tak wiec welna czy styropian?. Zamowilem welne ale cena mnie przyciela . Rowno dwa razy drozej od styropianu. Coz chcialo sie dyfuzji pary no to do roboty . Pozdrowienia dla Klementowiska Jeszcze raz zwracam uwage na dodatkowe slupki zelbetonowe w sciankach kolankowych oraz nadzwyczaj solidne wience na odcinkach stropowych. Tego dopilnujcie. Ja juz mam po problemie ale co przezylem to moje. Dach w konstrukcji oryginalnej wymaga bardzo mocnego podparcia. To jedyny wazny moment budowy. Reszta bedka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 31.08.2003 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Witajcie, przewinąłem się tu pod koniec maja, szukając opinii i info o Klementynce. Dziś wracam , bo wybranie dobrego projektu to olbrzymia sztuka i jak by nie szukał, to zawsze wjdzie Klementynka Poza tym moja gmina zniosła ograniczenie pochylenia dachu i 30 stopni klementynki byłoby OK. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GregMarzden 31.08.2003 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Witajcie, przewinąłem się tu pod koniec maja, szukając opinii i info o Klementynce. Dziś wracam , bo wybranie dobrego projektu to olbrzymia sztuka i jak by nie szukał, to zawsze wjdzie Klementynka Poza tym moja gmina zniosła ograniczenie pochylenia dachu i 30 stopni klementynki byłoby OK. pozdrawiam A w jakiej gminie budujesz? Chyba widziałam cię na grupie Wrocławskiej ... I pytanie do wszystkich, czy gdzieś w okolicach Wrocławia buduje się (lub już jest wybudowana) Klementynka? Chętnie byśmy popatrzyli Pozdrawiam Stefania Hurper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 02.09.2003 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Hej, wszyscy Klementynkowicze, obecni i przyszli, pozdrowienia powakacyjne! Właśnie wróciliśmy z długo oczekiwanego i dobrze zasłużonego urlopu i zaraz po powrocie ODEBRALIŚMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ! Czekamy jeszcze na uprawomocnienie i wreszczie ZACZYNAMY... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 04.09.2003 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Nasza Klementynka będzie w stanie suropwym otwartym ok. 6.10 jeśli nie jest dla was za daleko Stefanio Hurper to możecie naszą pooglądać w Gliwicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GregMarzden 04.09.2003 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Trochę dla nas daleko (zwłaszcza z małym Jędrusiem)... Ale dziękuję za zaproszenie. Zanim zaczniemy się budować pewnie którąś Klementynę oglądniemy. Może Waszą i Magmi, bo też w okolicy... Ale to jeszcze tyyyle czasu Pozdrawiam Stefa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 16.09.2003 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Chciałam się podzielić naszą małą radością mój mąż właśnie dzwonił do mnie że widział szablony do więźby akurat nasi górale je zrobili ponoć dach jest wielki. "Mała" rzecz a cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witeq 17.09.2003 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Wielki to malo powiedziec. Wszyscy odwiedzajacy sa zaskoczeni iloscia przetrzeni na poddaszu. Salomonowo wybrnalem z problemu styropian, welna. Po prostu na scianach zewnetrznych bezposrednio sasiadujacych z pomieszczeniami mieszkalnymi , welna. Wszystko inne, a jest tego sporo , ok1/3, styropian Powodzenia dla Klementowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 18.09.2003 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Dzisiaj po przyjściu z pracy poproszę moich cieśli o przymocowanie pięknego bukietu na samym szczycie mojego ogromnego domu. No a potem wiadomo jak to z wiechą bywa. Ten dom jest rzeczywiście oooooooooogromny, witek ja też się zastanawiam jak to wykończymy. Wystarczyły ci cztery okna dachowe? My w szczytach wstawiliśmy okna a nie drzwi balkonowe. Czy w holu nie zrobiło się ciemno ? Będę wiedziała wprawdzie po niedzieli jak tylko zaczną dekarze ale jestem ciekawa twojej opini. Pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 18.09.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Co do doświetlenia klatki schodowej, to my doprojektowaliśmy sobie okno połaciowe nad spocznikiem. Ponieważ na górze mamy zaplanowane pokoje, obawialiśmy się że klatka schodowa, korytarz na górze i hol na dole będą ciemne (zwłaszcza jak się pozamyka drzwi do pokoi na poddaszu). A lubimy dużo światła w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaata 21.09.2003 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2003 Czy ktoś buduje Klementynkę w okolicach Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 21.09.2003 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2003 Beaata, jest już cały wątek Klementynkowy, kilka postów poniżej Twojego - zajrzyj tam. Niestety, o ile mi wiadomo nikt z obecnie budujących Klementynkę forumowiczów nie mieszka w okolicach W-wy (w każdym razie nikt się nie ujawnił). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaata 22.09.2003 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Czytałam dokładnie, niestety nikogo z moich okolic tam nie ma, więc mam nadzieję, że może przy nowym temacie koś się odezwie. Zauroczyła nas Klementynka i strasznie chcielibyśmy ją zobaczyć w rzeczywistośąci!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 23.09.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Co myślicie o tym kominie na tarasie? Murarz twierdzi że będą problemy zimą (skraplanie, pękanie cegieł, itp. ). Proponuje przesunięcie do ściany nośnej i schowanie go w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 23.09.2003 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 My tak zrobimy, a o ile wiem, tak samo robi tez Siewonka. Komin wędruje do narożnika, od strony pokoju. Z tym, że my z góry zrezygnowaliśmy z kominka zewnętrznego, natomiast planujemy system roprowadzenia (także na poddasze) gorącego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 07.10.2003 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Komin na tarasie likwiduje, daje go w ścianie niśnej w środku, drzwi balkonowe 2,40 na środku, jakie dajecie większe/mniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 07.10.2003 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 My dajemy drzwi 2,70 z jednej strony jest ok 2 metry (to ta strona z kominkiem) a z drugiej ok 1 metra. Mamy zamówione przesuwane. Mam podobne odczucia jak Witek ten dom jest tak ogromny że nie mam pojęcia jak go wykończymy.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 07.10.2003 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 My mamy zaplanowane drzwi tarasowe 2,90 w odległości 1m od ściany zewnętrznej (patrząc od zewnątrz). Chciałam zostawić wolny kąt tarasu(na stół i krzesła), dlatego drzwi są niesymetrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 10.10.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Napiszcie jakie zamówiliście okna?Chodzi mi o wielkość i podziały - tak jak w projekcie czy inaczej? Ze szprosami czy bez? Jeśli ze szprosami, to jakimi - konstrukcyjnymi, międzyszybowymi, naklejanymi? Z PCV czy drewniane, z jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 14.10.2003 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 Napiszcie jakie zamówiliście okna? Chodzi mi o wielkość i podziały - tak jak w projekcie czy inaczej? Ze szprosami czy bez? Jeśli ze szprosami, to jakimi - konstrukcyjnymi, międzyszybowymi, naklejanymi? Z PCV czy drewniane, z jakiej firmy? Ja zamontowałem wszędzie okna 1,75x1,2 jednoskrzydłowe, oraz na taras dwa 2,35x0,9 do łazienki 1,2x0,6. Na szprosy się nie zdecydowałem. Okna są drewniane z firmy Gebauer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts